Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Wednesday, December 30, 2009

Sudah ada di langkawi

Bertolak dr mambang kul 3 pagi. Kena awal sbb ktorg xde booking hotel. Smpi kuala perlis jam 7.15pg. Naik feri jam 8. Kalep sgt teruja. Dok membising je.
Cari2 dpt hotel grand continental. Tgh2 pekan. Yg kt pantai sume full. Jadi la.. Janji ada pool.
Lenguh dh taip. Aku on9 pki hp se inche izman. Aku yg sgt teruja, tertinggal hp kat tg malim.
Slmt tahun baru

Monday, December 28, 2009

Holiday.....

IZZALIA family (tiru Iswatie family)
Akan bercuti mulai esok 30hb Dis 2009 hingga 4 Jan 2010
Tapi holiday yg sebenar... 31hb Dis smpi 2hb Jan je..

Akan dipastikan, kami sekeluarga akan bergambar dengan helang ini..

Akan bercanda-candaan di tepi pantai

Akan memanjat ?!!!!
Oooo.. TIDAK !!

Naik kete kabel ?!!!
Ooo.. TIDAK JUGAK !!
(aku dan kalep penggayat.. height fobia)

Mgkn akan merayap kat area bawah tu je..
Bawak kalep tgk gajah..
Akan mandi laut...
Serta menyambut Tahun Baru 2010 di sana...

So.. bye-bye ols..
No diet.. No 99HTN... No JM5..
No TBL.. No Poco-Poco...

Hello WORLD !!!
Aiskrim + Nasi + Laksa + Coklat
Ayam goreng + Burger + Air gas

Harap selamat pergi dan selamat pulang...

note:

Kemungkinan TIADA hapdet sepanjang percutian ini..
Sebab laptop aku buruk perlahan.. bukan salah streamyx taw..
.
.
.

RM111.05

Itu ler nilai yang aku bayar kepada TM..
Untuk servis internet sehampas ini..

Line internet hampas ni..
Bukan baru semlm..
Sudah beberapa bulan berlanjutan..
Semenjak lepas hari raya aidilfitri.. bukan aidiladha..

Cakap jelah kan.. ko nak suh aku tukar kepada package lebih mahal..

Mula-mula pasang mmg marbeles tahap dewa..
Youtube, MegaUplode, RapidShare..
Ala-ala tekan terus loading tak yah buffer-buffer..
700MB tu kurang 1 jam dah siap..

Selepas setahun setia bersama..
Ini laaa balasan yang aku dapat !!!

So, adakah patut aku naik angin ?!!

RM111.05 boleh dapat apa ?

1- Susu Nespray Khaleef 5 pek kalau beli kat Tesco
2- Diapers berjenama terkenal 3 pek
3- Tambah lagi rm39.95, leh bayar yuran bulan Tadika Matahari Ria
4- Kalau aku kumpul 111.05 tu selama 20 bulan.. leh dpt Blackberry
5- Aiskrim Baskin Robins yg aku suka sgt tu.. leh dapat 4 kotak..
6- Isi minyak pi balik kerja selama 1 bulan
7- Tambah lagi rm27.95.. dapat kasut CROCS satu lagi
8- Beli stok brooch, leh dapat 2 tray
9- Pi hytex, leh dapat 22 helai t-shirt RM5 selai
10- Pi Secret Recipe, leh dapat sebiji kek + tomyam kung + brownies

Apa pun.. saya sangat sayang Streamyx saya..
Unlimited bandwitdh..
Download smpi meletup laptop pun takpe..

Oleh itu.. sapa2 yang suka donlod.. bertukar laa kepada streamyx..
Meh meramaikan lagi pengguna Streamyx..
So, depa akan ada banyak duit nak naiktaraf perkhidmatan..
Nak wat iklan kat TV..
Ambik full page kat paper utusan..

JOM STREAMYX
KALAU BUKAN STREAMYX
ANDA TAK BEST


hokay gitu ?!!!!
.
.
.

Sunday, December 27, 2009

Seperti biasa.. SAYA SAYANG SUAMI SAYA !!!

Kenapa tertunduk2 camni..
Sebab...

Anak Inche Izman ada bawah meja..
Ketuk sana.. ketuk sini..
Suluh sana.. suluh sini...
Kejap dia jadi Manny (Handy Manny)
Kejap da jadi Bob (Bob The Builder)


Mak dia cool je kan..
Boleh senyum lebar2 lagi..
Wpun muka berminyak sapi..
Badan penat.. kaki sakit...

SEBAB...

Lepas meround pasar karat..
Parking jauh nak mampus..
Pastu kat situ.. Inche Izman jalan..
Cam dia tgh dalam perlumbaan lumba jalan kaki 1km..
Kaki aku rasa cam nak tercabut punya penat..

Kenapa masih senyum ?!!!

Inche Izman BELANJA MAKAN PIZZA !!!!

Saya sangat suka.. dan sangat sayang suami saya...
.
.
.

Lama tak hapdet

Kan mgu lepas takde mood..
So takde laa hapdet..

Mgu ni mood cam ada..
Tapi Puan Zel sefamily akan pergi bercuti mulai lusa..
Sampai le 3 Januari..

Pergi mana ?!!

Destinasi masih rahsia sbb masih dalam perancangan..

diet 99HTN..

Hujung mgu baru lepas ni..
Kantoi lagi makan nasi lauk ayam masak lada hitam + kicap
Kat Mambang di Awan..

Kalau balik Mambang.. mmg susah nak control..
Sebab kat sana aku sangat bosan..
Takde aktiviti.. takde astro... takde internet...

Yang ada cuma peti ais, rice cooker, mesin basuh, tv kecik..
.
.
.

Wednesday, December 23, 2009

Suker kan....


Suker laaa...
Mesti laa suker...
Suker sebab beberapa minggu ni..
Asyik keje 4 hari seminggu jer..
Korang tak suker ke?

Tapi dalam suka-suka tu..
Ada gak perkara yang buat aku sangat benci..
I hate Pos Malaysia Berhad..
Sebab Inche Izman adalah keje pada Sabtu smpi kul 5.00 ptg lagi..

MOTIF ?!!! pejabat pos bukak Sabtu smpi petang..
Bukannya buleh menjana collection juta-juta pun..
Lagi mengakibatkan pembaziran tenaga ada laa..

Nak bercuti pun... dalam mimpi jelah hokay..
Dengan post master laki aku yg lansung tak bertimbang-rasa..
Sumer Sabtu dia pulun cuti..
Cam laaa dia sorang ada family..

Apa pun.. utk kawan-kawan blogger..
Peserta 99HTN..
Pembaca setia LWC..
Yang beragama kristian..

Aku ucapkan Selamat Hari Natal...
.
.
.

Kat Mana ?!!!

Kan petang semalam pergi KFC kan.. kan.. kan...
Masa tengah queue.. papa Khaleef called..
Dia nak cakap ngn Khaleef..

Aku pulak tak dengar apa depa sembang..
Pastu Khaleef hulur hp.. dia kata Papa nak cakap..

Inche Izman tanya kat mana ?
Aku jawab ler.." KAT KEDAI !!"
"Kedai apa ?"
"Ala.. kedai biasa-biasa la.. nak beli barang.."
"Bukan kat KFC ke ?"

Haiyok !!! kantoi...
Mesti Khaleef yang cerita dia ada kat KFC tgk pokok krismas..

Sebelum letak telefon..

"Apa faedahnya makan JM5 tapi g KFC 2 kali seminggu.."

SENTAP HOKAY !!!

Balik tu terus tak berapa selera nak makan ayam goreng tu..
.
.
.

Jaguh 5 Ceria..


Masa tunggu nugget KFC masak..
Aku pun jengah ler kedai majalah sblh KFC ni..
Kat sini aku leh baca je mana-mana majalah sesuka hati..
Sebab pekerja-pekerja situ kebanyakkannya..
Anak murid aku.. dulu2 depa pernah belajar komputer kat PID..

Belek-belek mastika bulan Januari 2010..
Jumpa ler pasal JAGUH 5 CERIA ni..
(free promotion utk depa dari LWC :))

Balik umah aku terus on laptop buka youtube..

Mak aaaaiiiiii...

Kesian pun ada..
Lawak pun ada..

Desperate sangat kot nak jadi penyanyi..
Dengarnya depa-depa ni bekas penyanyi dikir barat..

Pendapat aku..
Sangat Memalukan !!!
Aku dah pernah tgk clip-clip camni..
Tapi bukan dari Malaysia.. tau jelah kan dari negara mana..
Rupanya kat Mesia pun ada..

Terkinja-kinja cam... (takmo tulis)
Agaknya ada ulat beluncas menetas dalam bontot kot..
Tu yang teruk sangat joget..
Dressing dah ler cam... (pun takmo tulis)

Takpe laa.. tak baik kutuk-kutuk orang kan..
Padahal dah kutuk pun
.
.
.

Tuesday, December 22, 2009

Grapefruit Farmville from hell !!!

Bagi yang rajin bercucuk-tanam kat FB, kenal ler pokok grapefruit..
Pastu semlm aku g TF Value Mart..
Tiba-tiba jumpa laaa buah Grapefruit ni..
So, dengan penuh keterujaan..
Aku pun beli ler 2 biji..


Ini ler rupa grapefruit ni..
Cam oren, tapi isinya kaler merah..
Tengok cam juicy dan sangat lazat je..
Tak sabar nak menikmatinya..

Duduk depan TV sambil tgk Mickey Mouse Clubhouse...
Makan sepotong..

MAK AIIIIII... lotiang masamnyer...
Cam makan buah limau barli + oren pun ada..
Sebab lepas masam tu timbul rasa pahit pulak..

Lepas 2 potong.. igt nak campak tong sampah dah..
Tapi cam sayang laa pulak..
Aku pun abihkan jugak sebiji buah tu..

Tiba-tiba..
Bibir aku rasa pijar cam melekat-lekat..
Pastu rasa panas dan keras...
Aku pun cepat2 ler basuh kat sinki..
Siap ambik coklat sket sapu-sapu..
Kot-kot laa kecut sbb buah tu masam sangat..

Pastu jadi perit laa pulak..
Aku tgk kat cermin.. bibir aku cam luntur warna laa pulak..
Naik putih-putih..

Uwaaa.. mesti getah grapefruit ni beracun !!!
So, menggelupur masuk bilik air cari berus gigi..
Terus memberus BIBIR..

Cuak wei.. mana tau naik kudis buta ke.. gangren ke..
Dah tak buleh comolot-comolot..

Pagi ni dah ok sket..
Bengkak semlm pun dah hilang..
Cuma keliling bibir tu rasa gatal..
Rasa gatal cam pakai gincu low grade dtg dari China harga RM 1.99..
Menggelupas sket-sket..

Adakah aku salah cara makan grapefruit?
Adakah aku allergic grapefruit?
Adakah grapefruit itu beracun?


Apa pun.. sebiji lagi dah selamat naik lori sampah..
Nasib beli 2 biji.. kalau 20 biji ?!!!
.
.
.

Dong Bang Shin Kalep - DBSK

video

Ini ler akibat kalau mak dia selalu pasang lagu Korea..
Khaleef pun dah terikut-ikut...
Dah pandai joget lagu Korea..
Dulu dia suka sangat lagu Sorry Sorry - Super Junior
Lepas tu lagi I Hate You - 2PM
Skang suka Mirotic - DBSK

Ini ler gaya yg dia dok tiru tu..
Tu yang kejap-kejap tangan kat dagu..

Kalau hajah Norlia tengok ni..
Tentu mami dia berdas-das kena..
Bukan nak ajor anak mengaji ke.. alip ba ta ke...
Ajor anak tergedik-gedik pulak..

Hakikatnya aku tak ajar tau..
Dia yg pandai sendiri..
.
.
.


Monday, December 21, 2009

Cabaran Lansing

Pagi tadi.. on d way anta khaleef..
Aku dengar iklan ni kat radio era..
Nama peserta akan diumumkan 28 Disember ni..
Cabaran ni akan bermula 28 Disember dan abih pada 7 Feb 2010
Sama laa pulak dengan tarikh tamat 99HTN..

Pastu yang paling menariknya...
10 orang yg terpilih akan duduk kat Kedah..
Tiba-tiba aku dengar lagi

10 orang yang bertuah !!!
Akan menjalani program ni RUMAH SENDIRI..

Maknanya tak payah duk Kedah..
Kalau nak ke Kedah.. harus kena berhenti keje baru dpt pergi..

So, pagi ini.. sepantas kilat..
Aku pi daftarkan diri aku kat web era.fm..

Sapa-sapa lagi yang berminat..
Leh laa sama-sama daftar..
Mana tau dapat yang 10 bertuah duk kat umah tu..
.
.
.

Minggu Malas...

Ntah apsalkan.. mgu ni sangat malas nak hapdet..

Ku kuciwa tau !!!!

Berat naik 1.5kg... ntah apsal....

1- Tak makan nasi
2- Tak minum air gas
3- Minum air lemon smpi kecut-kecut gusi
4- Makan oren & epal hijau wpun aku benci
5- Makan JM5 + Bee pollen

So adalah sangat MELUAT !!!

Bila laaaa 99HTN nak abih ni...
Patutnya buat 19 hari je...
Nmpk sangat ler bukan nasi penyebab kegemukkan..
Aku dah rasa nak surrender ni..
Kalau bukan aku ler organizer..
Dah hari-hari aku makan nasi nih..
.
.
.

Sunday, December 20, 2009

Cabutan Bertuah !!!

Bukan cabutan bertuah wang besar...
Tapi cabutan bertuah cari sp***er...

Last aku lipat kain adalah sehari sebelum raya haji..

Lebih sebulan dah kot raya haji..
Eeeee... mana laa laki tak hangin kan..
Konon-konon sangat penat laa jaga anak..
Sampai takde masa nak lipat kain..
Padahal dok meniarap depan laptop tgk citer Korea..

Tapi...

AKU MEMANG BENCI LIPAT KAIN

Aku mula dah nak consider cadangan mieja..
Beli almari banyak-banyak..
Dan gantung sumer baju-bajan..
Yang belah2 dalam tu sumbat je dalam laci...

TAPI...

Umah aku tak sebesar umah Mieja :((

Sebelum operasi lipat kain..
Mula-mula ini budak kena tidokan dulu..
Kalau tak mmg penat..
Kita lipat.. dia wat main lompat2 baju pulak..
.
.
.

Apsal laaaa mangkuk hayun sangat !!!!

Bukan orang taw..
Tak baik panggil orang mangkuk !!!

Tapi line streamyx pid ni yg sangat mangkuk..
Kejap ada.. kejap putus..
Yang benci tu.. aku dah taip komen panjang2..
Tiba2 nak send..
Page can not be displayed kepala hangguk ko..

Aku nak tepek gambor aku ngn peserta no.52 pun tak leh..
Jgn harap laa kan gambor dr camera 12.5 mp aku tu..
Nak buleh loading ngn keadaan tenet cam seyal nih..

Yang paling memalukan..
Hari ni dah ler ada pegawai-pegawai SSM kat sini..
Hari ni gak laa internet nak wat pasal..
Tunjuk perangai "baik" sangat...

Terkejut aku tgk kat yahoo news pagi ni..
Actress kegemaran aku ni mati mengejut..
Brittany Murphy..
Dia ni kalau berlakon sempoi je..
Ngn memek muka dia selamba..

Full cardiac arrest...
Sakit jantung ke nih?
kardiak-kardiak ni jantung laa kan..
.
.
.

Aktiviti cuti yang bosan...


Perjalanan terjauh kami cuti ini..
Ialah ke Mydin dan NSK Rawang...

Muka happy ala-ala konon p Genting Highland..


Khaleef sedeh sbb tak dapat ikut nenek turun p NSK..


Tapi bila suh posing kat kamera..
Leh senyum balik..
Lepas snap... sambung balik nangis...
LAKONAN!!!!
.
.
.

Saturday, December 19, 2009

Merendek Perabih Duit....

Sanggup tak balik Mambang hokay...
Pukul 5.00 pagi dh bangun siap sedia apa yg patut..
Bekal makan tengahari Inche Izman..
Sarapan pagi dia...
Heheheh nak ambik hati punya pasal..
Takut dia merajuk sbb aku ngn Khaleef tak balik Mambang..
Semata-mata nak terjah warehouse Hytex..

Baju-bajan Sara...
Tak banyak pun sbb susah cari saiz..
Banyak saiz 6 ke atas..
Baju-bajan Khayra...
Kitaorg bawak dia sorang je..
Khaleef ngn Sara tinggal dengan nenek..

Balik-balik dari warehouse..
Nenek terus cari bantal nak tido..
Lembik nenek dikerjakan cucu dua orang..


Yang melebih-lebih berlebihan ni..
Tentu laaa anak aku kan..
Padahal nawaitu awal tu..
Nak teman adik aku je..
Konon-konon baju Khaleef dah banyak sangat..

Bukan KONON lagi..
Memang secara serius sangat banyak..
Dah 2 almari baju dia sorang..
Tu pun dah banyak yang lama2 kasi kat orang..

TAPI..
Terjebak jugak pembelian secara tidak berhemah ni..

Khaleef paling suka tgk KUKIN yang banyak itu..
Isap laa ko smpi tercabut gigi depan pun takpe..

Sapa-sapa yang belum pergi lagi..
Sempat lagi ni nak pergi..
26hb - 27hb ni ada lagi..
Last kopek...kalau tak kena tgu time Raya Cina pulak..
.
.
.

Friday, December 18, 2009

Kari APAKAH ?!!!!

Inche Izman ala-ala teruja tgk aku masak kari ayam..
Dia mmg suka kari..
Tapi bini dia haram tak reti masak kari..

Siap masak tu.. nmpk cam sedap je..
Sekali bila makan..

Uweeeekkkk !!!!

TAK SEDAP LANSUNG...

Rasa cam..

Cam apa ntah..

Susah nak describe..

Inche Izman ambik hati..
Makan juga seketul kentang dengan sikit ayam..
Aku siap pesan jgn ambik kuah..
Perut dia tu super sensitive..
Kang berminggu-minggu sakit perut.

Aku lak cicah sekeping roti sambil wat muka PERASAN SEDAP !!

Apa nak jadi laaa ko ni ZEL..
Dah kahwin 4 tahun pun masak kari F9 lagik...
.
.
.

Thursday, December 17, 2009

Breakfast di hari coti...

Kocik nyer gambar..
Ni kes lupa bawak handbag..
So, terpaksa pinjam hp 1.3mp..
Ni Khaleef makan.. roti canai cicah kicap + air sirap

Ni mami dia lak..
Licin hokay.. roti sardin garing + nescafe ais

Hari cuti.. so papa is here in Tg Malim..

Papa makan roti canai + telur 3/4 2 biji + kopi tarik...
Banyak dia makan... tp badan menten hokay..
Belum sempat balik umah...
Dia dah tanya... tengahari ni kita makan apa ?!!

Huhuhu.. kasihani laaaa bini u yg diet giler ni...
Giler ke ?
Ke hampir giler sebab tak makan nasi ?
.
.
.

Wednesday, December 16, 2009

Sedap nyer....

Tu dia..
TRENKOMES dapat minum air tembikai gelas besar...

Tgk gambor ni sambil mengecap ayaq lioq..
Musim panas pulak laa skang ni..
Tapi menjelang petang hujan lebat gile2..

Petang semlm.. p kedai beli kukin khaleef..
Elok dah beli je.. hujan punya lebat..
Kereta jauh lak tu..
Terpaksa laa aku ng Khaleef basah kuyup kena hujan..
Kemain suka lagi mamat tu kena hujan..

Hari ni akak korang ni keje sorang smpi kul 6.00 ptg...
Pastu nak kena berkemas laa pulak..
SSM ada sini Isnin depan..
PID ni.. selagi SSM tak mai.. selagi tu tak pernah kemas..
.
.
.

Pagi ni.. Cikgu Zalia naik hantu !!!!

Kelas pagi ni ada 3 melayu.. 3 India..
Ni bukan nak citer bangsa mana pandai..
Bangsa mana kurang pandai...
Lebih kurang sama level je semuanya...

Cuma aku bengang sbb cuti sekolah dah nak abih..
3 org anak India ni.. dah ler lambat wat keje..
Pastu asyik bersembang sesama sendiri
Aku dah asingkan tempat..
Asal aku lepa je depa berjalan sana sini..

Pastu pagi ni..
Yang sorang mulut banyak ni dok bising..
Fail dia save dalam PC tak jumpa..
Aku cakap "you salah save ler tu.."
Pastu dia terus membebel-bebel tunjuk bebal lak kat aku..
So, dengan baik hatinya..
Aku cakap kat dia..
"Takpe you sambung keje baru.. yg lama tu biar.."

Pastu aku dengar dia dok sumpah seranah dalam Tamil..
Tapi aku dapat dengar perkataan "SAVE" & "STUPID"..
Aku pun jerkah budak sebelah dia tu..

"Dia cakap saya stupid ke?"

Budak sebelah tu dengan muka terpana dia..
Budak yg sumpah seranah aku tu dah pucat..

"You yang tak reti... Saya pulak yang stupid"
Itu je aku balas..

Ikut hati aku.. hendak je aku hempuk ngn keyboard..
Sesedap rasa.. cakap aku lak yg stupid..
Dah laa aku ni cikgu dia..

NOTE:

Aku bukan racist hokay..
Kat PID aku layan sumer bangsa sama rata..
Ambilan pelajar kat PID ni pun berdasarkan sapa cepat dia dapat..
Takde pakai kuota-kuota..

Bangsa yg aku benci kat dunia ni..
Satu bangsa je.. iaitu YAHUDI..
Yang lain selagi korang baik ngn aku..
Aku 10 kali akan lebih baik ngn korang :)
.
.
.

Tuesday, December 15, 2009

Sangat Menyusahkan Hidop Aku !!!!

Giler tension skang pagi-pagi..
Bukan tension sebab Tg Malim ni jem..
Tapi sebab perjalanan aku menjadi bertambah jauh..

Sebelum ni ada short-cut bawah jambatan KTM..
So jarak dari PID ke umah mentua aku tak 1km..
Ulang-alik dalam 3-4 minit je..

Sebab jalan tu tutup untuk kebahagian masa depan..
Maka aku terpaksa pusing satu Tg Malim ni nak anta Kalep..
Total masa diambil adalah 20 minit pergi balik..
Dah 3 hari aku smpi pejabat lewat 30 minit...

Dah cuba untuk bersiap cepat-cepat..
Tapi mesti lambat gak akhirnya..
Dulu kuar rumah 8.45 pagi.. ngam2 smpi pid kul 9.00 pagi..

Minyak pun banyak pakai..
Sblm ni.. isi 30 hengget.. 2 mgu pakai..
Ni baru keje 3 hari.. dah guna 1/2 tank..

So.. anda kesian tak pada saya ?!!
Pi klik nuffnang cepat2..
Minggu ni aku banyak dapat buffered & metered ads..

TQVM
.
.
.

YEAR END CLEARANCE

Tentu saja kat BroochBizz...

Jangan lupa jengah ye..

Pastu kalau jumpa nuffnang ads kat sana..

Jangan lupa klik ;)

Kalep Sangat Sedey..

Aku tengah layan tenet..
Tiba-tiba aku dengar Khaleef meraung..
Igtkan jatuh ke hape..
Berderai-derai airmata dia punya sedey..


Ini ler sebabnya..
Kukin dia dah putus dua..

Tu ler.. suka sangat gigit puting..
Selalu pecah-pecah je..
Tak pernah lagi smpi putus dua camni..

Tengok muka tu kesian..
Tapi dalam hati aku rasa lawak pulak..
Rasa cam padan muka...

Hahaha.. mami yg kejam !!!!
.
.
.

Monday, December 14, 2009

Hari Ke-9 JM5

Hari ni bancuh kat PID plak..
Sebab peti ais kat sini dah beroperasi semula..
So, ada air sejuk peti ais..

Perut masih belum berapa nak adjust lagi..
Aku masih rasa lapar di waktu-watu makan..
Skang ni dah tukar ambik makanan sekali sehari sahaja..

Kalau tak turun gak..
Agaknya nak kena makan racun tikus ngn air oren ler kot
Baru leh turun berat badan..
.
.
.

Akhirnya Dapat Jugak...

Hehehe wishlist raya lepas..
Tapi masa tu berkenan yang pink..
Bila tgk rasa cam kusam sangat plak dah..
So ambik merah... Lily LJ Plaid

Beli terus pakai hokay..
Alangkah jakunnya..
New Arrival crocs ni pun sangat menggetar perasaan..
Ada riben kecik.. sangat comel..
Tapi pattern ni depan dia pendek sangat..
Aku nyer pattern jari kaki lak..
Cam kipas pengantin lebor nyer..

Terpaksa laa melupakan hasrat itu..

Apa pun.. aku suka sangat yg merah itu..
.
.
.

Bercampur baur...

Cam gambor susu-susu pam dari blog MR lak kan..
Bukan ler...
Buat pengetahuan sumer.. aku tak BF Khaleef pun masa dia baby..
Dia mmg bergantung 100% kepada susu formula..

'Yelah.. mmg besar yg tidak berguna asset aku ni..
Buat tambah kilogram pada berat aku je..
Tapi takde isi susu pun..


Khaleef : Dah mami... kalep kenyang
Mami : Alah, tinggal sikit je lagi.. abihkan susu
Khaleef : Tak nak dah.. nanti kalep sakit perut
Mami : Nanti tuhan marah dia.. suka membazir susu
Khaleef : Nanti kalep GOMOK !!!!

Huhuhu..
Aku terus tak balas dah..

Ni single meal aku hari ni..
Masak sendiri tau..
Bagi aku lazat ler kot..
Sbb laki aku takde nak bagi kejian pada masakan bini dia..

Lepas makan ni.. tiba2 migrain aku dtg..
Cam selama hidup aku kena migrain..
Hari ni yang paling sakit !!
Rasa cam sumer urat darah dalam kepala nak meletup..
Rasa cam otak bengkak..

Telan 2 biji actifast..
Lambat sgt nak hilangnya..
1 biji caffox.. hilang sikit..
Ada sikit lagi... 1 biji lagi caffox..

Skang ni dah ok sket..
Cuma ada rasa loya-loya dan mual..

Masa aku tengah pening..
Aku suh Khaleef gi ambik selimut dalam bilik..
Dia tgh tgk Mickey Mouse kat PHDC

Jawapan dia...

"Leceh laaa mami ni.. Benci awak !!!"

Huwaaaa... nasib ko kecik Kalep..
Klu tak mmg aku ramas mulut ko tu..
.
.

Sunday, December 13, 2009

Kenapa Masa Cepat Berlalu......

Sebab... KHALEEF DAH NAK MASUK SKOOL...

13/12/09 - Hari orientasi dan pendaftaran murid baru Tadika Matahari Ria...

Lama gak ambik masa berfikir nak masukkan Khaleef sekolah atau tidak..
Dia baru 3 tahun 4 bulan..
Rasa cam awal.. tapi takut terlambat...
Maklum laa.. babysitter dia adalah atuk & nenek sendiri..
So, pergaulan tu agak terbatas sket..
Sangat manja.. dan ada banyak perangai pelik-pelik..

Tabiat biasa dia... lambat bangun pagi..
Sampai dah terbogel camni pun..
Masih tido gak lagi..


Ok sudah siap sedia nak pergi sekolah..
Kereta LOMBA kuning tu.. menjerit2 nak bawak gak..

Mami dia tengah isi borang..

Tengah pening....
Apa ke banyak benor yurannya ?!!!
Aku dulu sekolah tabika kemas..
Bayar RM10.00 je sebulan..

Yuran kemasukkan Matahari Ria = RM365.00
Monthly fee = RM150.00 (aku rasa agak mahal untuk 4 jam sekolah)

Lain-lain perbelanjaan = akan diberitahu kelak..


Tunjuk rajin ler tu..
Tapi hakikatnya Khaleef mmg suka baca buku..
Wpun dia tak paham mende..
Lagi tak kenal huruf pun..
Dia hanya tahu huruf M.. M .. M.. M
(sapa tgk word world tau laa huruf M ni)

Khaleef masuk coloring contest...

Sampai suku jalan mengaler
"PAPA.. AWAK KALER SAMA..."
Terpaksa laa papa dia pun...

Papa dia cakap "Khaleef... SOTONG MESTI KALER PINK"
Motif ?!!! ngajor anak sutun kaler pink ?!!!!

Dapat hadiah saguhati je..

Yang dapat tempat pertama sampai ketiga..
Dapat PIALA...

"KALEP NAK YANG TU..."

Tunjuk kat piala budak-budak lain..

"TU TAK BOLEH.. KALEP KALAH.. DEPA MENANG"

Terus pi merajuk kat tangga...

Huhuhu.. perangai sapa laa dia ikut ni..
Ni kalau Pak Ngah baca... tentu Pak Ngah dia leh konpemkan..
Perangai sapa laa yg kuat sangat sentap..
.
.
.