Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Friday, April 30, 2010

Tolong...

Selepas gambor ini dipublish di BLOG INI..
Ramai yang teka..

KONPEM PUAN ZALIA PUNYER !!!!

Ramai yang mengajukan soalan..

Inche Izman tak marah ke?

JAWAPAN...

Dia sudah semat di dada falsafah yang bini dia pegang...

KALAU TAKMO TOLONG, TOLONG JANGAN BISING

Done :)

.
.
.

Thursday, April 29, 2010

Cek sudah tiba....

Sudah dapat... ni hasil ternakan selama 3 bulan ++
Boleh laa kan..
Lepas dah duit streamyx 2 bulan :)
.
.
.

Sapa pergi?

Sapa pergi konsert Double Trouble esok malam..
Leh laa roger-roger akak..
Kot-kot nak laga perut ke hape..

Ikutkan aku takmo pergi..
Sebab Free Seat... buatnya tak dapat seat..
Harus bengkak betis berdiri 2-3 jam..

Lagipun.. dah umur2 tahap ahjumma ni..
Rasa tak gu dah nak pi konsert2 banging camni..
Tapi sbb Izman Ahjuhssi nak gak bawak bini gebus dia ni..
Untuk mengelakkan masuk neraka sbb ingkar..
Maka aku pun pergi laaa jugak...
.
.
.

Kepada yang berkenaan...

Lepas iklan semlm..
Tiba-tiba ada org berkenan pulak yg kasut ni..
Sebab kawan baik.. so aku setuju let go kasut ni ke dia

Belum pernah pakai lagi..
Sekali je itu pun masa test muat ke tidak..
Saiz 40.. lebih kurang saiz 9 ler..

Ni harga sebenar..
Sila tolak 50% untuk harga perlu dibayar ;)
.
.
.

Helper Ibu & Ayah...

Mamat ni bukan buat2 rajin tau...
Dia hanya malas bila tang buat keje sekolah..
Kalau main penyapu, mop, lap mmg rajin...

Kalau pergi kedai..
Mula2 dia main penyapu dulu..
Sapu sana sini..
Pastu ambik kain lap meja..
Terus lap meja berkali-kali..

Meja dah selesai..
Ngasuh Khayra pulak..
Keje dia senang je..
Goyangkan walker yg dh transform jadi rocking chair..

Kecit ni pun dapat upah tau..
Masa election day...
Separuh hari dia kat kedai..
Ayah kasi upah RM10.00.. Ibu kasi upah RM5.00
Terus ajak mami dia g kedai beli pukin baru..
.
.
.

Wednesday, April 28, 2010

Masalah Besar Part III

Ni normal kot..
Rasanya ramai pompuan yg ada kegilaan pada kasut..
Ni mesti turun perangai mak aku..
Tapi mak aku sekali ngn handbag..
Aku handbag tak minat..

Kasut ni aku beli raya 2009..
Tak pernah pakai smpi la skang..
Tak tau lak nak pi mana pakai kasut kaler purple :)

Yang tengah tu kasut peberet aku kalau jalan2..
Kiri kanan belum pernah jejak tanah lagi..

Ni kasut pakai kadang2..
Kasut tutup untuk interview ke hape..
Sekali je pakai sbb aku sekali je dpt interview..

Kalau laa aku ada hobi suka stock up duit kan bagus...
Mau dah cecah siling rumah banyaknya duit aku :))
.
.
.

Streamyx sudah hokay...

Malam tadi gigih laaa tido2 ayam sbb nak donlod citer yg dah terlepas..
Sudah siap sumer... tinggal mau nonton sajer..
Tak mungkin hari ni..
Kerana hari ni sibuk giler pasal esok ada penyampaian sijil...
.
.
.

Masalah Besar...

Masalah ni aku dah bincang ngn MR Sabtu lepas..
Tabiat buruk aku yang suka stock benda...
Ntah kenapa sejak lepas kahwin..
Tabiat ni menjadi-jadi..

Aku ni jenis kalau pergi membeli..
Takde buat budget..
Budget suka je terus beli..
Nasib baik aku ni bukan branded punya kaki..
Kalau tak.. lagi jadi masalah besar..

Ni tak tau laa nak mandi smpi bila..
Padahal sehari mandi 2 kali je..
Kalau cuti kekadang mandi sekali je..

Deodorant tu.. hari tu Inche Izman tanya gak..
TF Value Mart tu dah nak tutup ke esok...
Beli cam tkde dah kedai nak jual esok2 nya..

Perangai aku jadi cam... kalau benda tu tinggal 1-2..
Aku jadi risau.. dok fikir kalau nk pakai takde camne..

Ini baru part barang-barang..
Part makanan pun camtu jugak..
Beli stock kemain rajin..
Pastu cukup 2-3 minggu..
Camtu banyak beli.. camtu laa banyak buang..
Lebih-lebih kalau sayur..

Tu mak aku datang umah aku..
Dia cek sumer stock2 makanan yg ada kat dapur..
Mana yang dah dekat expired date..
Mmg dia bawak balik umah dia..
Tau laa dia apa nak masak..

Susu Khaleef skang tak berani dah nak simpan lebih dari 3..
Kalau dulu.. Tesco offer je.. terus hangkut 10 pek..
Hari tu dari 10 pek.. 2 abih tikus tebuk...
Membazir je..
Skang dah ajar diri supaya biar ada 2 pek je satu2 masa..

Skang ni ada kegilaan baru pulak..
Aku suka stock alat tulis Khaleef...
Pensil warna yg 24 batang tu ada 3 set..
12 batang panjang ada 2 set..
Crayon 2 set.. water color 1 set.. magic color 2 set...
Pensil tak tau laa bape banyak...
Kotak pensil ada 3..

Aku juga stock kan mainan Khaleef..
Aku beli banyak2 pastu aku sorok dlm almari..
Bila2 rasa dia nak kena rasuah..
Baru aku kuarkan 1-1..

UWAAAA... bila tulis entry ni..
Aku sangat merasakan AKU BERMASALAH !!!
.
.
.

Tapi... aku tetap bengkek...

Walaupun aku faham masalah yg sedang dihadapi oleh TM..
tapi..
TApi.......
TAPi..........
TAPI..............

Aku bengkek gila babeng...
Dah laa kat pejabat keje banyak tahap hell...
Pastu selalu balik umah aku akan layan..
Mamat2 hensem Korea ni sebagai emotional theraphy..

Ni dah 5 hari tak dapat download apa-apa..

Aku tengah tengok citer ni PERSONAL TASTE..
Heronya ialah hero BOF Gu Jun Pyo..
Aku hanya sempat download episod 1 je hari tu..
Pastu aku lupa nak tengok..
Selalunya citer Korea ni..
Aku akan donlod 1 je dulu.. then tengok dulu..
Pastu baru decide untuk download yg seterusnya..
Selepas tgk 1 episod...
Rasa cam Personal Taste ni jalan citernya..
Lain sket pada citer Korea lain yg lebih kepada cinta bersegi-segi..
Tak pun hero muda in love with heroin tua..

Pastu satu lagi...
LEE MIN HO dalam citer ni SANGAT HENSEM..
Kalau dalam BOF..
Aku nyampah tul tgk rambut ala2 ekor tupai dia tu..

Kalau masa BOF hari tu dia wat rambut lurus camni..
Confirm aku tak pandang pun Kim Hyun Joong tu..
Sebab naluri jiwa aku ni..
Aku lebih suka lelaki yg aggressive.. speak his mind..

But in reality.. exceli Inche Izman lebih menjurus kepada
2nd hero dalam drama Korea..
Seriyes taw.. camtu laa character laki ku itu..
  • Sangat cool kekadang smpi aku hangin kuar api ikut telinga pun dia relax je..
  • Lebih suka mengalah dari membantah..
  • Suka pendam perasaan..
Ops.. tetiba Inche Izman lak terlibat sama..

Apa-apa pun..
Untuk peminat Lee Min Ho..
Nanti dah siap citer ni aku akan review & roger2 korang suh beli :)

Pada yang tak minat..

ADA HAKU KESAH :))

World Peace Makcik Rehan & Eryn !!!!
.
.
.

Tuesday, April 27, 2010

TAG FOLDER KE 8




Sorry Zamila...
Dalam folder picture aku ada 3 je folder..
Takde sampai 8..

Tapi gambar ke 8 dlm picture folder


gambor yg aku guna untuk entry semlm
.
.
.

Malas giler...

Bahan nak hapdet banyak..
Tapi internet vavi gilos..
Dengar katanya ada kabel putus kat dasar laut..
Dan talian internet akan kembali seperti biasa selepas 2 Mei..
Uwaaa... lama giler..
Aku dah ketagih nak download drama baru Lee Min Ho..
Kalau putus takat 200-300 meter..
Boleh laa menyelam nak betuikan balik..

Tapi kalau putus kat dasar laut..
Yang dalamnya 30-40 kilometer ke bawah..
Tiada diver yg boleh menyelam sedalam itu..

Oleh itu, pihak TM mesti membayar upah untuk baiki kabel..
Kepada syarikat kapal konsortium yg ada kepakaran ini..

Sekali putus.. duit yang perlu dibayar oleh TM..
Ialah sebanyak lebih kurang 1 JUTA USD..
Banyak tu wei..

So, anda sumer paham kenapa kita bayar mahal?
Anda paham kenapa klu time2 internte slow ni perlu bersabar?

Saya paham..

Oleh itu TM.. sila bagi penghargaan kat aku..

Aku nak jadi customer Gold Class cam Puan Watie..
Ker.. aku kena kahwin dgn manager TM baru leh dpt gold class?
.
.
.

Terbabas sudah.....

Ni malam semalam..
Dia tido dari kul 5.00 ptg smpi esoknya..
Aku pun tido awal gak malam tu..
Alang-alang anak dah tido awalkan..

Konon-konon nak jimat letrik sbb pakai econ..
Aku gelapkan rumah..


Dalam kul 1.30 pagi..
Aku terasa cam ada org berlari-lari dalam rumah..
Aku dah sedar.. tapi mata belum bukak..
Elok aku bukak mata je..
Orang tu langkah betul2 atas kepala aku..
Menyirap darah.. terus migrain yg dah hilang dtg balik..

Samar-samar lampu jalan..
Aku nampak kecik je org tu cam toyol..
Aku terus panggil..

"KALEP!!!"

Terus dia yg sedang berlari2 dalam gelap tu berhenti..

"Kalep nak pergi mana?"

"Kalep nak pegi cari tido.. TILAM KALEP BASAH!!!"

Terus aku bangun bukak lampu..
Konpem banjir kilat..
Terbabas sudah...

Lansung tak ingat pasal budak ni nnt nak bangun kencing..
Selalu lampu ke dapur aku biar pasang...
Ini laa satu kelemahan bila dia tak kaco mak dia tido..
Dah rasa nak kencing sgt pun dia diam je dlm gelap..
Kalau ada lampu.. pandai2 laa dia pi kencing & cebok sndr..
.
.
.

Monday, April 26, 2010

MUSIM SIARAN ULANGAN...

Ala-ala cam musim naik haji..
Musim siaran ulangan muncul lagi bagi kakitangan PID..

Betul laaa..
Kalau korang kata kat PID ni keje takde laa sebanyak mana..
Masuk keje.. tunggu murid datang.. ajar apa patut.. then abih..
1 hari ada laa dalam 4-5 jam kena mengajar..
Mengajar pun bukan cam mengajar kat sekolah..
Hat ni.. suh depa buat latihan then cek from time to time..

So apa yang bikin aku nauseous smpi nak throw up..

Adalah bila sesuatu benda tu dibuat berulang-ulang kali..
Bulan dulu dah mintak report..
Bulan lepas mintak lagi..
Pastu bulan ni nak pulak lagi..

Mmg laa pada dasarnya.. bukan laa sesusah mana..
Just cari balik folder tersebut.. dan emelkan sahaja..

Cuma.. apa perasaan korang..
Kalau benda yang sama diminta berulang kali..
Ke mana pergi report yang sudah dihantar sebelum ini?
Campak longkangkah? Ko bakarkah? Ko wat lapik nasi lemakkah?

Kemudian pasal audit dalaman yg bakal berlansung tidak lama lagi..
Tidakkah kamu rasa benda ni agak sangat terlambat..
Di tahun-tahun akhir PID beroperasi..
Dengan aset yang boleh kata 70% dah jahanam..
Kenapa perlu menyusahkan hidup kami?

Laporan kewangan paling buat aku loya sekali..
Dah laa aku tak pernah simpan resit dari tahun 2003..
Kemudian akaun mmg laa tunggang langgang sbb aku tak reti buat..
Then, kome mintak aku tunjukkan itu?

Kalau diberitahu pada awal2 masa mula2 PID ni muncul di persada..
Oklah kan.. tau laa kita nak wat apa..
Ni dah lagi setahun nak tutup kedai..
Selepas 7 tahun beroperasi.. baru kome kata nak tgk akaun..

PERSOALAN - Kenapa dari awal ko tak simpan Zel?

JAWAPAN - Kerana duit yg PID dapat BUKAN dari sumbangan pihak kerajaan... Pihak kerajaan hanya beri tempat dan peralatan.. Tapi bukan duit.. Duit PID adalah dicari sendiri oleh aku hasil dari penjualan buku nota yg aku buat sendiri. Lain-lain hasil seperti printing, burning, fotostat.. nak cover duit beli plastik sampah.. lepas ler..

Oleh itu.. dengan senarai 19 tugasan yang perlu disiapkan..
Aku sudah mula migrain + loya + sebal dari malam tadi..
Dijangka berlanjutan sampai hujung minggu ini..

Untuk bebudak PID..
Aku faham kita semua berperasaan seperti pencacai yg tidak dihargai..
Suh kita buat sampai 19 perkara..
Dengan balasan PID akan ditutup tidak lama lagi..

Tapi apa nak buat..

Berpeganglah pada slogan

"SAYA ADA BANYAK LAGI KEJE LAIN NAK DIBUAT, SILA BAGI KERJASAMA"
.
.
.

3DFC - Minggu 7

Akan dimulakan esok..
Rasa cam berat naik sket..
Tgk jelah apa bacaan yang muncul esok..

Ada yg dah tarik diri.. ada yg dah disqualified..
So, pada yang bape kerat tinggal..
Sila bersungguh-sungguh..
Sebab hanya tinggal 2 minggu sahaja lagi..
Untuk yg mula lambat.. tinggal 3 minggu sahaja lagi..

Aku target turun 5kg utk sepanjang 3DFC ni..
Dan baru turun 3kg.. so ada 2kg lagi untuk dibuang..
Wpun, Inche Izman kata..
Besar hama pun dia tak nmpk mana pi 3kg tu..
Takpe Bie.. u wait and see hokay...

Menu yg mempunyai possibility yg tinggi utk next week

1- Tembikai
2- Sup sayur ala tomyam putih
3- Green tea + lemon
4- Oren
5- Buah Lai
6- Grill chicken @ fish

Sikit info before signing off (internet cam vavi)


KEBAIKAN TEMBIKAI MERAH

1- Lycopene - mengurangkan risiko kanser prostat dan kegagalan fungsi hati. Ia juga dapat mengurangkan chances to get heart attack.

2-Vitamin B6 - Boleh mengurangkan panic dan anxiety.

3- Vitamin C - Boost immune system supaya kurang mendapat sakit ringan spt demam, selsema dan batuk. Melambatkan penuaan dan mengurangkan risiko terkena katarak mata.

4- Vitamin A - Fight off infection dan mengurangkan kebutaan.
.
.
.

Sunday, April 25, 2010

The Annoying Makcik...

video

Aku bengkek giler ngn makcik suara latar tu..
Betul2 cam pompuan tua yang ada masalah menopause..
Orang berzikir.. selawat katanya...

Citer asal gini..

"Bontot.. Bontot... Bontot...Bontot.. A***R Main Bontot"
(melodi lagu POTONG wimax)

"Altantunya.. Mongolia.. Altantunya... Monggolia.."
(aku lupa melodi)

"Dia dah PANAS.. Dia dah PANAS.. YE"
(melodi budak2 main ejek-ejek)

Pastu mula laa lawan pantun maki hamun mencarut-carut..

Lepas tu... keadaan dah panaaaasssssss..

So, tu yang mula

Subhanallah... Walhamdulillah.. Walaillah Hailallah Wallahuakbar...
Untuk bagi cool down balik..
Sama-sama baca zikir ni dari 2-2 belah pihak..

Keadaan keseluruhan boleh dikatakan sangat terkawal..
Banyak polis dari orang yang mengundi..
.
.
.

Kesinambungan PRK P.94

Balik dari tempat pilihanraya terus pengsan tido dulu..
Pastu bangun kul 7.00 mlm tu rasa lapor pulak..
Masak teruk-teruk mmg tak mampu dah..
Tumit sakit cam nak pecah rasanya..

Maka.. masak ler.. MEGI KARI P.94 HS..
Makan ler dgn penuh tawaduk dgn Inche Izman..

Tiba-tiba.. adik aku call membawa berita gumbira

"HAJAH NORLIA NAK BELANJA MAKAN"

Tak sempat abih megi terus campak masuk singki..
Apa kellassss makan megi malam Isnin..

Tu dia.. makan Nasi Goreng Pataya BN Menang nama dia..
Dengan air sirap O..
Smpi umah balik..
Sidai kain.. terus sambung tido balik..
.
.
.

Saturday, April 24, 2010

Resepi PILIHANRAYA KECIL P.94

Telur Masak Kicap Kamala


Sambal Sardin Kaw Abang Zaid

Pesanan untuk Inche Izman..


1- Malam ni abang makan 1 telur dan 1 ketul sardin..

2- Suap anak guna 1 ketul sardin...

3- Abg jangan lupa panaskan lauk dan nasi sblm tido tau..
Sbb resepi istimewa ni abg kena layan..
Smpi abih waktu mengundi esok..

4- Air tak sempat bancuh..
Ayg ada meeting mlm ni tak tau balik kul bape..
Curah je Ribena dlm gelas + air peti ais... siap !!!

5- Esok Ayg seblm ayam jantan adjust rengkong..
Dah kena ada kat tmpt mengundi..
Maka utk sarapan.. Abg panaskan lagi sardin tu..
Ambik sekor.. cicah dengan roti Gardenier..

6- Tengahari Ayg confirm tak balik punyer.. Jadi abg masak nasi..
Pastu ambik lagi sekor sardin + 1 telur....
Jangan lupa suap Khaleef..

7- Kain setimbun dlm bilik tu..
Abg anggap jelah itu mcm cadar terperenyok..
Ayang mmg tak sempat nak lipat simpan masuk almari

8- Lantai umah.. kalau abg rasa kesat sangat..
Penyapu ada ayg simpan dalam toilet..
Hari tu hujan air masuk umah.. So penyapu abih basah..
Alang2 basah Ayg basuh dan keringkan dlm tu..

9- Econ jangan lak pasang 24 jam..
Mampos Ayg nak bayar bil bulan depan..

10- AYANG SAYANG ABANG hokay..
Pandai-pandai laa abang bawa diri
Sepanjang masa berkempen dan mengundi ni..
Wpun balik kali ni abang dpt tgk muka Ayg kurang dari 5 jam :)
.
.
.

Thursday, April 22, 2010

Undi Rosak


Selama ni bila aku dengar pasal undi rosak..
Aku dok kata..
"Apa laaa yg Dol sangat.. setakat nak pangkah pun boleh salah.."

Tapi skang.. tiba2 aku mengalami sindrom nak wat Undi Rosak..
Sindrom ini berlaku bila 2-2 pihak aku tak suka..
Baru aku faham kenapa selalu ada banyak undi rosak..
Bukan sebab depa bangang sangat..
TAPI IA ADALAH PROTES !!!!

Kan dah dibilang sblm ini..
Aku undi TENGOK ORANG bukan TENGOK PARTI...

Sebelum ni igt nak undi BEBAS..
Tiba-tiba tarik diri sebelum bertanding..
Elok pun.. makanya JELAS PERANGAI TAMAK HALOBA ANDA..
Kalau tidak.. kan aku dah tersalah mengundi..

Hehehe.. kalau tahu laaa ada "BENDA" camni wujud..
Eloknya aku pun hari tu anta borang nak jadi calon..
Pastu tunggu laaa apa durian runtuh yg nak muncul..
10K tu apa laa sangatkan..
Buat je loan Bank Rakyat, hari ni sain.. esok duit dah masuk..
Lusanya.. aku bayar balik semula CASH !!!! :))

Return to UNDI ROSAK!!!

Mula-mula aku ingat nak tanda RAIT..
Tapi skang aku rasa aku nak PANGKAH jugak..
Bukan pada ruang kosong..
TAPI PADA GAMBAR...
Gambar mana? tunggu nnt siaran lansung dari tmpt mengundi..

Ops... lupa lak UNDI ADALAH RAHSIA..
So aku rahsiakan ler gambar mana yang kena pangkah nanti..
.
.
.

Kena guna kanta pembesar....

Tu dia Siti jarak jauh...
Yang dalam bulatan pagar pakai beg pink..
Dia dah ready nak balik sekolah..
Khaleef lak tak tau kat mana..

Anak org sumer tertunggu-tunggu mak dia datang..
Anak aku.. nak aku jerit dulu baru dia datang kat kereta..
Lari sana.. lari sini..
Baju sekolah tak yah citer la.. LUNYAI!!!
Tu sebab bebudak lain 2 pasang je baju sekolah.
Dia ada 4 pasang..

Hari ni dia tak sekolah sbb
MAMI DIA MALAS NAK ANTA :))
Hari ni cuti perjalanan balik kursus..
Cam nak g KL kejap.. ada barang nak beli..
Tapi masih ligat berfikir..
Boleh ke aku sorang2 nak kawal Khaleef..
.
.
.

Suka SANGAT!!!

Setelah sekian lama kebuntuan gossip HANGAT!!!
Tiba-tiba hari ni pasukan CSI PID telah discover sesuatu...

Dah lama aktiviti menyibuk hal orang ni disactivate..
Tiba2 dapat activation code...
Suker sangat !!!!!!
.
.
.



Wednesday, April 21, 2010

Minggu BLUR...

Ntah apsal.. minggu ni cam kering idea nak tulis blog..
Wpun cam-cam hal berlaku disekeliling aku..
Tapi cam malas je nak taip kat blog..
Aku anggap benda ni terjadi cam air laa..
Ada pasang surutnya..

Blur smpi.. dah taip ayat 2-3 baris..
Pastu delete balik..
Yelah.. kalau aku sndr pun bosan bacanya..
Apatah orang lain ye tak...

Esok pagi-pagi dah nak bertolak pergi Ipoh..
Harap-harap tak lupa timbang berat sebelum pergi..
Pada peserta 3DFC.. jgn ngelat hokay..
Didapati..
Makin tiada hapdet & tidak anta report berleluasa skang ni..
Korang pun dapat sindrom blur dari aku gak ke..
.
.
.

Tuesday, April 20, 2010

3DFC - Result Minggu ke-5




Hanya 2 orang sahaja yg ada result mgu lepas..
Yang lain?!!! MIA nmpk..
Ni baru minggu 5 taw..
Ada lagi 3 minggu sahaja lagi..
Kemain malas dah sumer ye..

Anyway, yang belum hantar sila laa ye..
Pelbagai cenel disediakan..
Leh emel, sms, blog..
.
.
.

Khaleef iras mami jika dia montel...

Selama ni org dok kata Khaleef ni iras papa dia..
Tapi sebenarnya kalau dia buat muka bulat..
Dia adalah iras mami dia..

Kheeeennnnn....
.
.
.
p/s - Nampak sangat hari ni malas wat entry :))

Last Day 3DFC Minggu 6

Sekejap je kan..
Tau2 dah minggu ke-6..
Peserta-peserta pun dah makin malas nak update :)

JEHAN - APSAL KO PRIVATE KAN BLOG TANPA INVITE AKAK

Ada 2 minggu sahaja lagi utk kita membuktikan sesuatu..
Minggu ini aku start dengan 118.3kg...
Dan mengharapkan esok pagi adalah 117.00kg..

Menu minggu ini..

1st Day
Tembikai 1/3 biji
Air teh hijau
Air kosong
Sup sayur + ayam + udang

2nd Day
Sup Ayam + Batang Seleri
Buah Lai + Oren
Air teh hijau
Petang ada makan lepat pisang
(mentua aku bagi.. takkan nak tolak mentah2 lak kan..)

3rd Day
Belum makan apa2 lagi kecuali minum air..
Rasa cam nak makan tomyam ayam
Tgk laa apa jadi malam kang..

Esok akan kursus kat Ipoh ngn Makcik Rehan..
Dah berangan cam nak makan nasi lemak esok pagi..
Rasa cam dah berkurun lama tak makan nasi lemak..

KFC dah langgar pantang hari tu..
Adik aku nazar belanja KFC bila kes dia kena pukau tu setel..
So, nazar orang kan... tak baik tak makan..
Hehehehe :)
.
.
.

Naik kantok...

Itu bahasa Rawa..
Hulu Selangor ni.. campuran pelbagai kaum..
Ada Rawa, Mendahiling, Minang, dsb..
Orang Rawa ni antara kaum majoriti jugak ler..

Naik kantok tu maknanya mengantuk ler..
Cam ada gam UHU kat mata aku ni..
Pantang berfikir je.. terus terpejam..

Apsal aku tak memejam kat rumah ?!!

Hari ni kan ada SSM...
Lawa sangat ler perangai klu agensi lain datang..
Pengurusnya g balik awal membuta kat umah..
.
.
.

Monday, April 19, 2010

Adakah depa mmg couple!!!!!

Hari ni aku muncul awal di depan Matahari Ria..
Sebab hari ni ada kaunter SSM kat PID..
So, kena tiba lebih awal dari biasa..
Khaleef pun kena pergi sekolah lebih cepat dari biasa..
Selalu, gate dah mangga.. baru Khaleef smpi..

Sampai je.. tgk ada kancil hitam depan aku..
Tau dah sapa tu.. kete pakcik Syiti..

Aku nmpk Syiti turun masuk dalam gate..
Sekali Syiti nmpk Khaleef sampai..
Dia terus tak jadi masuk dalam tadika..
Tunggu Khaleef smpi dulu kat tmpt kasut..
Then masuk sama-sama..

Huwaaa.. nasib baik depa jalan je sama-sama..
Kalau pegang tangan..
Mau ada MAK YANG JADI HARIMAU JADIAN pagi tadi..
Harus minggu depan Khaleef daftar sekolah ABIM pulak..

Persoalannya..

ADAKAH DEPA MEMANG COUPLE?!!
.
.
.

Kisah Hulu Selangor Part I



Daftar pengundi Puan Zel..
STATUS - Tidak dikenal pasti
SIKAP - Tidak dikaji

Secara asasnya..
Sistem inilah yang akan dijaga oleh aku pada hari mengundi..
Sistem ni akan track STATUS - PUTIH (penyokong tegar BN)..
Yang masih belum keluar mengundi..
Dan.. runner akan secepat mungkin menerjah org berkenaan..
Untuk diseret ke muka pengadilan
Ops.. di bawa ke pusat mengundi untuk membuang undi..

Cam status aku yg TIDAK DIKAJI ini..
Maka..
Kajian perlu dilakukan utk pastikan aku penyokong mana..


Apa pun.. untuk diri aku..
AKU LIHAT ORANG BUKAN PARTI..
So, kome cacak laa bendera smpi lalang pun tak nampak..
Bubuh le banner smpi aku rasa curi buat kain buruk lg bagus..
Anta laa SMS smpi penuh inbox aku..

NAMUN.. aku sudah mempunyai calon untuk dipangkah..

PANGKAH X YE orang2 Hulu Selangor WOI..
Bukannya RAIT (camni ke ejaannya)..
Pada datang buat undi rosak..
Baik jangan datang..
.
.
.

Miss Khaleef :)

Masa ni dia tak berapa sihat..
Demam on off sbb mami dia banyak sgt g kursus masa Mac..
Sekali dalam kereta lupa bawak selimut..
Yang dia dah bising sejuk mami..
Cari kain tuala pun tk bawak..
Dapat jumpa telekung je dlm kereta..
Nak pulak dia pakai.. tp tkmo snap gambor..
Tgh moody nak balik rumah..

p/s: entry malas sbb tgh sibuk "bakar" DVD ;)
.
.
.

Sunday, April 18, 2010

Uniform sudah dapat...

Hehehe.. jgn spekulasi lebih2 ye..
Aku bukan ahli pun...
Tapi aku dapat ini baju sbb hari mengundi aku akan bertugas bersama parti ini utk membantu bahagian IT..

Sebab memberi bantuan?!!

Sebab ahli2 parti ini kebanyakkannya adalah kawan2 lama aku..
Kami satu sekolah masa sek. rendah..
Kira geng sama-sama membesar..
Orang minta tolong takkan nak buat bodoh sombong lak kan..

Time-time pilihanraya ni ler nak jumpa old-old friends..
Jumpa kat FB lain..
Jumpa live lagi best..
Tgk badan sumer membesar bagai JOHAN BINA BADAN :)

NOTE : Sampai saat ini aku belum memutuskan undi SIAPA..
Yang pasti bukan yg KAKI LOMPAT itu..
Aku anti-katak hokay !!!!
.
.
.