Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Sunday, January 31, 2010

Sekolah lama... ~SUDAH ADA PEMENANG~ :)

Muka inesen aku masa tingkatan 1..

Dah lama tak wat contest kan...

~CONTEST TIME~

Sapa dapat teka nama penuh sekolah ini..
Aku bagi present

SYARAT

1- Bukan sahabat sesekolah aku..
2- Bukan geng hotmama
3- Bukan kawan baik aku.. kawan jahat je leh masuk contest ni..

Ok.. sapa cepat anto comment..
Dia ler yang dapat hadiah..

Masukkan nama sekolah berserta nama & alamat rumah kamu..
Orang paling atas dan tepat akan dapat hadiah dari broochbizz..
Saya bagi brooch yang MAHAL PUNYER...
.
.
.

Holiday yang sangat HELL !!!

Pergi Penang sekali ni mmg serba tak kena..
Dari nak pergi smpi ler balik..
Maybe sebab kamiorang excited sangat kot...

Kali ni Sara ikut sekali..
Depa berdua ni je yang having fun..
Sedangkan kitaorang ?!!!!!!!

Tujuan utama g Penang..
Nak p pasar malam Batu Feringghi..
Nak beli DVD citer korea...

Tiba-tiba pergi kali ni..
Satu pun gerai DVD takde..
Selalunya.. paling-paling tidak ada 10 gerai..
Bila tanya peniaga berdekatan..
Depa kata bukak lambat sket hari ni..

Oklah takpe.. aku ngn adik aku jalan end to end..
Lebih kurang 1km panjang pasar tu..
Kul 7.30 mlm kitaorg jalan balik..
Kot-kot ada yang dah bukak..
Takde jugak..

Pasal perut dah lapar..
Ambik keputusan g dulu Padang Kota..
Pastu balik semula ke Batu Feringghi..

Lepas makan tu dalam 9.00 mlm..
Patah balik.. sekali tu salah masuk jalan..
Termasuk jalan KEBUN BUNGA..
Yang ada perarakan Hari Thaipussam !!!
Huwaaaa !!! tersangkut kat situ dekat 3 jam..

Kul 12 baru smpi Batu Feringhi..
Tgk kedai sumer tgh bungkus2..
Kedai DVD satu pun tarak !!!

Pastu patah ler balik... igt nak naik jambatan je..
Termasuk balik pulak JALAN KEBUN BUNGA YG SANGAT HELL !!!

Nasib baik laki ku Inche Izman tersayang..
Adalah seorang yang sangat penyabar dan bukan perengus..

Pastu jem punya jem punya jem...
Sampai ler kat jalan nak naik jambatan..
Tiba2.. kereta orang depan lepas..
Kereta kami kena tahan polis

"JAMBATAN DAH SESAK... SILA NAIK FERI !!!"


Dah satu hal lak nak cari jalan ke Feri dalam sesak banat tu..
Smpi kat Jeti dalam kul 1.30 pagi..
Duk laa dalam kereta..
Pastu kat feri.. org situ kata FERI SEJAM SATU !!!!

Sekali feri kul 2.00 pagi smpi...
Dah excited ni..
Sekali tu.. kereta depan aku dah kena tahan ngn org feri..
Dia cakap..

BAGI MOTOR JALAN DULU..
Ada laa dekat 100 biji motor nak naik feri..
So, kami kena tgu feri kul 3.00 pagi..

HUWAAAA !!!!

Kay laaa... tgu lagi..
Pastu aku suh laki aku matikan enjin..
Sebab sejam lagi kan..

Pastu lepas 10 minit tunggu..
Igt nak haruk p Jambatan pulak..

Start ENJIN.. tiba2... kreeeeeeekkkk.... kreeeeeeekkkkk.. kreeeeekkkkk...

MAMPUS !!!

Kereta takmo hidup !!!!
Bateri KONG !!!


Ramai ler yg dtg tolong...
Terutama yang g sambut Wesak tadi..
Yang mula2 aku maki hamun sbb ada Thaipussam yang menyesakkan jalan..
Lastly, depa2 tu jugak yg datang tolong..

Nak jadi malang lak..
Jumper battery tertinggal kat umah..
Masalahnya kitaorg dah dalam line nak masuk feri..

Kereta belakang kasi jumper dia..
Tapi jumpernya dah tak elok sangat..
Dah try jump dengan kete depan tapi tak boleh..

Yang lain2 cam2 ler depa cuba..
Bersihkan kepala battery ler..
Masuk air battery ler..

Sampai laa...2.45 pagi.. Feri kul 3.00 pun sampai..
Sekali.. geng2 paddayappa sanggup nak tolak kete kami masuk feri..

Tapi.. pekerja Feri tak bagi...
Sbb dia kata kereta rosak tak leh naik feri..
Pastu ada sorang lagi..
Dia nak kuarkan baterry kereta dia...
Dan hidupkan dulu enjin kereta aku..
Pastu masukkan balik battery lama utk cas balik..

Pekerja feri tu pun kata OK..
Tapi kena wat kat bawah.. tak leh naik feri selagi tak siap..

Maknanya feri kena tunggu kamiorang...

Yang geng2 motor.. dah bengkek sbb tak dapat naik feri..
Depa remp motor ramai2 smpi rasa jeti tu nak roboh punya bising..

Dah selesai.. cepat2 kami naik feri..
Mmg ada 2 tempat je lagi dlm feri..
Kete aku ngn kete orang yg tolong tu..



Dalam feri tu kami kenal-kenal ler..
Rupa-rupanya family India tu datang dari Kampar...
Laaa... sekampung lak ngn laki aku..

Kamiorang smpi umah... kul 4.30 pagi..
Semua lembik tak bermaya..

Dalam perjalanan.. sorang2 melafazkan kata serik..

"NO MORE PENANG!!!"
"SERIK DAH.."
"TAK DAPAT TGK CITER KOREA PUN TAKPE LAAAA PASNI"
"JANGAN AJAK ABANG LAGI" - ni laki i :))

Sekali esoknya..
Family acik aku yg ada sekali kt umah atuk aku..

"MASA JALAN2 KAT FERINGGHI NAMPAK TAK RUMAH PERAK?"

Memang nampak.. ala-ala banglo gitu..

"PAKCIK BOLEH SEWA BANGLO TU.. MMG KHAS UTK KAKITANGAN KERAJAAN NEGERI PERAK.."

Apa ?!!!!!
Keterujaan yang hancur lebur semlm datang balik..

"OK.. BULAN MAC NI SET"..

Mak aku..

"Igtkan SERIK SETAHUN.. rupanya tak smpi 24 jam dah sebut Penang balik..."
.
.
.

Kembali Bersiaran...

Setelah hampir giler..
Di PULAU PINANG sewaktu hari Wesak..
Akak sudah kembali ke Tg Malim..

Bertolak dari Mambang kemain awalnya...
Kul 6.45 pagi dah bertolak...
Tapi.. kul 7.45 pagi masih ada di TAPAH !!!
Patutnya dah smpi Tg Malim..

SEBAB...

Sebab dari Mambang nak masuk hiway Tapah tu..
Aku mengantuk cam dihinjak-hinjak kelopak mata tu..
So, demi keselamatan kami anak-beranak..
Tido laaaa dulu kat R&R..
Rasa cam tido sekejap je..
Rupanya hampir 30 minit aku melayan mata..

Bangun2 dah 7.45 pagi..
Apa lagi.. PECUT ler balik Tg Malim..
25 minit aku tibai dari R&R Tapah ke Tol Behrang..

Baju keje tak bawak..
Kalep tak bawak baju sekolah..
Smpi umah.. tepat2 jam 8.20 pagi..

Tak sempat dah nak gosok2 baju..
Nasib baju Kalep dah gosok..
Biar mak dia buruk.. tapi anak mesti kacak bergaya :))

So, sapa2 jumpa akak hari ni..
Tak payah kutuk dlm hati pasal baju berkedut sejuta ni..
(tu laaa.. tak nak pakai Downy)

Ada beberapa incident malang terancang masa pi Penang..
Nantikan entry2 berikutnya..
.
.
.

Thursday, January 28, 2010

WE OLS @ seoul garden

Budak paling inesen kat Seoul Garden ni..l
Semalam makan "SIKIT" je taw..
(SIKIT PUNYA BANYAK)

I duduk sebelah Datin Lela...

Ni ler para jemaah yg menyerang Seoul Garden semlm...
Nasib baik waiter tu asingkan kami dari orang ramai..
Kalau tak ada yg telefon polis dah..
Gangguan ketenteraman awam..
Berbaju kurung itu adalah pembaca setia LWC..
TQ akak Subang bawak kek & tudung..
Nnt kita gather2 99HTN ngn pembaca LWC lak ek
Masa ni sumer tgh cover lapar..
Cakap pun pelan-pelan je..


Acara gotong-royong memasak pun bermula..
Penanggah sumer stand-by tepi je..
Sebab kitaorg ni banyak request..
Nak itu.. nak ini.. nak tukar itu.. nak tukar ini...

Lepas siap masak..
Acara berebut makanan pun bermula..
Heheheh tak yah rebut...
Makanan BANYAK GILER !!
2 awek kurus ni... makan sket je..
Sbb ruang dalam perut kurang..
TAKPE.. PERUT AKAK ZEL leh cover perut korang taw...
Datin Lela sama naik je ngn Pn Zel..
Meja kami..
Cakap biar kurang.. makan biar banyak !!!
Oh ye.. sbb air FREE FLOW...
Pastu ada deretan air gas yang memikat hati..
Semalam..adalah 4 gelas air gas pelbagai perisa hokay...


Ni sumer sudah siap makan..
Lama giler kitaorg makan..
Dari jadi yang pertama sampai..
Jadi yang last balik..
Dari 11.30 pagi hingga 3.30 petang...
Super White Team



Deretan mak-mak budak yang lupa laki & lupa anak..
Merasakan kami cam baru masuk U pulak..
Bergumbira dengan senang hati..

Hari yang sangat gembira..
Pada yang tak tau..
Sebenarnya kami ni bukan kawan lama..
BUKAN JUGAK Kawan sekolah... kawan seKL.. kawan sekampung..
Kitaorg kawan bermula di alam cyber je..
Kalau orang bertemu jodoh guna Internet..
Kami jumpa kawan baik di Internet..
.
.
.

NYARIS....

Malam tadi mami dia pengsan awal..
Sebab terlampau penat balik dari bersoka-ria..
Budak Ahmad.. ambik kesempatan ler tgk TV smpi lewat malam..
Aku tersedar balik.. masa tu lagi 10 minit kul 1.00 pagi..
Terus aku seret dia masuk bilik suh tido..
Bangun pagi ni.. cam biasa laaa... klu tak cukup tido..
"TAK PAYAH STOLAH LAA MAMI.."
Dia ni.. kalau dah cakap TAK PAYAH tu.. maknanya tak payah...
Kalau tak sepanjang perjalanan ke sekolah tu melalak..
Pastu kat sekolah moncong smpi ler aku jemput...

Tengok ler betapa kurusnya budak Ahmad ni skang...


Tiba-tiba teringat sesuatu..
Semalam.. masa g OU.. ada beli spend baru utk dia..
So, tunjuk kat dia.. dengan ucapan..


"KALAU TAK NAK PI SKOLAH... SPENDER ULTRAMAN NI MAMI BAGI MONYET JE.."

Menjadi nmpk nyer di situ..
Terus seret towel pi depan pintu bilik air..

"AIR SEJUK JELAH MAMI.."

Tengok.. mandi air sejuk je pun dah OK..
Kalau tak selalu.. suhu air tu pun nak kena betul..
Kalau tak.. takmo mandi...


Berbaloi ler aku beli spender 5 helai RM15.90 ni semalam..

Tapi depa beli Ben10 ngn rege 5 helai RM8.00 !!!

Huhuhuhu... rugi aku rm7.90...
.
.
.

Wednesday, January 27, 2010

Hari Ini TIDAK KERJA...

Sekali lagi..
Bersama kawan-kawan blogger.. forum.. YM..
Kami akan bersoka-ria sambil makan-makan..
Ni kira geng berani mati punyer..
Sanggup ambik cuti tahunan nak berjimba punya pasal..

Kali ni bukan di rumah lagi..
Tapi di pusat membeli-belah..
Nantikan lintas lansung esok ye..

Ada yg tanya gathering 99HTN..
Nak buat ke?
I takde hal punye..
Asalkan tidak jauh smpi melebihi 99km dr Tg Malim..
Kita buat 9 jenis nasi + 9 jenis lauk + 9 jenis air + 9 jenis desert..

Pasal gathering ni.. kita bincang kemudian hokay..
Kot-kot ada yang nak sponsor tempat..
Pasal makan kita pot luck ler..
Yang tak masuk 99HTN tapi mengikuti perkembangan pun leh join gak..
Kalau korang sanggup dtg Tg Malim..
Anytime leh sediakan tempat...
Sewa dewan pun akak sanggup tau..
.
.
.

Tuesday, January 26, 2010

Jaja dan Din

Sapa yang tak tau..
Puan Zel sebenarnya ada hobi membaca novel..
Tapi.. hobi ni dtg bermusim..
Kalau mai musim.. mmg keras kejung atas katil baca novel..

DAN.. aku hanya baca novel berbahasa melayu sahaja..
Kalau novel omputeh.. yg kejap-kejap nak romen..
Kejap-kejap nak romen..
Aku baca tang romen je.. tang lain tak baca..
(gurauan petang Rabu hokay....)

Setiap bulan mesti ada beli sekurang-kurangnya 1 novel baru..
Tapi bulan Jan ni lebih kaya dari biasa (wpun aku xde 80 juta :)))
Maka aku beli 3 biji novel baru..


Sinopsis JAJA & DIN - Noor Suraya (4.5 bintang / 5.0 bintang)

Karya Noor Suraya kali ni sangat-sangat simple..
Tapi sangat-sangat BEST untuk dibaca...
Penyampaian yang sangat santai.. dekat di hati pembaca..
Diselitkan dengan dakwah JANGAN TINGGAL SEMBAHYANG..
Yang sangat tepat ngn Pn Zel yg selalu smyg celam celum ni :(

Citernya pasal Jaja ni.. jatuh cinta pada seorang ustaz hny melalui gambar..
Pastu sakan laa dia cari ustaz ni ke sana sini..
Banyak kali hampir nak jumpa @ jumpa @ terjumpa tapi ada je aral..
At last jumpa di Parit Buntar dengan bantuan seseorang..

Punya laa si Jaja ni nakkan ustaz ni..
Dia paksa mak pak & uncle dia masuk meminang ustaz ni..

Dia lak ngn ustaz ni cam langit dengan bumi..
Cam kutub utara ngn kutub selatan..
Cam tora terbang ngn VIOS (hahahaha)

Novel ni mengingatkan kesah dolu-dolu akak..
Yang hampir dijodohkan dengan ustaz gak ler..
Tapi tak jadi sebab.. sebab... sebab spt yg di atas..

Adakah Jaja bahagia dengan Din?
Adakah Jaja dapat kahwin dengan Din?
Adakah keluarga Din dapat terima Jaja?
Adakah Din sayang Jaja? Sebab JAJA SAYANG DIN !!!!

Sapa nak tau lastnya apa.. leh dapatkan buku ni di kedai..
Tak pun.. order online je di http://www.jemariseni.com
Dah ler ada diskaun RM2, lagi Free Postage tau..
.
.
.

SEBAB...

Semalam mak aku ambik Khaleef bawak balik umah dia..
So, aku pun apa lagi..
Ambik kesempatan tido petang semahu-mahunya..
Kul 9.00 malam baru aku lak pi umah mak aku..

Adik aku citer..
Masa Maghrib, depa sumer sibuk laa nak semayang..
Sara & Khaleef pun sama laaa sibuknya..

Sekali bila depa mula sembahyang..
Khaleef lari naik atas katil..
Pastu dok gamit2 Sara suh benti semayang join dia atas katil..

Sekali adik bongsu aku lalu..
Dia tanya.. "Apsal Khaleef tak BAT"
(BAT = sembahyang)

"Kalep tak payah..."

"Apsal tak payah pulak.. tu kakak Bat"

"Kalep sekolah CINA..."

Selamba gaban je Khaleef jawab...

Huhuhuhuhu...


Aku sampai je.. terus ler Hajah Norlia bagi tarbiyah..

"TU LAA.. MASUKKAN LAGI SEKOLAH BUKAN-BUKAN.. KALAU BAGI DIA SEKOLAH ABIM KAN ELOK"

Masalahnya.. mmg aku dah tanya sekolah ABIM tu sblm Matahari Ria..
Tapi sekolah tu.. budaknya terlalu ramai..
Pastu takde asing-asing kelas ikut umur..
Aku takut Khaleef kena buli je nanti..
Maklum ler.. dia pakai diapers.. lagi hisap kukin..

Sabor jelaaaa sampai Khaleef betul2 faham bahasa..
Harap-harap tahun depan dia boleh dah pergi Tadika Masjid..
Tahun ni tak boleh masuk..
Sebab Tadika Masjid ambik 5 & 6 tahun sahaja..
ABIM tu mmg aku tak berkenan ler..
Sebab terlalu ramai...
.
.
.

Monday, January 25, 2010

Car Show..

Kat sini ada kereta yg bunyinya berdentam-dentum..
Sampai nak tercabut anak telinga..
Taik telinga pun terus jadi cair punya bisingnya..
Jantung lak cam nak kena bypass..

Pastu ada lak sederet kereta yg dok remp-remp..
Bagi ekzos kuar api..
Sampai bergegar jalan..

Nak tengok..
Leh g jalan kat sebelah Bangunan Persekutuan Perak kat Ipoh..
Malam-malam ada banyak ler kereta wat free show kat situ..

Pastu leh terus g jalan sebelah lagi..
Makan char kuey teow kat gerai tepi jalan..
Lagi marbeles pada char kuey teow Penang..



Kalep sangat suka..
Kat situ terjoget-joget sorang-sorang..
Kat sekolah.. pagi2 ada senaman kat depan sekolah..
Jangan harap dia nak ikut..
Wat tak reti je dia..

On d way balik ke Mambang..
Dia dok ulang perkataan yang sama

"NAK LOGIK PAPA..."
"NAK LOGIK..."

Jenuh ler kami berdua nak tafsir "LOGIK" tu apa..
Takkan laa dia dah paham perkataan LOGIK..
TAK LOGIK...

Pastu tanya dia LOGIK tu apa ?
Dia dtg depan tunjuk radio..

Laaaa...
Rupanya LOGIK itu adalah MUZIK
.

.
.

MooDy....

2 hari ni moody giler..
Walaupun...

1- Dah gaji
2- Duit nuffnang tetap meningkat
3- Khaleef ok je g sekolah hari-hari..
4- Ada laptop baru..
5- Line streamyx laju

TAPI TETAP MOODY

Apa jadi bila moody ?!!!

Mangsanya pasti ler Khaleef..
Berak kena marah..
Buka TV kena marah..
Munggah kena marah..
Nak susu kena marah..

Sian anak aku ni...
Takpe-takpe esok lusa elok ler tu..
Darah tinggi naik ni kot..
Sebab ada sket pening dalam kepala aku ni...


Selingan gambor.. sbb takde gambor baru..
Sebab aku moody nak snap gambor pun...

Dulu Khaleef ni montel sesangat..
Montel pastu badan bolat..
Sebelum dia start jalan.. berat dia dah belas2 kilo..

TAPI.. sejak mula jalan.. paling tinggi berat dia 17kg..
PASTU sejak mula sekolah.. makin turun berat..
Skang tinggal dalam 14.7kg gitu..

YANG MAKIN NAIK BERAT..
Pastinya MAMI DIA :))

99HTN dah nak abih.. lansung takde progress..
Malahan aku tak layak nak isi evaluation form pun..
Apa-apa pun.. harap semua peserta bersabar ye..
Jangan makan nasi dulu..
Teruskan smpi ke hari terakhir hokay !!!
.
.
.

Sunday, January 24, 2010

ADNAN SEMPIT

Dah tgk citer ni hari Jumaat lepas..
Masuk lambat dalam 10 minit..
So, tak tau ler depan2 tu apa jadi..
Masa tgk ni hati aku dah tak tenang..

Petang Jumaat tu dalam kul 3.43, DELL delivery called..
Depa kata dah ada depan post office..
Aku lak.. "AIYAAA.. apsal lu tak call dulu.. saya kat Kampar ni"

Pastu depa kata takpe laaa
Depa anta mai kampar sbb depa on d way nak balik Ipoh..
Bila tanya kul bape nak mai..
Dalam kul 6.30 ptg..

Ops.. tak buleh ler.. sbb aku dah bertolak ke Ipoh..
Depa kata takpe laa..
Nnt depa cari aku kat Jusco Ipoh tu..

Masa tgk citer ni.. depa dok sms aku..
Kata dah sampai sini.. tunggu sini.. tunggu sana..
Sudahnya smpi aku abih tgk Adnan Sempit pun depa tak smpi lagi..

Dekat kul 10.30 mlm baru sampai..
Tu pun laptop aku main pick up tepi jalan je..

Janji dapat laptop baru :))

Camni ler rupanya lebih kurang..
Yang betulnya lum snap gambor lagi..
Tebal.. lebar.. tinggi sumer sama je ngn Compaq Presario aku tu..

Aku mmg nak beli yang skrin lebar..
Sebab... sebab kat umah.. laptop ler penawar penghibur hati aku..
Setelah TV dikonker oleh Kalep..
Kira sedap ler nak tgk DVD kat laptop ni..
Kalau untuk travel.. leh laaa hangkut Lenovo iPad s10 mak aku..
.
.
.

Apa Beli Kat Langkawi..

Sian satu reader LWC tu tanya banyak kali beli apa..
Gambor satu-satu takde..
Ni gambor keseluruhan je..
Masa pergi 3 beg je.. sorang satu..
Balik.. camni ler banyak dia..

1- Mangkuk Kaserol tutup kaca 3 beranak
2- Mangkuk Kaserol tutup plastik 3 beranak
3- Tea Set
4- Mangkuk hidang pusing saiz sederhana
5- Pressure Cooker
6- Grill Pan
7- Beg (kat Langkawi mmg giler murah beg roda tu..)
8- Kain batik 6 helai utk mak aku (boleh bawa 3 helai seorang)
9- Set sudu & garfu
10- Coklatsssssssss

Wpun laki aku asyik kata "CAMNE NAK BAWAK BALIK NI"

PEDULIK !!!!!
Aku wat keras hati je beli tu... beli ni..

Best kan..
Mmg aku borong coklat tak hengat dunia diet...
Utk coklat je abih lebih rm300.00
Tapi banyak gak kasi family sorang sket..
Ada laaaa tinggal kat aku dalam sebakul kecik..

Ikutkan takde laa murah sangat pun coklat-coklat kat sana..
Tak cam dulu-dulu..
Dulu ye murah..
Cam cadburry.. murah lagi kat Tesco..
2 bar baru rm9.90..
Kat sana 2 bar besar tu dah 13.90..

Aku banyak beli Hersey, Daim ngn Tobleron..
Coklat yg ala2 kat kedai runcit sini pun bley beli tu..
Inche Izman yang pilih..
Buat berat nak pikul bawak balik je..
Kedai India depan ni pun ada jual.. takat kinder bueno & crispy tu..

Kalau sapa nak beli beg roda tu..
Masa pergi bawak je beg buruk atau beg buleh lipat...
Kat sana beg-beg roda pramugari mmg murah..
Bayangkan beg yg saiz besar sket tu..
Rege RM35.00 je..
Kalau yang kecik comel baru rm15.00

Tempat shopping yang harus diterjah..
1- Idaman Suri
2- Haji Ismail Group (kedai dia ni konker satu pekan Kuah)

Kain batik skang leh bawak kuar 3 helai sorang..
Tapi kalau g lama cam aku gi.. 4 hari 3 malam..
Kastam tak cek apa pun..

Lagi satu.. TIKET FERI JANGAN BUANG..
Aku hari tu.. sampai2 je terus buang tiket dalam tong sampah..
Nak balik.. pegawai Kastam mintak.. dah pucat gigi..
Nasib baik ada resit hotel..
.
.
.

Mee Rebus Tapah..

Mee Rebus Ayam


Mee Rebus Daging

Kedai Mee Rebus Tapah ni pernah masuk JJCM..

Pastu berkali-kali nak singgah tapi tak singgah-singgah..
Sabtu lepas sbb Inche Izman balik awal..
Sempat ler kami menyinggah kat kedai ni..

Location - Sebelum masuk highway Tapah kedai belah kiri jalan..

Mee Rebusnya mmg sedap..
Aku ambik mee rebus daging..
Inche Izman ambik mee rebus ayam..
Cuma pedas sket ler bagi kami yg kurang makan pedas..

Khaleef lak mmg tak makan segala mee, bihun atau kuey teow..
Peberet dia Nasi Ayam..
Hari-hari makan nasi ayam pun takpe..

Tapi.. sejak2 sekolah ni dia kurang selera..
Dapat bagi dia makan nasi sekali sehari dalam 5 suap pun susah..
Berat pun dah turun..
Sebelum sekolah 17kg..
Sejak sekolah tinggal 15kg je..
Tapi makin tinggi laa pulak..
.
.
.

Thursday, January 21, 2010

JOM JENGAH BROOCHBIZZ

Broochbizz

Dah hapdet stok baru..
More to come next week..
Mgu ni tak sempat dah nak haplod..
Akak nak balik Mambang ni..
Jom pakat ramai-ramai beli..

UNTUK PELANGGAN YANG DATANG DARI LOSEWEIGHT-CHAIYOK..

HADIAH MISTERI MENANTI ANDA !!!!

TEMPAH LAA SEKARANG

Tempahan boleh di emel ke spiderx_woman79@yahoo.com
Nyatakan bahawa ANDA PEMBACA LWC

Sapa nak DVD Korea
1- Iris
2- You're Beautiful
3- Coffee Prince
4- Take Care of Agasshi
5- The Partner
6- Style
7- Boys Over Flower
8- Witch Voo Hee
9- Iljimae
10- All About Eve
11- Hong Gil Dong

Dalam bentuk RAW & DVD format juga boleh emel..

Nak DVD TBL Cardio Max + poco-poco pun boleh order juga

JM5 dengan HARGA ISTIMEWA juga ada..

Ok.. nak jumpa Inche Izman tersayang ni..
Tapi situasi semasa adalah TENGAH BERGADUH..
Hopefully everything akan tenang-tenang ajer..

Esok nak tgk Adnan Sempit..
Nnt akak bersiaran dari TGV Jusco Ipoh hokay :)
.
.
.

Wednesday, January 20, 2010

~~~PESERTA 99HTN~~~

Sekejap je kan..
Lagi 2 minggu dah nak habis 99HTN..

OLEH ITU..

Ini ada sedikit pesanan pihak penganjur..

1- Bermula hari ke-74, sila rahsiakan berat anda sehingga tamat 99HTN

2- Sila ketepikan RM10.00 untuk diberikan kepada para pemenang

3- ANDA DAH MAKAN NASI... Tidak disqualified pun.. MASIH PERLU BAYAR RM10.00

4- Borang evaluation akan dikeluarkan pada hari ke-99.. TAPI bukan semua orang kena isi.. Mana yang BERAT TAK TURUN, BERAT SAMA DAN BERAT NAIK - TAK PAYAH ISI LAAA.. buat penat aku nak download baca je..

5- PEMENANG - akan ditentukan oleh LoseWeight Percentage TERTINGGI dan KADAR TERMAKAN NASI SIFAR @ PALING KURANG.

Kalau LWP 40% tapi makan nasi 40 kali.. sorry ye.. TIDAK ADIL UNTUK ANDA MENANG

6- 3 peserta dengan LWP tertinggi DIWAJIBKAN MENGHANTAR GAMBAR & VIDEO TIMBANGAN.

7- Akhir kata... ni ada 17 hari lagi.. SILA PULUN TURUNKAN BERAT ANDA... :))
.
.
.

Tuesday, January 19, 2010

Jijik ke...

Petang semalam Inche Izman anta SMS..
Dia tulis terjumpa benda menjijikkan dalam kereta..
Aku pun assumed.. tikus mati ke.. lipas kering ke..

Pastu kejap lepas tu dia anta MMS plak..

Jijik ke ?!!!
Tak jijik pun...

SEBAB...

Sebab gigi itu AKU YANG PUNYA ~~~
Bukan AHMAD ALBAB YANG PUNYA ~~~

Gigi pelesu ni rasanya... masa aku bersanding..
Aku dah wat gigi palsu utk rongak yg sama 3 kali..

Pertama kali.. masa bertunang..
Lepas tu gigi tu hilang sbb aku letak dalam tisu...
Pastu terus buang tisu tu keluar dari tingkap kereta..
Dah smpi umah baru teringat..

Kedua kali... masa nikah..
3 minggu pas nikah.. aku kena kursus kat Penang..
Kat hotel dok buka pakai buka pakai..
Sekali dah balik kursus.. smpi Tg Malim..
Baru terperasan.. gigi tertinggal kat bilik air hotel cititel Penang..

Ketiga kali... masa sanding...
Yang tu laa laki aku jumpa..
Maknanya gigi tu berusia 4 tahun sudah..
Rasanya pakai 3 kali je..
Masa sanding umah aku..
Masa program pelancaran CKC kat PID...
Masa sanding umah Izman..

~~~TAK JIJIK PUN~~~
.
.
.

Buat Balik....

Bangun je tido.. terus "HARI NI TAK PAYAH STOLAH"
Aku tanya apsal? "KALEP NAK TIDO..."

Dia ni kalau tak cukup tido.. mmg wat hal nak pi sekolah..
Sbnrnya malam tadi.. awal gak kitaorg masuk tido..
Kul 11.00 dah masuk bilik..
Tapi.. aku tak tutup lampu ruang tamu..
Sebab laptop aku tgh burn DVD..

Pastu pagi ni bila aku bangun..
Tengok Astro P613...
Padahal sblm tdo aku dah off jadi stand-by

So, aku syak.. bila dia tgk aku tido..
Dia bangun dan keluar tgk TV..

On d way, mula laa dia mereka..
Nak motor manny laa.. nak ikan laaa.. nak papa laaa..
Sampai sekolah.. aku terus drive smpi depan pagar..
Sebab selalunya cikgu dia akan buka pintu kereta dan ambik dia..

Hari ni dah sampai menjerit takmo turun..
Suh aku parking jauh..
Dia nak jalan g sekolah..
Terpaksa lak reverse..

Eeeee.. anak-anak.. ada je ko ni kan..
.
.
.