Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Monday, February 28, 2011

Berangankan FOC :)

Ngepam 4-5 oz pn nak memekak dalam FB..
Dalam blog..

Eh, suka aku laa..
Susu aku.. blog aku.. FB aku..
Ada aku mintak susu ko?!!

Tetiba.. hahahahaha...
Dari avent manual yg cokia..
Berangan nak freestyle terus..
Lebih kurang 1/2 bulan gaji ni..

Tapi gaji aku ada tertunggak 2 bulan..
Hutang-piutang lak dah setel dgn duit saving..
Haruskah pejam mata dan order..

Ada satu iklan kat mudah.com.my..
Jual RM1450.00..
Ni dah murah ke mahal?

Rehan.. ko sila imejin..
Kalau laa Jeman terserempak dengan aku kat dapur gini gaya..
Tengah masak nasi ngn goreng ikan..
Agak-agak pastu dia lalu tak makan?!!!
.
.
.

Sunday, February 27, 2011

Setem free ke?

Sebalik pokok tu dan tiang...
Punya laa ramai orang nak bayar saman..
Hari ni kan last :)

Biasa laa tabiat orang Malaysia..
Selagi tak hari terakhir.. selagi tu laa takmo pi bayar..
Last minute lagi thrill..

Tu jap lagi mesti ada yang berang..
Sebab line bayar saman kat pejabat pos ni selalu tak stabil..
Masuk tengah hari.. tup-tup kang tak leh bayar dah..
Awak dah lencun ketiak beratur tengah panas..
Tetiba kang tak boleh bayar..
Dah kena g tempat lain pulak..

Aku pun ada gak saman..
Speed trap pada tahun 2005 dahulu..
Mula2 kena tu RM300.00..
Pastu lepas 2-3 tahun kurang jadi RM150.00..
Ni sempena 50% diskaun...
Dah tinggal RM70.00 sajer..
Berkat tu aku peram selama 6 tahun...

Kesian pulak yang kena saman antara 2009-2011..
Takde diskaun lansung..
Kena bayar full rm300.00..
Patutnya org yg bayar cepat.. diskaun laa kan..
Orang yang bayar lambat bagi penalti lagi.. supaya serik..
.
.
.

Cabaran hari ini = 20 oz..

Ni gambor minggu lepas..
Punya laa banyak susu hari tu..
Sampai tak muat botol..
Aku lak tak bawak botol lain..
Terpaksa laa stop ngepam wpun nenen berat lagi..

20 oz.. untuk esok hari..
Sebab esok seharian aku takde rumah..
Selalunya separuh hari.. lebih kurang pakai 9 oz..
Ni nak tinggal smpi lewat petang..
Koman-koman nak ada 20 oz ler..

Hari ni baru ada 3 oz..

Susu beku banyak sebenarnya..
Ada 19 bekas x 3 oz setiap bekas..
Tapi risau.. sbb dah tau Hasya punya peel..
Takmo susu beku..
Kang apa-apa hal.. aku lak jauh kat KL..

Takpe.. demi si Tembam..
Biar pam sampai kempis hari ni :))
.

.
.

Hasya in action :)

Menguap sepenuh perasaan

Pastu sambung dengan adegan merengek-rengek manja
.
.
.

Saturday, February 26, 2011

Khurafat.. TNB MESTI SUKER!!!

Satu lagi filem perjanjian syaitan..
Tapi aku bukan nak bagi review filem ni..
Nak bagi kutukan membina sahaja..

Filem ni aku tengok melalui Astro First..
Ikutkan aku dah donlod citer ni awal melalui torrent..
Tapi dah adik-adik aku nak tgk ikut TV..
So, kami purchased laa citer konon2 paling seram di Malaysia..

Yang aku tak puas hati dengan citer ni..
Terlampau banyak scene dalam gelap..
Tau laa nak menimbulkan elemen seram..
Tapi kalau dah sumer tempat gulap je..
Pasang lampu satu.. apa kehei nyer..

Macam tak logik..
Dalam hospital gelap..
Bilik mayat gelap..
Pejabat gelap..
Rumah gelap..

Gelap sangat sampai muka hantu pun kekadang aku tak nampak..

Pastu.. Sabrina Ali jadi x-gefren Johan..
Dah macam rupa makcik kepada Johan..
Liyana Jasmay jadi isteri Johan..
Dah macam rupa anak sedara kepada Johan..

Sorang muka terlampau tua..
Sorang lak muka terlampau muda...
Apa-apa pun..
Dari segi pengajaran..
Filem ni mmg ada pengajaran di sebaliknya..
Jangan laa sesekali cuba bersahabat dengan syaitan iblis..
Kerana wpun depa ni jahat...
Tapi..

JANJI ADALAH JANJI...
.
.
.

cr gambor to http://danielmalek.wordpress.com
(juga owner kepada http://kedaienchedanny.blogspot.com/)

Thursday, February 24, 2011

Nak makan penguin..

Petang semalam Hajah Norlia takde rumah..
So, balik keje lapor ler sumer orang..
Ada Maggi Ayam 2 bungkus..
Aku pun masak ler..

Lepas masak tu bagi kat Inche Izman separuh..
Lagi separuh biar dalam periuk..
Mana tau sapa2 balik kang nak makan jugak..
Khaleef tak bagi..
Sebab dia tak reti makan yg berbentuk mee-mee ni..

Tiba-tiba Khaleef muncul kat dapur..

"MAMI KALEP NAK MAKAN PENGUIN!!" (dia sebut PENGIN)

"PENGUIN?!!!!"

"MACAM PAPA.. MAKAN PENGIN"

"MAGGI?!!"

"YE MAMI.. KALEP NAK MIGI.."

Hehehehe.. punya laa jauh Penguin dengan Maggi..


.
.
.

Akibat beregu..

Berkat sama-sama mencium bau bantal busuk Kalep..
Yang warna asalnya ialah PINK..
Skang dah jadi kelabu asap..

Petang semlm, depa berdua ni beregu tido petang..
Dari pukul 2.30 ptg smpi kul 5.30 ptg..
5.30 abang dah bangun..
Tapi adik dia meneruskan perjuangan dari Tg Malim smpi ke Kg Gumut..
Sampai Kg Gumut.. dia tido lagi tu..
Bangun kejap-kejap isap nenen..

Akibatnya..

Adik bangun kul 3.00 pagi tak leh tido dah smpi siang...
Abang lak 3-4 kali terbangun dari tido nak tgk TV..
Mami dia pulak.. mata dah cam Zombie Kg Gumut..
Papa dia pulak.. HADE DIA KESAH!!!
.
.
.

Kemelut bakal berakhir...

Akhirnya..
Sudah muncul emel yang ditunggu-tunggu oleh warga PID..

MAJLIS TANDATANGAN KONTRAK
2011/2012 KAKITANGAN PID


Akhirnya.. balasan untuk orang-orang yang SABAR..
Wpun aku banyak kali hilang SABAR..
Mencarut yang bukan-bukan..
Mengarut sana-sini..

Tapi ketahui laaa..
Jauh di sudut hati.. Jauh dari pengetahuan semua..
Hati ni tak berhenti-henti berdoa..
Semoga ada sinar di tahun 2011 ni..

Maklum laaa..
Baru dapat anak..
Inche Izman pun bukan bergaji besar..
Plan B samar.. Plan C takde..
Saving pun agak-agak lepas hutang 2-3 bulan..

Oleh itu..
Akan ada kenduri kesyukuran sekali dengan cukur jambul Hasya..
Tapi belum ada tarikh lagi :)

Harap semua kawan-kawan blog dan FB..
Terutama rakan-rakan PID..
Yang sudi memberi kata-kata semangat..
Memberi sokongan sesama sendiri..

JANGAN LUPA DATANG KENDURI ;)
.
.
.

Wednesday, February 23, 2011

Pagi yang lembab...

Baru puji Cik Hasya semalam..
Malam tadi dia wat balik perangai tangki tak penuh dia..
Nak ngempeng sepanjang malam..
Pantang terlepas.. melalak cam kena bantai!!

So, pagi yang sembam ni..
Aku pun muka ala2 Hantu Kak Limah..
Datang gak PID bosan ni sbb ada kelas pagi..

Dengar-dengar citer.. kemelut PID bakal berakhir tak lama lagi..
Tapi lum pasti.. berakhir dengan kegumbiraan..
Atau berakhir dengan tragedi buah epal..
Kerja pun tak gembira..
Tak kerja pun tak gembira..
Pi mai pi mai tang tu ler jugak..

Tiba-tiba.. perkataan SUSTAINABILITY muncul balik..
Boleh ke tidak? Apa KPI?
Eeee boooooosaaaaaaannnnnnnn !!!
KPI mende nyer lagi..

Apa-apa pun..

ADA GAJI ADA KERJA..
TAKDE GAJI.. SENDIRI MAU INGAT LAA...
.
.
.

Tuesday, February 22, 2011

Sudah jarang meragam..

Lega dah sangat-sangat skang ni..
Satu malam.. Hasya bangun dalam 2-3 kali..
Tu pun sebab haus..
Menenen dalam 5-10 minit..
Pastu lelap balik..

Skang ni satu je masalah dia..
Kalau minum EBM guna botol..
Lepas minum, lum sempat lagi nak sendawakan..
Memancut muntah..
Kang dah lepas sendawa.. muntah lagi..
Abih tu apa yang tinggal dalam perut dia..

Kalau direct BF..
Muntah jugak.. tapi lambat sket..
Kadang2 tengah BF tu tetiba je menyembur muntah..

Dedulu takde laa teruk sangat..
Skang ni makin menjadi-jadi pulak..
Tilam.. bantal.. smpi lencun dengan muntah dia..

Ke perut dia penuh sangat susu?

Sbb skang ni lubang putingkan dah besar & banyak..
So, laju jelah dia hisap cam hisap botol susu..

Ada cara ke nak mengatasi masalah ni?

Satu lagi pasal EBM beku..
Lansung dia takmo minum..
Aku pun dah malas nak wat stok beku..
Dalam peti ais adalah dalam 15 bekas je lagi..
.
.

SABAR...

Aku : Hello AmBank.. I ni peminat Mizz Nina anak tuan punya Ambank..
Ambank : Ye OK.. Boleh saya bantu Puan..
Aku : Camni.. Pihak bank boleh tak SABAR pasal duit kete saya tu.. Boss saya mintak SABAR 2-3 bulan. Mereka sedang berusaha..
Ambank : What the Hell!!

Aku : Hello Bank Islam..
Bank Islam : Ye Puan, boleh kami bantu..
Aku : Bank Islam mesti boleh faham pengertian SABAR kan?
Bank Islam : Maksud Puan?
Aku : Boleh tak SABAR pasal duit credit card saya tu.. Boss saya mintak SABAR 2-3 bulan. Mereka sedang berusaha..
Bank Islam : What the... (bank islam takleh mencarut)

Aku: Hello Prudential..
Prudential : Ye Puan, ada apa masalah?
Aku : Ni pasal medical card saya dan Khaleef.. boleh tak posponed dalam 2-3 bulan monthly payment? Boss saya mintak SABAR 2-3 bulan. Mereka sedang berusaha..
Prudential: What the story morning glory...

Aku : Hello Astro.. Hello Streamyx.. Hello TNB.. Hello Jabatan Bekalan Air
(call sumer sekaligus.. jimat credit handphone)

Mereka : Ye Puan, ada apa-apa yang boleh kami bantu?
Aku : Bil-bil saya tu.. agak-agak boleh tak tunggakkan dalam 2-3 bulan.. Astro, jangan laa hari-hari suh mesin kome tu call i... TNB, tak yah laa anta surah kuning tulisan merah tu.. Streamyx, tak yah lah suh sapa-sapa call i.. Boss saya mintak SABAR 2-3 bulan. Mereka sedang berusaha..
Mereka : PIOMAPIOSO!!
.
.
.

Monday, February 21, 2011

Orang Kaya Kg Gumut

Wahai anak mami yang tembam laksana pau yik mun..
Lagi suara merdu melalak setiap jam 3 pagi smpi siang..
Lagi suka minum susu mami sampai menyembur-nyembur punya kenyang..

Boleh mami pinjam duit?!!!
.
.
.

Tiba-tiba.. NOH HUJAN itu hensem..



Aku tak pernah kisah pun Noh ni sapa..
Lagu Hujan yang aku tau..
Lagu Aku Adikmu dan Engkau Abang..
Tajuk pun tak tau hape :)

Tiba-tiba Ahad lepas melayan Mentor 5..
Tgk Noh on d way ke Sri Pentas dari KLIA..

Eh-eh.. tiba-tiba akak merasakan..

NOH ITU HENSEM LAAAAA....

Lebih-lebih bila dia melayan makcik tua tak sedar diri tu..
Dengan HUBBY AI yang tak sedor sore cam musang mati terkepit...

NOH time tu sangat hensem...

Tunang dia juga sangat lawa..
Apa-apa pun..

Tetiba..

Akak Zel adalah peminat kumpulan HUJAN :)


.
.
.

Sunday, February 20, 2011

MAKCIK REHAN mesti mengamuk!!!

Gaji dah masuk..
Malangnya hanya separuh..

Bila separuh.. maknanya..
Makcik Rehan adalah tidak mendapat lansung gaji..
Sebab yg dapat separuh ni..
Kontrak tamat pada 15 Jan 2011..
Manakala dia pulak.. tamat kontrak pada 31 Disember 2010..

POHRAM.. baik ko get ready nak cabut econ hari ni..

Untuk yang lain-lain..
Cepat beli BIO-AURA kat KJB..
.
.
.

Lebih lama dari biasa..

Hari ni tembam terpaksa tinggal ngn Mak Long..
Lebih lama dari biasa..
Selalu dalam 3-4 jam je..
Hari ni kena tinggal 8 jam.. huhuhu..

Hari ada kaunter SSM..
Pastu asst aku lak cuti mengejut (aku tak terkejut pun..)
So, takde ruang laa nak curi-curi balik..

Bekalan susu 9 oz fresh milk + 5 oz susu beku..
Harap-harap cukup ler..
Sat gi nak ngepam..
Pastu nak suh Inche Izman anto masa dia rehat..

Ni yang rasa tak gaji pun takpe laaa..
Boleh aku benti keje tanpa rasa bersalah..
.
.
.

Thursday, February 17, 2011

Terbaek dari nenen :))

Kalau 8 kali ngepam..
Tiap-tiap kali tu dapat camni kan best :)

Ni hari ni punya bekalan terbaek dari ladang..
Yang botol kanan tu pagi tadi anto umah MIL..
Hasil pengepaman jam 6.00 pagi..
Tapi Hasya tak minum laa pulak..
Maybe puas menenen seblm aku g keje tadi..

Setakat ni tak guna lagi dah stok susu beku..
Hantor ke umah MIL..
Guna fresh milk sama ada pam belah pagi..
Atau pam hari sebelumnya..
So, mudah depa nak handle berbanding susu beku..

Apa pun susu beku tu nak start guna malam ni..
Maklum laa.. simpan dalam freezer biasa je..
Cepat laa sket expirednya..
Kena lak peti ais tu asyik bukak tutup je..

Hari tu aku ada cuba bagi Hasya susu formula..
Bukan apa.. senang sket kalau apa-apa hal kat umah mil..
Mana laa tau tetiba susu abih ke.. susu rosak ke.. susu tumpah ke..

Hasilnya.. 3oz dia isap bagi abih..
Sejurus kemudian.. 3oz gak dia bantai muntah balik..
Muntah cam air terjun tu..
Kot mulut.. kot hidung bersembur..
.
.
.

DIET CONTEST - Kira Pengambilan Kalori Anda!!

Contest ni akan bermula pada bulan Mac 2011..
So, ada masa lagi nak join..
Yuran penyertaan RM10.00 per person..
Duit tersebut adalah untuk para pemenang..

Butiran lanjut boleh klik SINI

Kalau sefaham akak..
Pertandingan ini adalah untuk
TIDAK AMBIK KALORI LEBIH DARI 1200 kcal sehari..
Maka.. kena tahu laa bacaan kalori makanan anda..
Pastu kena sedia calculator utk tambah tolaknya..
Kena update blog hari-hari..
Mencabar gak ni kan..

Tapi bagus tau hapdet blog hari-hari ni..
Nanti mudah dapat buffer nuff ads..
Ada gak kelebihannya disitu..

AKAK ZEL JOIN KE TAK?

Jawabnya TIDAK!!

Selagi Hasya menyusu badan sepenuhnya..
Akak takkan join @ anjurkan apa-apa contest..
Maybe lepas Hasya umur 6 bulan ke atas..
Time tu dia dah leh makan solid food..

OK utk sumer kawan-kawan diet sekalian..

JOIN JANGAN TAK JOIN :)
.
.
.

Wednesday, February 16, 2011

Sejarah mungkin berulang...

Ikutkan aku taubat dah bab pukin memukin ni..
Namun apakan daya...
Aku takde pemandu peribadi..
Yang boleh membawa daku ke mana sahaja..
Kalau tak senang laaa..
Dok belakang, selak baju bagi Hasya mengempeng sepanjang perjalanan..

Hasya dah start travel bersama aku & Khaleef sahaja sejak umur 25 hari..
Mula2 dulu takde masalah sangat..
Kalau cukup bagi menenen sebelum perjalanan..
Confirm dia tido je..

Tapi skang dah tak boleh dijangka..
Ada hari OK.. Ada hari KO..
Kalau bukan hal2 penting buleh laa benti tepi jalan kasi nenen..
Tapi kalau dah asyik benti je.. ape kehei nye kan...
Membiarkan dia melalak smpi merah padam muka..
Lagi laa aku tak sanggup..
Nak memandu pun tak senang..
Nak bagi dia susu botol sambil memandu..
Tora Terbang bukan ada auto cruise..

Maka.. Hasya pun dah start memukin..
Cam laa abang Kalep dia jugak..
Ke mana nak tumpahnya kuah..
Kalau tak ke nasi..
Tumpah atas meja kan rugi :)
.
.
.

Bengkak Susu...

Baru 2-3 hari keje..
Dah hampir cam nak kena masalah ni pulak..

Wpun bawak pam..
Dan sudah pam..
Tapi cam rasa tak kosong..
Masih keras dan sakit..

Maybe sbb Hasya dah tak isap direct cam selalu..
Selalunya setiap jam.. ada je dia ngempeng..

Cam hari ni..
Lagi naya.. lupa bawak pam..
Padahal tadi kat umah MIL.. dah ready letak kat tepi meja..
Last2 pasal Inche Izman terlupa surat..
Dah tu aku kena patah balik ambik..
Lansung tertinggal pam..
Kiranya ni dah masuk jam yang ke-4...
Organ tenusu masih belum dikosongkan..

Skang ni cam nak tarik nafas pun dah rasa sesak..
Hujung tu.. jangan cakap laa..
Sakit cam tertusuk duri mawar..

Asal aku duduk je..
Terus basah baju..
Nursing pad pun tidak dapat membantu..

Apsal yang aku gigih dok tunggu lagi PID wpun takde gaji?!!

Sebab hari ni bawak 1 kete je mai pejabat..
Maklum laa laki akak skang kan keje kat sblh je..
Kang kalau aku balik dulu..
Nak kena patah balik lak time lunch..
Kang sian tak makan.. dah ler slim river ye tak..

So, ni tunggu dia siap keje..
Dan desup terus anto aku balik dulu..
Aku dah patah selera nak makan..
Nak cepat2 sua "tek" kat Hasya..
Dan perah..
.
.
.

JARI TENGAH

Saya amat memahami kesusahan yang
kalian hadapi akibat kelewatan bayaran gaji
.
.
.

Tuesday, February 15, 2011

Mahal sudah.. Murah pulak..

Ni ala-ala resit Genius Aulad laa jugak :)
Tapi version Masjid Jamek Tg Malim punya...

Tahun lepas dah tadika termahal di Tg Malim..
Wpun tak laa semahal GA..
Tak semahal Smart Reader..
Jauh panggang dari api banding Young Ambassadors atau CEC..

Namun hasilnya sangat mengecewakan..
ABC tunggang langgang..
123 boleh dalam bahasa Cina sahaja..
Membaca jangan harap laa kan..

So, ini tahun.. bukan sengaja nak cari yang termurah..
Tapi nak yang paling terdekat ngn pejabat mami & papa..
At least kalau mami sibuk.. papa leh take over anta jemput..

Aku pun tak tau yurannya semurah itu..
RM20.00 je sebulan.. sekolah dari 8.30 pagi - 12.30 tgh hari..
Yang bestnya.. muridnya ada 7 org je termasuk Khaleef..
Dari buku-buku yg aku tgk tadi..
Semua subject ada.. BM, BI, Maths, Sains dan Agama Islam..
Wpun takde pendekatan Mental Arithmetic cam kat sekolah lama..

Takpe laa Khaleef..
Sepadan laa ngn status Jobless mami ko skang ni..
Mana tau dengan tadika masjid ni..
Nanti membawa ke jalan yang baik..
Mana tau jadi tahfiz al-Quran ke...
Boleh mami tumpang fadhilatnya dapat anak tahfiz :)

Khaleef akan mula sekolah minggu depan..

GOOD LUCK!!!
.
.
.

Resepi Ayam Masak Arang..

Ni resepi khas Inche Izman..
Bini dia tak leh gerak jauh lama-lama..
Sebab anak dia.. kejap2 nak nenen.. kejap2 nak nenen..
So, pada emosi terganggu..
Baik dia je pi masak..
Mem tunggu depan tibi..

Senang je resepinya..

1- Koyak bungkusan Ayam BBQ Five Star..
2- Pastu panaskan minyak..
3- Pastu masukkan ayam dan gorengkan hingga masak..

So, apa kehalnya yang jadi lebih masak?!!

SEBAB.. antara2 tengah menggoreng tu..
Sat-sat mai depan jengah FaceBook main Cityville..

Akibatnya..

TERLEBIH SUDAH :))
.
.
.

Sunday, February 13, 2011

Dil To Pagal Hai

Patutnya Sabtu hari tu nak wat entry ni..
Tapi tetiba berukband Celcom menajiskan diri..
Jangankan nak UTMS.. GPRS pun tak dapek..

Walaupun feeling dah kurang..
Nak gak wat entry..
Sebab movie ni banyak mempengaruhi hala tuju hidup aku..


Ketaksuban aku ada Bollywood.. bermula masa belajar kat UPM..
Time tu aku berkawan rapat dengan org utara...
Dia ler yg ngajor aku kenal Sharukh Khan.. Amir Khan.. Salman Khan...

Mula-mula tu setakat tgk VCD kat PC je..
Sampai ler.. citer Dil To Pagal Hai ni kuar kat wayang..
Masa tu.. kitaorg pergi tgk kat wayang..
Ntah bape kali tak tau laa..
Yang pasti lebih 3 kali..

Mula2 naik bas Metro dari UPM.. benti kat Kotaraya..
Nak jimat punya pasal..
Kitaorg jalan kaki ke Capitol kat chowkit nun..

Ada satu kali.. punya taksub..
Kamiorang (aku, linda, che pa, zila)..
Gamble tengok tayangan kul 7.00 malam..
Hindustan ni lama tau.. 3 jam lebih..
Habis dalam 10.00 malam.. kami pecut pi Kotaraya..
Sekali sampai.. bas terakhir balik UPM dah berlepas..

Dah pucat dah time tu..
Bincang punya bincang..
Kamiorg ambik keputusan untuk tido kat Puduraya..

PUDU hokay..
Dah laa masa tu tengah anak dara sunti..
Umur 18 tahun rasanya time tu..
Melepak cam lari dari rumah beramai-ramai..

Tapi masa tu orang jahat kat Mesia ni tak ramai sangat..
Kami berjaya melepakkan diri kat Pudu tu smpi kul 2 pagi kot..
Lepas tu kami diselamatkan oleh kakak kawan aku..
Yang dengan baik hatinya turun KL ambik kamiorang..
Nak balik UPM tak berani dah..
Pasal time tu kami masih dok hostel lagi..
Dengan muka tak malu.. tumpang laa tido rumah dia..

Berbalik pada Dil To Pagal Hai ni..
Kegilaan aku bukan setakat pada movie..
Lagu sumer hafal hokay..
Tak cukup dengan tu..
Step tarian pun boleh buat sebijik cam Karisma Kapoor..

Jangan tak percaya..
Adik2 aku leh jadi saksi betapa hebatnya aku joget Bollywood dulu-dulu..

:))
.
.
.

Datang walaupun MELUAT!!!

Lesu tau pagi ni pikirin nak datang pejabat..
Selalu kul 6 pagi punya pumping leh dapat lebih 3oz..
Pagi ni 1.5oz je..
Nampak sangat mengganggu emosi...

Aku sampai kul 10.00..
Tu pun dalam cuak-cuak nak tinggal Hasya..
Sbb masa aku tinggalkan tu..
Dia lum nyenyak sangat tido lagi..
Maklum laa tempat baru..

Aku datang sebab anak-anak bangsa ni laaa...
Kesian kat depa..
Yuran dah bayar..
Niat tu baik datang nak menuntut ilmu..

Kalau setakat geng Padayappa datang nak tgk youtubing.. facebooking..
Memang awal-awal aku dah halau pi PJL kesayangan ramai tu..

Apa pun.. keje tidak lama ini hari..
Hanya datang dalam 2 jam sahaja..
Lama-lama pun bukan rimau beranak pun..
Penat dok log-in log-out je..
.
.
.

Abang dengan Adik

Dia selalu tengok Hasya tido atas dada mami..
Dia pun nak buat jugak..
Suh mami letakkan Hasya atas dada dia..

Rozita Che Wan makan hati tau..
Tgk bulu mata original Khaleef..
Panjang cam penyapu gandum :))

Bulu mata Khaleef ikut papa..
Tapi Hasya ikut mami..
Bulu mata pendek..
Ok laaa tu kan..
Baru laa adil dan saksama :)
.
.
.

Wednesday, February 9, 2011

Nak menunjuk..

Sikit lagi nak penuh botol tu...
Hat ni hasil tenusu kul 4.05 pagi tadi..
Sebelah je pam.. sebelah lagi Hasya nak pakai segera..
So, takleh pam sekali.. takut nanti tak cukup..
Tuan punya susu naik angin..

Hehehehe.. kat sini laa nak menunjuk pun kan..
Kalau setakat snap gambor pastu tgk sorang2..
Tu nama dia syok sendiri..
Tapi... pe-pe pun syok laa..
Tengok susu makin lama makin banyak..

Watpe wat stok beku banyak-banyak?..
Aku pun belum tahu motif..
Sebab bukan aku keje pun skang ni..
Kalau pergi pun.. limit 4 hours only..
Selagi kome tak bayar gaji ler..
Selagi tu ler..
.
.
.

Tuesday, February 8, 2011

Dracula VS Hasya


VS

Camni laa gaya dia menghisap susu badan..
Sampai melimpah ruah punya kuat hisap..
Kalau pagi-pagi.. bersememeh susu kat muka..
Sbb skang ni dah pandai bagi susu ngiring..
Kadang2 dia tak abih hisap lagi.. Mami dah hanyut tido..

Hari ni dua-dua belah pengeluar susu TAKE A BREAK!!
Sebab dah rasa berbisa sangat 2-2 belah..
Bukan bengkak susu.. tapi memang sakit laaa...
Rasa cam ada duri menyusuk2 kat dalam tu..
Yang kat belah luar tak yah citer la sakitnya..
Melelas & menggelupas.. kena baju pun kemain sakit..

Semlm dapat perah 11 oz..
Cukup dah tu untuk cover siang ni..
Malam kang baru pengeluar susu beroperasi spt biasa..

Ni pun.. lepas dia membotol..
Nak kena kasi isap gak kejap..
Ambik feel nak lelapkan mata..

Ok.. Hasya dah lelap..
Mami kena follow..
Wpun malam tadi sangat cukup tido sbb Hasya bangun 2 kali je..
Tak kira.. nak follow jugak :)
.
.
.

Kakak Kechik..

Kakak Kechik ni..
Kalau dengar Hasya nangis..
Aku lum sempat angkat Hasya..
Dia dulu sampai..

Nampak cam sayang sangat2 kat Hasya..
Tapi jangan ibu dia pegang Hasya..
Kemain marah lagi dia..

Kakak Kechik pun tak lama lagi nak dapat adik.
Dalam sebulan dua lagi..
Ibu dia ni.. rekod 2 kali bersalin seblum ni..
2-2 prematured baby..
Yang kali ni belum tau lagi..
Tapi check-up yang baru lepas..
Kepala baby dah engaged..
Baru 7 bulan..

Esok Hasya check-up sebulan & ambik injection..
Seriau gak ni.. sbb kena bawa Hasya sorang-sorang..
Orang lain sumer busy.. Papa lak tak dapat cuti..

Hasya tak macam Khaleef..
Khaleef dulu senang dihangkut kesana-sini..
Buh je dalam car seat.. diam laa dia..

Maybe sbb Hasya fully breastfeed..
Tu yang lain kot..
Dia bukan boleh berbau mami dia..
Dan-dan tu mulut tercungap-cungap cam ikan tak dpt air..
.
.
.