Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Thursday, September 30, 2010

UNUNDERSTANDABLE - wujudkan perkataan ni?


Kenapa kalau couple..
Time makan yg pompuan kena cover2 diri?

Heheh soalan berat di hari Jemahat..

Cam ler aku tak pernah malu-malu khen..

Hakikatnya MEMANG TAK PERNAH!!!

Masa dating 1st time ngn Inche Izman..
Kitaorg pilih dataran KKB sebagai tempat ngedate..
Buat pengetahuan kome-kome sumer..
Sebelum jumpa2 ni..
Kami hanya berhubung melalui surat & phone..
Sebab aku masih kat UPM Serdang..
Ada jumpa informal 2-3 kali kat Pej Pos say hi bye-bye gitu je..

Masa tu Inche Izman order roti bakar + teh ais..
Akak Zel.. teh o ais limau + chicken chop + fries satu mangkuk + air sirap..
2 kali nambah air..

Yang boyfren2 sebelum tu..
Camtu laa jugak.. cuma aku tak igt menu apa..
(mr x-bf ada beran mau wat pengakuan tak?
jgn tak tau.. ada seseorang tu adalah silent reader tegar di LWC)


Dulu-dulu aku rajin tau jumpa member chatting..
(aku dulu minah mIRC)
Jumpa kali pertama mesti aku letak syarat kena belanja aku KFC..
At least kalau lepas tu depa takmo jumpa aku lagi..
KFC Snack Plate dah lepas masuk perut :))

Semalam.. time aku makan dengan Khaleef..
Ada laa satu newly couple ni duduk depan kitaorg..
Alahai.. order mee goreng satu je..
Pastu saling tolak-menolak takmo makan..
Alasan 2-2 tgh kenyang..

HELLO!!! Ko kenyang apsal ko order...

Yang pompuan tu dok kata laa..
Saya memang kurang makan..
Tengahari selalu tak makan..
Malam pun kadang-kadang je..

Nasib baik badan dia mmg cam papan..
Kalau tidak.. mmg aku nak wat muka terjeluak depan dia..

Korang-korang dulu memang camtu ke?
Aku tau MR mesti camtu..
Ngenangkan gambor dia time kurus...
Sumer style malu-malus gitu..

Hahahaha... gelak besor di hari Jumaat :)

PEACE MAKCIK REHAN!!!
.
.
.

Suker kan...

.
.
.
.

Agak-agak aku dah jejak lum kedai ni..

Kalau mengikutkan firasat aku mengaturkan auto-entry ni..
Patutnya time ni dah menjelang petang di Cherating..
Ramai yang mencadangkan warung Aziz Satar ni..
Aku pun dah berniat nak cari..

Kak Mas Ayu.. Pn Mastura.. get ready ye..
Mana tau aku sesat banat lak kat sana..

Sotong menggoda weih...

Sini ada gak jual sotong tepung ni..
Kat KKB kedai mamak Fadzlina..
Camni ler rupa dia..
Tapi sotongnya liat giler..
Kalah makan daging bahagian murahan..

Takpe-takpe.. kalau jumpa.. aku pasti ambik gambor..
Nnt akan bagi korang sumer tatap..
Sambil ngecur air liur :)
.
.
.

Wednesday, September 29, 2010

Khaleef dan BAJEL

Bajel = Puzzle..

Selalunya papa dia je rajin melayan hal-hal puzzle ni..
Mami dia memang tak koser..
Kena lak kalau time buat tu dia asyik nak membaran..
Kang cepat je tangan aku hinggap kat dia..

Tu pun kan.. puzzle dia tu sebenarnya aku dah tulis nombor..
Senang sket kalau kena time tiba2 aku je ada kat umah..
Dia lak selagi tak siap puzzle tu..
Selagi tu laa dok mengharuk aku suh buat..

Camne leh dapat beli puzzle tu..
Sebab hari ni dia berkelakuan baik..
Kat sekolah pun ok..
Balik tu bawak dia gi makan.. g bank.. g kedai...
Sumer berkeadaan baik..
Tu yang dapat reward bajel rm2.00 :)
.
.
.

Check-up lagi... 23 weeks ++


Tak leh nak citer apa jadi check-up kali ni..
Sebab masa taip entry ni aku belum pegi pun lagi..
Sesaja wat auto entry untuk memastikan trafik mengalir.. ;)

Yang pasti.. BERAT NAIK 2kg..

Lega hokay... setelah 5 bulan dok turun takmo naik..
Kali ni naik dengan jayanya..
Maklum ler mabuk2 muntah2 sumer dah gone with the wind..
La ni jangankan MS... pening sket2 pun dah takde lagi..

ALHAMDULILLAH...

Check-up kali ni jugak..
Akan ditemani oleh Inche Izman wat julung2 kalinya..

Dulu masa Khaleef pun ada sekali je dia teman..
Kali ni pun rasanya sekali ni jelah..

Aku tak kisah pun pergi sendiri..
Sebab dah tau kan.. check-up kat gomen ni ambik masa..
Pada buang masa nunggu bini kat situ..
Baik duk umah wat keje lain..

Ni ada satu top secret!!

Aku dah mula beli baju baby tau..
Tak leh nak sabar lagi dah..
Geram je tengok baju kiut miut..

ANGAH + AWIN = sila jangan kecoh2 :)
.
.
.

Tengah Berkomeh...

Perkara penting yang wajib didahulukan..
Iaitu mencas bateri kamera..
Kang jadi kes cam pi Langkawi dulu..
Smpi hari ke-3 bateri dah kong..

Kali ni bawak 2 kamera terus...

Ada yang tak tau lagi ke mana kami nak pergi?


Ye-ye... mau pi Cherating sana..

Ni kira percutian tahunan kami sekeluarga ler..
Hanya Papa, Mami dan Khaleef..
Ni mmg acara wajib sejak Khaleef lahir..
Cuti-cuti biasa dalam Semenanjung M'sia sahaja..
Untuk golongan biasa-biasa cam kitaorg ni kira cukuplah tu..

Khaleef 1 tahun - Cameron Highland
Khaleef 2 tahun - Lumut / Pangkor
Khaleef 3 tahun - Langkawi
Kheleef 4 tahun - Cherating

So, tahun depan dah berempat.. lum tahu lagi..
Tengok laaa adik Khaleef camne gaya..
Kalau kena yg kuat meragam..
Cuti kat Sg Rehlah, Kalumpang jelah..
.
.
.

Tuesday, September 28, 2010

SKIM KUTU 30 JUTA...

30 Juta banyak tuh!!
Herankan.. kenapa orang-orang kat Mesia ni..
Suka sangat terpedaya dgn dakyah duit cepat camni..

Sebenarnya yg dapat duit cepat..
Dan dapat duit senang free-free gitu..
Adalah orang yang menganjurkannya..
Orang bawah-bawah ni..
Sila cari taik gigi celah2 gigi dan cuba jual..
Kot-kot leh dapat duit banyak dengan senang...

Selama aku keje kat sini..
Dah pelbagai skim aku jumpa..
Orang yang memujuk tu tebalkan muka..
Aku lak kebalkan hati..

Cakap sumer kemain besar lagi..
Pung pang... pung pang..
Sekali.. tetiba datang sini nak tumpang fotostat..
Pastu isi borang Bank Rakyat..
Apa kes wei.. untung ribu-riban sebulan tu..
Takkan wat personal loan kot klu duit dalam bank dah juta-juta..

Berbalik pada kutu wang pos ni..
Masa benda ni tengah hangat..
Yang banyak membeli wang pos ni..
Adalah golongan yang berpendapatan rendah dan sederhana..
Bila dah terlungkup camni.. big boss kena tangkap..
Manakan pendapatan dah rendah.. lagi dah ada personal loan..
Kesudahan sapa yang susah..

Biar laa aku hidup biasa-biasa je..
Hadap laa jual brooch, bahan bakar, ambik upah taip tesis..
Janji aku takde hutang piutang ntah hape-hape nak dibayar..
.
.
.

Berbaju Raya di Raya ke-20

Akhirnya... siap gak baju raya aku 5 pasang..
Semlm baru akak tu call habaq kata dah siap..
Bukan calang-calang lambat dah tu..

Sorry ye kak..
Tahun depan tak nmpk dah kelibat saya kat kedai tu..
Taubat!!!

So, seminggu yang akan datang ni...
Memang hari-hari akan cun-melecun pakai baju baru :)
Sayangnya takde kasut raya yg mahu dipakai bersama..

Tapak kaki dabal ni..
Skang ni hanya muat selipar cap BATA..
Kalau pakai sandal sekali pun..
Rasa cam darah tak leh lalu..
Lepas dah bukak kang.. mmg kaw2 punya sembab kaki..

Tugasan hari ini.. selain membakar bahan bakar...
Adalah untuk menyediakan auto-entry untuk selama 4 hari..
Kan nak pi holiday ni.. (padahal belum confirm)
Kang bosan lak korang takde benda nak hadapkan...

Ok tak leh berlama-lama ni..
Ada lawatan dari sekolah menengah...
Hehehe terasa cam Zoo pulak..
Depa sebenarnya nak lawat Pej Pos..
Tapi sebab pejabat aku ni dah merangkap Pej. Pos..
Kena laa gak bagi sepatah dua kata :)

Ni kira Executive Talk gak laa kan...
.
.
.

Harapan makin cerah...

50% cam dah jadi...

So, sapa-sapa ada recommendation tak?

Nama warung?
Nama gerai?

Lagi makanan apa yg best untuk dicuba?

Destinasi - Kuantan - Cherating - Kemaman..

Tarikh pergi - 30hb Sept 2010
Tarikh balik - 1hb Okt 2010

MAS - ko tak nak jemput aku datang raya ke?
.
.
.

Monday, September 27, 2010

Kesabaran kadang-kadang ada hadnya..

Budak ni semlm.. agak teruk gak kena dengan aku..
Perangai dia skang yang bukan-bukan...
Asal ke kedai je nak mainan...
Pastu bukan reti tunjuk yang murah-murah..
Nak yang rege rm30 ke atas je..

Kalau tak dibelikan..
Lari keluar kedai pastu jalan sorang2 jauh-jauh..
Lagi aku kejar.. lagi jauh dia lari..
Takde laa nak fikir motor laju ke.. kete tak nampak dia ke..

Semlm camtu gak..
Tipu aku kata nak makan nugget KFC..
Padahal dia nak gi kedai sebelah KFC..
Sampai je terus menuju ke kedai tu.. tunjuk train set rege rm39.90..

Yang aku benci tu...
Train set dia.. ada lebih 10 set...
Jangan tak percaya..
Memang dia banyak mainan hingga tahap melampau!!

Bila aku takmo beli..
Dah lari sana-sini.. masuk kedai tu meniarap sambil melalak..
Aku muka dah merah.. MARAH + MALU..

Mesti orang lalu-lalang dok kutuk cakap aku kedekut..
Sampai sanggup tengok anak meniarap melalak punya kuat..
Padahal.. kalau nak diikutkan..
Mainan dia kat umah.. lagi banyak dari yang ada kat kedai tu..

Dekat 1/2 jam gak ler wat drama kat kedai tu..
Last2 dapat gak seret dia masuk kereta..
Sampai dalam kereta.. memang cukup-cukup laa aku bagi!!

Rasa cam dah melampau sangat-sangat..
Bukan aku je cakap camtu..
Cikgu kat sekolah pun mula komplen..
Cakap dia takmo wat keje sekolah..
Takmo duduk diam.. Mengacau kawan..

Jangan kata alasan nak dapat adik..
Aku dulu ada je masa nak dapat adik..
Takde pun perangai jadi teruk smpi camtu..

Sampai rumah.. aku suh dia minta maaf..
Boleh laa dia jawab..

"MAMI YANG PUKUL KALEP.. MAMI LAA SORRY"

Memang keras hati..
Pastu menyambung baran lak kat umah..
Baran je dia tau.. baran aku tak ambik kira lagi..
Kena lagi 2-3 das..

Setakat skang ni aku belum rasa menyesal lagi..
Sebab aku rasa he deserved it..
Pagi ni ada laa perubahan sket..
Tak payah aku nak terjerit2 nak suh bersiap pi sekolah..
Tgk laa kang bape hari boleh tahan..
.
.
.

Teringin tapi terhegeh-hegeh!!!

Dari malam tadi dah berangan nak makan roti canai..
Bangun tido cam biasa kul 6.59 pagi..

Pastu terkial sana.. terkial sini...
Kul 8.35 pagi baru nak mandi & siapkan Khaleef..
Kul 8.45 pagi siapkan diri sendiri..
Kul 8.55 pagi baru nak pi buang sampah..
Kul 9.00 pagi baru nak kunci gate, masuk kete & anta kalep pastu g keje..

Kul 9.10 pagi terus hala pi pejabat..
Dah lewat 10 minit..
Jangankan roti canai..
Roti gardenier coklat pun tak sempat nak suap masuk mulut..

LAPAR!!!

Dan kesimpulannya..

kalau roti canai cicah kuah dhal yang kaw2 punya..

JANGAN TAK PERCAYA...

Aku selalu selamber je order 3 keping terus makan kat kedai ;)
.
.
.

Takde masa...

Belum sempat nak hapdet PECER lagi..
Tengah bergelumang dengan tesis customer..

Pastu K*M T*K GU...

Ni paling aku meluat..
MASTERjie ada problem laa pulak..
Telah membazirkan sumber bahan bakar 7-8 keping..
Lagi membazirkan masa aku setiap 3 jam kena bgn tido cek lappy..

Utk yg sudah melampiaskan order..
Minta maaf sangat-sangat...
KTG akan ada delay smpi problem dapat disetelkan..
(problem mulut tak sama dengan bunyi)

Seperti 2-3 org yg sudah tahu..
Lusa Akak Zel korang ni..
Akan dibawa oleh Inche Izman tersayang sangat-sangat (terus double sangat)
Melampiaskan rasa mengidam nak makan SATA KEMAMAN..

Belum confirm lagi..
Tapi cuti dah apply..
Kena tengok result check-up 30hb ni jugak..
Kalau sumer serba ok..
Maka berangkat ler kami sekeluarga..

Ok sat lagi ada masa aku hapdet pasal Khaleef..
Skang ni perangai dia...
EEEEEEEE!!!!! aku ni bawak sabar je banyak-banyak..
Tapi dalam sabar-sabar tu terlepas gak sedas-dua..
.
.
.

Camne mau kasi kuar Tora Terbang

Kalau tayar hiasan tepi gate tu hampir hilang dek air..
Agak-agak... tayar kecik tora terbang aku lepas tak?


tempat aku park ni ala2 tinggi sket..



Nak lepas gate tu je ala2 problem sket..
Kat situ dalam..
Pastu buatnya enjin termati ke hape dalam air dalam tu..
Sapa nak tolak AKU & TORA TERBANG...

Haruskah minggu depan pi welding..
Pasang sayap pada Tora Terbang?!!!
.
.
.

Sunday, September 26, 2010

Comei dan rasanya sedap..

Selepas membelasah air gas 2-3 gelas..
Kek yg mula2 cam takmo sentuh..
Sekadar ambik bau je..
Lama-lama tak tahan..
Baham jugak sepotong kecik..

Pastu melepas kempunan makan ketupat palas dgn rendang ayam..
Lagi ada mee udang.. belasah satu mangkuk..
Pastu desert tak berani makan..

Pastu ada BBQ..
Yang ni seriyes perut aku dah sendat..
Baby dalam perut pun tak selesa dah agaknya..
Dok guling sana-sini..
Makanya tak makan ler BBQ ikan & ayam..
Khaleef smpi ke Mambang menjerit nak makan Hot Dog HITAM!!!

Raya ni diperhatikan..
Makin lama makan2nya makin mewah..
Belum ada 1 rumah pun lagi.. dtg jamu kuih semata..
Ada je yg depa sediakan..

Tapi kalau nak mai rumah yg ada kuih 2 jenis..
Dan confirm hidang kuih semata...

SILA BERKUNJUNG KE NO.11, KOTA MALIM PRIMA :))
.
.
.

Tajuk sama seperti gambar...

cr to http://hafizmustafa.blogspot.com

Bosan ler bila zaman-zaman iPhone dah smpi version 4..
Tetiba dapat Nokia 3310..

Hari ni ada student baru masuk..
Mula2 cam malas nak terima dah..
Sebab tak lama lagi ada kursus untuk..
Warga Felda yg dpt lappy free sorang satu..
Tapi tak reti nak pakai...

Tapi kenangkan pada aku duduk goyang kaki..
Baik aku ajar je barang sorang dua budak baru..

Tapi.. dah letak syarat..
Mesti sekurang-kurangnya.. dah pernah menaip..

Budak ni.. masa aku interview melalui phone..
Dia cakap dah agak biasa guna PC..
So, pada hemat aku..
Paling lama masa dia ambik nak abih satu buku teks tu..
Lebih kurang 5 minggu..

Sekali pagi ni datang..
Pegang mouse pun terkial-kial..
Double click pun tak pass..
Apa lagi drag and drop...

Membuatkan mood aku pagi tadi ala2 bagus..
Sebab dapat makan nasi lemak rendang kerang..
Tiba-tiba berubah ala2 sarapan biskut cracker low salt..

Nak jadi hangin lagi..

"MAK SAYA BAGI RM30.00 JE UTK YURAN KELAS"
(sama ada betul.. ataupun dia yg kibat lagi rm20.00)

Ini pun satu lagi aku tak suka..
Aku tak kisah.. kalau student mintak bayar ansuran..
4-5 kali pun takpe..
Telecenter bukan organisasi mencari keuntungan..

Tapi.. tolong jangan mengkhianati info yg aku dah bagi..
Aku dah SMS kata yuran RM50.00..
Maknanya.. ansur ke.. cash ke.. credit card ke.. mesti jelas abis rm50.00
Abih tu kalau bayar Rm30.00 je..
Lagi RM20.00 tu aku ke nak kena bayar?!!
.
.
.

TAK PAHAM!!!!!

Kalau dok view INFO Astro tu..
Tetiba ternampak apa-apa je pilem Pak Usop..
Yang melibatkan Erra & Awie..

Mami sila ON laptop dan hadap sampai lebam..
Khaleef sila cari apa-apa aktiviti sesuka hati..

Kamiorang mmg takde chance dah nak tengok cenel lain..

Ni semlm tayang kat TV3..
Benci taw...
Padahal Ahad adalah hari bini u melayan variety show kat KBS...


Lihat laa Erra Fazira dan Ziana Zain zaman berkerak dulu..


Aku bukannya tak leh terima citer-citer Pak Usop ni..
Semua citer-citer di atas.. termasuk sequel..
Jangan tak percaya..
Sumer aku layan kat wayang taw..
Wpun time tu.. sekolah lagi..

TAPI...

Aku paling tak leh belah..

Guna AKU-KAU antara pakwe makwe.. tunang.. laki bini..

Pak Usop ni agaknya masa dia bercinta mmg cakap AKU-KAU..
Skang jangkit pulak dengan anak dia si Samsol tu..

Takkan laa dia tak tau..
Orang skang ni...
Bercinta je baru.. dah panggil...
PAPA-MAMA.. AYANG-ANJE.. BABY-BAYI....

Apa pun.. aku akan terus terstuck dengan pilem2 Pak Usop ni..
Selagi Inche Izman adalah peminat tegar!!!
.
.
.

Saturday, September 25, 2010

Untuk yang ORDER bahan bakar...


Sorry sebab kali ni pending order agak lama..
DVD version '+' yilek di pasaran..

Hari ni sudah dapat bekalan..

Tu pun dapat jenis yang mahal..

Yang rege-rege biasa masih belum ada stok..

JANGAN RISAU..

Harga bahan bakar tetap sama :)


So, selewat-lewatnya semua pesanan anda..

Akan diposkan minggu hadapan..

Sila sabar menanti :)


Yang baru nak berkecimpung..
Boleh emel order

spiderx_woman79@yahoo.com :)
.
.
.

Thursday, September 23, 2010

Tiba-tiba semangat nak menggigih...

Mula-mula kat PID tension..
Pastu tetiba timbul rasa nak makan itu.. makan ini..
Fikir-fikir cam sumer brg dikehendaki ada dalam peti ais..
Smpi umah, terus bersilat laa kat dapur..


Sambal ikan bilis..
1st time Inche Izman kata sedap & kena selera dia..
Selalu ada je tak kena..
Kurang asam la.. terlebih garam laa.. ikan bilis liat laaa...

Ni lauk aku sorang je makan..
Sambal terung campur udang kering..

sNi sayur Khaleef bersama Apak nyer..
2-2 giler kacang panjang masak kicap..

Ni lak ikan pari bakar..
Dengan penuh rajin, menghasilkan perapan..
Selalu main kunyit serbuk + garam je..

Bahan Perap (sumer kisar)
- Bawang merah
- Bawang putih
- Kunyit hidup
- Cili kering
- Serai
- Garam

Ni air asam gaul je..
Selalu Inche Izman, kalau ikan bakar..
Dia nak air asam tu cam buat sambal belacan..
Then masukkan air asam + perahan limau..

Hari ini sudah malas mau buat..
Sebab dah smpi masa tgk Cinta Kirana..

Komen keseluruhan...

KALAU DARI DULU MAMI MASAK CAMNI KAN BAGUS..
TAKDE LAA KEJANG PERUT PAPA MAKAN LAUK SAMA HARI-HARI..

Nak tau dak..
Masa tahun pertama kahwin dulu..
Aku bantai masak lauk yang sama je hari-hari..

1- Ayam goreng kicap
2- Cendawan rebus
3- Telur dadar

Ni 3 je aku tau.. Ikan tak boleh.. sbb aku tak tau siang..
Laki aku lak takmo india lori tu siangkan..

Tapi tahun ni laa paling merekod sekali..
Sedap tak sedap belakang citer..
Janji kalau orang tanya KO PERNAH MASAK *********?


PERNAH!!!!
.
.
.

Wednesday, September 22, 2010

King Of Baking @ Kim Tak Gu

Untuk peminat drama Korea..
Drama ni tengah main kat KBS2 (303)...
Tapi kat Korea sudah habis tayang 30 episod minggu sudah..

Ni salah satu citer terbaik pada tahun 2010 ni..
RATING hampir keseluruhan mendapat tempat pertama..
Sama ada luar negara atau dalam Korea..

Kim Tak Gu adalah anak kepada Presiden Kilang Roti yg tersohor..
Malangnya, dia hanyalah anak luar nikah..
Hasil hubungan presiden dgn pembantu rumah..
Anak betul presiden ni ada 3 org.. 2 pompuan 1 lelaki...

Kim Tak Gu tinggal di rumah ayahnya..
Dan sangat dibenci oleh mak tiri dan adik-beradik lain..
Lebih-lebih lagi Ma Jun (2nd hero), adik tiri lelaki..

Mak Ma Jun, isteri presiden cuba menjadikan Ma Jun presiden..
Wpun pada hakikatnya Ma Jun tidak berhak.


Sampai laa satu ketika mak kandung Kim Tak Gu hilang..
Mula laaa hidup dia sbg budak liar sambil mencari mak dia..

Mak dia hilang ada kena mengena dengan mak Ma Jun..


Suatu hari ntah cmne dia masuk kedai roti dan di terima sebagai pelajar..
Masa ni laa bakat dia sebagai pembuat roti terkemuka terserlah..

Kebetulan Ma Jun pun berada di sekolah yang sama..
Dia selalu ler mengenakan Kim Tak Gu ni..

Maka, berjayakah Kim Tak Gu menjumpai ibunya?
Berjayakah dia menjadi pembuat roti terkenal?
Dapatkah dia mewarisi kilang roti ayahnya?
Siapa yang berjaya menjadi gefren dia?

Lagi SINOPSIS leh baca sini..
.
.
.

Kalau anda gembira tepuk tangan

Hari tu kan.. masa tak dapat 500..
Aku pasrah & redho je..
Takpe laa pikir.. bukan rezeki..

Sekali hari ni..
Sedang otak sarat berfikir nak bayar segala perbelanjaan wajib..
Tiba2 dikejutkan dengan berita gaji tak masuk lagi..

Setelah dikaji-kaji..
Yang mana kontrak dah siap.. dapat dah gaji..
Tapi katanya slip gaji ada..
Kalau kontrak aku tak gak siap.. maknanya takde laa tu gaji...

Mengadu pada Inche Izman..
Dia cakap takpe laa.. boleh guna duit papa dulu..

Ok.. terus sms senarai

kereta - rm600
insuran - rm310
letrik - 130
cc - 300
jpa - 50
astro - 100
streamyx - 110
tadika Khaleef - 150

Ok bie.. sila bank-in rm2000.00 lebih kurang..

Terus Inche Izman mencadangkan kuar laa ASB..
Hehehe.. terus tak jadi kata pakai duit abang dulu :))

Dengan berbekalkan perasaan bengang..
Pi ler jumpa MR kat pejabat dia..
Dia tak berapa tertekan sangat..
Menjadikan aku lagi tertekan..

Kul 12.00 tgh.. cepat-cepat balik Tg Malim..
Sebab nak ambik budak Ahmad balik sekolah..

Masuk kereta..

MAMI TEPUK TAU...
KALAU ANDA GEMBIRA TEPUK TANGAN...

HUWAAA !!!

Aku terpaksa jugak ler tepuk walaupun rasa cam nak menangis
.
.
.

Kalau dah anak jantan...

Siang hari tadi dia bantai tido dari kul 4.00 ptg smpi 9.00 malam..
So, malam ni segar bugar ler..

Oleh kerana malam ini mami wajib tonton CSI..
Kena laa cari satu keje untuk dia..

Main beyblade dia dah boring..

So, aku turunkan kete buruk berabuk ni..
Pastu suh dia gilapkan..

Tu ler keje dia semalam-malam ni :))
.
.
.

Tuesday, September 21, 2010

Vooosaaaaannnnnnn....

Bihun goreng dah habis sebekas...
Air kosong dah habis setupperware...

Apa lagi mau buat..

Pejabat yg kecik ni.. kalau takde orang..
Maknanya takde laa keje..

Mana laa hilang sumer murid2 & user2 kesayangan aku ni..

Geng Paddayappa aku tau ler sekolah..

En. Lim... Mr Kumar... En Amir...
Mrs Hong.. Tn Haji...

Mana kamu sumer hilang ni?

Jangan nanti kamu muncul semula tahun depan..
Dan cakap nak sambung belajar balik..

Padahal sket je lagi silibus nak habis..
Tiba-tiba missing in ation..
Takkan tak abih2 raya lagi kot..

Di kala-kala camni.. baru ler terasa betapa berharganya user..
At least leh gak laa wat kawan sembang-sembang..
Cerita hal2 isu semasa..
Kes2 buang bayi.. bunuh diri.. kena bunuh..

Cakap pasal kena bunuhkan..
Masa mula2 Sosilawati tu diberitakan mati..
Malam tu aku tak leh tido..
Pejam je mata cam ternampak2 dia berjalan laa..
Tengah beli kerepek laaa...
Gambor billboard dia..

Kira memang mengganggu fikiran betui laa..

Pastu baru laa teringat..
Awat laa aku tak sedekah ayat2 apa2 yg patut pada dia..
Lepas2 tu baru bayangan dia tak muncul dah..

.
.
.

Kiri dan Kanan = cam belon!!!!



Kiri dan kanan sama-sama naik..
Cam ada pertandingan pulak..

Ini ler salah satu sebab aku malas nak pi raya umah orang..
Kalau kena dok atas kerusi takpe lagi..
Kalau kena dok atas lantai..
Nak bangun.. punya laaaaa hazab!!!

Minggu lepas.. maybe sbb makan cam-cam..
Maklum laa raya..
Bengkak smpi ke lutut..
Kira kepala lutut pun naik sembab..

Dah ler sembab.. kena lenguh lak tu..
Tu yg paling tak tahan.. lenguh kemain..

Kebetulan Inche Izman ada..
Mintak ler tolong dia urutkan..
Mana ler tau ada urat @ otot terkehel ke hape..
Kot2 laa berkat tangan laki mau hilang lenguh..

Minyak sumer dah sapu..
Dah nak start berangin..
Urut tak jugak lagi..

"Abang nak picit apa pun tak tau.. otot takde... urat lagi laa tak nampak..."

BIE.... SADAP YOU!!!!
.
.
.

Gauri The Unborn... tgh layan kat B4U :)

Filem ni patut ditonton oleh si Pembuang Bayi..
Citer ni pasal janin yang membalas dendam terhadap ibu bapa..
Setelah dia digugurkan sebelum lahir..

Kadang-kadang fikir...
Elok gakkan.. baby yg dibunuh.. janin dibuang tu..
Kembali menghantui ibu bapa lahanat depa..
Masa tu baru tau langit tinggi rendah..

Masa dedulu.. time aku belum pregnant adik Khaleef ni..
Selalu je berangan..
Kot2 ada orang sangkut baby kat pagar rumah aku..
Kan best tetiba dapat baby..
Yelah, kalau dh tersangkut kat gate tu..
Maknanya rezeki kita laa kan..


Tapi.. heran gak org-org yang buang bayi ni..
Depa tak payah pun susah2 nak check-up ke..
Pantang itu ini.. makan ubat sebeban...
Senang je pulak tu sepanjang mengandung...
Dah tu nak lahirkan pun sket punya senang..
Tak payah nak ready 5K - 6K nak beranak..
Lepas beranak pun tak payah susah2 nak pantang..
Takde pulak tu bentan ke.. masuk angin ke..

Agaknya berkat dari baby yang tak berdosa tu..
.
.
.

Monday, September 20, 2010

Manja abang...

Nak duduk celah abang Kalep..
Tapi abang tak layan sbb mamai baru bangun..

Dapat pun..
Smpi tersenget-senget nak manja dengan abg Kalep..

Ini dia budak manja yg semlm bad mood..
Bangun tido pagi ni baru OK..
.
.
.

Emergency Call...

Seperti kelaziman...
Lepas Subuh gajah jam 6.59 pagi..
Confirm pastu masuk selimut balik..
Kang kul 8.30 pagi baru buka mata..

Baru je nak mimpi makan nasi lemak sambal kerang..
Tiba2 handphone berbunyi betul-betul atas kepala..

Rupa-rupanya.. nurse bidan hospital lak mula menghantui hidup aku..
Sebelum ni.. nurse klinik kat umah mak aku tu je..

Tujuan dia called, sbb nak mengingatkan tentang appointment2 akan datang..

23/9 - Jumpa pakar dietician..
25/10 - Jumpa O&G
29/11 - Jumpa O&G

Selain dari itu.. 30/9 dan setiap Khamis hujung bulan..
Tetap kena g gak klinik wat pemeriksaan rutin..

Pastu dia tambahkan lagi satu keje..

"BSP kena wat tiap2 bulan ye Puan..."

BSP ni yang ambik darah 4 kali satu hari nak tgk paras gula..

Cam nak depress gak rasa..

Tapi semlm aku jumpa ramai Mak2 Yung yg masalah lebih seriyes dari aku...
Ada yang gugur smpi 7 kali..
Ada yang cucuk insulin kat perut..
Ada yang seminggu sekali admit pasal high BP..
Ada yang anak dlm perut kurang gerak..

Makanya... aku adalah jauh lebih bertuah dari mereka..

Apa sangat laaa sebulan 2-3 kali pi spital..
At least lepas tu leh terjah Rasa lawat Rehan :))

Wahai anak dalam perut...
Cepat laa tunjuk kemaluan kamu...
Mami ni dah gatal tangan nak shopping baju-bajan & barang-barang..
Maklum laa.. hari tu igt abg Kalep kamu tu one and only..
Barang2 dia sumer dah kasi kat orang..
.
.
.