Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Sunday, February 28, 2010

Panas WEI !!!!!

Dengan air-cond yang tiba2 cam nak tak nak je kuar angin..
Tiba-tiba peti ais lak klu on je terus meter trip..
Ngn udara panas menerpa masuk ke dalam..

Tu baru kat dunia..
Kalau kat padang masyar ?

Insap2...
Balik rehat cepat ler hari ni nak Zuhur awal..
Selalu Zuhur kak zel korang ni...
Ala-ala nak masuk Asar terus sekali gus...

Apa pun..
Hari yang hangat ni terus dihangatkan dengan kes bunuh safiyah ni..
Aku ikut citer ni dari mula kuar kat tibi..
Baca kat forum.. kat blog-blog..
Mula-mula aku tau..terus aku sumpah seranah pembunuh budak ni..

Aku rasa jin aprit pun tak sanggup wat camtu..
Kalau tgkkan filem2 bidaah omputeh..
Setan pun tau sayang anak setan..

Yang ni sorang lagi mak from hell..
Tersangat FAKE giler !!!!
Nangis laaa kat tibi bape kali pun.. tak kuar airmata..
Muka sedih dibuat2..

Yang celaka monyet nye tu..
Malam tadi masa dia citer pasal betapa sayangnya BF lahanat dia tu kat anak dia..
Siap nak kuar senyum lagi tu..

Eloknya ngn mak dia ni sekali ditahan reman..
Tapi.. apa nak buat...
Mak dia ni dengan tulus ikhlasnya berlakon semahu-mahunya..
Supaya sumer orang kesian dekat dia..
Ni orang besar2 sumer dah masuk campur..
Alamat mmg mak dia terlepas ler..

Budak-budak dan jiran tetangga yang nampak pun satu hal..
Korang sumer ni hati kayu mata batu ke..

Dah laaaa..
Benda dah lepas..
Budak tu pun dah tentu masuk syurga..
Aku ni belum tentu lagi masuk mana..

.
.
.

Dah pandai merungut....

Ni gambor lama.. aku malas nak on lappy hari ni..

Budak Ahmad ni skang...
Asal aku suruh je wat apa2.. ada je jawabnya..

"Alaaaa mami ni..."
"Mami ni.. kan kalep tgh main..."
"Isk, mami ni.."
"Asyik kalep je buat.."
"Kalep malas la mami.."
"Jangan syakap la mami..."
"Tadikan dah suruh kalep.."

Abih tu sapa aku nak suruh ?!!
Itu laa fungsi ada anak..
Untuk disuruh2 bila mak dia melepap depan laptop..
Kheeennnn.....
.
.
.

Saturday, February 27, 2010

IRIS - drama ini sudah siap DVD version :)

Masa citer IRIS ni ditayangkan di KBS Astro..
Aku tak tengok pun..
Sebab aku rasa bengkek RATING cite ni sgt tinggi..
Hingga mengecewakan aku sbg peminat You're Beautiful di SBS..


Tetapi, setelah membaca review di Internet..
Terutamanya di Soompi dan Dramabeans..
Aku terasa lak nak donlod citer ni..

Dan.. pendapat aku sebagai peminat citer Korea..
Drama ini adalah WAJIB TONTON..

Ceritanya fast flow...
Dan masa tengok jangan cuba-cuba nak SKIP..
Kalau terskip 10 minit sekalipun, akan terasa rugi..
Memang bagus sangat-sangat..

Drama ni adalah DRAMA TERBAIK di Korea untuk 2009
Masa KBS Award baru2 ni..
Drama ni sapu bersih award kat event tu..


Citer ni action pack..
Tapi bila sampai bab romantis.. mmg romantik abih..

Dalam citer ni ada pengkhianatan, dendam, persahabatan dan kesetiaan..
Filming set dibuat di beberapa buah negara..
Korea, Jepun, Hungary, China, Korea Utara dan US
Menelan belanja 20 juta dolar.. merupakan drama termahal di Korea

SINOPSIS IRIS <<-- klik utk baca

Friday, February 26, 2010

LEMON...

PERINGATAN : Entry ini BUKAN FAKTA tetapi adalah pendapat peribadi saya

Aku banyak dapat soalan mengenai air lemon ni di FB & emel..

Apa jadi minum air lemon banyak sangat?
Tak sakit perut ke?
Tak jadikan dinding perut nipis ke?
Kalau ada gastrik camne?

Mengikut apa yang aku dah surf...
Pengambilan tidak melampaui batas tidak mengapa...

Jangan sampai perah 10 biji lemon & minum tanpa tambah air..
Adakah kau mahu mati cepat ?!!!

Cara aku.. 1.5 liter air + 2 biji perahan lemon..
Pastu aku bukan minum sekali gus..
Sikit-sikit..

Kalau hari bukan detox...
Setiap kali pas makan..
Aku minum ler dalam 9-10 teguk..

Ada orang minum sewaktu bangun tido..
Aku tak buat ni.. sbb takut sakit perut sbb perut kosong..
Lagi pun, minum lemon pastu baru gosok gigi..
Adalah tidak elok.. akan mengikis enamel gigi..

Cirit-birit?

Pasti ler ada.. body aku selalunya dalam kul 12 tgh malam ke atas..
Tapi sekali buang jelah...
Tak macam produk2 yg berbentuk slim tea..
Sakit perut memulas smpi berguling-guling..
Sekali buang & pastu lega boleh tido smpi siang..

Oleh itu.. sapa2 yg nak cuba..
Cuba ler dengan sebiji dulu sehari..
Jangan gelojoh dan semborono hokay..

Boleh baca lagi mengenai kebaikan lemon DISINI
.
.
.

Thursday, February 25, 2010

Kenapa AKU BERLAGAK CAM COOL !!!


Ada orang tanya.. (kawan aku ler ni)
Apsal ngn isu hari ni cam aku terlebih cool..
Sebab sepahaman depa..
Aku ni adalah sangat cepat naik hantu.. naik angin..
Kaki mencarut.. suka maki hamun.. dsb..

JAWAPANNYA...

Sejak-sejak musim panas ni..
Aku sangat kerap migrain..
Boleh kata dalam seminggu mesti ada 1-2 kali..

Bila migrain, maknanya BP aku naik..
Bila migrain, mmg betul2 sakit kepala..
Cam rasa nak hantuk pada dinding..
Tak pun cam nak suh org hempuk kepala aku dgn kerusi..

Dengan naik angin, naik hantu, memaki hamun dsb..
Ini akan menyumbang kepada kemigrainan aku..
Dan.. selalunya aku akan migrain lebih dari 2 hari..

Oleh itu, hari ini.. aku cuba untuk berfikiran sepositif mungkin..
Jangan tenggelam dengan emosi..
(emosi aku hanya utk streamyx tmnut hamjad hokay)

Ternyata memang aku sangat cool
Wpun pada mulanya aku hanya berpura berlagak cool laa konon..

So,
ZEL MEMANG COOL

Wpun diacum oleh beberapa fire stone :))

(jgn kecik hati.. i know u ols love me so much kan..like i luv u ols laaa)

Apa pun, kita ambik yang jernih.. buang yang keruh..
Pada jadi lawan... baik kita jadi kawan..
So, everybody.. jom nyanyi

HEAL THE WORLD.. MAKE IT THE BETTER PLACE
FOR U AND FOR ME
AND THE ENTIRE HUMAN RACE

:))

(Inche Izman pun ada komen pasal kes ni tau... dia kata... KALAU AYANG NAIK ANGIN SEKALI PUN.. BOLEH KURUS KE ?)
.
.
.

Apa yang sedap sangat ?!!!

Pertama kali aku makan KFC..
Masa umur aku 9 tahun..
Time tu bangga giler laa..
Makan KFC kat Kuala Lumpur..
Seminggu tau aku ulang-ulang citer yg sama kat kawan..
Dalam kelas aku tu.. mmg aku sorang je pernah makan KFC..
(time ni aku dok Felda Soeharto, Hulu Selangor)

Masa aku form 3..
Tiba-tiba ada KFC kat Tg Malim..
Suka giler tak terkata tau..
Padahal masa tu bukan ada duit pun nak beli KFC..
Kena tunggu mak pak aku belikan baru dpt makan..

Bila masuk U... aku makin kerap makan KFC..
Maklum ler time tu dah pegang duit sendiri..

Apa yang sedap sangat ?

Pada aku.. rasa masin2 yg lebih dari biasa tu yg sedap..
Aku suka original sbb lebih masin dari hot & spicy..

Lagi satu yang aku suka pasal KFC ni..
Tak payah melanguk tunggu order sampai..
Beratur.. beli.. duduk.. makan..

Tau tak.. purata aku makan KFC skang ni..
Ialah sekali seminggu..

So, untuk 3 day detox (mungkin aku akan wat sorang2)..
Aku nekad untuk melupakan KFC at least utk 8 minggu..
Harap-harap aku kuat semangat ler kali ni..
(Colonel Sanders pasti menangis sambil duduk di bench depan KFC)
.
.
.

Wednesday, February 24, 2010

Isu ini sudah selesai..


salam kak zel..

boleh tak kak zel bace posting yg sy tulis ni..

:D

.....

ini teguran membina.
sy tegur ikhlas ni.

lgpon followers akak ramai.
akak contoh bg derang.

they will follow u.. no matter how wrong/right it is.
derang tatau pape. they just follow..

so pls be careful. pape contest yg akak buat tu, biar la cara betul.
dan bila dah kelola contest, akak kene la yg paling gigih antara ramai2 tu.
jgn la akak pulak yg paling teruk. paham tak?

jgn la pulak.. buat contest, dpt lose weight sket..
abis contest, kembali balik dgn mknn yg lame.. dgn kuantiti yg byk..
pestu.. weight gain balik..

ape erti seme itu?

pestu skang nak detox plak. lepas detox same jgk.
kembali mkn secara byk.. dan tgk la ape jd?

detox pon cara yg salah. mkn kfc la.. mkn kek coklet la.
mmg la kantoi.. kire detox tak jadi.. tp still, nape kire jgk as detox.

detox bukan utk lose weight. tp utk internal cleansing.
kalo nak detox cara yg betul.. ade cara nya.
bukan mkn ayam, makan ikan. itu bukan detox tu. huhuhu.

nak lg bagus, everything dlm bentuk liquid.
mkn raw food saje. mknn yg tak dimasak..
bukan mknn dlm tin/kotak.
minum air byk2.

itu baru cara detox yg betul.

pestu lepas abis detox, akak lose 2 kg.
akak tau tak 2 kg tu sebenarnye bukan nye fat loss.. tp air semata2.
so tade la heran mane kalo boleh lose 2 kg tu.

tp dgn cara itula, akak dgn secara tak langsung, dpt attract org2 yg tatau pape2.. utk try detox cara akak yg salah ni.
ade dlm komen ckp.. ade yg nak try la detox tu.. sebab kenape? sbb boleh mkn KFC. do u see what u have done??

hmm. sy seriyes tatau nak ckp ape kak.
akak bg contoh yg tak baik pd followers akak.
mcm mane ni kak.

sy dah lame pantau blog akak.
mule2 kasi can dulu.

tp skang akak dah melibatkan customer2 sy sendiri..
ade bbrp org join contest akak yg 99HTN..
dan sy cukup tak suke bile derang ikut cara yg salah.
sy dah pon explain cara betul, tp sesetgh org.. bila ditegur kdg2 tanak dgr.

so pls be responsible.

sblm buat contest pape, check ur facts 1st. guide them correctly.
bukan buat sambil lewa.. pestu main kelola ikut sedap je.

ok. tu je nak ckp. sy minta maap kalo terkasar bahasa.
tp sy kene tegur, sbb dah lame dah tgk cara akak mcm ni.
tak larat sy.

:(


Adieha
-Independent Herbalife Distributor-

OLEH ITU..

Sesapa yang ada COACH anda utk lose weight..

SILA IKUT PERATURAN HOKAY..
DENGAR CAKAP COACH..
KORANG BYK MELABUR UTK PRODUK TERSEBUT..

AKAK MALAS NAK LAYAN BENDA-BENDA CAMNI..

WPUN 99HTN DAH ABIH..
NAK MULA 3 DAY DETOX...
AKAK SEBAGAI PENGANJUR TAK PAKSA..

KORANG NAK IKUT.. IKUT LAAA..
TAK NAK IKUT..
BIAR AKU NGN MAKCIK REHAN DIET BERDUA SAJE..
NO HAL PUNYE..

MOOD AKU JADI ~MOODY~
HARI INI..
WPUN IA ADALAH TEGURAN MEMBINA :))
.

.
.

Final result pre-detox celam celum

Setelah 3 hari..
Result akhirnya menjelma pagi ni..
So, KONPEM 3 DAY DETOX akan berlansung

121.1 - 120.1 = turun 1 kg

TOTAL 3 DAY DETOX - 123.7 - 120.1 = TURUN 3.6KG

Suker tak ?!!!!
Akak suker gila hokay...
Pagi-pagi dah meroyan kat Inche Izman ckp berat turun..
Dia tanya skang tinggal berapa ?

"120kg ler bie"

"120kg ?!!!!! 3kg tu angin jelah kot.."

Huhuhuhuhu.. takpe bie... tunggu laa bulan 5 nnt..
Ayang pi konvo bie.. pakai kebaya tau...


Patutnya hari ni dah tak detox..
Tapi teruja dengan berat turun..
Perah ler lagi 2 biji untuk bekal hari ni..

Tapi hari ni dah niat nak lunch makan nasi..
Nak hilangkan rasa pening2 lalat kat kepala aku ni..
Alasannnnn...

Apa-apa pun.. tunggu final rules and regulations untuk 3 day detox..
Akan muncul hari ini..
Boleh sign up mulai hari ini hokay !!!
.
.
.

My Girl - Mengkabulkan permintaan Rizmazarmilia

Permintaan untuk sinopsis My Girl...
Drama ni aku dah tengok lebih dari 10 kali..
Dan masih tengok lagi skang jika ada masa lapang..


Ni hero ngn heroin..
Hero ni peberet aku all the time..
Sebab dia sangat jambu...
Nangis pun jambu.. marah pun jambu.. senyum lagi laa jambu..

Seperti biasa.. citer dia mesti laaa pasal cinta bersegi-segi..
Heroin ni seorang yang licik dan sangat pandai bercakap bohong..
Hero lak tgh cari adik sepupu dia yg hilang..
Pasal atuk dia dah nazak sgt...
Dia upah heroin ni menyamar jd adik sepupu..

2nd hero adalah kawan baik hero.. (hero Iljimae)
Sangat romeo dan jambu air laa jugak..
Dia awal-awal lagi berkenan dengan heroin..

2nd heroin lak adalah x-gefren hero yg tiba-tiba muncul balik..
Dia ni jaguh tennis..
Bila dia muncul.. depa ni couple balik..
Time ni ler heroin sedar yg dia cinta sangat kat hero..

Kalau aku pun aku cinta beb..
Ala.. comel, cute.. leng chai giler laa senang kata..

So, sapa yang dapat ?!!!!
.
.
.

Detox Day 3... hampir berjaya

Skang dah kul 9.51 malam..
Jap lagi muncul waktu tido..
Cam berjaya je malam ni..

Ni penangan buah kundang ler kot..
Asyik makan itu je dari siang tadi..

Tgu final result tomorrow..
Berapakah Zel berjaya turun untuk pre-detox celam-celum selama 3 hari..

Harap boleh buat pembakar semangat untuk meneruskan contest 3 Day Detox for 11 week..

Agak-agak ada tak dalam 10 orang nak masuk contest ni ?
.
.
.

Tuesday, February 23, 2010

DETOX MENU PLAN - detox your body with cleansing diet

Cabaran utama utk detox ialah untuk mempelbagaikan makanan..
Supaya kita leh kekal berada dalam keadaan detox..
Wpun hanya 3 hari seminggu...

PERCAYA LAAAA CAKAP AKU...
SUSAH GILER SEBENARNYA..


Antara panduan-panduan makanan yang boleh diikuti

1- A detox diet consists of natural, organic and unprocessed food.


2- Minum air putih sebanyak mungkin..
Bangun tido terus minum 2 gelas

Pastikan botol air putih sentiasa ada berdekatan..
Boleh tambah perahan lemon..


3- Sediakan pelbagai jenis buah-buahan dlm freezer
Anggur, oren, nenas, pisang, pear, lai, peach, epal etc
Kalau rajin leh wat fruit salad..
Kalau malas... baham je lah as it is..

4- Boleh sarapan dgn whole grain - oat, wheat, brown rice..
kosong ye ni.. kalau nak perisa leh tambah buah-buah atau jus


5- Lunch & Dinner leh makan sayur-sayur cam brokoli, carrot, sayur hijau, kekacang.
Kalau nak goreng pastikan NO OIL..
Kalau tak tahan sangat nak goreng gak.. guna olive oil..

6- Kalau nak tambah ikan atau ayam... pastikan SIKIT SAHAJA..
Sbg sumber protien..

Tapi sbb kita detox 3 hari je seminggu..
Tak yah pun takpe kot..
Nanti protien leh laa cover balik 4 hari selepas tu..


WE CAN DO IT
.
.
.

APA ITU DETOX






Pada yang masih blur-blur.. Ini ler penjelasan aku..
Sapa yang nak tambah.. leh masuk bhgn komen..
Sama-sama kita kongsi ilmu..

Detox ni sepaham aku ialah untuk menyingkirkan toksik yg terkumpul dalam badan..

Penting ke ?

Yelah penting.. sbb toksik2 yg terkumpul ni..
Kalau dibiarkan metabolisme badan menjadi kurang..
Tubuh susah nak serap nutrien makanan..
Menjadikan isyarat untuk dapatkan LEBIH MAKANAN dihantar ke otak..

Tubuh akan menjadi lemah..
Menyimpan air..
Dan menyumbang kepada penambahan berat badan

Untuk detox.. kena tinggalkan makanan yang mengandungi agen toksik
Spt gula, garam, perisa, makanan berminyak, makanan berat (nasi, mee etc)


Jika boleh, JANGAN MAKAN MAKANAN BERMASAK..
Kira makanan mentah seperti sayur dan buah + air kosong..

Oleh itu.. detox menjadikan organ2 dalaman bersih semula..

Ada orang detox guna cleanser yang siap jual kat farmasi..
Ada yang 3 hari.. 7 hari.. 30 hari..

Kalau takmo pakai ubat.. leh pakai air + perahan lemon..
Tapi berat mungkin laa tak banyak sangat turun cam pakai ubat..
Pastu kalau kena perut tak tahan.. mmg ke toilet jelah..


Mariah Carey & Beyonce mengamalkan Lemon Detox Diet..
Mmg minum perahan lemon je semata-mata..
Tapi nnt ada ler kesan2 pada badan..

Kesan sampingan Detox..
Ni maybe pada permulaan sahaja..
Tu sebab aku ngn beberapa orang lagi wat pre-detox terlebih dahulu

1- Lapar melampau
2- Penat dan letih
3- Moody
4- Respon lambat
5- Pening-pening..

TAPI.. NAK KURUS TAK ?!!!
.
.
.

Detox Day 2..... kantoi jugak

Pagi ini punya bacaan..
Turun sikit jelah dari semlm..
Semalam 121.4kg... hari ni 121.1kg = turun 300g..
JANJI TURUN !!!


Bekalan ke pejabat hari ini..
Aku sangat suka buah yg cam mempelam kecik tu (pe nama?)
Kalau makan.. tang kulit masam2.. tgh2 kat bijik tu manis..

Semlm kantoi time hampir2 nak tido..
Tetiba haus..
Pi peti ais minum..
Tetiba nampak mangkuk eskem khaleef tak abih makan..
Pastu ada sambal bilis mgu lepas..
Pastu ada roti..

HUWAAAA !!! perut aku sangat lapar..

Sini sikit.. sana sikit...
Aminnnnn... aman tido smpi siang..
.
.
.

Mamat MySpace

Pakwe Syiti ni skang ada hobi baru..
Jangan ler HP aku terlepa je.. dapat kat dia..
Penuh ler gambar2 dia snap..

Kalau dulu.. dia suka tangkap gambar benda2..
Skang dah tukar maaa..
Dia suka snap muka sendiri...
Tu gambor kat atas tu dia ler snap sndr..
Jam 1.40 a.m... time ni mami dia konpem dah terbongkang tdo..
Dia leh perasan sorang2 tangkap gambor ala2 nak upload masuk MySpace..

Mamat ni skang makin kurus..
Pipi pun dah tak bulat cam dulu-dulu..
Sejak-sejak sekolah ni takmo makan nasi..
Bukan aku paksa dia masuk 99HTN atau 3 day detox..

Seminggu nak kasi makan nasi sekali pun seksa..
Mencah pun dh lama kalahkan Khaleef tau..
Mungkinkah Khaleef akan jadi seperti papa dia..
Me"maintain"kan berat badan 42kg selama lebih 10 tahun?!!
.
.
.

SUDAH BAYAR



Akak dah bayar ye...
Total yang dah bank-in ada 68 orang..
So, rm340.00 seorang..
Yang balance-balance baru nak bank-in.. bank-in lewat..
Nanti masa akak pos brooch.. akak selitkan duit tu sekali
.
.
.

KONON laa keeeennn

Ni aku masak Sabtu..
Hanya utk aku je.. sbb laki aku takde..
Laki aku tak suka tomyam, tak suka terung sambal berlada, tak suka telur dadar..
So, aku kena masak semasa dia tiada..
Memang sangat heaven hokay..
Konon-konon nak lepas gian kang detox tak leh makan sedap2 lagi


Ni lak pagi Ahad..
Masak nasi lemak tau..
Sambal sardin + ikan bilis goreng garing dgn bawang + telur mata..

Pastu petang sebelum g Rawang..
Singgah kedai makan mak aku makan laksa & cendol..
Pastu kat Rawang layan Mc D lak..

Menerangkan kenapa berat aku pagi Isnin smpi 123.7kg..
.
.
.

Monday, February 22, 2010

Suker tak ?

Cuba tengok gambor timbangan semlm dgn hari ni...
Banyakkan turun tetiba...
Tu baru sehari detox..
Semlm... 123.7kg.. pagi ni 121.4kg = turun 2.3kg

Tapi bg aku ni fenomena biasa..
Bila weekend laki aku ada..
Makan je keje..

Bila dia dah blk Mambang... aku makan apa ada je,,
Apapun.. BERAT SAYA TURUN HOKAY !!!!


KEJUTAN !!!!!

Dapat hadiah dari MIMI SHARIF
Dia turun berat badan bila masuk 99HTN..
So, dia kasi aku hadiah.. Ada ke patut ?!!!

Hehehe.. apa-apa pun TERIMA KASIH BANYAK-BANYAK..
TQ Very Much !!!!



Untuk Khaleef pun ada taw..
Cam tau2 je Khaleef takde kotak pensil..
Sebelum cuti raya cina hari tu ada..
Semlm mula sekolah balik.. jenuh aku cari tak jumpa..

Dah 2 hari ni dia pi sekolah..
Pensil simpan dalam plastik kecik..

Siankan anak pengurus PID sorang ni..
Cadangnya hari ni ler nak p belikan..
Tiba-tiba dapat hadiah...

Alhamdullillah..
.
.
.

Detox Day 1 yg kantoi..

Ni bekal aku pi pejabat semlm..
Sebekas air perah lemon 2 biji..
Mmg masam tahap kecut gusi taw...
Kalau sejuk maybe lazat kot..
Tapi aku berniat takmo minum sejuk sepanjang detox nnt...

Ni lak bekal buah-buahan...
Tapi aku makan sikit je..
Sebab aku tak suka buah-buahan..
Selalu kalau time raya cina anak murid aku berdoyon2 bg limau..
Aku sedekah kat org lain je..

APSAL KANTOI ?!!

Semlm gilos laaaa...
Tengah2 panas terik tu... tora terbang aku temperature naik..
Tgk2 air kering kontang..
Nak isi terus tak leh lak bukak radiator..
So, terpaksa berpanas menunggu kete sejuk..

Dah sejuk.. anta kedai.. tak leh siap cepat laa pulak..
Nak kena 3 jam.. pasal nak bukak radiator..
Melekit lak aku kat bengkel tu 3 jam..

So, dah setel semua tu.. apa lagi..
Sepantas kilat membeli sesuatu dan MAKAN !!!
Perut lapar rasa menggigil kepala lutut..

Takpe laa... ni kan pre-detox..
Anggap laaa aku bagaikan budak kecik baru nak belajar puasa...



Ni ler sebab yg nak detox sesangat ni..
Tumpukan pada perut yg cam dah sarat 8 bulan tu...
Kalau betul2 "ada" dalam tu takpe jugak..

Jangan tak tau..
Kalep pun dah pandai mengata aku skang ni tau...
Papa dia tok sah cakap ler..
Cam bomba stand-by 24 jam tau nak ngutuk aku..

Ini berat pagi semlm selepas aku mentoksikkan badan aku sepanjang cuti weekend..

OLEH ITU !!!

SAYA HARUS BERSEMANGAT UNTUK DETOX DAY-2

.
.
.

ENTRY MUAL !!!

Segala mendapan lemak makanan ni..
Aku dapat dari singki dapur..
Berketul-ketul dan sungguh busuk..

Nak tau dak.. apsal singki aku tersumbat tahap hell gilos..

Hari tu... kebetulan kat umah takde benda nak masak..
Tgk freezer jumpa daging burger 4 ketul..
Aku pun grill daging tu..
Pastu potong kecik2 & masak black pepper..

Abih masak tu.. aku curah minyak daging burger tu dalam singki..
Lepas2 tu.. singki aku terus tersumbat..
Korek kot atas cam tak lepas2 je air..
Dah curah air panas + garam pun tak jalan jugak..
Last2 aku bukak perangkap bawah singki tu..

Gila hell punya busuk hokay..
Mendapan lemak penuh dalam tu..

BAYANGKAN ITU LAA LEMAK YG BERADA DALAM BADAN KITA

Aku pernah tgk discovery channel dulu..
Pasal sedut lemak ni..
Lemak yg disedut.. bila dah beku.. camni ler rupa dia..

OLEH ITU..

MARI LAA BERAMAI-RAMAI MENDETOXKAN DIRI KITA !!
.
.
.

Sunday, February 21, 2010

Goong a.k.a Princess Hour

Ada orang tanya.. citer ni best sangat ke..
Sebab berpandukan senarai hitam..
Ramai tul yang order citer ni..

JAWAPANNYA - Sangat Best TERBAEEEEKKKK hokay !!

Citer ni pasal kahwin paksa..
Hehehe aku kalau baca buku cerita..
Suka sangat laa genre kahwin paksa bercinta selepas kahwin ni...

Heroin (paling kiri) anak org biasa..
Dia kena kahwin dengan Hero (paling kanan) atas wasiat datuk hero..
Ooo.. lupa nak habaq, Hero adalah anak raja pewaris takhta..
Tapi ni bukan citer raja-raja lama..
Kisah anak raja moden...

Depa ada cam2 kontrak ler..
Nak cerai lepas setahun ler..
Pastu tak leh tido sama..
Cam-cam lagi ler..

Hero lak dah ada yg dia suka.. Tu pompuan satu lagi sblh dia tu..
Tapi girl ni tak nak kat dia sbb dia anak raja..
Tapi, bila hero dah kahwin.. dia terhegeh2 lak balik kat hero..

Yang 2nd Hero tu.. sepupu kepada hero..
Ikutkan dia yang patutnya jadi pewaris takhta..
Tapi sebab ayah dia mati.. so hierarki berubah..

2nd hero ni sangat suka kat heroin..
Sampai dia pujuk & pengaruh heroin supaya mintak cerai..
Hero lak yg konon2 tak suka heroin..
Bila tgk bini dia kena urat.. jeles laa pulak..

Oleh itu.. sapa yang dapat ?
Kena tgk DVD ;)
.
.
.

BEKAS-BEKAS PESERTA 99 HARI TANPA NASI

SILA CEK NAMA SEBELAH KANAN

Sapa yang dah bank-in tapi nama TAK OREN
Sila tinggal mesej di ruangan KOMEN

Nama
No Peserta
Bila bank-in
Dari bank mana


HARI NI HARI TERAKHIR
AKU NAK BANK-IN DAH PADA IEDA DAN FLORA PETANG NI
YANG NAK BAGI HADIAH
NNT AKU BAGIKAN ALAMAT DEPA
.
.
.

Pre-Detox - SAYA DAH MULA !!!

Hehehe.. ni entry version edit..

Igtkan takmo mula hari ni nak mula esok..
Tapi semangat punya pasal..
Mula hari ini jugak !!!

SO SAPA YANG DETOX HARI INI ?

Dah ambik gambor timbang ke belum?
Nak kena tau ler apa jadi dalam 3 hari ni..

Stok makanan detox dah beli semlm..
Sampai ke Rawang membeli tau..
Sebab kat Tg Malim serba kekurangan ni..
Buah Lemon pun susah nak dapat..

Namun sebelum mendetox..
Aku telah TOXICATION kan badan aku sepuas-puasnya..
Nanti ye.. smpi pejabat kang aku tepek gambor2..
Apa aku makan dalam proses mentoksik :))
.
.
.

Thursday, February 18, 2010

CONTEST 3 DAY FOOD CONTROL

Oleh sebab selepas berakhirnya 99THN..
Aku makan ala2 TIADA ESOK LUSA BAGI MU..

Inche Izman pun dah bising badan aku makin membulat..


MAKA..
JOM KITA RAMAI-RAMAI WAT DETOX LAK

DETOX MENU PROGRAMME
- Tiada pengambilan garam, gula, minyak, perasa
- Air kosong sahaja
- Sayur-sayuran & buah-buahan
- Ayam, daging, ikan - rebus, stim @ bakar sahaja
- Hari bukan detox - SILA KAWAL PEMAKANAN ANDA
- Pengambilan produk Detox Cleanser dibenarkan

Ok dibawah ni..
Senarai lebih kurang perjalanan 3 day detox..

Nanti kalau korang2 ada cadangan @ penambahbaikan boleh tinggal kat ruangan komen

1- Berat minimum utk join ialah 70kg


2- Sihat tubuh badan


3- Detox selama 3 hari seminggu, harinya ikut pilihan anda.. TAPI mesti buat selama 3 hari berturut-turut


4- WAJIB mempamerkan menu anda di BLOG masing2 selama 3 hari tersebut


5- TEMPOH cadangan ialah 3 hari seminggu selama 11 minggu = 33 hari detox


6- WAJIB meletakkan gambar timbangan anda pada hari Isnin setiap minggu


7- Contest kali ini adalah KALAH MATI. Sesiapa yang tidak cukup detox 3 kali seminggu, secara automatiknya TERKELUAR dari persaingan.


8- Bilangan peserta hanya 33 orang

9- Yuran penyertaan perlu dibayar selewatnya minggu pertama contest bermula. Cadangan yuran (duit hadiah) ialah RM20.00 seorang.

10- HADIAH - TIDAK LAGI BERUPA WANG TUNAI.. Duit yuran penyertaan tersebut akan diconvert ke bentuk baucer @ hadiah. Ini utk mengelakkan MASUK SEBAB NAK DUIT !!

11- Pemenang akan dikira dengan LWP sahaja.


Ini je yg ada dalam minda aku yang tgh pening kepala skang ni..

Sapa-sapa yang ada nak komen ke.. nak tambah leh tinggal komen..


MINGGU DEPAN - Pre Detox


Yang berminat nak masuk...
Minggu depan, SILA DETOX mulai Isnin - Rabu..

Tengok badan leh buat atau tidak..

Kalau tahan.. boleh sign-up mulai Rabu minggu depan..


Kita akan mula 8 Mac 2010 hingga 16 Mei 2010
.
.
.