Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Wednesday, April 29, 2009

TAG dari Qaseh...

1. The Rules are simple. Use Google Image to search the answers to the questions below.

2. Then, you must choose a picture in the first page of result and post it as your answer.

3. After that tag 12 people.


Q.1 : THE AGE OF YOUR NEXT BIRTHDAY?
Next ek ? dah lepas... 7th Feb.... Tahun ni saya adalah 30 tahun


Q.2 : PLACE I LIKE TO TRAVEL THE MOST?
Phuket, Thailand.. ni impian kami laki bini..Tapi hakikat nyer.. pasport pun Non-Hado


Q.3 : My Favourite Food?
Tengok gambor pun dah tau kan... that's explain why my number is 134kg

Q.4 :NICKNAME THAT I HAVE
Zel & Along
Hasil dari carian ALONG

Q.5 : MY FAV COLOR?
Pink

Pink.. sekali dapat gambor luchs ini yer... bukan salah aku
Kata 1st picture result from google

Q.6 : THE CITY I LIVE NOW?
Tg Malim, Perak

Ni ler Tasek Embayu yang aku nak g joging konon-konon tu
Dalam 10 minit naik kete
Kalau aku jalan kaki dari umah aku... dalam 30 minit
Tu pun kalau aku tak pengsan dan terus smpi spital Slim River


Q.7 : THE PLACE I WAS BORN?
Hospital Besar Kuala Kubu Bharu, Selangor


Q.8 : MY COLLEGE MAJOR?
Multimedia


Q.9: MY BAD HABIT?
Suka MAKAN... tak kira di mana dan bila2 sahaja



Q.10 : MY HOBBY?
Reading, Sleeping, Shopping




Q.11 : My WISH ?
Slim, baby girl & toyota wish






Ni ler mende yg paling2 aku WISH kan....
.
.
.

My Assam Pedas

Hari ni keje 1/2 day je... esok ambik cuti
Sempena inche abg i ada umah..
Konon2 nak masak spesel ler...
Masak Asam Pedas Ikan Pari
Percubaan kali pertama

Rasa ?!!!!
Tukar hokay.. jadi Masak Asam Masam Ikan Pari

Uwaaa... tak jadi... masam giler
Lagi aku beger-beger.. lagi ntah hape2 rasa nyer
Aku mmg bengap sket bab2 sukatan rasa ni
Tak leh nak agak2

Rupa je nmpk cam jadi.. tapi tak jadi pun...
Apa pun, laki aku makan ler juga nak ambik hati
Tapi tang kuah dia tak berani.. takut sakit perut


Ni lauk PLAN B
Terpaksa ler wat sambal sardin sebagai ganti my Assam Pedas
Takpe-takpe.. jangan putus asa
Cuba lagi dan lagi


Gambor bawah ni takde kena-mengena
Ni si Khaleef yg snap.. dia skang pantang dapat HP
Mesti nak snap sana-sini
Dapur yg sempit giler & sangat bersepah2
Mmg takde harapan ler nak pasang kitchen cabinet
Kalau aku dah masuk dapur ni.. org lain tak leh nak celah2 sama
Mmg tak muat

Ni lak dia snap gambor papa tgh studi maut
Maut ke ? cam nak lelap je tuh
Lepas pekena asam masam aku tu.. baru segor biji mata
.
.
.





Tuesday, April 28, 2009

PengorBanan Yang Suci...

Aku tergoda dengan masakan sayur-sayuran stim kat blog Miss Reen...
Oleh itu, aku kan pantang orang ader..
Aku pun nak ader jugak... hihihihihi...
Maka dengan berkobar-kobar nyer aku g ler ke Pekan Tg Malim

Parking ler depan Butik Sri Imej..
Kedai ni dianggapkan sama taraf butik LV laaa klu kat Tg Malim ni..
Sini laa ada beg yg ala2 ada brand ler kire
Cam Giosardi, Polo, Pierre Cardin, Alain Dellon,
Ni brand-brand pemes kat SOGO...
Klu pakai LV.. Coach... Fendi...
Harap maap yer... kat sini takde sapa yg tau brand2 camtu..
Brand2 terkemuka itu adalah standard pasar malam je klu kat sini.

Tiba2... aku nmpk !!!
Ye aku nmpk tanda 70% !!!
Tak bley jadi ni.. kena jenguk apa yg 70% tuh...


Aku tersangkut pulak pada beg jenama Giosardi ini
Harga asal adalah 139.90
Setelah tolak 70%.. tinggal dalam rm41.00
Uwaaa... sangat mengujakan...
Memandang handbag pierre cardin aku tu dah buruk giler...
(tak caye buruk.. leh tanya MR)
Tapi, dalam purse ada lebih kurang RM60.00 sahaja


Aku terpaksa berfikir panjang..
Selalu nyer.. aku tak pernah berfikir panjang atas apa2 benda yang aku nak beli
Tapi sbb hari ni dah ada beli Cloth Diaper
Then, ada wat payment here & there on9 shopping
Bulan baru lum menjelma pun lagi..
Duit gaji dah kurang dari separuh...

THINK.. THINK... THINK...
Super Sleuths..... (ni geng2 tigger & pooh.. pada yg tak tau)

Akhir nyer periuk stim ni jadi pemenang !!!!
Nasib baik aku pi beli periuk dulu
Sebab konon2 budget utk periuk ni dalam RM20.00 je..
Miss reen beli dia punya RM15.90 je
Ada laa baki nak beli handbag kan...
Rope2 nyer.. adalah RM52.80.. mintak tawar.. dapat ler RM45.00

Pastu mula laa otak aku ni berfikir2, mana nak cari duit extra ni... nak beli gak
Tiba2 Inche Izman pulang dari Mambang membawa sesuatu yang menceriakan bini badak dia ni..
Tu diaaaaaaa... I love u laaa kanda
Cam tau2 je dinda tengah depression...


.
.
.

Nak Jugak......

Hehehe.. pantang orang ader...
Mesti aku pun takmo ketinggalan..
Patut nyer, umur2 Khaleef ni dah toilet train
Tapi... dia ni tak pandai cakap... berjalan cepat..
Cakap lambat ya rabbi

Klu kencing is TUCIM.. kucing pun is TUCIM
Kena laa tunda dulu...


Budak ni kalau nak ajak mandi punya laa susah
Cam-cam alasan
Tapi dah mandi.. nak kuar bilik air pulak susah


Red in color..
Kalau ikut hati mak dia ni.. nak PINK taw


Muat-muat je noks..
Celah kangkang lak pendek.. Cam tak yakin je ak nak bagi dia tdo malam pki CD


Ni tengah perasan konon2 dia ahli gusti dalam WWE
Mesti dia igt aku pakaikan spender gusti
Ye-ye dia ajak aku bergusti


Keputusan nyer.. wpun agak2 muat je..
Tapi aku beli jugak..
Sebab.. AKU NAK JUGAK !!!
.
.
.
DAPAT CD ANDA DI
http://nieza-online-shop.blogspot.com/

p/s : Nieza.. setiap klik yg mai dari loseweight
kena bagi komisen ala2 nuffnang taw
;)

JGN WAT-WAT TAK NMPK LAK NUFFNANG KAT BAWAH NI TAW






Monday, April 27, 2009

Huwaaaaa PENAT !!!!

Hari ini, bila tgk kul 4.30 ptg tu ala2 cam matahari dah turun.. aku cepat2 balik umah..
Wpun, asst aku hari ni coti dan sepatut nyer aku tunggu smpi kul 6...
Eeeee tak koser...

Dah laaaa aku tak makan seharian

Smpi umah, wat sup sayur dulu.. sbb aku cam dah takde tenaga sbb tak makan..
Aku lupa asst aku cuti & tidak beli makanan sblm masuk opis
Lepas makan.. selak langsir.. tgk matahari tak kuat

ADAKAH INI HARI NYER ?!!
Hari utk aku jogging kali pertama ?!!!

Ye kawan2 tepukan untuk aku... tepuk.. tepuk.. tepuk...
Wpun, tak dapat keliling Tasik Embayu..
Hanya keliling taman perumahan aku ini sahaja

Tapi aku telah berjaya mengeluarkan sport shoes aku dr kotak nyer

Tapi.. tapi.. tapi....
Sesungguh nyer aku adalah TIDAK BOLEH LARI
Rasa cam nak putus tangkai jantung
Mungkin keseluruhan sistem anatomi badan aku ni belum leh terima
Tuan dia tiba2 buang tebiat nak angkat badan 118kg ni dibawak berlari

Tak smpi 10 meter.. aku dah menghungap hokay
Jadi nyer.. aku mengambil keputusan untuk berjalan sahaja smbl menhayun-hayun tangan
Sekejap sahaja.. tak smpi pun 30 minit, aku dah smpi balik rumah...
Layan Aqso & Madinah... sambil minum air sejuk dari peti ais..
Habis dekat sebotol air sejuk.. sedapppppp

Tiba2... perut aku meloya... muka rasa panas....
Nak muntah !!!!!
Betui laaaa sistem badan aku agak terganggu dengan tindakan drastik tuan nyer ini
Lepas muntah dan mandi... aku bawak tido kejap pulak
Bangun pastu.. adoyaaaaiiiii cam rasa tulang belulang ni sumer nak relai
Betis mak aiii keras... konpem malam ni cramp tak hengat punya.

Dlm kete on d way nak ambik Khaleef... baru terfikir
"Apa ke bangang nyer.. nak jogging takde streching2 dulu..
Main hangkat kaki hayun lari je"


Eeeee... nasib laa laki aku takde umah...
Kalau tak masak ni kena gelak dengan dia
Baru jogging jalan tak smpi 1km...
Teruk nyer ngalahkan orang keje angkat batu buat flet...


Tkpe, hari esok masih ada..
Dan aku takkan lupa meregangkan badan dulu

Itu pun kalau esok aku masih boleh angkat kaki laaaa
Cam nak demam je nih.. huhuhuhu...
.
.
.

Sunday, April 26, 2009

EntrY Maki Hamun Part III

Dah lama kan tak buat entry kuang hasam..
Kalau Makcik Rehan bengang kat Stimix.. the hamsap broadband in the wolrd...
Aku lak bengang kat TNB..

Sabtu lepas, aku kuar laa sidai kain
Tiba2 lalu satu motor ni.. tgk uniform cam TNB..
Aku igtkan nak cek meter letrik.. serasa cam dah 3 bulan tak pernah dapat bil
Brader tu senyum.. aku pun senyum laa balik (aku menyesal hokay senyum)
Sekali dia hulur surat kuning daaaaa...
Kat situ tulih..

NOTIS PEMOTONGAN BEKALAN ELEKTRIK

Aik, bil sumer ntah mana bila dapat.. tiba2 notis je terus.. 7 hari je lak tuh

Di hari terakhir iaitu 24hb, aku pun p laa TNB nak setel bil yg hanya bernilai rm80.90 itu
Cam laaa aku hutang 800K yg sibuk sangat nak potong letrik umah aku tu

Smpi situ, aku pun hulur bil & duit
Sambil tu aku tanya laa akak kerani kaunter TNB tu..
Nada suara aku masa tu ala2 menjawab soalan drpd Perdana Menteri
Slow, Jelas & Steady !!

"Kak, apsal saya tak pernah dapat bil.. tiba2 je nak potong letrik?"

Akak tu pun.. dengan perasaan yang sungguh malas pun menjawab

"Agak nyer masuk longkang ler tu angin tiup.. Dah dapat notis tu bayar jelah.."

"Ooooo gitu.. makna nyer 3 bulan ler bil masuk longkang.. camtu lain kali buang siap2 dalam longkang.."

Kenapa aku sungguh kurang ajar ?!!!!

Sebab.. klu korang tgk muka akak tu.. ngn muka sinis ala2 aku takde duit nak bayar 80 hengget tu & menjawab dengan nada yg sungguh tak sedap di telinga aku.

Tindakan aku selepas itu... esok aku akan tulis surat berbahasa melayu (MR complaint in English hokay...) kepada Pengurus TNB cawangan sini. Bukan nak komplen akak tu.. aku just anggap dia PMS.. lagipun jawapan aku yg ala2 hamsap tu dah cukup bagi pengajaran kat dia..

Aku nak tulis pasal bil yg tak pernah diterima.. kalau ye pun masuk longkang.. Apa ke BIOL sangat kome2 ni.. kan ker kat gate aku tu ada post box sebesar alam.. Masukkan jelah dalam tu.. Kalau malas sangat, benti keje.. Jangan jadi juruperiksa meter elektrik.

Lastly... mgu depan laki aku cuti semgu hokay.. AKU BAHAGIA !!!!!
.
.
.

Friday, April 24, 2009

Berkemas Hokay....

Semalam pun tak g jogging gak sbb aku p ikut adik aku g Pesta Buku sekali lagi
Balik pun dah lewat.. dalam kul 7.40 mlm baru smpi umah
Maklum ler laki takde, suka hati la kul bape nak balikkan..
tak payah nak fikir nak masak ke hape ke..

Beli lagi buku.. bermakna buku kat umah akan bertambah banyak
Selama ni aku susun spt gambar di bawah
Dah cam tak sampai nak capai



Ni lak simpan dalam bakul sebab dah tak cukup tempat nak simpan

Oleh itu, disebabkan hari ini belum ada exercise..
maka aku mengambil keputusan untuk mengemas..
perkara yang ala2 2-3 tahun sekali pun belum tentu aku buat.

Penat giler.. yelah nak angkat rak.. pastu nak angkat almari besi masuk bilik
Mula dari kul 9.30 malam, dekat kul 11.30 malam baru siap

The only one helper.. tapi bukan tolong menyenangkan..
lagi nyusahkan ada ler..

Dalam aku dok sibuk2 tu.. rupa nyer dia masuk bilik stor,
jumpa shower foam.

Abih ditekannya smpi kering sebotol
Satu keje lak aku nak mengemop malam-malam
Bukan boleh sekali round je.. berkali2 sbb lantai jadi licin dan melekit

Kena tak ?!!

Mau tak kena... lama2 dia ni jadi alien telinga panjang sebelah sbb selalu sangat kena tarik telinga
Klu pukul ngn tangan.. ADALAH TIDAK ADA KESAN...
Mungkin dulu aku terlebih minum susu kot masa peknen..
smpi dia tak rasa sakit kalau takat pukul2 biasa
Aku lak kalau dia tak nangis cam rasa tak puas hati je
Eeee.. apa punya laa mak kan..

TARAAAAAAA
Hasil nyer adalah seperti di bawah

Dah kemas dah... rasa cam lapang sket mata melihat
Tema ?!!!
Rumah aku ni takde tema2 ek cam umah2 kawan-kawan sumer

Tema nyer adalah "SESENANG HIDUPKU"
Aku tak kisah rak baju Khaleef adalah di ruang tamu
Meja laptop adalah di depan sliding door
Baby Coat berisi segala tilam, bantal, selimut letak di tepi TV
Bakul, botol susu, susu sumer berada di tepi sofa
Mesin basuh dalam tidur utama

YANG PENTING SENANG AKU NAK CAPAI !!

Itu laa tema umah aku hokay
.
.
.

Repeat..

Saja je nak bagi kawan2 yg tak dapat p JELES !!!
semlm g lagi sekali..
saing-saing ngn makcik Rehan
tp semlm ramai orang.. tup2 dah terpisah
kena lak aku kena cirit-birit kat sana
asyik nk ke toilet


Kali ni banyak ambik buku Ahadiat Akashah..
Aku suka baca sbb relax & santai
Wpun selalu nyer ending nyer aku benci


Buku-buku Khaleef.. hari tu pergi banyak ambik buku melayu
kali ni ambik buku omputeh lak
bila dia nak baca tu tak tau ler lagi


Buku-buku Khaleef atas ni singgit je satu
banyak gambar2 yg cantik-cantik
berbaloikan...


Ni majalah lama2 stok untuk baca dalam jamban



Ni buku2 adik aku..
Aku tak baca buku omputeh
Sebab... setahun pun lum tentu aku leh abih sebuah buku
.
.
.

Thursday, April 23, 2009

SakiT Nyer HAtiiiiiiiii......

Aku adalah cuba menge"call" inche izman dari kul 11.30 pagi tadi smpi skang dah kul 1.49 tgh...
TIDAK BERJAWAB !!!!
HP bilangan nyer adalah 2 biji
takkan satu pun tak dengar

Kalau laa aku call ni emergency gila baban pasal aku accident parah
Mau dah masuk lubang kubur pun laki aku still tak dpt info lagi
Aku call bukan nak kacau time keje
Ini SERIYUSSSSS (wonderpet.. wonderpet...)

Aku nak bagitau "ABANG KU CAYANG INTAN PAYUNG BADAK BERENDAM... claim abang dah masuk tau... banyak lak tu.. lagi 37 hengget, genap 6K... Ayang dah over excited ni..."

Oleh sbb itu, wpun aku bengang, sakit hati, stress pasal abangku tak pick up HP..
Tapi ketahui laa oleh mu sayangku
I LOVE U SO MUCH !!!!

Heheheheh.. bagi 2k bulllleeeehhhhhhh ?
.
.
.

Mari Berpesta

Bukan pesta hora-hora tau..
Aku p pesta yg berunsurkan Ilmiah
Iaitu PESTA BUKU kat PWTC

Aku smpi dalam kul 2.00 pm.. parking kat The Mall
Itu pun sbb parking PWTC dah penuh
Kalau tak mmg aku haruk parking situ
Sebab... sebab aku tak suka jalan jauh2
Ni nak kena hangkut buku pulak
Kalau aku pakai mercedes SLR tu..
Mmg aku selamba gaban je parking tepi hotel kat PWTC tu
Tapi.. aku pakai.. Kete Merah Tora Terbang je


Beg-beg hasil rembatan kat pesta buku
mmg terasa panjang tangan mengangkut buku-buku ni


Semua ini.. kalau anda-anda nak tau
tak smpi pun RM200
mmg berbaloi giler
dan aku akan REPEAT !!!!
mgkn esok ataupun tulat


Ni novel..
kebanyakkan nyer aku dah pernah ada dulu
tapi hilang dipinjam.. dicuri.. dikibat...
So, aku beli laa semula...
kebanyakkan nyer dah tinggal RM5 / RM2 je sebuah

(mak aku yg tengah2)

Tiba-tiba sebelum nak melangkah keluar tu..
Aku ajak mak aku relax kejap
Sebab kaki aku dah rasa nak tercabut

Tgh duk relax tu dtg 2 orang approach mak aku dengan soalan
"MINGGU TANPA TV"
Mak aku pun gini gitu ler bagi jawapan
Dah tanya pun pada Puan Gurubesar kan
Tentu-tentu nyer mak aku TAK SETUJU
Sebab dia adalah kaki sinetron

Hari ini, hehehe tuah mak aku.. masuk paper UTUSAN MALAYSIA tu...
Yg kelakar nyer
"surirumahtangga, Norlia...."
Bila lak mak aku tukar profession ni

Hari ni aku tak joging gak
Sebab.. panas laaaaa.. tmpt korang tak panas ke ?
Oleh itu, sbb nak gak senam2 sket
Aku telah mengeluarkan segala hape baju laki aku
Kemeja.. Seluar.. T-Shirt
Dan AKU MENGGOSOK BAJU hokay
selama 90 minit
Ni kira exercise tak ?
Aku kira gak laa... sbb skang otot-otot aku rasa cekang
dan lengan rasa cam lemak terbakar
tapi perut lak rasa LAPAR !!!!
aku tau ler korang gelakkan aku kan..
kan.. kan.. kan...
TAKPE.. WAIT AND SEE
.
.
.
p/s : BROOCHBIZZ dah masuk stok baru untuk Mother's Day Special.. Meh ler beli untuk ibu-ibu kamu sumer...

Tuesday, April 21, 2009

Kawan-kawanku Sayang... Tak Klik ke ?!!!

Kemain beramai-ramai lagi... sorang pun tak klik Nuffnang tau.. Camne aku nak dapat income 16K ni?!!! Aku nak beli alat yg bolehkan aku joging dalam rumah cam makcik rehan cadangkan tu.

Esok2 klik tau.. klik sampai PC kowang HANG !!! hahahaha.. aku sndr mencik nak klik Nuffnang ni sbb nnt laptop haku yg hazabbb tahap naga gaban ni terus VIRTUAL MEMORY LOW

Tak pun kan... sebagai tanda sokongan untuk aku jadi The Biggest Loser, apa kata kowang2 kesayangan aku ni tolong perabih duit kat sini ;) BROOCHBIZZ.. ada clearance kaw2 punya utk April ni.

Hehehe.. apa2 pun TQ wat visitors yg sudi melawat blog aku yg sungguh tiada motivasi untuk korang2 jadikan tauladan untuk kurus.. Bayangkan.. entry untuk FOOD lebih banyak untuk LOSE WEIGHT. Abih camno cito tu ?

Ptg tadi tak jogging pun.. kasut aku masih cantik tido dalam kotak.. Inche Izman tak abih2 bagi semangat suh pergi.. tp aku rasa kepala amat weng sbb hari ini adalah sangat banyak urusan. Jadi TIDO ADALAH LEBIH BAIK !!!

Malam lak, tiba2 gerai sate kegemaran aku bukak laa pulak malam ni
So.... wajibulghunnah hokay melantak sate 15 ayam + 10 daging (izman 7 cucuk + khaleef 3 cucuk) balance utk aku adalah tinggal 15 sajork
Sedapppppp.... smpi lupa nak snap gambor

APA LAGI.. TEKAN LER SORANG 20 KALI




TAG pasal Inche Izman (KENALI SUAMI ANDA)

Tag to ?
Kak Aida_ex Kupang
Kak Linda_ sg Pelek
Kak Azrin _Sg Pelek
Kak Zalia_Tg Malim
Nunu_sg Air Tawar

Selalu aku mmg malas layan2 TAG ni sbb.. sebab malas ler ;)
Hari ini adalah rajin kerana aku adalah terlebih cuti
Sabtu - Rabu (18hb - 22hb)
Cuti sbb laki ku cuti.. so tidak akan melepaskan peluang untuk bersama2

Lakiku dan Anakku

Rules:


Here’s a chance to see how well you really know your husband. Cut, paste and fill in the answers, then shoot, you know what to do. The real challenge is to send it to your husband to see how right you really are.

He’s sitting in front of the TV, what is on the screen?

DRT Chanel Astro 734. Segala hape pasal motor, kereta & jentera berenjin. Paling digemari ialah American Chopper & Biker Build Off

.

You’re out to eat; what kind of dressing does he get on his salad?
Tak suka sayur-sayur jenis2 salad ini. Maklum ler org Kg Lambak ;)

.

What’s one food he doesn’t like?
Banyak dia tak suka.. ala2 adalah sangat CEREWET makan.. Paling tak suka terung bulat dan siput sedut

.

You go out to eat and have a drink. What does he order?
KOPI... bukan coffee taw.. itu kellas.. ni kopi biasa yg tak sedap tu.

.

Where did he go to high school?
S.M.K Seri Kampar & Sek. Teknik Slim River

.

What size shoes does he wear?
Saiz 6 (lelaki), saiz 8 (pompuan)
Aku tau sangat sebab kaki kami sesaiz

.

What is his favorite type of sandwich
Tak suka apa2 sandwich... Kalau dah takde makanan sangat, baru dia makan

.

What would this person eat every day if he could?
Sayur bayam rebus & sotong goreng kunyit yang ISTERI KESAYANGAN dia masak.
Hehehe... masakan aku yang paling kena sekali di tekak dia.

.

What is his favorite cereal?
Coco Crunch.. itu pun kecak si Khaleef punya.
.

.

What would he never wear?
my clothes... except kalau dia plan nak pakai baju CUM kelambu
Jeles tau dengar kawan2 laki bini leh sama2 share baju
You boleh pakai panty i.. I pakai spender u
hahahaha.. aku melawak je...
(don't try to imagine hokay - pesanan utk makcik rehan)

.

What is his favorite sports team?
do not mean football jekan.. dia mmg lansung tak suka football
dia suka pasukan motor mana ek..

aku tak ambik hal laa pulak sbb aku tak suka motor2 ni

.

Who did he vote for?
tahun lepas dia tak g vote.. tapi bercakap kemain lagi
malas-malas aku pun.. sampai gak aku ke SKA Kalumpang tu ngundi
Namun, undi aku adalah RAHSIA.. hehehe
gaya2 hujah dia tu
penyokong kuat Samy Vellu ni tau..

.

Who is his best friend?
ABE JA.. kawan dia masa kat Kolej Lagenda, Langkawi
Kat Kampar ada 2 orang iaitu Aroi dengan Hairi
Tapi aku rasa.. kawan terbaik dia adalah BINI DIA SENDIRI
Betul.. tak caye, tanya dia

.

What is something you do that he wishes you wouldn’t do?
MAKAN BANYAK !!!

.

What is his heritage?
HERITAGE ? apa makna nyer ni ek.. WARISAN ? PUSAKA ?
Kalau warisan.. Adalah majalah Roda-Roda
Mula mengumpul dari tahun 1994
Cuba kira ek.. 12 naskah x 16 tahun
= 192 naskah

.

Ada 4 jenis majalah berkenaan dunia pemotoran yg laki aku kumpul
Memang adalah sangat menyemakkan walaupun simpan dalam stor

.

What is his favorite colour?
Merun (my nick name kat forum cari)
& Hijau daun
(aku pun baru tau malam ni... selalu aku beli baju dia ikut warna kegemaran aku iaitu PINK)

.

What is his habit?
Dia adalah sangat suka cari uban sorang2 sambil ngadap cermin
Padahal boleh minta tolong pada aku
Tapi.. aku mesti nak upah taw.

.

What is he proud off?
His son.. 79% get his genetic. Muka adalah sangat seiras masa laki aku baby. Perangai juga adalah sangat sama

.

1- Minat motor.. tp anak dia sgt berminat jenis kapcai.. lakiku pula sangat minat jenis berkuasa tinggi
2- Minat muzik rock kapak.. kalau depa berdua je travel mana2, dlm kete mesti pasang lagu kumpulan Search
3- Sangat cepat sentap.. elok anak.. elok bapak
4- Selera makan yg lebih kurang sama
5- Air kegemaran yang sama.. jenis2 cam vitagen, solivite, tp sama2 tak suka YOGURT..

.

Lastly, do you think he will read this?
YES.. probably tomorrow night.. Selalu nyer my Inche Abang ni akan baca senyap2 je blog i ni.. Tapi aku tau laa yg dia baca... ;)



Monday, April 20, 2009

Tu Die...

Kemunculan yang dinanti-nantikan..
Spt yg telah laki aku janjikan.. malam tadi aku g ler kedai Bata buat kali ke-4
Sampai pun dah kul 8.45 malam.. lagi 15 minit kedai nak tutup
Agak kelam-kabut gak ler memilih sbb kedai nak tutup
Budget mesti tak lebih RM50.00.. hehehe BERKIRE NAK MAMPUS !!!

Ni ler rupa nyer.. sport shoes yang menjadi igauan aku selama 2 minggu
Petang tadi laki aku tanya.. bila nyer nak jogging
Hehehehe.. malam tadi lupa beli stokin maaaaaa
Kang melecet lak kaki montoks aku ni
ALASANNNNNNNN........

Akhir nyer aku memilih sukan kuak lentang atas toto bersama Khaleef


Simple je kasut nyer.. yg penting selesa dan murahzzz
Esok nak p pekan cari stokin..
Petang esok, balik keje terus nak desup p Tasik Embayu
Mula2 ni tak lari terus kot.. jalan perlahan-lahan je dulu
Kang terus lari.. buat nyer aku pitam sorang2 kat sana
Sapa nak angkat masuk ambulan ?
Silap2 depa angkat masuk terus dalam tasik tu.. abih citer


Budak Ahmad ni pun teruja jugak
sibuk nak cuba
siap cabut dari kaki aku & sarung ke kaki dia

~AKHIR NYER~
.
.
.

Sunday, April 19, 2009

Masak Lemak Cili Padi Ayam

Inche Izman request ni malam tadi.. tp aku tak masak pun.. sbb aku tak reti. Nak surfing resepi malam2 malas pulak.

So, hari ni pada asal nyer aku berharap laki aku ajak makan kat kedai
Tapi dia wat dek je.. smpi dah kul 4 tak lunch lagi apa kes..
So, aku pun tabahkan hati dan memasak..
Ni resepi dari internet, myresepi.com
Cuma terkurang daun kunyit + asam keping
Walaupun pucat lesi camtu.. Rasa nyer.. SEDAP !!!
AKU PUJI AKU hokay

Laki aku lum komen lagi sbb dia lum makan lagi
Tengah tdo.. studi tak smpi 30 minit.. Tido dah dekat 60 minit
Janji petang ni nak teman g beli sport shoes

YE-YE-YE
tau laaaa aku poyo kan
dah masuk minggu kedua ni tak gak beli2
klu malam ni jadi pergi.. adalah kunjungan aku kali ke-4 ke kedai BATA Tg Malim ni
Mesti bebudak BATA tu kutuk aku
Nak beli sport shoes low class camtu pun smpi 3-4 kali datang
Beli nyer idak jugak
Suka laaa DUIT HAKU..
.
.
.

Friday, April 17, 2009

BMI aku plak....

tahun lepas bacaan nyer ialah 50.4.... dah turun ler sikit

BMI Categories:
  • Underweight = <18.5
  • Normal weight = 18.5-24.9
  • Overweight = 25-29.9
  • Obesity = BMI of 30 or greater

MAH... sememang nyer aku adalah layak utk masuk The Biggest Loser hokay.
takde ke sapa2 nak buat rancangan ni kat Mesia
aku sanggup tau ambik cuti tanpa gaji

Sebab apa nak masuk ?!!!!
Sebab... aku ni mmg tak cukup SELF-MOTIVATED utk menggalakkan diri sendiri utk diet
Sebab... aku lahir2 mmg dah overweight ;) hampir 4kg hokay
Sebab... masa darjah 6 aku dah mencecah berat 65kg
Sebab... masa tingkatan 5 aku dah mencecah berat 113kg
Sebab... lepas beranak aku dah mencecah berat 134kg

So, aku adalah hidup di dalam keadaan sentiasa obesiti.. Maka aku adalah tak berapa kisah untuk meneruskan nyer.

Sebab... my life goes well..
Orang ada laki.. aku pun berlaki gak
Orang ada anak.. aku pun beranak gak
Orang ada family.. aku pun berfamily gak
Orang ada kekasih gelap.. AKU TAKDE TAU !!!!!

Tapi... tapi.. tapi...
Aku adalah sangat risau tentang kesihatan aku skang ni

1- Adalah sangat cepat untuk menghungap2.. breathless kata omputeh
2- Adalah tak larat nak naik tangga wpun setingkat
3- Adalah selalu sakit lutut
4- Adalah hari-hari mengalami kekejangan otot terutama di betis & perut
5- Adalah kadang2 tarik nafas tak cukup
6- Adalah selalu migrain
7- Adalah selalu batuk

Uwaaaa.. takut aku tak sempat tengok anak aku kahwin je nanti..
.
.
.
DAH BACA JGN LUPA KLIK ADS BAWAH NI
AKU PUN NAK GAK INCOME 16K dr Nuffnang