Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Thursday, July 30, 2009

Selepas 2 bulan...

click image for better view

Walaupun berat aku tak turun tara mana pun..
Dalam 3kg - 4kg gitu je..
Namun perubahan aku sndr dah nampak..
Orang lain tak nmpk apa pun kot..
Sebab takde pun yg tegur..

Wpun body aku takde shape2 cam gitar..
Tapi nampak lurus tepi depan dah kira ok sgt ler tuh..

Berapa berat aku hari ini ?!!!
Petang sat g aku reveal...
Tertinggal lak handphone kat umah..
Lepas snap2 letak atas almari.. terus lupa..

Yang pasti.. perut boncit aku smpi baju kurung mengjungkit tu..
Ala2 dah banyak kurang ler..
Cuma peha, betis, lengan.. tu masih tahap hazab lagi..

Muka cam kurus ke tak ?!!!
Rasa kurang bulat dah kot..
Heheheh.. pagi ni aku je perasan sendirian..

Apa-apa pun.. aku target Syawal ni nak berat 100kg
Harap2 tercapai ler..
Wpun tak cantik lagi pakai kebaya..
Tp kurang laa baju aku menjongkit ke depan..
Dan takde laa sedara-mara tegur..
"Adik Khaleef ni bila nak kuar?!!!"

Grrrrrr...
.
.
.









Boleh lagi laaa...


Masih lepas ler kalau aku nak ke luar negara..
Tapi, aku bukannya nak p luar negara pun..
Pasport pun takde...

Utk pengetahuan sumer..
Aku bayar gak PTPTN aku ni kadang-kadang..
Tgk duit laa.. ada banyak aku banyak banyak..
ada sikit.. aku tak bayar laaa..

Gila mampus skang punya banyak hutangnya..
Bayangkan setahun hutang tu naik RM600.00
Skang dah masuk 7 tahun..
Maknanya hutang aku dah tambah RM4200.00
Mmg dasar Riba' betul PTPTN ni..

Apsal dulu aku menggedik sangat nak pinjam ?!!!
Pasal... pasal... pasal...
Beli kereta Satria maa..
Duit PTPTN tu support sket2 duit muka..
Duit minyak.. Duit nak hora-hora..
Tapi duit bulan2 100% mak pak aku yang bayar...

Kira masa zaman aku study dulu..
Berangan ala-ala sebaris dengan anak usahawan, hartawan
dato'-dato'... tan sri-tan sri..
Maklum laa zaman dolu-dolu ala2 gah ler klu study dah pakai kete..
Padahal anak cikgu je pun aku ni..
Tp skang ni.. kete student lagi class dari kete pensyarah..
.
.
.





Boleh laa kan...

Boleh laa hari ni lupa nak hapdet blog sblm pi KL..
Terus menurun unique visitor ini hari..

Oleh kerana semlm berat dah turun..
So, hari ni semangat berkobar2 utk mengekalkan momentum berat itu hingga timbang day esok...
Jadi hari ini hanya sarapan makan ubi rebus sepotong + kek
Lunch.. tak makan..
Petang lak seketul karipap + kek + sushi tesco 3 ketui



Stok baru yang menunggu saat utk ambik gambor..
Dlm bisnes brooch ni..
Nak ambik gambor laa time paling boring sekali..
Pastu boring lak nak edit gambor bagi nmpk shining & sparkling..
Pastu boring lak nak balut brooch..
Pastu boring lak tunggu giliran kat post office..

TAPI.. TAPI.. TAPI...
Dapat order dan duit adalah paling BEST
Mengatasi rasa boring-boring-boring-boring di atas..
So esok jgn lupa hokay..
BROOCHBIZZ ada stok baru...

Budak Ahmad dah okay...
Hari ni dah pesan PIL jangan bagi dia Ribena + Vitagen..
Baru laa tak cirit-cirit lagi..
Tp petang ni dia dah ketagih Ribena.. dok minta gak..
Bagi laa sebotol..

Solivite, Vitagen, Nutrigen dalam peti ais..
Sumer aku dah habiskan..
Tadi g Tesco.. beli air berkhasiat yg lain lak..
Beli Ducth Lady Susu Chocolate + Susu Strawbery..
.
.
.





Wednesday, July 29, 2009

Wah.. Wah...

Wah.. Wah... tgk laaa tu..
Aku timbang sejurus selepas minum 1 gelas air
Sebelum buka puasa tu.. dah 116.1kg tau..
Pencapaian terbaik mgu ini nmpk nyer..

Wah... Wah... tengok laa tu
KFC hokay bukak puasa hari ini...
Tapi agaknya sbb dah lama tak bersenggama ngn makanan berminyak..
Lepas berbuka aku adalah batuk
Cam nak terkeluar trakea punya sakan batuk
Smpi otot2 perut sakit...


Budak Ahmad pun sangat gembira..
Sbb dapat makan nugget KFC kegemaran dia..
Tapi air gas sorok.. sbb dah 2 hari ni dia asyik cirit2 je..
Terlebih minum solivite kot..
Sehari bantai smpi 3-4 botol..


Budak ni makin lama.. makin tidak boleh dikawal bila kat tmpt awam..
Suka je nak buat aku naik darah..
Td dalam KFC dah laa ramai giler orang..
Dia lak kejap2 hilang.. kejap2 hilang...
Sekali lagi menjadikan mak dia cam org sewel dok terjerit2 panggil anak time tengah queue

Oh !!! H1N1 dah smpi ke Tg Malim...
Seram wei...
UPSI dah hampir tutup...
Ada tak sapa2 yg dah ambik vaksin H1N1
Budak2 leh ambik ke ?
Berapa kos ?






Tuesday, July 28, 2009

KOMEN - Apa Pandang-Pandang From IKA

ENTRY PENUH DI SINI

Luahan hati Ika..

Ika ni ikutkan aku baru je kenal..
Sejak-sejak wujudnya loseweight-chaiyok..
Kadang2 malam2 ada gak YM sesaja tanya khabar...

Oooo... dah jumpa seseorang ye...
Bagus.. bagus.. bagus.. (clap x 20 kali)

KOMEN KAK ZEL perihal kisah Ika ini..

Biarlah apa orang nak cakap...
Tp style aku.. kalau terdengar di telinga aku..
Mmg on d spot orang tu "kena"..
Tapi lain orang.. lain caranya kan...

Yang penting hati sendiri dan hati orang ittew sama-sama ikhlas..
Cth terdekat dah ada hokay..
Mummy Khaleef dan Papa Khaleef yang bernisbah berat 1:3..

Agak-agak kan...
Kalau laa kami ni jenis ambik kisah apa orang nak kata...
Budak Ahmad mesti tak wujud di dunia ini..

Cakap pasal mulut orang..
Normal laa tu..
Kalau nak tau.. kadang2 aku pun bila nmpk couple yg tak sepadan..
Mulut tu berkata jugak...

Igt tak hari tu aku g Plaza Sinar Kota cari VCD tuh
Kat bawah jejambat tu..
Depan aku ngn adik aku..
Ada sepasang couple..
Awek dia.. lebih kurang dari pengamatan aku dalam 145kg..
Balak dia.. lebih kurang dalam 50kg camtu..
Awek nyer smpi jalan pun cam larat tak larat je..
Badan besar.. pastu tinggi dalam 150cm je..
Tetapi balak nyer.. PEGANG ERAT tangan dia cam tarik..
Tak nak awek dia tertinggal @ terlepas dari pegangan tangan dia..

Terus laa mulut aku ni berkata...
"Ko tgk Win.. pakwe dia kemain hensem lagi.. "
Win tu adik aku nama Awin..

Tapi jangan silap ye.. aku bukan hina perempuan itu..
Sebab aku sndr pun ala2 bluehyppo gak kan...
Cuma aku nak bagi keyakinan diri utk adik aku tu..
Umur dah 27 tahun.. tapi masih tak yakin nak cari jodoh..
Dengan alasan.. berat dia 80kg, takde orang nakkan dia..

Kalau tak dicari..
Jangan laa berharap pulak jodoh nak turun dari langit..

Oleh itu, Ika dan Inche abang nyer...
Yang penting korang sayang-menyayang hokay..
Orang lain.. mulut-mulut longkang sumer tak usah layan..
Kalau terlekat di hati pun.. jangan laa smpi makan dalam lelama..
Agak-agak laa kan..
Bukan depa yang kasi kita makan...
Ops.. diet-diet tak leh citer pasal makan...

Ooooo rajin nyer aku wat entry sejak2 nuffnang aku mencanak2 naik..
TQ ye ols..
Jangan lupa tinggal jejak bila dah klik-klik..
Sepantas kilat aku p klik jugak !!!








Melampau penat nyer....

Kenapa puasa ganti lebih memenatkan dari puasa bulan Ramadhan ?!!
Perasan tak ?
Mgkn kah effect psikologi...
Orang lain boleh minum... ko tak leh minum...
Orang lain leh makan.. ko tak leh makan..
Orang lain leh korek hidung... ko hanya leh gesel2 tepi hidung...

Dari pukul 10.00 td kepala hotak aku ni pikir nak buka puasa je..
Tapi kenangkan pagi tadi dah sahur baeeekkk punyer..
Bawa-bawa bersabar banyak-banyak..

Selalu nyer..
hangin nak berbuka aku ni hanya akan hilang bila jam dh masuk kul 2.00 pm..

Time ni dh rasa rugi laa pulak kalau berbuka..

Itu sebab sebelum2 ni.. aku selalu puasa lagi 5 hari sblm Ramadhan..
Time ni dah takde cara lg nak batalkan puasa..
Sebab kalau berbuka.. kang dah tak cukup hari nak ganti..

Betul ke kan.. org kata puasa ganti haram berbuka ?!!
Sapa tau leh jawab.. tp takde hadiah...
Contest mgu depan ada.. so tunggu....



Ngantuk pun sama...
Seminit 2 kali menguap...
Hari ni aku tekad nak balik kul 4.00 ptg..
Kira lagi 2 jam tu mintak halal jelah..

Namun begitu...
Mulai Jumaat ini sampai Jumaat mgu depan..
Selama 6 hari aku akan OT hari2 selama 1 jam...
Sebab assistant aku cuti exam..
So, disebabkan tiada pembayaran OT..
Maka kira hari ni nyer ponteng akan digantikan dengan OT..
Hehhehe... alasan.. TERBAEEEKKKKKK !!!!!
.
.
.





Lupa Pulak...

Lupa lak nak war-warkan..
Kat Tg Malim ada jualan gudang baju-bajan...
Ni khas utk yang dekat2 ngn Tg Malim..
Cam Rawang.. Rasa... Langkap.. Parit.. Slim River.. KKB...
Leh laa dtg terjah..

Aku dah terjah 2 kali..
Tapi 2-2 kali tak beli apa pun...
Ntah kenapa... aku sangat boring nak beli baju utk Budak Ahmad
Mmg dah smpi masa untuk anak baru..


Baju pompuan ngn baju lelaki pun banyak..
Tapi saiz yg comel-comel jelah..

Tgk harga mmg agak mahal ler..
Sbb sumer pun 50% less dari harga sebenar...
Tapi utk baby yang bakal lahir @ baru lahir...
Mmg heaven sbb bajunya banyak range atr rm5-rm8







Hari ni Puasa....

Ada 2 hari lagi nak kena ganti..
Tapi tahun ni ala2 bersemangat waja sket...
Ganti lebih cepat dari selalu..

Normally,
Aku akan start puasa Ramadhan seminggu awal...
Orang lain puasa 30 hari...
Nnt aku akan puasa 35 hari..

Pagi tadi siap sahur makan nasi lauk sardin taw..
Takut sangat aku dengan perasaan lapar di tempat keje..
Maklum laaa.. PID ada peti ais...
Kang laju je nak membatal puasa..

Sebelum tido balik..
Telan bee pollen 1 sachet..
Mula2 tu igt nak bantai HL..
Tapi takde mood pulak... (boleh gittew)

So, skang.. usus2 perut aku mula memerut..
Sakit semacam je.. padahal dah membuang 2 kali pagi ni..
Apa-apa pun.. harap puasa aku hari ni selamat..
Oleh kerana hari ni kelas aku sorang je mai..
Maka aku terselamat dari dosa memaki org dalam hati..
.
.
.








Alamak !!!

Tiba-tiba iklan nuffnang aku ala2 tido pulak..
Adakah sebab mgu ni ala2 sembab nak hapdet blog ?!!
Tkde citer menarik la wei...
Hidupku seperti biasa saja hari-hari..

Bangun kul 7.. Subuh Gajah... Pastu tdo balik smpi 8.30 pagi
Pastu terkelam-kabut pi anta Khaleef...
Normally aku akan smpi PID jam 9.30 pagi..
Agak lewat... tapi skang ni aku dah tak ambik rehat lunch hour..

Ooooo... lama tak citer pasal dietkan ?!!!
La ni diet ikut sesuka hati je..
Skang ni.. makan sarapan spt bihun goreng.. nasi lemak.. roti canai...
Pstu no lunch.. ganti dengan HL atau bee pollen..
Pstu ptg.. kdg2 makan sayur... kdg2 makan roti... kdg2 tak makan...

Exercise...
Sudah lama tinggal..
Takde mood ?!!

Apsal takde mood ?!!!
Banyak benda nak fikir skang ni..

Korang sumer nak tau tak...
Tahun 2010 adalah tahun terakhir PID beroperasi di bawah kementerian..
Maknanya... 2011 aku akan jobless..
Tp dengar kata.. ada elaun 1K...
Namun begitu.. 1K itu adalah ibarat mencurah air ke atas spongebob..
Mmg sumer di serap !!! tak berbaki sesen.. lagi tak cukup hado..

Kete.. insuran.. JPA.. PTPTN..
Itu je sebulan dah 1.2K..
Huhuhuhu.. dah hampir gelap masa depan ni..

Ooo.. mesti ada org cakap BROOCHBIZZ kan hado..
Hehehe broochbizz tu bermusim meh..
Kena musim hari ibu ke.. hari guru.. nak raya..
Lebat ler.. kalau tak ala2 gerimis jer..

Apa pun... di kesempatan ini...
BROOCHBIZZ dah hapdet dengan pelbagai produk baru..
So, jgn lupa terjah..
Bergaya sakan ler di hari raya hokay...
.
.
.






Aku Beli Ni !!!!

Sambung lagi citer Penang...
Tujuan utama aku ngn adik aku ialah nak beli DVD..
Nmpk nyer demam citer Korea aku kali ni berlansung agak lama..
Sudah hampir 2 bulan tak kebah-kebah lagi..

Yang pakai duit aku.. 4 citer ni je..
1- World Within
2- Perfect Match
3- Hong Gil Dong
4- Witch Voo Hee

Sebenarnya banyak lagi aku suka..
Tapi kebanyakkan nyer adik aku dah ada..
So... copy & burn jelah kan.. save wooooo

Dia lak beli 13 citer...
Tajuk-tajuknya aku tak ingat..
Nanti aku hapdet..

Untuk Khaleef tak lupa juga..
Sebab kat sana DVD rm4 je sekeping..
So, layanzzzzzz
Anak aku barbie and princess pun dia layan..
Janji kartun ada nyanyi2 sket..
Thomas tu lak mmg idola dia laa..
Dora lak.. we did it.. we did it..
Nyum Nyum Nyum.. Delisyen... bak kata Khaleef


Ni je Papa punyer..
Dah dia pesan ni je.. aku beli ni jelah
Transformers 2 ngn Harry Potter Half Blood Prince

Kat Penang ni takde tau citer melayu
Tapi kalau cari citer bersiri omputeh..
Cam House, Grey Anatomy, Merlin, etc
Mmg heaven laaa.... dah ler rm4 je sekeping..
1 keping leh masuk 5-6 episod..






Monday, July 27, 2009

BroochBizz

Tengah busy hapdet blog perniagaan saya...
So... u ols..
Jap lagi layan laaa BROOCHBIZZ hokay..

Ada gelang kristal.. cincin.. butang baju melayu...
Brooch tentu laaa ada

Pastu ptg sket kang... akak sambung citer pasal pi Penang lagi..








Penang Driver...


Kali ni p Penang..
mula2 tu aku bagi adik aku drive..

Ada sekali tu hampir nak tersondol
Honda Accord yg tiba2 brek mengejut..

Pastu mak aku seriau dah nak kasi adik aku drive..
So aku laa take over..


Seperti yg aku dah tahu..

Pemandu-pemandu di Penang ni..

Bawak kete mmg cam takde lesen

(
sorry ye orang Penang..)
Nak masuk simpang..
sorry laa kalau nak pasang signal..

Nak kuar simpang.. jgn harap ler depa nak toleh dulu..
Main kuar je...


Pastu jangan laaa kete ko ala terhegeh2 sket..
Konpem kena hon..

Tau laa kan..
Kete kat Penang tu majoriti nyer sumer kete mahal2..

On d way dari Jambatan nak ke Bukit Bendera tu..
Mula2 ala caci maki fasa 1 je..

Cam Bodoh.. Bengap.. Sengal...


Kuar dari Bukit Bendera tu..

Konon2 nak g Kok Lok Si yg ada kura2 tu..

Masuk pulak pekan cina bukit yg sesak..
Sket2 nak hon.. sket2 nak hon..
Bengap ke hape..

Klu orang datang melancong tu laju je nak ke sana sini..

Bukan laa dtg melancong namanya.. tu dtg melancap..


Ok.. time tu dah UP sket vocabulary aku..

Dah masuk Kelas Kedua Rendah...

Mak aku dah bising2 sket..
yelah sbb Khaleef kan ada

Dia lak jenis cepat je tangkap klu perkataan bukan-bukan ni..


Pstu tak jadi pergi pun.. sbb dh hangin..

G laa Padang Kota..
Time ni pun sama.. jalan sesak..
2 lane dah jadi 4 lane..

side mirror dah 2 kali kena langgar ngn motor..
Mak aku pun dah join sekali.. tp dia masih makian tahap 1..


Aku lak naik lagi jadi Vocab Kelas Dua Tinggi..
Time ni segala binatang-binatang haram.. halal.. sumer kuar..


Tiba2.. dah smpi kat jalan yg lapang sket..
Aku dok line paling kanan sekali..

Ada seekor lori sengal ni.. dari lane paling kiri

Desup terus masuk line kanan...
BREK DAN TERUS BERHENTI !!!

Tanpa signal tangan.. signal lampu... tanpa hazard light...


Aku betul2 belakang lori tu..
Nyaris terhumban Khaleef punya emergency break..

Kali ni.. Carutan Anugerah Dekan Kelas Tertinggi aku pun kuar..

Siap jerit "WOI KO NAK SUH AKU MAMPUS KE ?!!!"

Mak aku lak
"Along... kang depa kejar.. tau laa ngko"

Pedulik !!!!


Memandu kat KL dalam jem sesak banat camne pun..

Takde laaa seteruk memandu kat Penang..

Namun begitu.. I tak serik hokay...

Lama-lama nnt I pun leh jadi samseng driver kat Penang..
Apa-apa pun... Aku tetap akan mai lagi 2 bulan akan datang..

Nak borong DVD lagi... . .



NiGhT MarKeT BatU FerIngghi

Ni laa tujuan kami selalu sangat p Penang...
Nak p night market...
Tapi bukan nak beli souvenier ke hape..
Tujuan kami adalah untuk beli DVD citer Korea..
Sini sangat laa heaven dan sangat laaa murah

Souvenier pun murah2 gak..
Tapi sbb dah selalu sangat p Penang..
Koser dah nak beli bagi kat orang2 sekeliling..

Dalam dok cerdik2 sbb selalu pi ni pun..
Aku ngn adik aku tertipu..
Jumpa cina jual perfume Imi yang murah2 tuh
Ala.. setakat nak kuar jap pi kedai..
Apa kejadah nak sembur perfume rege 200 sebotol tu kan..

Dia kata dia kasi sangat2 murah..
2 botol RM35.00..
Kitaorg pun teruja ler...

Sekali jalan depan sket..
Nyonya ni jual.. yg sama hokay
1 botol = rm15
2 botol = rm28
Uwaaa.. ter"rugi" kami rm7.00

Jangan tak percaya bahawa plastik kat tangan dia tu hanya DVD semata-mata..
Total DVD kami berdua beli 17 set
Movie sekeping2 tu adalah dalam 8 keping..
Total duit perabih RM304.00 hengget..
Pastu DVD free dapat 7 keping....
Sakan kan kami 2 orang..

Khaleef dapat 2 helai t-shirt ni je..
Mula2 uncle tu cakap selai = rm20.00
Beli 2... dia bagi rm35...
Aku godek2 sana sini..
Dapat laa 2 helai RM30.00..
Oklah tu.. kain nyer pun jenis lembut..
Pastu gambar tu bukan cam baju Upin & Ipin tu..
Pakai cat minyak... bila masuk mesin abih tercabut sumer gambar..






Sunday, July 26, 2009

PaDanG KoTa


Mula-mula sampai.. Budak ni moody
Sebab tak puas tido...
Tp bila dah nmpk laut... Mula ler nakal balik..


Padang Kota punyer Medan Selera
Agak kotor.. tapi buleh laaa..
Smpi je.. berebut2 peniaga suh duduk..
Lepas dah duduk.. berebut lak depa nak ambik order..
Patutnya buat self-service..
Tkde laa berebut customer..

Nasi ayam Khaleef..
Masin nak mampus..

Char Kuey Teow yg aku rasa tak berbaloi ngn rege RM8.00 sepinggan
Dah laa tak sedap...
Rasa cam makan kuey teow dengan kuah kicap je..

Dengan tulus ikhlas nyer..
Aku rasa char kuey teow Tg Malim jauh lebih sedap..

Baru rm3.50 sepinggan..
Tapi, last time aku p kat Kedai Makan depan Kebun Bunga, sedap pulak..
Wpun time tu udang dah abih.. tp sedap..
Kali ni salah pilih tempat kot..


Yang ni bukan makan kat Penang..
Kat restoran tepi NSK Rawang...
Rege RM5.00 je..
Tapi sangat berbaloi...
Udang pun banyak.. dan sangat2 nyummy...






Penang.. AGAIN !!!!

Seperti tabiat biasa...
Kan kami suka p holiday tmpt sama ulang-ulang...
Balik kampung ni.. pi Penang lagi...
Tapi kali ni Papa tak ikut..
Aku, mak aku ngn adik aku + budak Ahmad

Moncong sbb tak dapat naik keretapi Bukit Bendera..
Tiket ada kul 5.30.. time tu baru kul 4.00...
Tak daya laa nak tunggu time hari panas2 terik ittew..
Lain kali la ye budak Ahmad.

Berlengas je budak ni...
Ngn selipar crocs cap ayam yg lebih besar dari kaki..


Sebelum nak balik.. sibuk nak PEACE depan kete polis..
Layankan jelah..
Pastu dia nampak cap yang ada kipas kat dahi tu..
Sibuk NAK.. ee tak koser nak layan...

PEACE lagi hokay...
Baru 3-4 minggu ni dapat buat PEACE..
Sebelum ni... nak buat, jadi III bukan II






Thursday, July 23, 2009

TBL - Week 8 (18/7 - 24/7)

Senario yang sangat jarang-jarang berlaku...
Iaitu dapat mengekalkan berat badan last week..
Selalu mesti berubah turun 100g ke.. naik 200g ke..
Oleh itu mgu ini TIADA PERUBAHAN

117.7kg - 117.7kg = 0 kg


Tetapi.. FAT PERCENTAGE adalah turun...
Selalu mesti menghampiri 80..
Pertama kalinya bawah 70..

Adakah ini hasil 1 mgu tidak makan nasi....
Eh, lupa lak... ada sekali makan nasi malam..


Mgu ni aku tak berapa stress sangat..
Just go with the flow..
Rasa nak makan.. aku makan..
Rasa tak mau makan.. tak payah makan...
Wpun tak turun... ada sedikit bangga aku dapat kekalkan berat..
Sebab kan ke Ahad lepas ada makan KFC..
Pastu ada layan Secret Recipe satu kali...

Mgu 9 ni.. lebih banyak cabaran...
Sebab aku akan balik kampung hari ini smpi Ahad..
Huwaaa.. nenek aku punya pekasam.. wadik...
Jangan nak suh RATAH LAUK je...
Hilang akal ke hape.. ratah ikan masin.. hua hua hua...
Mesti makan dengan nasi panas2 + kicap kipas udang sket..

TIDAK TERTAHAN HOKAY !!!
.
.
.





Wednesday, July 22, 2009

XTVT Hari Gaji

Seperti bulan2 sebelum nyer...
Aktiviti hari gaji ialah pegi ke KUALA LUMPUR..
Hehehhe I like...

Masa entry ni kuar...
Mesti aku tgh drive Tora Terbang dengan penuh keterujaan..
Nmpk je KLCC dari jauh.. senyum lebar je aku...

Tg Malim - KL ni takde laa jauh mana..
Aku pun datang KL boleh kata semgu 1-2 kali pergi..
Tapi pergi lepas dapat gaji adalah sangat heaven hokay..

Cam nak cari kasut raya...
Heheh kasut raya kepala laaa
Puasa pun belum..
Puasa ganti pun ada 2 hari lagi...
Kasut raya konon...

Dapat SMS dari Inche Izman

"KAYA LA YE.. (ni kes aku MMS gambor duit)
JANGAN JADI KOOLING YE...)

kooling tu is keling dalam pronounciation Rawa...
.
.
.







WOW WEEEEEEEE....

Sayang nyer nak pakai...
Pagi ni kuar duit gaji utk bayar utang2...
Sekali kuar sumer sekali duit baru 50 daaaa...
Wangi lagi...
Kalau ada laaaa perfume bau duit.. mmg aku beli hokay !!!
Bila aku lalu je... mst sumer orang igt ada duit 10K jatuh dari purse
Sebab dah berbau duit kan...

1.5 K kuar pagi ni.. tidak membawa apa-apa makna pun..

600.00 - Duit kete
96.00 - Indah Water
37.95 + 64.95 - Astro
111.05 - Streamyx
60.50 - Bil Celcom aku
6.00 - Bil Celcom Izman
100.00 - Insuran Khaleef
150.00 - Insuran Aku
50.00 - JPA
349.00 - Insuran Tora Terbang

TOTAL = Tak cukup pun 1.5K yang aku draw pagi ni...

Pagi tadi dah laa ada adegan memalukan..
Oleh kerana sangat lapar..
Dengan laju nyer pi kedai makan ngn Tora Terbang..
Dah siap kuar dari kereta.. Tinggal nak senduk je lagi..
Baru teringat..

ADA KE DUIT ?!!!

Aku pun wat2 laa kebek2 purse.. Rasa cam ada RM5.00
Sekali tgk.. ada RM1 je sekeping..
Yang lagi RM4 (belen pos laju) semlm tertinggal kat PID
Alamak... Dah laa dah masuk kedai...
Pastu aku pura2 tgk telefon..
Pastu wat muka ala2 ada urgent.. terus tarik Khaleef..
"Jom cepat.. aki nak kuar tu bawak kalep.."

Lepas dah kuar duit... nasib baik kat CIMB dapat duit 50 lama..
So, aku pun pergi balik kedai tu..
Beli laa kuey teow goreng sebekas + sambal = rm2.20 bayar dengan rm50.00
Nmpk sgt laa kan.. rushing sblm tu mmg nak g bank..