Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Wednesday, June 30, 2010

TIDAK MEMUASKAN... seperti biasa :))

Kul 7.45 pagi ku dah terpacak depan klinik gigi..
Sekali nurse Klinik Keluarga cakap..

"KUL 9.00 KANG BARU DEPA SAMPAI..."

Huhuhu.. boring2...

Dah laa lupa bawak bahan bacaan..
Battery HP dah nak abih..
Tak leh main game..

Sekali depa dah mai...
Aku pun cepat2 laa anta Buku Merah..
Sekali ada pompuan India tua ni marah2 pulak..
Dok bising kata dia no.1 sampai..

Nenek tua... wpun u no.1 sampai klinik..
Tapi kalau takde letak u punya IC dalam sana..
Nama u smpi kiamat pun tarak kena panggil punya..

Lepas tu assistant doktor.. dok panggil laa nama sorang2..
Nak cek sama ada pernah dptkan perkhidmatan atau tidak..

Lagi sekali nenek tua ni mengamuk..

Aiyooooo auntie.. dia panggil suh isi borang je..
Itu pun ko nak meroyan ke..
Tau laa gigi dah sakit sangat..

Wpun nenek tua itu dapat no. 6...
Tapi malas nak dengar dia memekak..
Maka gigi dia dicabut dulu..

Kembali kepada kes TIDAK MEMUASKAN..

Gigi-gigi aku ni mmg rekod laa..
Dari sekolah rendah.. smpi anak nak masuk 2..
TIDAK PERNAH SEKALI PUN..

Memuaskan...

Kena sangat dengan gaya hidup aku yg gosok gigi sekali sehari :))
.
.
.

Kronologi TAK JADI BELI WASHING MACHINE

Inche Izman..
Bila dengar vini gumuks dia meroyan tiap kali nak basuh kain...
Segera pulang ke Tg Malim..

Sebab dia sudah menjangkakan..
Jika tiada tindakan dibuat sehingga Jumaat..
Pasti mesin basuh 12kg dengan ansuran 5 kali..
Akan berada dalam rumah kamiorg :)

Tu dia tangan McGyver...
Mc Gyver kecik dah kasi pengsan siap2..
Sebab kalau dia ada.. mmg tak jadi keje..

Tu dia penyebab tali mesin tak boleh berpusing..
Time dia suluh pakai toslet budak Ahmad ni..
Aku masih blur2.. apakah itu yg ada di bawah mesin..

Selepas ditonggengkan..
Itu dia..
Sarung bantal yg aku basuh 2 minggu sudah terlilit kat bawah tu..

Sambil mengeluarkan sarung bantal ini..

"TULAH MAMI.. MASUK IKUT HAD LAAA..."

"LAIN KALI KIRA BAPE HELAI MASUK BAPE HELAI KUAR..."

"LAIN KALI DENGAR PELIK JE.. TERUS TENGOK..."

Bebel je...

Ok sudah bersih dan tip top kembali...
Wpun masih mengekalkan prestasi sejam baru siap basuh kain..
Salahkan air paip yg slow bukan mesin basuh..

Oleh itu...

UCAPKAN SELAMAT TINGGAL KEPADA....

Tuesday, June 29, 2010

Hari Ini CUTI SAKIT...

Walaupun mesin basuh dah berfungsi seperti biasa
(entry akan dipublish ini petang)

TAPI

Tetiba, tengkuk aku sakit balik..
Lagi teruk dari minggu lepas..
Sampai ke bahu sakitnya..
Sampai ke tengkorak atas pun sakit..

MAKA

Hari ini saya cuti rehat..
Nak cari sapa2 yg pandai urut..
Nak betulkan urat yang terkehel..

YANG

Order brooch.. saya akan balas emel anda petang ini..
Kalau payment sumer settle..
Esok saya akan pos...

YANG

Order bahan bakar..
Order anda sumer sudah siap sebenarnya..
Tapi sebab saya hari ini sakit..
Esok laa baru buat pengeposan..

SALAM SAYANG :)
.
.
.

Monday, June 28, 2010

Tertekan bila takde mesin basuh

Mesin basuh ni merajuk..
Padahal pagi Ahad tu elok je..
Time dia tengah mencuci 1st trip..
Aku gatal mulut cakap kat Inche Izman...

"JOM KITA TRADE IN MESIN BASUH TU.. TUKAR HAT 10KG NAK?"

Laki aku diam je buat tak layan...

Aku pun terus laa menghuraikan fakta2 kenapa perlu tukar ke 10kg..

Tamat cucian 1st trip..
Aku pun kuarkan kain & pi sidai..
Masukkan pulak yang 2nd trip..

Sekali lepas 1 kali pusingan..
Tiba2 mesin basuh tu diam je..

Aku igtkan aku terlanggar plug dinding..

Aku pn isi balik air penuh2 and hidupkan balik mesin..

"OH NO!! CANNOT MAAAAAA" sila percaya aku speaking dgn mesin basuh

Dok bunyi kreeeekkkkk kreeeekkkkkk...

Hambek ngko... basuh tangan ler jawabnya sbb dah basah...

Semalam g kedai letrik nak suh Cina tu mai bela..

Banyak laa mesin basuh cantik2 menggoda aku..

Sampai terdetik dalam hati..

"KO NAK ROSAK SITU PI MAMPUS LAA.. AKU BELI BARU!!"

Tapi Inche Izman sangat tidak bersetuju :((

Oleh itu aku sangat tertekan...
Mesin lama tak baiki lagi..
Mesin baru tak boleh beli..
Kain baju dah menimbun...
.
.
.

Jab We Meet


JOM BULI KAYRA :))



Comei sorang ni.. sangat manja dengan mami..
Smpi kalau Kalep dekat ngn mami pun tak bley..
Siap laaa abg Kalep kena keruk muka dengan Kayra..

Sian tak? Hahahahaha...
Dia selamber je tau..
Boleh tengok TV lagi dari dalam spender vavis tu..

Ni ala-ala makcik Bedah nak pi spa Q..
Kayra ni kalau duduk dalam kete aku yg drive..
Tak senang drive dibuatnya...
Sibuk nak gigit & hisap baju aku smpi lencun..

Ni gambor feveret aku..

Exceli spender vavis tu nak buang...
Beli secara pukal 6 helai pelbagai corak..
Sekali bukak2 corak vavis ni pun ada sekali..

Ni dia budak yang masih tak paham..
Apa dosa dia diperlakukan pelbagai cara utk snap gambor..

Tapi seperti biasa..
Dia wat dek je.. cam takde apa2 jadi..
.
.
.

Sunday, June 27, 2010

Cinderella Unni / Stepsister

Citer ni dah hampir habis tayangannya kat KBS World..
Tapi kat Korea dah lama abis..
Aku pun dah tgk citer ni awal dr tayangan kat Mesia ni..

Sapa minat 2PM.. leh tengok Taechyun berlakon..
Tapi tak jadi hero.. jadi 2nd hero..
Dan aku rasa lakonan dia 5 kali lebih baik dari Siwon SuJu..

Citer ni pasal heroin.. yang hidup terseksa sejak kecil..
Sebab mak dia jenis suka jadi pompuan simpanan lelaki..
Pastu asyik dapat lelaki yang tak senonoh..

Sampai laa satu masa... mak dia jumpa lelaki yg nak jadikan dia bini..
Tapi lelaki ni dah ada anak perempuan.. 2nd heroin..

So, depa pun jadi laa adik beradik tiri..
Adik tiri dia ni lak..
Semua org suka & sayang.. termasuklah mak dia..

Pastu berebut lelaki yang sama iaitu hero..

2nd hero pulak... sbnrnya adalah anak salah satu lelaki simpanan mak dia..
Dari kecik lagi dia mmg dah niat nak kahwin dengan heroin..
Lepas dia abih millitary, mmg dia cari heroin balik..

Hero pulak sbnrnya adalah anak org kaya gilos..
Malangnya dia hanyalah anak luar nikah..
Yang selalu dihina oleh mak tiri & abang2 dia..


Citer ni melodrama..
Sedih cam Will It Snow For Christmas..

Apa pun.. sapa yang mahu tonton ini drama..
You know what to do hokay :)
.
.
.

Loya dan Ketat...

Bangun tido ngadap pizza semlm..
Takde main panas2.. terus ngap je..
Pastu minum susu 1 kotak + vitamin C...

Lepas tu pura-pura suka basuh kain pakai tangan..
Bukan 2-3 helai...
Tapi lebih dari 15 helai..
Campur spender Kalep ada 7 helai..

BILA MASA KO PAKAI SPENDER BANYAK-BANYAK NI !!!!

Lepas tu loya pening mual..

Pinggang pun sakit..

Tapi terpaksa jugak gosok baju sekolah Khaleef ngn baju aku..

Kejut Kalep..

"HARI NI TAK NAK SEKOLAH"

Ok.. suka hati ngko laa..

Dah siap mandi...

Pakai baju...

Umang Aiiii !!!!! TANG PERUT TAK LEPAS !!!

Cam sarung nangka nak terpecah..

Dah 8.45 pagi... menggigih pulak gosok baju lain...

9.05 pagi.. ambik anak jiran..
Anak aku takmo sekolah.. tapi anak org aku anto pi sekolah..

9.20 pagi, Haji Sahab call, "TAK BUKAK PID KE?"

Yelah... yelah...

-mau pingsan sudah-
.
.
.

Saturday, June 26, 2010

Fernando Muslera...

Jangan buat akak kecewa ini malam hokay..
Sila bagi Korea Selatan bolos dua-tiga biji..
Wpun ko hensem banget..
Tapi akak tak tergoda..
Masih setia pada Park Ji Sung...
Wpun dia lansung tak hensem..

Amboi..
Dah cam tora terbang ni..

Ini pun peminat setia Korea Selatan..

"KOKOYA.. KOKOYA.. KOKOYA"

"koREa laaa... koREa...."

"BAIK MAMI... KOKOYA... KOKOYA..."

Adeh!!!
.
.
.

Friday, June 25, 2010

Modem BARU :)

Sungguh cekap dan bernas...
Akak akan tulis surat penghargaan pada TM Tg Malim..
Serta anta sms ke Harian Metroseksual.. :))

Pagi call.. pagi tu gak nak mai..
Tapi sbb aku keje.. depa posponed ke petang..
Igt takde harapan dah nak mai..
Sebab hujan lebat..
Tapi mai jugak :)

Dah ler aku tengah membongkang tido atas sofa..
Nasib baik depa bagi salam kat gate je..
Kalau bagi salam depan grill..
Tgk tiger show laaa :))

Apa-apa pun..
Kerana depa.. aku dapat bersiaran semula..
Muka pun berseri balik...

Ikutkan hari ni mood tarak..
Makan pun tak smpi la..
Tgk budu dlm peti ais pun rasa loya...
Skang sudah segar-bugar...

Haruskah KFC?!!

"HARUS MAMI.." jawab anak aku dengan sukernya :)
.
.
.

Thursday, June 24, 2010

Sudah ada buku merah..



Walaupun kaler PINK.. tapi ia dipanggil BUKU MERAH...
Semalam petang aku pi buat buku ni..
Mula-mula nak pergi pagi..
Tapi cam malas pulak sbb ramai orang..

Aku tak booked kat Tg Malim..
Tapi kat Klinik Kesihatan Kalumpang..
Senang sbb ni kampung aku..
Majoriti sumer orang saling kenal-mengenal..

Pelekat hijau.. Sama spt pregnant Khaleef dulu..
Maknanya.. bagi sapa tak tau..
Ini menandakan faktor risiko IBU OBESITI..
Berat melebihi 80kg akan dapat ini pelekat :)

Ini hasil pemeriksaan semalam..
Berat = 123.7kg...
BP = 120/70 sangat baik nampaknya..
Kepekatan darah = 12.2 juga sangat baik..
Kandungan gula dlm darah = normal
HIV = tiada
Sakit Kelamin = tiada
Albumin = normal
Buah Dada = ???? yg ni aku tak tau cek apa sbnr nyer :))

Secara kesimpulannya..
Semua berada dalam keadaan baik..
Kecuali part berat melampau berat ittew..

Bidan cuma nasihatkan..

1- Jangan makan nasi banyak sangat
2- Lebihkan sayuran hijau
3- Minum susu rendah lemak 2 kali sehari
4- Jangan stress
5- Tanamkan niat mau menyusu badan pada bayi

Next appointment 1 Julai (dental) dan 22 Julai (prenatal)
.
.
.

Ben 10

Tiap kali pi pasar malam..
Belon 1 sudah tentu..
Dah ler mahal rm5.00, takat beli angin je..

Tu mulut yang ternganga tu ala2 cam mulut Ben 10 ler..

Masa lepas beli belon ni...
Masuk kete dia pun mula laa berlakon..
Konon2 Ben 10 tu betui2 laa ada kat sebelah dia..
Padahal.. dia laa Kalep.. dia laa Ben 10..

Sekali dia tanya kat aku..

"MAMI, KENAPA BEN 10 NI SUKA?"

Aku tengah drive ala2 malas nak layan..

"KALEP TANYA LAA BEN 10 TU... "

"BEN 10 NI BELON LA... MANA BOLEH CAKAP.."

Oooooo... mami masukkan kepala dalam baju :))
.
.
.

Tertekan..

Tertekan sebab tetiba semlm Streamyx tak leh connect..
Sedangkan citer yg aku tgh buat..
Ada error pada episod 14..
Nak kena donlod balik...

Pagi ni bangun tido..
Tak payah basuh muka.. basuh mulut ke hape..
Terus call hotline streamyx...
Sekejap je dapat..
Maklum laaa ayam pun belum berkokok lagi...

Ping sana.. Ping sini..
Cabut kabel sana.. cabut kabel sini..
Tak jugak menjadi..

Apa pun, technician dah call pagi tadi..
Habaq kata nak mai lepas smyg Jumaat..
Tgk laa kang camne...

Tension wooo.. internet takde nih...
Rasa cam nak sign-up celcom broadband yg prepaid tu..
Stand-by bila2 jadi hal camni..

Utk rakan yg co-op farmville...
Aku minta maaf sangat2 sbb tak dapat harvest..
:(
.
.
.

Wednesday, June 23, 2010

Untuk Kak Mah Abu Sujak :)

Budu Last Part :)

Gigih petang semlm meround Hulu Bernam cari limau..
Nak g TF cam jauh sangat ler pulak..
Semata-mata nak cari limau je..

Sudah dapat.. balik umah layan Benci Bilang Cinta Dulu..

Pastu baru mula operasi memasak :)

Ni semua disediakan dalam masa 20 minit sahaja..
Tempe goreng, ikan tenggiri goreng kunyit, terung rebus..
Ni semua atas cadangan kawan2 kat FB :)

Mula-mula ambik sepinggan je nasi..
Lagi sket tinggal utk Khaleef sbb dia tgh tido..
Sekali tak tahan beb..
Abihkan terus seperiuk tu aku sorang2..
Nasib baik Khaleef terus tido smpi siang ni..

Sampai menjilat mangkuk budu hokay..

Puas dah kot..
Hari ni bangun tido dah tak terasa nak makan lagi..
Agaknya betui2 nak legakan perasaan mengidam tu..

Hantar MMS budu kat Inche Izman..
Saja nak biar dia terliur pulak..

"TIME ABANG BALIK TAKMO MASAK PULAK.. ASYIK TAKDE MOOD"

Huhuhu.. statement kejam!!!
.
.
.

Penangan BUDU :)

Setelah 2-3 minggu menghadapi kekurangan unique visitor...
Dengan entry2 sembam yg tidak catchy...

Tiba-tiba semlm dek kerana cerita budu..
Ia telah melonjak semula dengan jayanya :)

Nmpk gayanya bagi yg tanya tips2 nak naikkan visitor..

Sila wat entry pasal BUDU banyak-banyak..

Pastu nanti boleh kuarkan buku dengan tajuk

"BA WAU DAL WAU - TAK dapat TAK perrrrgggghhhhh"
(sila jgn order.. ini hanya beranganan)

So, kejap lagi ada lagi entry budu..
Tunggu ye peminat2 budu sekelian :)
.
.
.

Tuesday, June 22, 2010

Mau lawan...

Hari ni masuk je kereta..

"TEACHER MARAH KALEP SBB TARIK KERUSI.."

Ni perkara normal..
Dah banyak kali dia kena marah
(aku rasa cikgu just panggil nama dia)

Pasal tarik kerusi..

Sebab dalam kelas Biru, Khaleef paling tinggi..
So, bila tgk DVD.. dia akan dpt duduk belakang...
Nnt dia akan tarik kerusi letak sebelah Siti yang merupakan paling pendek..

"MAMI, ROTAN PAPA BELI TU ADA LAGI TAK?"

Sebenarnya bukan rotan..
Tapi sekaki payung yg dibeli dan disimpan dalam bonet..
Aku selalu takutkan dia nnt papa smpi mami ambik rotan..

"Kalep nak buat apa rotan?"

"KALEP IGT ESOK NAK LAWAN TEACHER DENGAN ROTAN.."

Mami = hilang akal :(
.
.
.

Buku Ini....


BUKU INI BELUM WUJUD
(sila hentikan semua ORDER - emel, PM, YM, MSG pada aku dan MR)

Ini hanya perancangan masa depan...
Pemikiran secara seriyus pun masih belum berlansung..

Pembaca LWC jangan takut..
Untuk korang aku simpan 1 juta naskah..
Beli 1 percuma 12 :))
.
.
.

Sudah dapat makan...

Tak sempat dah nak tunggu lunch..
Terus bukak bekal semerbak bau dalam PID sempit ni..

Makan dengan telur dadar, otak-otak + timun..
Sedap...

Tapi aku tak berani nak gonyeh @ makan cili..
Sebab perut aku cepat kena cherry berry klu makan pedas..

Apa-apa pun..
Sampai menghirup guna sudu ler..
Punya sedapnya...

Masin.. dan aku mmg pencinta masin :))

Skang.. mulut, tangan & tudung adalah berbau bau wau dal wau :)
.
.
.

Ba Wau Dal Wau (betul ke? aku dulu g sekolah agama jarang2 sbb lebih suka tgk Maero Attack kat rumah)

Tak susah pun nak cari kat Tg Malim ni..
Tapi nak cari yg ada tulis Ketereh tu yang susahnya..

Sumer kedai yang dijengah ada jual..
Tapi cap lain-lain...
Akak nak Ketereh jugak..
Ni semua disebabkan oleh entry Pn Sue ini...

Mula-mula dok pesan sana-sini suh belikan..

Tapi akhirnya terfikir pulak..
Tg Malim ni.. lebih2 dalam UPSI nun..
Dah ala-ala Kota Bharu mini..
Student UPSI punya la ramai org Pantai Timur..

Rasa cam lebih 70% sumer asal dari sana..
So, mesti senang je nak cari makanan ruji depa ni...

Punya laa nak makan..
Gigih pagi ni masak nasi...

Pastu tiru laa resepi yg depa dok TAG kat FB aku..
Sekali.. limau kasturi takde pulak..
Tertinggal kat TF malam tadi..
Nasib baik jumpa lemon zaman aku giler detox dulu..

Belum makan lagi.. tgu tgh hari kang nak beli ikan bakar..

Kalau marbeles...
Tak lama lagi aku pun boleh ler kecek kelate :)
.
.
.

Rentetan tengkuk sakit...

Sapa yg ada jenguk FB hari ni..
Tau ler yg aku menderita sakit tengkuk dah 2 hari..
Cam-cam minyak panas lumur..
Tapi tak jugak hilang-hilang..

Hari ni 1/2 day...
Nak ganti tido malam tadi tak nyenyak sbb sakit tengkuk..
Berjaya tido 3 jam dengan mimpi..
Jadi gefren kepada Lee Dong Wok

Sesapa yang tak kenal.. lebih-lebih makcik rehan..
Gambor di atas adalah LDW..
Hero Korea yg bagi aku paling terjambus sekali..

Tapi entry ni nak citer pasal hero aku ni...
Dengar bini dia sakit tengkuk..
Terus start kete dari Mambang balik Tg Malim..
Siap singgah Tapah beli nasi lemak lagi..

Sampai-sampai umah..
Tengok bini yang meraung sakit tengkuk dlm phone tadi takde umah...
Tengah menggelepar kat pasar malam Behrang 2020...
Kata SAKIT TENGKUK !!!

Hahaha.. tu sbb ayang tak suker suprise taw...
.
.
.

Monday, June 21, 2010

Sweet 18 Little Bride

Ramai yang tanya citer ni...
Akak dah jumpa DVD nyer dalam timbunan DVD adik aku..
So, credit kepada Awin..

Citer ni pasal kahwin paksa..
Perjanjian antara atuk hero dengan atuk heroin..
Tapi beza umur depa berdua ni sangat jauh.. 10 tahun...

Hero adalah keturunan bangsawan kaya kat sana..
Heroin pulak anak orang biasa-biasa saje..

Lepas kahwin.. heroin anggap laki dia membosankan..
Hero lak rasa bini dia sangat kebudak-budakkan..

Tapi bila 2nd heroin (x-kekasih) hero muncul semula..
Mula laa heroin tak senang duduk..
Time tu dia rasa cam suka sangat pulak kat laki dia...

Kakak hero pun selalu ler mengganggu kehidupan depa ni..
Sebab dia tak berapa suka heroin tu kahwin ngn adik dia..
Maklum ler depa keluarga terhormat...

Citer bergenre romantic comedy ni mmg kegemaran ramai..
So, apa lagi.. cepat2 laa bertindak ;)
.
.
.

Buku...

Aku baru habis baca buku terbitan sendiri oleh seorang blogger tersohor..
(nnt aku wat review buku)

Blogger ni adalah kesukaan aku ngn Makcik Rehan..
Kitaorg mmg regular laa kat blog dia..
Yang paling best sekali..
Dia adalah orang Tg Malim :)

Sesudah membaca bukunya itu..
Ntah camne..
Aku ngn MR berhajat pulak nak terbitkan buku secara duet..

Maknanya.. kami akan mengkompilasikan..
The best entry dari LWC, MR dan ATOA..
Untuk dimuatkan dalam buku kami ni :)
(berangan biar tinggi beb...)

Buku ini adalah bergenrekan..

MOTIVASI KEPADA WANITA GEMUK
YANG...


1- Sudah cuba kurus sebanyak lebih 10 kali tp haram berkesan...

2- Telah mencuba lebih dari 5 produk kurus tapi tak jadi apa..

3- Suka kecoh seantero dunia nak kurus.. nak diet... tapi tak kurus pun...

4- Melolong melalak nak kurus.. tapi makan nasi menten 2 kali tambah..

5- Mencari cara-cara untuk menangkis serangan org yg suka mengutuk insan2 comel spt kami.

6- Gemuk dan anda rasa tidak happy

7- Gemuk dan anda rasa tidak akan kurus smpi bila-bila

8- Anda terasa mau jadi insan gemuk

9- Mahukan tips2 berguna untuk orang gemuk

10- Mencari kelebihan-kelebihan kerana anda gemuk

Amacam..
Ada sapa2 beran mau beli :)

Ini khas untuk mereka-mereka yang dah redho..
Dengan takdir tuhan..
Akan obesiti sampai bila-bila..

MR.. sila buat ulasan pulak di blog kamu..
Mana tau... tak dapat nuff 16K sebulan..
Sekali buku kita jualan box office 2 juta copy sebulan..
Lagi kena terjemah dalam 30 bahasa..
Pastu Yusop Selam adaptasi lak jadi pilem...

Mau lepas ni kita angkat SLR sorang sebijik..
Biar Jeman dgn Sepol meleleh taik gigi kempunan tk dapat naik SLR :))
.
.
.

Akak suker hujan..


Wpun pagi tadi gatal pi sidai kain kat pagar rumah..
Yang mana skang ni dah konpem lencun..
Nak jadi best mesti berterbangan seantero laman..

NAMUN...

Akak tetap suke giler hujan lebat di hari ini...

Menjadikan kaunter SSM hanya buka smpi kul 3...
Dengan alasan...

"MODEM NAK KENA TUTUP LA.. KILAT KUAT NI"

Apa pasal?

1) Agaknya tokei kedai paper tu masukkan iklan SSM dalam paper berbahasa Cina sahaja.. Punya laa ramai Cina Bukit datang serang PID.. Yg menjadikan rumit.. kebanyakkan cina-cina ini cakap Melayu pun tak reti.. cakap omputeh apatah lagi.. PENING aku asyik nak kena isi borang SSM..

2) Tu tak ambil kira membising dalam pejabat orang.. Cakap cam nak bergaduh..

3) Bau-bauan yang kurang menyenangkan.. Tau jelah PID ni sempit... kalau 10 org pakai 10 perfume.. tu kalau pakai perfume.. kalau tak pakai... pastu terjadi punya penggabungan pemejaluwapan.. harus akak kat belakang ni terjeluak..

4) Semua orang bernafas kuat agaknya hari ni.. Econ bukan setakat tak berasa.. Dah cam kuar udara panas pulak.. Tapi bila takde orang.. ok je tahap tak berapa nak sejuknya tu.

Oleh itu...

Kerana hujan dan kilat petir...

Skang akak tengah berbahagia dalam PID sorang-sorang..
Sambil tunggu waktu balik dengan aman bahagia :)
.
.
.

Sunday, June 20, 2010

Nenek penaya Kayra...

Ni adik aku yang citer malam tadi..
Keras perut aku gelak...

Si genit ni dah 10 bulan bulan ni..

Semlm... mak aku ngn adik aku pi TF Value Mart..
Smpi sana.. memandangkan Kayra dah kuat duduk..
Mak aku nak masukkan dia dalam troli..

Mula2 ambik troli tu mak aku dah tanya..

"KAYRA PANDANG MAMA KE PANDANG DEPAN?"

Adik aku jawab ler..
Pandang kita ler.. mana boleh dia pandang depan..
Pastu dia biar jelah mak aku letakkan Kayra dalam troli..

Sekali bila nak tolak..

"MA.. KENAPA LETAK DIA CAMNI?"

Mak aku letak camne tau..

Dia letak Kayra mengangkang atas benda oren tu..
Satu kaki kangkang kanan.. satu kangkang kiri..
Smpi dah cam penari ballet dah Kayra atas tu..

Dah lama tak letak cucu dalam troli..
Smpi tak perasan lobang celah tempat duduk troli tu :)

Budak ni cam biasa..
Senyap je dan merelakan apa je orang buat kat dia..
.
.
.

The BUMBUNG NIGHTMARE part III

Jangan korang igt citer bumbung from hell ni dah abih..
Wpun brg2 depa sumer dah hangkut..
Tapi masih ada ke"hamjad" yang berlaku...


Nampak tak beza dua lapik ni..
Sebelah yg licin tu aluminium betui..
Yang sebelah lagi kertas aluminium yang biasa..
Yang morahan.. yg telah direject oleh aku & mak aku pada awal dulu..

Tapi masih tetap dipakai dgn tujuan utk MENIPU aku..
Igt aku mengandung aku tak berani nak panjat snap gambor..

Tengok apa dah jadi ngn aluminium murahan tersebut..
Baru 2 hari siap keje..
Dah koyak sana sini...

Hari ni adik ipar aku pi jumpa itu consultant (konon)..
Aku agak mesti dia bagi alasan yg aluminium tak cukup..
Padahal.. hari tu belinya 8 gulung yang saiz 30 meter..
Rumah aku bukannya 200 meter panjang..

Hari pertama depa mai start keje balik setelah mendiamkan diri..
4 gulung aluminium hilang..

Hari kedua tu kemain cepat lagi siapnya..
Tapi ni laaa hasilnya...

MALANGNYA... TAK BOLEH ADA AMUKAN KEDUA..

Sebab..

Sebab..

Malas laa nak citer..
Tapi mmg menyakitkan hati
.
.
.