Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Sunday, August 30, 2009

TBL - Week 12 & 13


116.1kg - 116.9kg = -800g
Mgu lepas sbb sibuk ke sana sini..
Aku lupa snap gambor..
Mgu ni pun.. dah Ahad baru teringat..
Apa pun.. turun 800g..
Wpun makan nasi 2 kali sehari..

Berbuka wajib dah nasi..
Sahur pun nasi jugak lagi..
Exercise.. NON HADO !!!
Tido petang.. asal ada masa je tido..

Nmpknya nak 100kg masa raya...
Mmg tak kesampaian ler..
Tkpe.. pasang target baru..
110kg !!!!
.
.
.






Meh Layan Khaleef Dulu....


Gambar cantik & clear..
Tapi.. nak load..
Makan 5 minit wooo dengan stimix
konon-konon 1G aku nih..

Maybe sbb saiznya besar..
Tak macam gambar dari hp..
Load 5 keping sekali gus pun, kurang 1 minit..

Apa pun.. i like..
.
.
.








Saturday, August 29, 2009

Sudah Beli Hokay !!!!!

Beli jugak setelah berfikir hampir satu malam..
Yelah.. bukannya aku takde digital camera..
Dah ada..

Tapi.. tapi.. tapi...
Hehehheehe..
Bak kata mak aku..
PANTANG BERDOIIITTTTT !!!!

Nak nyedap hati..
Takpe laaa... kira tu untung broochbizz ler..
Kalau tak beli sesuatu.. kang abih camtu je..
Barang kemas... aku tak suker...

Harga ?!!
Biarlah rahsia ye....
Morah2 je.. aku ni mana laa mampu nak beli mahal2..

Ni jatuh chenta pandang pertama taw..
Dulu semlm.. masa round2 ngn Khaleef
Nmpk camera display sebijik kaler nih atas tripod..
Sungguh menggetar jiwa pembazir spt aku..

MP3 Player ni.. PWP
RM20.00 je.. sambar jelah kan..
Boring2 kat jalanraya... leh gak dengar..
Tora Terbang aku tu ada radio..
Tapi hazabbbbbbbbb


Lain-lain pilihan yang ada...
Tapi tetap ajer aku pilih purple..
Padahal warna kegemaran aku adalah pinkish..
.
.
.





Friday, August 28, 2009

Hapdet Tak Leh Load Gambor...

Entry2 bergambor nnt balik Tg Malim ler...
Sini berjam-jam tunggu tak gak load2..
Asyik reset server.

Hari ni cadangnya nak beli camera digital yg baru..


Pasal...

Pasal saja-saja je.. boleh gitu ?!!!

Berkenan kat exilim casio 12mp..
Skang ada sale giler2 kat Tesco Kampar..
Dah bincang ngn Inche Izman..
Dia kata DUIT SENDIRI SUKAHATI LAAA...

I like gittew taw...

So, tgk la kang apa camera yg dibeli..

Tapi pasti beli.. sbb yg lama tu dah janji nak kasi kat adik..
.
.
.









Thursday, August 27, 2009

Cam Hape Je...

Pagi tadi smpi Mambang dalam pukul 8.20 pagi..
Pastu aku ngn Khaleef terus masuk bilik..
Layan mata...
Tido laa kami 2 beranak atas katil bujang papa..
Bangun balik.. tengok-tengok dah pukul 12 tgh..

Pstu SMS Inche Izman..
Tak balik rehat ke ?
Dia ckp dah balik tadi 2 jam..
Siap bawak sedara dia yg dtg pagi tadi singgah umah..
Beramai-ramai lagi..
Aku haram tak sedar nak bangun...

Pastu.. layan TV.. layan Khaleef...
Papa dia tak leh layan.. kang lain lak jadi nyer (wink !! wink !!)
Tiba-tiba.. kul 2.00 ptg tadi, aku bantai TIDO LAGI..
Ni baru tersedar dah pukul 4.00 ptg..

Heaven giler wei... sesekali cuti..
(sesekali ke?!! hehehehehe)

Kaseh.. jangan dengki ye..

Tapi kalau tahu kat mak aku..
Konpem kena leter tak hengat punyer...
Maklum ler bulan puasa..
Org beribadat.. aku lak dok layan mata tak sudah-sudah..

Tak tau apsal..
Puasa kali ni..
Sangat mengantuk dan sangat penat..

Malam.. lepas berbuka..
Jangan harap laaa nak stay up smpi kul 2-3 pagi..
Skang ni.. kul 10-11 malam aku dah tido
.
.
.







Wednesday, August 26, 2009

Siapa Lagi Kesian ?!!!!!!! Huwaaaaaaaa !!!!!!!


Nampak tak luka kecik kat kulit tengkorak Khaleef tu ?
Mula-mula tadi kuar darah sket..
Skang dah jadi cam lebam...
Kesian nyer dia kan...

Tapi.. percaya laaa...
DIA SIKIT PUN TAK NANGIS !!!

Tapi-tapi-tapi...
ADA ORANG LAIN YG DARI TADI MERAUNG NASIB DIRI...
.
.
.
.
.
.

Skang sapa yg lebih kesian...
Dah laa nak raya ni..
Aku tengah baring dengan Inche Izman atas katil...
Baring je taw.. bukan wat apa2 pun..
Just nak sembang-sembang..

Tiba-tiba..
Budak Ahmad ni ntah dari mana datang..
Terus melompat naik katil..
Terkam kat arah aku..

KUK !!!!! camtu laaa lebih kurang bunyi dia..
Aku terus rasa pedih kat mulut..
Raba-raba... terasa tajam2 kat gigi..
Raba-raba katil... jumpa serpih gigi..

Huwaaaaa !!!!! Nak raya ni wei..
Apakah esok aku harus ke klinik gigi dah cabut gigi..
Kalau nak cabut tak leh satu tu je..
Sebab sebelah gigi depan tu pun rongak lama dah..
Kena cabut 2 dan akan rongak 3 sebaris


HUWAAAAAAAA !!!!!!!!

KHALEEEEEEFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
.
.
.





Tuesday, August 25, 2009

Tak Larat nyerrrrrrrr

Hari ke 5 ni.. 1st time aku sahur tak makan nasi..
Hasilnya... baru kul 11, perut dah lapar giler..
Tekak haus kemain lagi..

Sebab semlm aku buka puasa kt umah mak..
So, sahur ni kiranya takde laa nasi & lauk..
Dah tentu je aku malas nak masak klu dah malam2 nih..

So, pagi tadi sahur.. 3 keping roti + mushroom soup + air kosong..

Letihnya smpi kan nak p ambik stok brooch pun...
Aku tak larat....

Tapi ada berita gumbira ini hari..
Petang ni Inche Izman balik Tg Malim..
Lagi dah pesan kat dia beli laksa gulung & air tebu..

Pastu esok pas sahur kitaorg sumer balik Mambang..
So, kalau takde hapdet tu pepaham lah ye..
Makna nyer aku tengah bersuka-sukaan kat Mambang ler tu..

.
.
.





Monday, August 24, 2009

Potong Kek Kat Mambang Pulak...


Ni kat Mambang di Awan pulak..
Hari tu potong kek motor papa takde..
Kali ni potong kek on his real 3rd birthday
21 Ogos 2009

Cake American Chocolate by King's Confectionary
Lazat.. aku suker..
Papa dia makan sepotong..
Khaleef lansung tak nak..

Aku makan separuh selama 2 hari..
Lagi separuh kasi jiran.







Lagi Potong Kek.....



Hat ni bukan kek dia..
Tumpang kek besday bulan 8..

Kek SR Choc Indulgance (betoi ke eja ?)







Lupa nak share...

Kek utama nyer.. siap ada Virago Roadstar
Lepas potong kek...
Dia tak peduli hape dah..
Dok main laa dengan motor dia tu..

Cup cakes buh gambor dia ni..
Kali pertama dan terakhir ler aku buat..
Malam kek ni smpi.. dia ambik satu..
Lepas tu pakcik dia makan depan dia..
Dia menangis.. hampir 30 minit..

"LUKA KALEP... SAKI HATI KALEP"
"KALEP MAKAN KALEP"

tu ler dia dok ulang2..
Smpi akhirnya aku yg kena marah
Sebab wat kek gambor muka dia..

Yang ni lak tema transport..
Aku tempah kek2 ni kat kawan
http://ayulicious-cakes.blogspot.com/
.
.
.






Akhirnya Aku Masak !!!

Mula-mula mmg takde mood nak masak..
Ingat nak makan roti cicah sardin mentah campur bawang...

Tiba-tiba Khaleef bising nak makan nasi..
Agaknya sbb aku ambik dia awal hari ni..
Dia tak sempat makan kat umah mentua aku..

So, goreng laa ayam ngn udang..
Jenguk freezer jumpa ikan cencaru..
Lepas tu ada murid PID aku kasi petai 4 papan last week..
Adalah sangat lazat kalau rebus cicah ngn sambal belacan..

Ikan cencaru tu belah belakang..
Buh sambal belacan campur bawang merah tumbuk..
Goreng sampai garing... NYUM !!!

Tapi sbb masih dalam TBL..
Aku makan nasi sikit je.. lebih nasi suap Khaleef...
Ratah lauk sampi licin..
Smpi pagi ni nak sahur.. dah takde lauk...
.
.
.






Sila Jangan Marah....

Kaseh.. Zura...


Sila ampunkan mummy Khaleef..

Kena plak hari pertama puasa..

Pastu kena jalan jauh bawak Khaleef berdua je..
Adalah sangat penat taw...

Tapi.. sapa suh lak singgah Taiping shopping ?!!!

Masa kat The Store.. sblm dia hilang..
Ada laa 2-3 kali aku babab dia sbb nakal sangat..
Ada sekali aku tengah pilih puting botol..
Budak Ahmad ni buat-buat berat badan..
Saja-saja nak buat jatuh atas lantai..

Aku lak.. tiba2 naik geram ngn perangai dia..
Ntah camne.. terpiat telinga dia lebih kuat dari biasa..
Siap rentap lagi..

Khaleef apa lagi.. melalak tak hengat..
Bising kata telinga dia sakit...
Aku wat dek je.. berlakon laa tu..

Smpi umah.. lepas mandi nak lap telinga dia..
Nmpk bawah telinga tu rabik cam kena tarik kuat bebenor..
Mmg laaa aku tarik kuat tadi.. tp tak sangka laa smpi rabit..

Huhuhu.. MUMMY MENYESAL !!!!
Cuba orang lain yg buat kat Khaleef camtu..
Mau bertumbuk smpi masuk jel pun aku sanggup..

Laki aku tanya jugak..
Aku cakap kena ketip kuku..
Dia pun heran.. apa lak Khaleef main ketip kuku smpi ke telinga..

Klu Inche Izman tau.. mesti dia mengamuk..
Sebab selalu kalau dia pukul Khaleef..
Aku yang lebih-lebih emosional nyer..
Siap pi nangis dalam bilik air..

Yelah orang kata kalau ayah pukul.. mak jangan nak bela..
Nanti anak naik lemak..

Tapi.. sentap giler kalau orang lain pukul @ marah Khaleef..
Wpun papa dia sendiri..


Meh layan Khaleef nyanyi...
video
.
.
.





Sunday, August 23, 2009

Mengantuk Gilerrrrrrrr

Tadi masa tunggu giliran nak pos brooch..
Aku hampir jatuh dari kerusi sbb terlelap..
Nasib baik air liur basi belum kuar lagi..

Dulu masa kat sekolah..
Aku dulu sekolah BBGS..
Skang sekolah tu dah tukar nama jd Sri Bintang Utara..

Aku pernah tido masa kelas Sains..
Tunduk baik punyer...
Masa tu sekolah petang.. mmg hazab giler mengantuk...
Smpi dada lencun ngn air liur basi..
Sekali cikgu panggil...
Dengan confident nyer aku bangun

"TULANG SELANGKA CIKGU !!!!"

Kawan-kawan aku sumer gelak..
Dengan baju kat dada basah..
Tiba-tiba tulang selangka...

Cikgu aku.. Mrs Tan

"JALIA.. IF U SLEEP AGAIN, I GANTUNG U KAT KIPAS !!!"

Tapi.. esok dan esok nyer..
Jalia (cikgu Cina mmg pronounce nama aku camni)
Is sleep again and again..







Lupa Nak Hapdet Pasal Baby Baru

Baby adik aku telah selamat lahir pada 19 Ogos 2009
Jam 10.31 malam dengan berat 1.4kg
Lahir kat Hospital Bainun Ipoh..
20 minit lepas lahir.. terus dibawa ke Hospital Sg Buloh..
Dan smpi sekarang masih lagi ada di sana..
Kata Dr, tunggu smpi berat dia cukup baru boleh balik..
Aku pun belum tgk lagi..
Yang dah tengok.. adik aku ngn laki dia je...
Sapa pun tak boleh masuk kecuali mak pak dia je

Awal-awal tu dia pakai mesin bantuan penafasan..
Tapi pada 1 Ramadhan, mesin tersebut telah ditanggalkan..
Dan baby boleh bernafas sendiri smpi hari ini..
Harap-harap semua berakhir dengan baik..
Dan harap-harap juga baby akan balik sebelum 1 Syawal..
.
.
.






BerBuka Puasa Hari Pertama...

Gambor is pinjam google.. lupa nak snap semlm



Hari pertama puasa dihabiskan dengan perjalanan pergi balik Bagan Serai - Mambang
Mak aku suh pi ambik tungku utk adik aku pantang...
Nak tido sana tak buleh pulak..
Sebab hari Ahad Izman ada kelas PJJ dia..

Tp sempat lagi taw pi shopping..
Janji nak pi balik sepantas mungkin..
Sempat lagi masuk The Store Taiping..
Beli kasut raya aku 2 pasang.. t-shirt papa 4 helai..
Suar jeans Khaleef dan 2 helai t-shirt Elmo..

Ada benda jadi kat The Store..
AKU HILANG KHALEEF utk 15 minit..
Mula2 p tingkat 3.. belikan dia menan dulu..
Supaya dia leka sket.. dia nak pistol..
Lepas tu..
Aku biar dia lepak2 kat tangga sementara aku cari t-shirt papa..
Tak jauh pun.. depan aku je tangga tu...

Sekali tu ada satu family ni lalu..
Dia ada anak pompuan dalam baya Sara.. 4-5 tahun gitu..
Khaleef dok peng peng peng budak tu...
Sekali lagi aku toleh dah hilang.. huhuhuhuhu...

Jenuh aku menjerit2 cari dia..
Salesman ngn Salergirl pun kena kerah cari Khaleef..
Sekali ada satu minah ni kata dia nmpk satu budak kecil lari ke tangga..
Aku pun pecut pi tangga..
Dari jauh lagi aku dah dengar suara Khaleef gelak2
Tapi tak nampak orangnya..

Rupanya dia dah naik tangga tu ke tingkat lain..
Dan dia main dengan mesin penimbang..
Ala-ala mesin tu robot..
Adoyaiiii... sakit jantung aku dibuat budak Khaleef nih..

Berbalik pada BERBUKA PUASA

Semalam masa kul 6.00 baru smpi Kuala Kangsar..
Terpaksa laa suh papa Khaleef masak..
Anta SMS step by step smpi 8-9 sms
Masak ayam goreng kicap ngn sup sawi telur..
Jadi wooo dia masak..
Sebijik rasa cam aku masak...

Syabbaassss Inspektor Shahaaaabbbbb..
Boleh pun masak kalau terdesak kan...
.
.
.








Thursday, August 20, 2009

Khaleef Is Three

MUHAMMAD KHALEEF AISY BIN IZMAN HAIDIL
21 OGOS 2006
Bakti Aminin Medical Center, Tg Malim


Hari ni 21 Ogos... 3 tahun sudah..
Siti Nurhaliza menikah ngn Dato' K...
Ada live telecast kat TV..

Wpun aku tak minat siti.. tp aku ambik cuti gak..
Sebab nak tgk kat TV..
Inche Izman lak OS kat Post Office Behrang..

Pagi tu dlm kul 8.00 pagi.. dok lena lagi tdo..
Tiba2 rasa nak terkencing sangat-sangat..
Aku pun cepat2 bangun.. ala2 melompat masuk bilik air

Duduk je atas jamban.. tiba2 bunyi "POP"..
Pastu aku pun kencing jelah.. anggapan aku terkentut kuat..
Lepas dah kencing... dok terasa air dok meleleh..
Siap raba sendiri lagi.. tertanya-tanya ni air mana pulak..

ALAMAK !!!! Nak beranak rupanya..
PANIK !!!
Ikut tarikh due.. 17/9/2006.. ada 4 mgu lagi..
Tak tau nak watpe.. nak drive sndr ke.. nak call sapa2 ke..

Last2 aku mundar mandir dlm umah..
Ni air ketuban berjejeran satu rumah...
Last2 aku call laki aku.. dia baru nak buka kaunter..
Dia lak panik !!

Aku cakap takde rasa apa2 pun lagi..
Balik jelah slow-slow..

Inche Izman sampai je.. aku terus masuk kereta..
Dia lak bising "Kencing apa pulak ni dalam kete !!!"
Pastu aku suh ambik beg..
Dia lak masuk umah tgk air merata-rata..
Siap ambik mop... mop lantai lak dulu...

"HELLOOOOOO AKU NAK BERANAK NI !!!!!"

Smpi BAMC.. Dr terus masukkan aku dalam labor room..
Masa tu baru kul 10.00 pagi..
Nak cucuk tangan utk drip.. cari urat tak jumpa..
Smpi 4 kali cucuk tak kena !!!
Punya laaa lemak mengatasi segala-gala nya..

Panggil Dr lain pulak.. dia cucuk baru kena..
kul 10-11-12-1-2-3-4-5 adoiyaaiiii lamanya..
Perut aku kejap sakit..kejap idak..
Dah makan roti bakar.. minum milo..
Lagi suh Inche Izman beli roti canai.. beli mee goreng..
Tido dah bape kali tido...
Smpi nurse BAMC tu pun heran..
Dia kata 1st time tgk orang nak beranak.. siap tido dalam sakit..

BOSAN !!!!!

Masuk air botol yang ke-4..
Kali ni dah mula sakit tangkap pinggang..
Kaw-kaw punya sakit...
Tp bila on monitor.. baru takat 20-30 camtu..
Dr kata.. 80 ke atas baru leh beranak..

Masuk 5.30 ptg.. dah up smpi 60-70..
Cek bawah dah bukak 7 cm..
Dr seluk...
Dia tak dapat sentuh kepala Khaleef wpun dah enganged..

Dlm kul 6... cam dah rasa nak terberak sangat-sangat
Siap jerit SAYA NAK BERAK !!!!
Nurse tu cakap... berak je kak.. takpe..

Kul 6.10.. kali ni dah sakit bebenor.. abih kuar air mata sumer..
Dr kata leh teran dah..
Teran punya teran.. punya teran.. tak keluar jugak..
Bila scan.. Khaleef cam mengundur ke belakang..
Cam tak boleh lalu..

Dr Rokiah.. ala2 berfikir kenapa Khaleef tak leh lalu
Bawah dah bukak 10cm..
Patut dah leh kuar..

Sekali tu dia cakap
"Ni perut besar sangat.. lemak banyak.. berat.. baby tak leh lalu"
Pastu dia panggil adik aku ngn sorang nurse..
Suh angkat & tarik ke atas perut menggeleber aku..
Then dia push baby dari atas perut..

Klu korang tanya mana Dr tu duduk..
Dia adalah berada di atas aku hokay...
Tiba2 aku rasa zassss.. sejuk laju je..
Rupanya adalah bagi panjang lagi bawah tu..
Nak pakai vakum.. baby dah lama sgt tak boleh kuar..

Dalam 6.30.. Dr jerit suh teran sekali je lagi..
Aku dah dengar bunyi vakum kat bawah..
Pastu teran yg baeeekkk punya..
Aku rasa "SLRUUPPPPPPPP"
Ada benda panjang meluncur kuar...

Itu adalah Khaleef !!!!
Time tu kepala dia lonjong..
Sbb kena vakum..

Sangat putih dia time tu..
Berat dia.. 3.1kg..

Papa Khaleef mana ?!!!

Ada..

Tapi masa awal2 aku sakit tu..
Dia menyorok belakang pintu..
Smpi Dr jerit suh datang pegang tangan baru dia datang..
Ramai gak time tu masuk..
Adik aku.. Mak aku ngn Izman..

Tu ler citer camne Muhammad Khaleef Aisy lahir..
Ptg sat ni ada potong2 kek lagi..
Hari tu potong kek papa dia takde..

Mak dia suker je.. potong ler bape kali pun..










Wednesday, August 19, 2009

Bye-Bye... IS BALIK MAMBANG

Ada bawak celcom broadband...
Tapi kat Mambang adalah sangat hazab..
Dpt online utk YM je pun dah cukup baik..

Adik aku masih belum bersalin lagi..
Eeee.. tu ler nasib kalau beranak kat gomen..
Mesti dia nyesal giler buat pilihan yang salah..

Maybe sbb dia ada fibroid..
Selama ni cek kat Dr Pakar Hospital Slim..
So, bila dekat nak bersalin..
Dia rasa lebih yakin dengan Dr tersebut..
Mana tau tiba2 kena pergi Hospital Ipoh pulak..

Apa-apa pun.. kawan-kawan sumer tolong doakan adik aku ye..
Nnt aku hapdet lagi apa perkembangan selanjutnya..
.
.
.






Tuesday, August 18, 2009

Bersiaran Dari Hospital Slim River

Adik aku dah nak bersalin..
Oleh kerana baby dia berdiri dalam perut (songsang)..
Maka dia akan menjalani c-sect..

Kat area-area belah sini.. tiada spital private yg boleh c-sect
So, kami semua p ler Hospital Slim River..

Pastu lepas dia scan..
Baru tau yg baby sangat kecil.. baru 1.4kg
Maknanya adik aku bukan dah 32 minggu..
Paling2 baru 28 minggu..
Sebelum ni ada percanggahan sket tentang bilangan mgu..
Dr BAMC cakap dia peknen baru 7 bulan..
Dr Hospital Slim cakap dah 8 bulan lebih...

Maka adik aku di transfer pakai ambulan ke Hospital Besar Ipoh
Aku & Inche Izman akan menyusul ptg ini..
Terus stay sana smpi Sabtu..
Harap-harap semua selamat ler..


Mak aku smpi terlentuk-lentuk tido menunggu..
Kat spital gomen.. cam biasa ler.. serba-serbi kena menunggu..

Aku betul-betul terasa poyo pakai face mask ni..
Sebab kat keliling spital tu.. boleh dikira berapa yang pakai..
Dalam puluh2 hampir ratus orang itu..
Aku jumpa dlm 8 org yg pakai..
Aku ke-9.. mak ke ke-10... adik aku ke-11...

Mmg orang Mesia ni rasa selagi tak kena pada diri sendiri..
Selagi tu ler SELAMAT !!!!
.
.
.






2 hari sudah...

~HARI PERTAMA~

Ni hari Isnin..
Hari pertama Khaleef tinggal berdua ngn Papa..
Aku lak pi kerja ler...

Balik keje... tgk Khaleef pakai SELUAR SWIMMING
ngn t-shirt..

Apa kes lak ni ?
Igtkan nak bawa p berenang...

Bila aku tanya...

TAK JUMPA DAH SELUAR LAIN
(jawapan standard lelaki)
.
.
.
~HARI KEDUA~
Boleh nampak tak apa yang tak kena..
Baju & suar dah OK..
Itupun sbb sblm g keje.. aku letak siap2...

Pastu dia ikut papa g tgk kete wira kat bengkel..
Dah tarik balik Tg Malim..

Boleh laa kan.. budak Ahmad pakai kasut lain-lain..
Eeeee... wpun cute aku masih geram !!!

Bila aku tanya...

KHALEEF YG SENDIRI PAKAI

Khaleef frust.. kete POP (kereta sport) dia dah tersadai..
Bising dia bila tgk kete wira dah jadi camtu.

.
.
.





LiNe TeLeFoN Kena PoTonG

Kali ni TM tidak dapat bersabar lagi..
Lebih 10 PID mengalami nasib yang sama..
Termasuk ler PID Tg Malim..
Nasib baik masa SSM datang tak jadi camni..
Kalau tak alangkah memalukan PID & juga KPKK...

Satu hari ni tension banget seh...
Dah laa aku tak leh cek order brooch..
Terpaksa call MR suh dia bukak emel aku..

Petang ni balik keje terus g umah mak aku
Ambik broadband celcom..
So, esok dah hari-hari seterusnya terpaksa ler guna broadband pulak

Tapi adalah sangat lega hokay..
Aku risau ler orang ramai2 kuar masuk PID..
Time-time H1N1 ni..

So hikmahnya... takde laa ramai org guna PC..
Apa pun esok aku tetap akan bertopeng juga...

Hari ni dah makan sebiji vitamin C..
Pastu blender belimbing..
Aku juga tengah berkira-kira nak kunyah bawang putih...
Huhuhuhu.. mesti ngeri seh rasanya..
.
.
.






Monday, August 17, 2009

TRAUMA !!!!!

MC ni sesaja je...
Sebab Pekerja Lindungan Kaabah ni..
Tak pernah lagi MC sepanjang 2009 ni..

Akhirnya dia termakan gak pujuk rayu aku supaya MC 2 hari..

So, ptg tadi kami pun pergi laa anak beranak ke klinik Panel..
Aku suh dia direct cakap je kat akak kaunter tu
(Akak kaunter tersebut adalah pemilik klinik... tp dia bukan doktor)

Sekali pembantu klinik.. p bagi nama Inche Izman ke doktor..
Dr pun panggil dia masuk bilik..
Aku ikut gak.. takut laki aku salah cakap lak kang..

Dr tanya sakit apa ?
Sekali.. dengan penuh tawaduk nyer..
Inche Izman cakap

"SAYA TRAUMA SELEPAS ACCIDENT"

Walaweeeeiiiiii agak kompleks jawapan itu..
Kerana klinik yang kami pergi tu.. klinik biasa je..
Bukan klinik pakar sakit jiwa..
Lagipun.. Trauma boleh dapat MC ke ?!!!!

Selepas itu.. setelah Dr beri nasihat itu ini itu ini..

Antaranya..

1- Awak perlu lupakan accident ni... sbb perkara dah berlalu...
2- Banyakkan buat aktiviti.. membaca ke.. tgk dvd ke.. smyg sunat ke...
3- Relax kan badan dan minda...
4- Jangan banyak berfikir...

TIBA-TIBA

"Awak tak nampak ke perubahan suami awak lepas accident ?"

Soalan tersebut adalah ditujukan kepada isteri kesayangan Inche Izman..

Aku agak BLUR di situ..

"Mmmm.. perasan gak dia suka menung."

Jawapan yg sangat tepat di situ nmpk nyer...

TIBA-TIBA LAGI....

Inche Izman dpt idea merapu lain pulak....
Dia kata.. pergelangan tangan kiri dia sakit akibat accident..

Yelah.. dah percubaan nak MC sebab TRAUMA ala2 tidak berjaya..

Dr tu pun poyo2 yok'ooo laaa cek pergelangan tangan dia
Tp gambor di atas tu lakonan semula tau..
Pastu Dr tu cakap.. ni sakit sbb impact dari accident itu
(ye-ye je Dr tu.. padahal laki aku mengoyok je.. mana ada sakit)

Isk.. isk.. isk.. terer pulak Inche Izman ni wat lawak antarabangsa..
Masih TIDAK DAPAT MC nampak gaya nyer...


Kuar dari bilik Dr.. aku terus terpa akak tuan punya klinik ittew

"AKAK.. SUAMI SAYA NAK MC 2 HARI.. KAMI TAKDE KETE NI SBB SATU KETE DAH ACCIDENT.. "

Akak itu..

"Lina (budak pembantu klinik)... Prepare MC utk suami akak ni..."

ADAKAH BEGITU SUSAH ?!!!!!
Kurang dari seminit aku dah berjaya dapat MC utk Izman..

Apa pun.. laki aku telah berjaya membuatkan aku tersenyum sepanjang petang smpi ke malam...

Lebih2 lagi kat MC dia tulis JOINT SPRAIN & ANXIETY..
Aku cakap kat dia..
Nasib baik Dr tak bagi referal letter suh p Spital Sakit Jiwa..
Maklum laaaa TRAUMA !!!!
.
.
.