Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Friday, July 30, 2010

Imam Muda Final...


Negara yang boleh tengok live streaming ini malam..

Malaysia
Brunei
United States
...Egypt
Jordan
Indonesia
Turkey
Singapore
United Kingdom
India
United Arab Emirates
Canada
Japan
Germany
Bosnia and Herzegovina
Saudi Arabia

KLIK SINI.. daftar.. install...

Dan boleh tengok malam ni pukul 9.00 mlm waktu Malaysia..


HIZBUR ke ASYRAF?

.
.
.

Thursday, July 29, 2010

Hari ni tak tau lagi nak citer apa..

Hari ni busy..
Menyiapkan assignment Master customer aku..
Ingat nak buat malam tadi..
Sekali Kalep tido awal..
Melenjan ler aku sorang2 tengok TV..

Kalep semlm cukup tido..
Tido kul 5.30 petang..
Pastu aku cepat2 on aircond..
Supaya dia takde bangun semula..

Nak suh pi sekolah pun senang..

Pipi dia dah naik balik sikit..
Hari tu demam 2 minggu..
Tak nak makan lansung.. cengkung jadinya..

Ok tak leh citer panjang2...

Banyak keje..

Keje berbayor perlu diutamakan..
Keje blog ni ni FOC perlu dikeduakan.. :))
.
.
.

Imam Muda...

Ni peserta favorite aku yang sudah tersingkir..

Esok agak2 Imam Asyraf ke Imam Hizbur?
Dua-dua sama hebat..
Sama2 hafaz Quran...
Dua-dua dah kahwin.. (anak darezz sumer sila kecewa)

Aku tgk Aran ni.. dok terbayang Ustaz Din dalam novel Jaja & Din..
Agaknya camni ler hensemnya Ustaz Din tu..

Yang aku kagumnya..
Dalam penuh mat rempit... samseng jalanan.. kaki lepak..
Peragut.. perogol.. perompak.. penagih dadah..

Rupa-rupanya ramai lagi anak muda yang berkarisma..
Berpegang teguh pada agama..

Muka sorang2.. sejuk mata memandang..
Ni ler jenis orang kata sejuk perut ibu mengandung..
Mmg calon menantu rebutan betul..

Wpun banyak blogger.. forum.. komen kat paper...
Membincangkan bahawa Imam Muda Astro ni tak layak dipanggil imam..
Satu je aku nak tanya pada depa2 ni..

DIRI KO TU IMAM SANGAT KE?

Bersyukur jelah dalam keadaan runtuhnya akhlak muda mudi..
Bersekedudukan.. berpeleseran.. minum arak..
Buang anak.. hisap dadah.. pil ecstacy..

Ada jugak golongan2 yang sayangkan agama lebih dari dunia..

Apapun.. esok jangan lupa ye saksikan Imam Muda final..
Yang takde Astro tapi ada Internet..
Boleh tengok live kat SINI..
Pengguna internet luar negara pun boleh tengok :)
.
.
.

Wednesday, July 28, 2010

KETAM...

Semalam sbb takde apa nak buat..
Aku merayau2 ler kat pasar..

Jumpa ketam gemuk-gemuk...
Eee terbayang gulai kuning nenas dengan ketam..

Dah pegang 5-6 kali..
Padahal tak tau pun cara nak tengok ketam..

Masalahnya...
Nak siang lak tak tau..
Jangan suh aku tanya mak aku @ mak mentua aku..
Takmo.. sebab nanti jadi bahan :))

Dah surf internet..
Tapi ada tulis cara takde gambor..

Sapa2 yang ada beli ketam dalam masa terdekat ni..
Please laa tangkap gambor step by step..
Aku ni dah teringin sangat nak makan ketam hasil tangan sndr..
.
.
.

Rambut petot..

Aku dah meluat dah tgk rambut Korean wannabe tak jadi Khaleef..
So ahad lepas pi kedai biasa suh potong..

Pesen... TAK PAYAH SIKAT RAMBUT..
Tu je aku bgtau kat amoi tu..

Sekali.. amoi tu on je benda yg nak cukur rambut tu..
Budak ni dah mula menggeli2 gatal..

Ye-ye.. Khaleef ni adalah spesies gatal tak terkata..

Masa kat PMC...
Bawah tu ada laa cam playland sblh bilik doktor..
Ada rumah mainan.. ada slide..

Sekali si Khaleef ni wat cam dia punya lak playland tu..
Kalau budak lelaki nak masuk..
Awal2 dia tolak keluar tak bagi masuk..
Kalau mai tu budak pompuan..
Awal2 dia siap pimpin tangan budak tu bawak masuk..

Mak aku siap cakap..
Patut laa dia kena tumbuk kat sekolah..

Berbalik pada rambut petot..
Sebab dia tak bagi amoi tu guna pencukur..
Amoi tu dapat gunting jelah..
Dan hasilnya.. tu la dia rambut petot..

Masih kena sikat jugak pagi-pagi..

Pagi tadi dia sibuk nak mandi sndr..
Jam dah 8.45 pagi..
Masuk sekolah kul 9.00 pagi..

Aku simbah je dengan air ala kadar..
Syampu & sabun mana dan je..
Dah keluar dari bilik air tu..
Membebel-bebel laa dia marahkan aku..

"KALEP TAK SAYANG MAMI NO.1"
"MAMI BOLEH PERGI JADI NO.2"

pastu aku balas balik.. "Mami tak herannnn... "

"MAMI... BILA LA NAK BERUBAH NI?!!!"

Erk.... aku pulak !!!
.
.
.

Takde mood pulak..

Lunch tadi call Inche Izman..
Tanya dinner ni nak makan apa..
Sian dia tau...
Dah 3 minggu gak ler bini gantung periuk..

Pilihan dia ialah masak lemak kuning sotong..
Dengan daging goreng black pepper..

Tadi cam bersemangat waja je nak masak..
Ni mood sudah terbang..
Nak kemas-kemas umah pun rasa segan..

Rumah ni tak yah cakap ler..
Sejak2 aku pindah-randah duk umah mak aku..
Balik umah ni cuma utk ambik baju je..
Barang2 lain campak je mana dan..

Cepat laa mood marey..
Dah tak lalu nak makan masakan kedai Perahu Pecah tu lagi..
Kedai tu kadang2 masak sedap..
Tapi selalunya tak sedap..
Kelebihannya cuma dekat dengan rumah..
.
.
.

Tuesday, July 27, 2010

Hari paling gembira...

Ni hari terakhir di PMC...
Masa ni Dr Zain dah kasi discharge..
Hari pertama masuk tak lapar sgt..
Sebab sebelum warded.. aku dah makan nasi siap2...

Pastu...
2 hari ni tak makan apa-apa..
Air setitik pun tak boleh..
(wpun sbnrnya aku curi2 minum air paip dlm bilik air)

Motif tak makan tu..
Depa readykan aku untuk operate appendiks..
Last2 smpi ke sudah tak operate..
Alhamdullillah..

Tapi bila Dr Zain cakap je boleh makan..
Terus je aku suh Inche Izman turun bawak beli nasi ayam..

Dr. Zain sound direct je...

"START MAKAN RINGAN-RINGAN DULU.. NNT SAKIT PERUT BALIK.."

Aku hangguk je.. 3-4 kali hangguk..
Sambil tunggu dia keluar dari bilik aku..

"TAK KIRA BIE.. PI BELI NASI AYAM MADU TU JUGAK"

Laki mithali aku pun segera turun dan beli..
Sampai atas balik.. tak sempat dah nak bukak jarum drip..
Terus suap makan..
Padahal time tu tangan tengah berdenyut sbb baru masuk antibiotik..

Hasilnya..

Saya sangat kenyang dan sangat hati suka..

Nurse pun sempat menyampuk..

"SELALU ORG MENGANDUNG MABUK.. TAK LALU MAKAN.."

"Tu orang lain nurse.. saya lain sket :)) makin mabuk.. makin kuat makan.."
.
.
.

Kakak g rombongan...

Hari ni kakak Sara g rombongan sekolah ke Kuala Lumpur..
Nak g zoo ngn Aquaria..

Mak dia cool je..
Aku lak yang menggelabah lebey...
Bukan apa.. rasa cam 5 tahun tu kecik benor nak lepas g rombongan..

Tau jelah kalau bebudak dah ramai-ramai..

Kalau tak pasal aku baru nak sihat..
Memang aku dah follow rombongan tu pakai kereta sndr..
Cadang mula2 mmg camtu..
Dah Hajah Norlia lak tak bagi...

Khaleef.. awal2 ler mami mintak mahap..
Ko takkan merasa ler berombongan macam ni..
Awal2 mami sain borang TIDAK DIBENARKAN..

Sebab dah paham sangat perangai terebir dia tu camne..
.
.
.

sorang mencorot.... sorang mencerut....

Kayra sangat pantang kalau nmpk Kalep memukin..
Berpusing2 Kalep nak lari dari puting kena rampas..
Bagi lain pun dia tak nak..
Nak yang kat mulut abang jugak..

Bila dah dapat.. bukannya dia hisap pun..
Cam gaya orang hisap cerut..

Yang abang pulak...
Mencorot laa muncung dengki..

Baiknya abang ni..
Kayra pukul ke.. ambik buak ke.. ambik pukin ke..
Dia bising2 mulut je..
Tapi tangan tak naik..

Harap2 nanti ngn adik sndr camtu ler jugak..
Setakat ni mmg terserlah yg dia sangat suka dan sayang baby...
Takut kang dengan adik sendiri lain citer lak..
.
.
.

Monday, July 26, 2010

Hospital....

Belum abih lagi citer spital2 ni...
Hehehe.. maklum laaa dah pendam hampir seminggu...


Ni ler Hospital Slim River...
Dulu aku selalu gak mai sini..
Time Kayra pas lahir.. lama gak dia dok spital ni..

Aku smpi kat spital ni hari tu dalam kul 4.30 pagi..
Masa ni bergulung dah sakit perut..
Tapi tak dapat ubat apa pun..
Kalau dapat ponstan sebiji pun tkde laa aku sakit sgt...

Dah ler sakit perut cam nak mampus..
Setiap kali tukar doktor..
Tiap kali tu laa aku kena ulang citer apa jadi..
Pastu kena citer pasal sejarah2 perubatan aku..
Kat Slim ni jer... 4 kali dah ulang citer...

Pasal terlalu sakitnya perut aku time kat sini..
Tu yg doktor HSR confident sgt smpi Ipoh aku terus operate..
Sekali tu.. elok je ambulan jalan..
Sakit perut aku pun hilang...


Pastu smpi ler aku ke HRPB Ipoh ni..
Masa kat emergency... sekali lagi ulang citer kronologi sakit perut aku..
Nurse dari HSR dah lesap pi Mc Donald..
Tinggal aku terkontang-kanting dalam emergency..

Lepas 2 jam dalam emergency... dapat ler masuk wad..
Wad 6B katil no.1..

Keadaan dalam wad tu..
Cam lepas perang tau..
Penuh sarat dengan org sakit..
Aku yg tak berapa nak sakit ni..
Memang kena tolak laa sana sini..

Mula-mula dapat katil.. bantal pun takde..

Hajah Norlia tgk aku ditolak dgn katil ke sana sini..
Muka dia sikit2 dah berubah..
Cam dah ada rambut singa keluar dari celah2 tudung..
Mata dia dah mula mencerung cam helang cari mangsa...

Hangin dah naik kepala ler tu..
Tgk anak manja gebam gebum dia kena tolak sana sini..

Aku tak salahkan pun doktor2 dan nurse2 kat wad 6B tu..
Depa sumer baik-baik.. peramah..
Tak cam sogokan fitnah kata nurse gomen biadap..

Tapi...
Ramai lagi yang lebih sakit dari aku..
Dalam tu ada yg tgh koma.. tgh nazak.. baru operate..
Sumer dok sekali satu wad..
Keadaan wad tak yah citer la kan..
1 kipas siling.. kena kongsi 6-8 katil..

Depa tanggal je urine caterer tu..
Aku terus mintak discharge..
Nekad dah nak cabut lari..
Jarum drip kat tangan.. aku pi kat kaunter nurse..

"Doktor kata boleh kuar.. Tolong tanggalkan ni.."

Maka berjaya laa aku cabut balik ke Tg Malim..

Tamat laa citer hazabedah aku kat spital gomen..
Bil tak tau laa kena berapa..
Rasanya kurang kot dari rm30..
Setimpal la tu dengan layanan yang aku dapat..

Sekali sekala kalau menteri2 sakit..
Depa patut masuk wad kelas 3 ni..
Baru depa dapat tau apa perasaan rakyat jelata golongan bawahan ni..
.
.
.

Sekeping buat jadi bahan bukti

Ni dia bukti akak dah naik ambulan...
Tapi takde laa duduk gitu..
Baring... tapi tak berikat..
Sebab tak muat tali ikat tu..

Patutnya aku baring kat strecher tu..
Pastu baru tolak masuk ambulan..
Tapi sbb berat sangat...
Nurse tak berani.. takut aku jatuh strecher..
Kena laa panjat sndr ambulan tu..

Yang aku pegang kat tangan tu..
Benda tu laa yg menyakitkan "cik pong" aku..
Dari benda tu ditojah.. smpi laaa aku menjerit2 suh bukak kat Ipoh...

Tak tau ler.. sama ada nurse tak basuh tangan ke..
Salah pasang ke..
Caterer tu tak sterile ke..

Lepas bukak tu.. pundi kencing aku tak dapat dikawal dah..
Kencing main kuar je wpun aku tak teran..
Kena pakai diapers dalam 2 hari..

Sakitnya tak boleh nak cerita..

Smpi kat PMC... mula2 tu Dr cek baby dulu..
Lepas tu baru wat lab test utk kencing & darah..

Result.. kencing aku sgt kotor..
Berkuman.. bernanah.. berdarah...
Time tu kaler kencing cam teh susu.. keruh...

Result darah pulak menunjukkan sel darah putih sangat tinggi..
Dr dah explain.. tapi aku lupa apa benda dia cakap..
Pasal darah putih tinggi tu..
Tinggi takpe.. jangan rendah.. mampos ko HIV :))

Tu yg terus masuk air berbotol2 nak clearkan balik...
Cucuk antibiotik..
Tak leh makan.. tak leh minum..
Turun tau berat akak 3 hari menghazab diri kat spital..

Nasib baik masuk spital swasta..
Bosan2 leh tgk TV... TV siap astro hokay..
Sangat suker...

Last2 discharge PMC.. dalam surat akuan..
Sikit pun tak tulis pasal appendiks..
Hanya ada tulis Urine Infection..

Ni baru betul.. takde penyakit cari penyakit :)
.
.
.

Inside my womb...

Ni dia baby dalam perut aku..
Belum tahu jantina lagi..
Baru 3 bulan lebih..
Tapi jantungnya sudah mula bergerak..

Kali ni lansung takde clue..
Dulu masa Khaleef..
Pregnant sebulan aku dah mimpi baby boy..

Time tu aku mimpi..
Inche Izman main dengan 3 org budak..
No.1 besar sekali lelaki..
No.2 kecik sket lelaki..
Pastu no.3 dalam bakul baby girl..

ADAKAH?!!!!

Masa aku sakit betul hari tu..
Laju baby mengepam jantung..
Yelah.. appendiks tu duduk betul2 sebelah rahim..
Mungkin dia pun kena tempias jugak sket2..

EDD sudah beranjak ke depan..
Dulu 18 Januari 2011... la ni dah jadi 26 Januari 2011..
So, sila padamkan angan2 nak beranak bulan Disember ini tahun..
.
.
.

Akak korang sudah makin sihat...


Sorry sebab lama tak hapdet LWC..
Ikutkan dah kuar PMC dari Sabtu...
Tapi mood hilang sebab "Cik Pong" aku sungguh sakit..
Nak kencing tu... cam nak pi cabut gigi..
Punya trauma..

Hari ni dah hilang sket sakit tu..
Tapi masih ngilu..
Sela masa kencing pun dah lebih kurang 4 jam..
Tak cam sebelum ni.. setiap 15 minit nak kencing..

Appendiks minor yg aku hidapi..
Hanya dirawat guna antibiotik utk sementara..
Doktor pun tak advice aku operate..
Sebab baby baru nak masuk 3 bulan..
Takut bius akan menyebabkan komplikasi lain pada baby..

Pregnant kali ni mmg sangat mencabar..
Dengan mual & loya masih tak abih..
Tapi tak leh lak selalu2 pi muntah..
Takut nanti appendiks bengkak balik akibat tekanan muntah..

Selsema & batuk yg maintain sebulan tak hilang..

Harap2.. sebab mengandung teruk..
Nanti bersalin senang ler hendak-hendaknya..
Atas nasihat Dr Zain dan Dr Ratna..
Depa cadangkan aku cuba normal dahulu..
Makanya rasmi ler aku tukar hospital bersalin..
Dari KPJ Shah Alam ke PMC Sg Buloh..

Sapa-sapa yang tanya Khaleef..
Dia OK.. cuma malas pergi sekolah sbb lama cuti..
Dia pun ala2 trauma gak bila aku hilang..
Maybe sbb dia tengok aku naik ambulan..
Pastu terpaksa lak tinggalkan aku dalam wad..
So skang ni nak melekat jelah pada mami..

Esok ler aku citer pasal dia..
Dengan rambut kalong ningkan terbaru dia..

Untuk kawan2 yang SMS.. emel.. FB..
TQ very much..
Terasa diri ini sangat disayangi hokay :)
.
.
.

Wednesday, July 21, 2010

Kronologi MASUK SPITAL GOMEN....

Seperti yang diwar-warkan oleh Makcik Rehan..
Memang hari ni aku dah masuk Hospital Ipoh..

Asalnya semalam dalam kul 3.30 pagi aku terjaga dr tido...
Pastu rasa perut belah kanan semacam...
Terus pi kencing, berak, muntah bagai..
Tapi lepas tu bukan makin elok..
Makin menjadi-jadi pulak..

Kul 4.30 pagi.. aku call Hajah Norlia suh mai cepat..
Depa pun mai ler..
Time tu mak aku dah cakap..
Jom jelah pi KPJ.. dia dah risau takut baby apa2 hal..

Tapi mikior.. jauh tu Shah Alam ngn Tg Malim..
Aku ni jalan.. duduk.. berdiri.. merangkak.. melungkup..
Sumer serba sakit dah..

So decide utk pergi Hospital Slim River sahaja..
Tu pun aku rasa perjalanan 20 minit cam 2 jam...

Smpi sana.. terus masuk emergency..
Masa ni dah bergulung2 punya sakit perut..
Tapi sebelah kanan je.. belah kiri tak rasa apa..

Kul 6.00 pagi g scan apa sumer..
Baby nmpk ok.. rupanya jantung dia dah berdenyut :)
Dan dia berada di sebelah kiri (boy la kan...)

Kul 7.30 pagi.. Dr cakap.. g Ipoh untuk diagnos seterusnya..
Sebab dia suspect appendiks..

Makanya pertama kali dalam sejarah dunia..
Aku naik ambulan...
Laju.. kalah F1... padahal aku belum pun nazak lagi...


Sampai kat Spital Ipoh... masuk emergency sekali lagi..
Nurse situ kata takde katil nak masuk ward..

Aku dah konpius di situ.. kata nak operate.. awat kena masuk wad..

2 jam tersadai dalam emergency.. baru dpt naik ke wad..
Itu pun takde dapat katil..
Main sorong je aku ke sana sini..

Hajah Norlia dah mula bengkek...
Hangin dah naik kepala ler tu..
Tengok anak kesayangan dia di tolak ke sana sini..

Aku sebenarnya time ni dah ok..
Perut dah tak sakit..
Tapi yang sakit kat "Cik Pong" bawah tu..

Nurse kat Slim... cucuk tiub kencing tu..
Tak tau laa lagu mana dia buat..
Sakitnya Ya Rabbi... cam pundi nak meletup..
Dulu masa deliver Khaleef.. aku tak sedar pun ada tiub tu..
Punya cermat nurse klinik swasta pasang..

Mmg sakit tahap gaban..
Sampai duduk tak kena.. berdiri lagi laa.. berhambur kencing..
Padahal dah pakai beg tu patut kencing tak kuarkan..

Lebih 10 org nurse ngn doktor aku mintak tanggalkan..
Sumer kata NANTI SAYA TANYA org ni..
NANTI SAYA TANYA org tu...
Aku dah pucat2 muka punya sakit...

Sampai laa ada satu Doktor ni nama Dr Raihan..
Dia je yang paham rintihan aku..
So, dia panggil sorang lagi nama Dr Kawtsar..

Mula-mula depa takut gak nak cabut..
Katanya kena tgu MO..

Last2 depa cabut jugak...
Tulis kat report.. PATIENT IN PAIN...

Lepas-lepas cabut... terus aku sihat walafiat..
Tapi bawah tu berdenyut-denyut laa jugak..
Sakit yang mula2 appendiks tu lansung dah tak wujud...
Ganti dengan sakit Cik Pong lak...
Nak kencing ngilu gile..
Dah ler asyik nak terkincit je...

Lepas tu nurse bagi baju suh ganti..
Aku pun pakai ler uniform hospital tu..
Tak smpi pun 1/2 jam pakai uniform tu..

G balik kat katil.. Hajah Norlia dah tak senang duduk..
Dok ajak aku balik.. g spital lain..

Aku pun cam dah putus harap ler kat situ..
Dari aku tiba situ.. smpi ler dah dekat kul 3.00 ptg..
Lum ada lagi Doktor yang merawat..
Sakit tu pun dah hilang dengan sendirinya..

Terus jumpa MO.. mintak discharge..
Tapi MO tu kata kena jugak dapatkan rawatan..
Sbb depa pun tak boleh bagi kata putus aku appendiks ke tidak..

Mak aku mmg nak ke KPJ je..
Tapi masalahnya KPJ itu jauh sangat..

Teringat MR bersalin kat PMC Sg Buloh..
Call dia mintak tolong tanyakan..
Confirm ada appendiks operation..

So, malam ni.. akan ke BAMC dulu mintak pain killer..
Esok akan ke PMC lak wat check-up..

Harap2 appendiks aku belum serius lagi..
Boleh guna treatment makan ubat sahaja..
Seriau wei nak operate tetiba..
Dengan ada baby pulak dalam perut...

KAWAN-KAWAN DOAKAN AKU HOKAY :)
.
.
.

Tuesday, July 20, 2010

Budak ini suka geget....

Sila jangan mengabaikan kepala lutut bila budak ni dtg dekat..
Lepa je..
2 btg gigi yang tak berapa nak ada tu..
Confirm melekat kat daging..

Dah gigit tu.. org menjerit.. dia wat dek je..

Leh merangkak laju2 cari mangsa lain pulak..
.
.
.

Monday, July 19, 2010

Pantang nampak...

Ternampak gambor benda lah ni kat BLOG ini..
Minah ni pun tengah peknen cam aku jugak..
Bezanya aku anak kedua.. dia anak ketiga..

Dia pun mabuk jugak..
Sampai tak leh bau apa.. makan apa..
Bezanya.. aku suka lak wangi2... and masih suka makan...

Yang sama.. kami berdua mabuk cam nak gilssssss...

La ni.. kalau kat umah..
Masuk je toilet.. nak kencing ke... nak mandi ke... anto Kalep..
Nampak je mangkuk ni terus laa aku mual..
Pastu mula laa..
Aku lak muntah bukan reti cute2..
Bunyi cam India mabuk todi tgh muntah..

Inche Izman cakap jangan ler tgk mangkuk tu..
Yelah.. kalau kencing takpe lagi..
Kalau nak berak.. abih tu camno?

Hari ni makin menjadi2 ler..
Sebab aku batuk..
Asal batuk kuat sket je.. terpancut laa muntah..

Yang menjadikan susah aku nak mintak MC..
Adalah kerana.. banyak itu aku muntah..
Kejap kang.. banyak itu gak laa aku makan..

Pagi tadi sebelum mai PID dah makan nasi goreng kampung..
Pastu kul 12.00 tadi dah makan nasi lemak..
Pastu meroyan kat FB takde selera makan..

Huhuhuhuuhu...

NAK MC !!!!!!!!
.
.
.

Khaleef tidak sihat balik..

Sepanjang berada kat Langkap..
Sepanjang tu gak laa Papa dia dok sms..
Kalep demam..
Kalep muntah..
Kalep lelah..
Kalep batuk..
Kalep selsema...

Huhuhu.. risau je aku kat sana...

Semlm bawak lagi pi klinik..
Untuk kali yang ke-3..
Ambik gas pulak..
Selalu lepas nebulizer ni dia akan sihat balik..

Kalau papa takde..
elok je dia duduk sorang pegang sndr..
Kalau papa ada.. mesti nak papa pegangkan..

Skang ni kalau tanya sayang sapa no.1..
Mesti jawab PAPA NO.1... No.2 Aki... No.3 Maklong... No. 4 Wan...
Mami nombor spoloh !!

Nampak sangat dia marah sbb aku dok tinggalkan dia selalu la ni..

Keje laa Kalep woi..
Ko tu menan nak mahal2 je..
Baju nak Osh Kosh cap plaza GM je..
Selipar nak Asadi..
Spender nak Ultraman (lebih mahal dari spender aku)

Apa pun.. semoga Khaleef cepat sihat..
Mami bila ko batuk je... terus pucat..
Takut muntah atas toto..

Takut mesin 12kg yang dikejar tak dapat...
Mesin 7.5kg yang dikendong tu jahanam :))
.
.
.

Sunday, July 18, 2010

Penat tahap maksimum...


Setelah berkampung kat PID Langkap 3 hari..
Semlm dalam kul 6.15ptg terus cabut balik Tg Malim..
Inche Izman dok sms kata Khaleef demam panas..
Demam lagi..

Terhoyong-hayang bawak kete pasal mengantuk sangat..
Nak benti rasa cam buang masa lak..
Nak cepat smpi rumah..

Sekali masa dah dekat smpi Slim River..
Rasa dah cam maksimum sangat mengantuknya..
Sampai garisan jalan pun dah berbalam-balam..

Hala masuk laa highway dengan harapan nak tido sekejap..
Selalukan sblm tol tu ada tempat rehat..

Sekali tgk.. takde tempat rehat..
Ada kawasan berpagar yang banyak sgt motor polis trafik..
Tak peduli dah.. benti gak celah2 tu nak tido..

Lelap laa dalam 10 minit..
Sekali bangun tgk penuh kete-kete BMW sekeliling aku..
Sumer kete2 baru...
Cam2 jenis... cam2 series...

Tiba2... Tora Terbang terasa sungguh kerdil..
Cam seekor semut merah dalam kandang harimau serbian..

Mesti BMW-BMW tu baru balik konvoi..
Sumer pandang aku muka jaki je..
Cam laa aku bawak Buggati Veyron kheeeennn..

Apa pun aku selamat gak smpi rumah dlm kul 7.30 mlm..

Mula2 janji nak masak..
Tapi angkat kaki pun dah tak larat..
Jangan tak percaya tau..
Inche Izman yg masak malam tadi..

Sangat sedap itu sardin & telur dadar..
Aku makan bertambah2 smpi licin nasi seperiuk..

TQ Bie..
Mami dah lupakan pasal mesin basuh 12kg dgn dryer tu..

(untuk minggu ni... :))
.
.
.

Friday, July 16, 2010

Hari bertapa...


Hari ni berada di SK Seri Langkap..
Wat Bengkel Kem ICT kat sini..

Aku nyer sesi ini petang..
Bagi bengkel pasal Picasa 3..

Inche Izman dan Muhammad Khaleef sudah balik Tg Malim..
Malam ini aku akan tumpang tido umah Puan Dia..

Best gakkan sekali-sekala membujang...
Lepak ngn kawan2 yg sumer mmg bujang..
Tetiba aku terasa bujang..

Kalau baby dalam perut dah boleh kicking..
Mesti dia bagi tendangan padu kat perut mami dia..

MAMI BUKAN BUJANG DAH !!!

Ye-ye.. mami tahu laaa itu..

Apapun dah mula rindu pada keriuhan Budak Ahmad..

Papa malam ni mesti baca blogkan..
Sebab Khaleeh confirm dah qonquer TV..

SILA JANGAN PUKUL ANAK KESAYANGAN SAYA !!!
.
.
.

Ngantuk...


Aku yang mengantuk giler sebenarnya...
800 kali menguap dah ni..

Maklum ler baru lepas makan nasi..
Mula laa nak wat perangai ular sawa kenyang...

p/s : Entry tidak berkualiti di ptg Jemahat... ADA HAKU KESAH :))
.
.
.

Thursday, July 15, 2010

Dia dah tahu...

Kawan lama aku...
Puan Watie from Iswatie&Co dah tau gender anak depa..
Dia bakal dapat baby girl tak lama lagi...

Ni yang wat aku pun tak sabar2 ni..

Masa Khaleef.. rasanya aku scan masa 23 minggu kot..

Jelas giler burung sedang tegang dlm perut :))
Tak payah doktor nak pusing scanner tu..

Harap2 kali ni burung tak terbang dah..
Bagi laa aku "cik munge" pulak... :))

Aku agak risau tentang gender anak ni..

Aku ngn Inche Izman mmg nak sangat gegirl..

Tapi.. family2 lak harap baby boy sekali lagi..
Sebab dua-dua belah.. hanya Khaleef sahaja yg ada burung...

Takut nnt.. dalam perut gegirl.. tp org2 dok harap sangat boy..
Nanti kuar jadi tomboy pulak..
Atau sebaliknya... (mintak simpang lerrrrrrr)

Aku dok berangan..
Kalau dapat 2 sekalikan senang (1 boy 1 girl)...
Tapi dah scankan hari tu.. mmg ada 1 saja..

Apa-apa pun... keluar boy ke.. keluar girl ke..
Confirm akan dapat kasih sayang melimpah ruah dari sumer orang..
Kalau masa Khaleef sumer serba baru..
Hat ni pun akan dapat serba baru jugak..
Baru adil dan saksama :)

p/s: Hajah Norlia berangan... kalau BOY, dia nak iras cam BAIM WONG.. ada ke patut..
Tak tau ke anak dia hari2 dok hadap muka Lee Min Ho..
Baru laa logik sbb Inche Izman kan iras Lee Min Ho..

HUH SUDAH !!!! waaakkkakkakakakakaa...
Tang mana Lee Min Ho Bie tu kan ?!!
.
.
.

Sarapan apa hari ni?

Ni semalam punya sarapan...
Smlm sarapan 2 kali..
Mula-mula makan nasi lemak..
Lepas tu time mandi muntah nasi lemak..

Pastu dalam kul 12 dh lapar balik..
Terus pi kedai mamak Ghani order mee goreng..

Wpun aku pencinta Mee Goreng Mamak Seri Melur..
Tapi klu nak tapau.. aku suka kedai Ghani..
Sebab mee nyer lapik plastik..
Kalau mee goreng lapik polisterine...
Rasa mee tu banyak lari dari yang asal..

Bahaya taw... beli makanan panas2 letak dlm polisterine..
Banyak racun terhablur menyerap dalam makanan...

Kalau beli yang panas2... better makan terus kat kedai..

Setakat itu pesanan khidmat masyarakat utk hari ini...
.
.
.

Sempit hati... (2 kisah HADE AKU KESAH dlm 1 entry)

KISAH 1
Ahad lepas kan pergi Tesco..
Ada laa jumpa rak kasut ni..
Cantik... kaler biru..
Harga takde laa mahal sangat..
Dalam rm34.90.... kira dah berpatutan sesangat ler tu...

Suh Inche Izman angkat masuk troli...
Dia wat dek je..
Tak kasi beli ler tu...

Malam tadi tgh susun kasut...
Pastu kasut asyik jatuh2 je sebab dah penuh sangat..
Tetiba rasa SAKIT HATI tahap gaban naga sakti..

Terus aku terajang rak kasut yg lama tu smpi patah riuk..

Lepas tu LEGA.. terus start kete g umah mak aku makan nasi :)

Adakah ini yang dikatakan sempit hati?!!!


KISAH 2
Mesin basuh buruk dalam bilik tu kan dah elok balik..
Inche Izman dok pesan...
Jangan masukkan kain banyak2...
Jangan basuh toto dalam tu..
Jangan itu.. jangan ini...

Bie, AYANG DAH TAK PEDULI MESIN TU HOKAY !!!

Lepas2 pi layan mata tgk mesin 12kg yg siap ada dryer..
Hati ni mmg berkobar2 nak beli..
Installment pun takpe laaa...
Tapi kalau bayar cash pun cukup duit..
Maklum ler jualan bahan bakar sangat memberansangkan...
Cukup dah tau nak beli Blackberry :))

Tadi balik keje.. aku terus sumbat selai toto dalam tu..
Gedang gedung gedang gedung cam nak runtuh masa spin..

Ada akak pedulik?!!

TIDAK HOKAY!!

Adakah ini juga dikatakan sempit hati?!!
.
.
.