Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Wednesday, February 29, 2012

Double Standard...


Budak bertuah ni..
Sambil minum susu pun boleh main game..
Mmg kaki game yang amat..

Tapi bukan nak citer pasal game..
Nak citer pasal baju tido Angry Bird..
Beli as a reward..
Kalep dah boleh baca 2 suku kata dengan agak lancar..
Tanpa mengeja.. Alhamdulillah..
Kalau tak.. nenek dia dah nak anta g tution dah mamat ni..

Berbalik pada Angry Bird..

Kat kedai tu.. banyak laaa pijama gambor Angry Bird..
Yang jadi musykil..
Kalau Angry Bird merah.. harganya RM9.90
Kalau Angry Bird kaler lain.. harganya RM8.90
Singgit beza tu..

Kalep.. tak usah pujuk laaa..
Angry bird biru.. kuning.. hijau ke hape..
Mesti nak merah jugak...

Tau tak.. Angry Bird merah tu hape laa sangat..
Dah laa tak bape kuat.. harap klu dapat yg debab tu je..
Pastu takde keistimewaan kuasa apa pun..
Baik angry bird tembam kaler putih yg bertelur bom tu..

Pastu spender dia..
Kan ada jenis yg 5 helai dalam peket plastik tu..
Kalau Ben 10 ke.. Mickey Mouse ke..
Sepeket tu RM9.90..
Tapi kalau gambar Angry Bird.. jadi RM12.90..

Angry Bird punya pasal..
Mami dah rugi RM3..

Ni yang ANGRY nih!!!
.
.
.

Roh ada marey ini malam..

Dalam minggu ni..
Ni kali pertama masak dinner..
Selalu makan apa yang MIL aku bagi je..

Hehehe tajuk kemain lagi..
Cam laa masak daging rendang malam ni..
Padahal ikan goreng kosong + peria tumis telur + sambal belacan mesin je pun..

Lauk simple..
Tapi aku laki bini siap bertambah2 makan..

Ye.. malam ni aku makan nasi..
Bulan Feb kan..
Ada kot 2 mgu aku tak makan nasi..
Haram kot sekilo turun..

So, demi meraikan kilo durjana tak turun tersebut..
Maka, malam ni kemain makan lagi :)

Esok akan mula balik diet..
Maybe nak cuba skip nasi pagi..
Skang pagi2 pun aku makan nasi..
Sebab MIJ hari2 bawak bekal nasi goreng...
Takkan aku tak menasi goreng bersama beliau..
.
.
.

Tuesday, February 28, 2012

Fiksyen 302


Aku baca buku ni Sabtu lepas..
Hari Sabtu mmg hari membaca novel..
Sebab Hasya tak suka aku ke hulu ke hilir wat keje rumah..
Dia gembira kalau aku melepap je depan tv baca novel..

Citer ni MENAKUTKAN!!!!

Memang takkan dapat teka siapakah Zonan..
RAM berjaya buat aku percaya yang Zonan mmg roh tanpa wajah..

Kisahnya pasal berlaku 4 org bekas pesakit mental..
Melakukan pembunuhan pastu toreh nombor 302 pada mangsa..
Pembunuhan yg kejam.. tapi depa terlepas dari seksyen 302..
Sebab depa adalah pesakit mental..

Mereka melakukan pembunuhan atas arahan Zonan..
Iaitu roh jahat tidak berwajah..
Zonan ni nak balas dendam atas kematian kekasih dia..
Yang juga kena bunuh oleh seorang VVIP

Pastu time 2032... Rita iaitu anak kepada VVIP yg telah terbunuh tersebut..
Cuba membongkar kembali siapa Zonan..
Dengan bantuan doktor psikologi dr hospital mental ke-4-4 pembunuh..
Dengan guna mesin masa.. Rita kembali ke tahun sebelumnya sebagai peguambela yang membela salah seorang daripada pembunuh tersebut...
Dan dia dapat tahu siapa Zonan sebenarnya..
Namun, malapetaka menimpa lagi...
Selamatkah Rita?
Siapakah Zonan?
Siapa yg bunuh kekasih Zonan?

Cerita ni memang best superb gile!!!

Aku baca dengan penuh penghayatan siap berdebar2 lagi..
Kalau dah baca mmg tak boleh letak :)
.
.
.

Hasya bersama 2 pupu..


Ni anak sepupu MIJ..
Dia lahir sama hari dengan Hasya..
6 Jan 2011..
Cuma waktu jer berlainan..
Hasya lahir 10.00 malam..
Dia lahir 3 pagi..

Skang ni besar lebih kurang sama..
Tapi kawan dia ni jauh lebih tinggi..

Mmg Hasya ni si kenit rupanya :)

Takpelaaa, jangan besar2 kang jadi si debab sudah..
Maklum laaa.. menyimpan gen gems itu :))
.
.
.

Monday, February 27, 2012

Mau jual sebab terlebih cute :)


Orang berbaju cute..
aku pun nak jugak..

Diet bulan Feb ni mmg lingkup habis..
Tunggu jelah esok utk d30kg Feb..
Berapa kilo dah aku ternak sepanjang bulan dua ni..

Baju yang kiri berwarna pink tersebut..
Sungguh lawa dan cute..
Wpun dalam gambar nmpk pink la sesangat..
Kat luar pink nyer biasa2 jer..

Riben di dada itu mmg sangat vast..
Tang tangan baju tu..
Nmpk je cam panjang..
Tapi ada getah tu..
Jadi laa stylo sket kan kat situ..

Namun, apakan daya..
Ikutkan mampu je masuk dalam baju tersebut..
Namun selepas itu sila baring atas katil masuk selimut..
Sengkak hokay :)

Apa pun.. baju tersebut mau di let go...
Tidak pernah pakai..
Hanya acu2 je badan..
Dah tau tak muat tu.. dok jelah sengap2..

Baju ini bersaiz 4XL..
Kalau berat anda 90kg.. sangat longgar..
Kalau berat anda 110kg.. cantik2 jelahdi badan..

Harga asal boleh usha di zariya.com

Harga aku nak tolak.. RM40.00 termasuk POS LAJU..
Sangat murah.. sangat dan sangat..
.
.
.

Sunday, February 26, 2012

Keterlupaan..


Makin menjadi-jadi laa pulak..
Dalam semgu tu mesti ada 1-2 hari yg tak bawak handbag..
Hari ni pun sama..
Dah letak dekat dengan beg laptop..
Sudahnya beg laptop je aku angkat..
Handbag tetap di situ..

Masalahnya bukan pasal duit..
Takde duit pun..
Dok terapung situ laa tak masuk2 jugak..
Handphone tu..

Dah ler pejabat aku telefon dah rosak..

Bukan pasal nanti boss aku tipon..
Tu pandai2 dia laa call nanti ke..
Call pejabat sebelah ke..

Masalah kot laa ada apa2 jadi kat Kalep masa kat sekolah..
Kat Hasya masa kat umah BS..
Mana depa nak gagau cari aku..

Hari ni nak tulis DON'T FORGET atas kertas pink cam kat atas..
Pastu nak tepek kat sliding door..
So, masa kunci pintu tu...
Aku leh pikir apa2 lagi yang tak masuk Tora Terbang..

Laaaaa.... tulis Tora Terbang baru teringat..
Laki i dah pesan last week..
Tora Terbang patut dah service.. lebih 5K dah..

Aiyooooo!!!!!
.
.
.

Saturday, February 25, 2012

Kan Kukejar Cinta Kamu


Lama dah aku mula baca citer ni..
Tapi selalunya lepas 2-3 mukasurat mesti tertido..
Bukan sebab citer ni tak best ke hape..
Sebab mengantuk :)

Hari ni aku usaha habiskan citer ni..
Anak2 aku membongkah rumah tak hengat punya..
Hasya.. segala ceruk laci.. almari.. rak buku..
Habih dia kombah..
Abang pulak menyepah-nyepahkan mainan..
Lantak!!

Novel ni ok.. tapi terlalu biasa bagi hasilan oleh Fauziah Ashari..
Masih mengekalkan tema ada sorang pompuan tua yg sgt berkuasa..
Cam dalam Ombak Rindu mak si Hariz..
Dalam Duri mak si Zhaf..
Dalam ni pulak.. Nek Bonda Raiyan..

Citer ni cam Romeo & Juliet..
Dua keluarga yang mmg bermusuhan sangat sangat sangat..
Tetiba anak2 depa kahwin sengap2 kat Ireland..
Bila balik Mesia.. tup2 hero eksiden pastu hilang ingatan..
Bini dia pun usaha laa cam2 nak bagi suami dia igt dan jatuh cinta kat dia balik..

Aku tak kata laa novel ni lansung tak best..
Best laa jugak..
Cuma.. aku lebih suka Bisik-Bisik Gelora banding yang ni..

Hahaha.. sikit giler sinopsis aku tulis..
Memang itu ler citernya..
Nenek dia wat laa cam2 nak bagi heroin ngn hero berpisah..
Heroin lak wat gak cam2 nak gak balik sama laki dia..
Laki dia amnesia.. abih camno?!!!
.
.
.

Thursday, February 23, 2012

Car seat - aldo ego


Hasya dah tak muat dalam car seat safety 1st dia tu..
Kaki dia skang letak atas dashboard..
Masa untuk beli car seat baru :)

Budget adalah bawah 250.00..
Tak banyak pilihan..
Survey2.. Aldo Ego merah ni paling menepati sasaran..
Kat OBW tgh sale.. 239.00..
Cam ok je kan..

Ke ada sapa2 yg ada cadangan lain?
Kalau mencadang.. mesti ambik peduli budget i tu..

Hajah Norlia suh pakai je balik hat Khaleef dulu..
Tapi.. tapi.. tapi..

Tapi NAK BELI BARU JUGAK!!
.
.
.

Pernikahan Yusry dan Lisa Surihani :)



Wpun Yusry dah nak masuk 40..
Tapi masih nampak sama cantik sama padan...

Agak-agak.. bape laa hantaran Lisa ni..
Kalau Erra dulu 33333...
Ni mau 303303 kot :)

Apa-apa pun..
Semoga berbahagia hingga ke syurga..
Harap2 cepat laa menimang cahaya mata..

Ewaaaahhh..

Tulis cam laa Lisa & Yusry ni baca sangat blog aku..
Takpe.. mendoakan perkara yang baik di hari Jumaat..
.
.
.

Wednesday, February 22, 2012

Senyum kambing

 

On the way balik sekolah tadi..
Main teka-teka bunyi binatang sama Kalep..

Mami : Moooooo Moooo
Kalep : Lembu

Kalep : Kuek Kuek..
Mami : Itik

Dan seterusnya selang-selang..
Ayam.. Kuda.. Monyet..
Harimau.. Gajah..

Kalep : Memeeekkk... memek... memeeekkkk...
Mami : ???? bunyi apa ni Kalep?

Jawapannya..



















































KAMBING LEMAH YANG MENCARI MAMI NYER...


adoi.. senyum kambing mami dengan jawapan itu..
.
.
.

Adik Faris sudah meninggal dunia


Hari Gaji.. tolong la bantu adik Faris dan keluarganya



Sejak terbaca status FB redmummy.com..
Sejak itulah aku mengikuti kisah adik Faris melalui FB abah dia..
Tiap kali tu jugak laa..
Airmata ni cam empangan pecah..

Faris ni sebaya dengan Khaleef..
Dari sihat, aktif dan ceria..
Tup tup jatuh sakit.. ujian Allah SWT

Duit dalam acc yg tak seberapa tu..
(maklum laa aku dah lama tak bergaji..)
Sudah aku sedekahkan masuk ke akaun abah dia..


2 hari sudah.. cam lega sket..
Abah dia tulis Faris dah mula buka mata..
Boleh respon terhadap abah dan mak dia..

Semalam dan pagi ni..
Abah dia tulis Faris dah kritikal..
Subhanallah.. Ya Rahman.. Ya Rahim..
Kau kurniakanlah ketabahan paling maksimum untuk keluarga ini..

Bil hospital rasanya time aku wat entry ni..
Mesti dah lebih 100K..

Ramai yang tanya.. apsal SJMC? apsal tak pindah ke HKL?

Wahai orang ramai oiiii...
Tak usah laa kamu pedulikan hospital mana.. doktor apa...
Perkara utama sekarang ni anak abah ni sakit kuat.. sakit teruk..
Mana-mana mak abah pun dalam dunia ni..
Nakkan yang terbaik untuk anak depa..

Cerita penuh dan gambar boleh dilihat di http://mazidulakmal.com
Pikir laaa.. dengan wayar berselirat camtu..
Senang ke nak ubah2 hospital.. nak ubah2 katil pun payah tau..

Satu lagi.. pagi ni aku nampak ada orang tanya pasal tarikh bil...
Apsal 9 September 2012?
Itu pun korang nak ambik hal?
Ko nak bayar semua ke yang sibuk sangat tu?
Tarikh bil tu penting ke saat-saat genting camni?

Apa pun.. saya merayulah untuk semua reader LWC..
Bantulah setakat mampu..
Tak mampu bank in duit.. boleh kirim doa untuk keluarga ini..
Hari ini hari depa..
Ntah esok lusa hari kita..

Salurkan bantuan ke
akaun Maybank 1140-1115-2218 atau
1628-5200-2738

Allahu Akbar :'(
.
.
.

Dari Ferrari ke Asam jawa

Dari malam tadi dia dok usha kete abang ni..
Tapi abang Kalep tak kasi usik..
Abg semlm moody sebab demam..

Bangun tido terus turun katil cari kete abang..

Belek.. belek..

Moommm mooomm moooommm...
Dia pulak dok tolak kete ni serata alam..
Laju laa sangat tu konon..

OK, main tolak kete adalah bosan..
Pergi dapur punggah almari lagi best...
Dapat asam jawa ni..
Bawak ke depan TV main sambil tgk Upin Ipin :)
.
.
.

Tuesday, February 21, 2012

Remote Astro



Masa zaman Khaleef.. ada 2 biji je remote satu2 masa..
Zaman dak Hasya.. 3 terus..

Minah ni.. masa umur 3 bulan dah menunjukkan minat pada remote Astro..
Kekal sampai laa sekarang..
Balik rumah, mmg remote dia cari dulu..


Selain daripada suka menukar-nukar cenel..
Pastu gembira sorang2..
Dia gak suka bawak remote ni merata..
Pergi dapur.. masuk bilik.. masuk toilet...
Pastu tinggal..

Demi tidak membuatkan mami dia stress cari remote..
Tu yang pakai 3 sekali gus..
Hilang satu.. ada lagi dua..
Dan sedang dalam pertimbangan untuk beli yang ke-4..

Bab tukar cenel satu lagi..
Nombor feveret dia..
999 tak pun 666...

Tapi takpe.. sebab kat tangan mami dah ready sebiji lagi..
Terus tukar semula ke 712.. 
Hehehe feeling Chicago laa sangat tgk E!

Abang dia pun ada peel gak dengan remote ni..
Selalunya bila mami lepa pergi dapur @ toilet..
Nanti dia tukar ke 613.. pastu sorok remote..
Igt mami ko tak tau..
Nin dia... sebiji lagi remote rahsia keluar dari laci..
Tukar balik 712..

So, apa battle pun..
Mami tetap MENANG :))
.
.
.

Minah debab






Baju pun tak boleh nak kancing dah..
Yang herannya.. bila timbang..
Tak naik pun..
Mana pergi kedebaban dia tu?!!

Dia ni senang bagi makan..
Kari ke.. kurma.. masak kicap.. sambal..
Semua layan..

Tiap kali ada orang makan..
Tiap kali tu jugak laa dia makan :)
Wah, anak sapa laa ni?!!

Abang masih susah makan spt biasa..
Lauk dia mesti nak sup, tak pun sardin..
Ayam goreng kena betul2 ikut spesifikasi warna dia..
Kalau tergelap sket takmo makan..
Cewet!!!
.
.
.

Monday, February 20, 2012

Where Did I Came From


Malam tadi kat berita..
Dengar pasal buku ni :)
So, pagi ni google ler..
Nak tengok apa yang luch sangat pasal buku ni..

Dah tengok & baca..
Sengih sorang-sorang aku..



Memang ada ilustrasi yang agak keterlaluan..
Kat negara barat mungkin sesuai..
Kalau kat Malaysia ni.. agak kurang sopan..
Keterangannya pun terlalu detail..

Tapi.. pada pendapat aku..
This is the truth :)
The facts of life without any nonsense


Nak pulak budak2 skang ni jauh lebih advance dari kita dedulu..
Susah nak koyok depa ni skang..
Cam Kalep.. dia selalu tanya..
Kalep keluar masa mami kencing ke?
Sebab apa tau..
Sebab.. dia tengok kat TV scene2 orang beranak..



Zaman internet.. android.. ipad apa bagai ni..
Susah dah kita nak control pengetahuan depa ni..
Tak dapat kat buku.. depa surf kat internet..

Ada kebaikan.. ada gak keburukan buku ni..
Terserah pada diri masing-masing..

Apa pun.. buat pengetahuan anda semua..
Kalep masih merangkak2 lagi membaca.. :)
Alhamdulillah Maths agak baik..
Jadi laa kan pada takde perkembangan apa..
.
.
.

Tahun ni.. I TAK KOSER...


Bukan kek besday i pun..
Tapi kalau ye..
Lepas potong, aku terus simpan dalam peti ais..
Org lain sila makan kek marble yg sedap laa sangat tu..
Kek ni i nak makan sorang2..

Ok berbalik pada tajuk..
Wlupun dah kertu..
Besday ke 33 pun dah lama berlalu..

Tau dak.. takde sapa pun belikan i kek tahun ni..
Sedangkan akak Zel korang ni..
Hampir kesemua besday2 orang lain..
Akak yang belikan kek..

Bukan nak mengungkit tau..
Tapi.. kalau u ols kecik hati tak?

Orang lain2 tu takpe laa..
Mike-mike tu ada laa alasan tersendiri..
Lupa laa.. busy laa.. penat laaa..

Yang serumah.. setv.. sepeti ais.. seastro..
Tak kisah pun..
Bila tanya balik apsal tak belikan?
Jawapannya sebab dah pandai wat kek sendiri..
Lagi pun kata tengah diet..

Ooo.. kalau laa mencarut depan2 itu hukumnya tidak berdosa :))

Appreciation!!! jawapannya tak pernah dengar..

OK FINE!!!

Tahun ni.. aku hanya akan keluar duit sekali jer lagi..
Untuk besday anakanda Kalep yang ke-6..
Dia yang beriya-iya dari pagi dok tanya..
Bila nak beli kek besday mami?!!

DARI,

AKAK YANG EMOSI SELAGI TAK DAPAT GAJI ~
.
.
.

Tiba-tiba rajin :)


Mula-mula masak kari ayam..
Pastu teringat Roti Prata segera ntah beli bila..
Cek tarikh luput.. lambat lagi..
So, memprata laaa petang ni smbl tgk Atas Nama Cinta..

Seperti biasa.. kari ayam i sedap :)

Mengekori resepi yang ada belakang plastik kari
  1. Tumbuk bawang merah, bawang putih dan halia
  2. Masukkan air asam jawa sikit sahaja
  3. Pastu campurkan serbuk kari dan gaulkan kepada ayam
  4. Hiris bawang merah pastu tumis bersama halba + daun kari
  5. Masukkan ayam bersama campuran tadi, klu nak pedas tambah ler cili blender
  6. Masukkan air + kentang
  7. Biarkan mendidih, pastu masukkan santan pekat + garam sesuka hati + gula sket + kayu manis + bunga lawang (kalau nak ler.. aku tak bubuh pun)
  8. Siap :)
Yang herannyakan..
Apsal masak kari ikan aku failed?!!
.
.
.

Sunday, February 19, 2012

Lemau weih..


Sejak2 nuff lemau..
Aku lagi laaa 10 kali lemau..
Bayangkan dah 4 bulan takde BE..
Nak kata traffic jatuh.. takde laa sangat..
Cam biasa laa..
Kalau sehari 2-3 entry banyak laaa org masuk..
Kalau sehari 1 entry lemau.. lemau laa jugak visitornya..

Rasa hidup ni dah takde citer..

Pi keje.. balik keje..
Gaduh dengan anak..
Gaduh dengan apak... OPSSSS

Tgk TV..
Online.. FB..
Baca novel..

Pi keje..
Online lagi..


Diet pun lemau gak wei..
Takde mood nak naik stepper ke hape..
Balik keje tu pikir nak tido jer..

Orang order DVD pun dah takde..
Aku paham ler tu..
Maybe sbb bulan Jan hari tu gomen gaji awal..
Pastu tak gaji2 dah smpi 23hb ni..

Orang datang PID pun lemau sama..
Asyik2 muka yang sama gak datang..
Nak kata PC hazab.. dah ada 5 pc baru..
Memang patut tutup kot PID ni dah..
Tak relevan dengan kehendak semasa..

Bebudak skang dah boleh online di mana-mana..
Semua ada smart handphone.. smart TV.. tablet..
Apa ke nak dihadap PID yg hazab panas ni..

Dari minggu lepas aku dah pasang azam untuk tegar lagi berblog..
Tapi tak terlaksana jugak..
Siap terfikir.. nak snap jer apa2 gambor yang menarik sepanjang hari..
Pastu hapdet kat blog..
Konon jer tuh..

Nak snap gambor anak sndr pun dah malas..
Asyik recycle guna pakai gambor2 yg dah ada..

Lemau dan makin lemau.. lemau.. lemau...


GAJI AKU MANA GILERRRRR!!!!!
.
.
.

Jujur aku dayus...


Agaknya aku sorang je tak tengok citer ni kot..
Malam tadi Hasya tak boleh di bawak2 bersabar..
Dia nak gak tido dalam bilik..
Maka, malam tadi kul 9.30 mlm dah tido la kami berdua..

Bangun pagi ni tgk status FB..
Banyak pulak yang puji citer ni..
Ala.. rugi pulak laa tak tengok..

Download pun cam haremmmm...
Asal hujan je slow laa internet..
Harap2 malam ni siap ler..
Leh aku melayan esok kat pejabat..

:) muka senyum konon..

Padahal stress nak mampssssssss

Ye, aku tak gaji lagi untuk 2012 ni..
Org dah nak dapat gaji pulak minggu depan ni..
Aku, masih belum nmpk bayang-bayang pun lagi..
.
.
.

Friday, February 17, 2012

Senarai Terkaya di Malaysia 2012


Robert Kuok Hock Nien 45,700.00 KerryGroup/KuokGroup

T Ananda Krishnan 42,998.00 Usaha Tegas


Tan Sri Teh Hong Piow 12,642.01 Public Bank


Tan Sri Lee Shin Cheng 11,356.55 IOI Group


Tan Sri Syed Mokhtar Albukhary 9,530.00 Albukhary Foundation


Tan Sri Quek Leng Chan 8,002.92 Hong Leong
Malaysia

Tan Sri Lim Kok Thay 7,585.07 Genting Group

Puan Sri Lee Kim Hua 6,588.33 Genting Group


Tan Sri Tiong Hiew King 6,411.46 Rimbunan Hijau


Ong Beng Seng 4,919.56 Hotel Properties Ltd


Tan Sri Azman Hashim 3,470.00 Arab-Malaysian Corp


Tan Sri Vincent Tan Chee Yioun2,541.74 Berjaya Group


Datuk Mokhzani Mahathir 1,937.27 Kencana Petroleum


Datuk Lee Yeow Chor 1,787.85 IOI Group


Tan Sri Tony Fernandes 1,772.42 AirAsia


Lee Yeow Seng 1,746.00 IOI Group


Tan Sri Lau Cho Kun 1,721.64 Hap Seng Consolidated


Tan Sri Yeoh Tiong Lay1,711.84 YTL Group


Tan Sri Lee Oi Hian 1,589.97 Batu Kawan


Datuk Lee Hau Hian 1,586.18 Batu Kawan

CER KELUARKAN SENARAI TERMISKIN FEBUARI 2012..
MESTI BEBUDAK PID MENDOMINASI KEDUDUKAN 1-20

Mana GAJI woi!!!!!!
.
.

.

Thursday, February 16, 2012

Sekejap bersama


Kejap jer pun semlm..
MB tumpang mandi pastu sarapan sikit-sikit..
Sempat laa bersembang sepatah dua kata..

Gambar abih mata semua cam kucing..
Time2 camni laaa aku tak bawa kamera..
Ni snap pakai Samsung Tab..
YB KHusairi tolong snapkan..
Korang mampoooo YB tolong tangkap gambor :))

Lawatan kerja 2 hari ke Tg Malim dan dun Behrang..
Disamping itu menyampaikan baucer RM500..
Aku tak jugak dapat2 baucer tersebut..
Takpe laa.. takde rezeki laa tu kot..
Kalau dapat sedap gak time-time tak bergaji ni..

Hasya murah rezeki..
MB kasi dia RM50.00 semalam..
Tu tuah jadi cucu Ketua Kampung..

Secara peribadi.. ok laa MB Perak ni..
Mudah mesra.. humble..
Takkan dia nak menyombong tak tentu pasal lak kan..
.
.
.


Wednesday, February 15, 2012

Spy MyungWol


Lama dah nak review drama ni..
Tapi asyik terlupa jer..
Ni genre romantic comedy..

Citer pasal spy pompuan ni.. nama dia Myung Wol..
Dia dtg South Korea untuk kidnap seorang actor..
Iaitu hero - Kang Woo untuk bawak balik ke North Korea..


Pastu Myung Wol dapat mission supaya escort anak gadis orang ternama..
Budak ni pulak minat sangat pada Korean Pop.. nak2 si Kang Woo..
Depa pun pi laa Singapore nak tgk konsert Kang Woo..

Kat sana, budak ni paksa Myung Wol suh pi ambik autograf Kang Woo..
Ini laa mulanya depa jumpa..
Ada laa insiden kat sana..
Dia menyelamatkan Kang Woo..


Dia ni ala2 cam boss pada Myung Wol..
Bila Myung Wol balik ke North Korea..
Mamat ni bagitau yang Myung Wil failed gak lagi utk join Special Team..


Myung Wol balik ke South Korea tanpa inform superior dia..
Kengkonon nak menyelesaikan mission dia sendiri2 jer..
Kat sana dia follow laa Kang Woo ni mana pergi..
Sampai kat satu konsert.. dia perasan aa kebocoran gas..
So, sekali lagi dia selamatkan Kang Woo..
Citer ni jadi headline kat paper..
Maka, boss2 dia kat North Korea ni tau laaa dia dah ada dengan Kang Woo..



So, dia diberikan mission baru..
Misi dia adalah untuk BERKAHWIN dengan Kang Woo..

Kenapa dia kena kahwin?
Jadi ke kahwin?
Apa jadi lepas tu?

Sila le :)
.
.
.


Tuesday, February 14, 2012

bukan racist..


Rambut dia ni mmg cepat panjang.
Rasa cam 2 minggu jer kena pi tebas..

Baru2 ni bawak lagi g kedai..
Aku tak turun sbb Hasya nak nenen..
So, tinggal dalam kete..

Papa jer ikut sbb dia pun nak gunting gak..
Kalep dulu..

Zass zass gitu gini..

Nyonya tu kata dah siap..

Dia pun angkat kepala tgk cermin..


CINA, KENAPA ASYIK RAMBUT KELAPA JE?!!!!



Papa dia bantai gelak kat situ jugak..

Masuk kete papa citer balik kat mami..

Adoyaiiii bertuah betul laaa ko anak oi..

Tapi aku tahu dia bukan maksudkan nak panggil bangsa..
Maybe dia nak panggil NYONYA.. tapi terpanggil CINA..
Pastu rambut kelapa tu.. dia nak kata pesen TEMPURUNG..

Rambut dia ni mmg tak leh pesen apa..
Itu jelah pesennya... :)
.
.
.

Stress pagi rabu


Hari ni bangun tido terus cergas...


Mami saya suker tengok ni tau...
Dia cakap.. PUNGGAH LAGI... PUNGGAH LAGI...





Saya sedih bukan kena marah..
Saya tak paham pun marah tu apa..
Saya sedih sebab mami kemas balik...


Maka, saya pura-pura tido..

Tau tak saya dah pandai ajuk mami tido..
Kalau mami cakap.. HASYA TIDO!!!

Saya pun baring pejam mata sikit..
Pastu bunyi KROOHHH KROOH..
Sama cam bunyi mami saya berkeruh time tido..


Ini abang saya yg tak peduli hape..
Janji aku tgk Sponge Bob pagi-pagi..
Lantak laa jam dah kul 8.00 ke.. 8.30 ke..
Abang saya ni turun perangai papa saya..
Janji diri sendiri bahagia sudah :)
.
.
.

Monday, February 13, 2012

Karnival Mini RTC, Temoh


Hari ni OS ke Temoh..
Takde laa jauh sangat dari Tg Malim..

Kali ni kena join karnival kementerian lain pulak..
Maklum laaa..
Kami ni kan rajin2 OS orangnya..

Sapa2 yang ada kat area Temoh, Kampar, Tapah, Bidor..
Mai laa memeriahkan keadaan..
Akak ada dalam makmal MID..
Tengah layan blues :)

Dari akak yang lemau nak hapdet blog :-|
.
.
.

Friday, February 10, 2012

Sudah 13 bulan


Seperti biasa.. membenyek tak tentu pasal...

YE!! selaku mami, saya sangat stress!!

Tapi.. takpe laaaaa..
Besar kang hilang laa benyek dia tu..
Hopefully!!!




Thursday, February 9, 2012

Mood kelaut...


Lately malas tul nak hapdet blog..
Semalam tak hapdet sbb kena pi training kat KL..
Tak bestnya g KL time2 takde duit ni..

Ye betul.. saya belum gaji lagi utk Januari..
Gaji bulan 12 ada laa baki sket sangat lagi..
Ngam2 laa nak pi keje.. balik keje..

Hati tu teringin nak pi tempah baju kurung baru..
Pasalnya baju kurung yg aku tempah baru2 ni..
Semua salah ukuran badan..

Aku bagi baju ukur time berat 130kg..
Tapi tailor tu terjahit utk berat 110kg..
Selai je betul2 muat tu pun ketat tang perut..

Mula2 ingat nak suh alter balik..
Tapi fikir-fikir..

I KAN TENGAH DIET LAA SANGAT :))

Kang kalau dah smpi berat 110kg...
Baju dah siap :)


Citer pasal diet kan...
Cam biasa.. kalau kenduri..
Pastu bertunggu tanggak lak kat umah Hajah Norlia smpi 10 hari..
Kalau berat tak naik..
Bukan mak kandung aku laaa tu :))

Ni dah abih kenduri pun..
Tapi mood diet belum mari..
Dah 2 malam.. dekat2 nak tido makan nasi..

Aku nak hapdet pasal Hasya dah 13 bulan..
Godek2 PC ni takde pulak gambar Hasya yang latest..
Petang kan jelah... :)
.
.
.