Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Monday, March 31, 2014

Bercuti Medan Part VIII - Berastagi


Berastagi ni dari Medan dalam 2 jam perjalanan..
Jalan ke sana.. cam naik Cameron Highland..
Katanya nnt sampai sana sejuk..
Takde makna..
Panas cam Tg Malim..


Sampai-sampai.. terus bebudak ni naik kuda..
Seround naik Rp50000...
Mana depa pusing aku tak tau..
Pasalnya aku tak naik kuda ni..

Bukan aku takut kuda..
Tapi..
KUDA TAKUT AKU NAIK DIA..



Sementara depa naik kuda..
Aku ngn Hajah Norlia terus melilau kat situ..
Belah2 depan ada cam jual sourvenier..
Belah tengah2.. jual sayur dan buah-buahan..

Ada avocado.. pisang kaki.. salak..
Limau.. ubi bit..
Macam-macam lagi la..
Aku beli limau je.. sebab manis..
Strawberi ada..
Tapi tak leh lawan lawanya strawberi M'sia..
So, tak payah beli..


Ni laa terung merah yang mak aku minum jusnya semlm tu..
Dia ada beli sket..
Kata orang jual tu..
Terung ni baik untuk tambah darah..
Anak buah aku tu kan tengah anemia..


Lupa dah buah apa..
Ingat dah..
Namanya markisah..



Ni tak tau kenapa..
Skang ni pesen senyum senget..
Tak elok pun.. :))



Kalau nak beli souvenier..
Kat Berastagi ni harga paling okay..
Banding dengan Medan..

Kalau nak beli gak kat Medan..
Beli kat Istana Maimon..
Situ murah..

T-shirt.. baju budak.. yang ada tulis Berastagi ke..
Lake Toba ke.. Samosir ke.. Medan ke..
Beli kat sini je..
Baju yang sepasang tu..
Dalam Rp25000 = RM8.50 laa lebih kurang..
Hasya banyak ler dapat baju..
Kalep dapat sepasang je..
Pasalnya.. sebelum ke Medan..
Aku dah beli banyak baju untuk Kalep...





Sepanjang perjalanan ke Berastagi ni..
Akan lalu kawasan Batak Karo..
Ini bukan kawasan Islam..
So, berhati-hati bila berhenti makan..

Kalau kedainya ada tanda B1..
Maksudnya ada jual daging ANJING..
Kalau B2.. ada jual BABI...

Kedai Islam ada juga..
Tapi bila dah duduk dekat sangat..
Nak lak kedai B2 sebelah tu tengah panggang babi..
Hilang selera nak benti makan..
So, mmg kami tak berhenti makan..
Elok pergi.. elok balik..


Camni..
Mampu ko nak benti kat WARKOP (warung kopi) minum air..
Sedangkan kedai Babi Panggang sebelah tu berasap :))


Memang tak jumpa anjing kat kawasan ni..
Kalau ada pun.. orang punya..
Tak pun anjing yang dah sakit..

Masakan yang femes sepanjang jalan ke Berastagi ni..
Babi Panggang.. Anjing Kechap..
Sup Babi.. Sate Anjing...

Eeeee... menaip ni je dah meremang bulu tengkuk.. 
.
.
.

Sunday, March 30, 2014

Bercuti Medan Part VII - Makan Sate Padang




1st time aku merasa POKAT tu...
Sate Padang tu dah agak biasa..
Sebabnya kat pasar malam Tg Malim ni ada jual..
Cumanya kat Medan tu..
Kuahnya agak pedas..
Sedap laa jugak..

Tapi pokat tu tak kena selera aku kot..
Pekat melekat..
Tawar je aku rasa..
Coklat tak rasa apa..

Ni sekali je..
Lepas2 tu aku tak order dah pokat ni..




Budak ni ketagih fanta botol ni..
Rasanya 8 botol ada kot sepanjang kat sana..
Nasib tak asthma..


Yang ni kerepek kulit lembu..
Memula makan cam tak suka..
Dah makan lagi dan lagi dan lagi..
Rasa sedap laa pulak..

Malangnya..
Penat aku pesan banyak kali pada Pak Budi..
Last2 dia lupa gak belikan aku yang belum masak..

Tapi kata orang kat area chowkit banyak jual keropok ni..
Sesuai utk orang atkins diet ni..
Low carb :)

Ni mak aku ngn Mak Long order..
Jus terung merah..
Tp tak rasa lak sedap ke tidak..
Sebab depa dok meja lain..
Tanya mak aku dia tak boleh  nak kata rasa apa..

Tak sedap la kot :))
.
.
.

Friday, March 28, 2014

Medan Part VI - Medan Mall

Medan Mall ni cam shopping complex biasa je..
Dalamnya ada bahagian supermarket..
Ada bahagian kedai-kedai..

Yang lain sket..
Kat tingkat 2..
Ada tempat beli kasut yang besar gila..
Penuh dengan kasut-kasut..

Pastu ada bahagian beg-beg..

Aku tak shopping apa pun kat sini..
Cuma MIJ beli bag untuk tab dia..
So, senang nak bawak sana sini..



Budak seluar pink tu..
Dalam kereta muntah coco crunch..
Kalau muntah kat dia je takpe..
Baju dia sebeban aku bawak..
Sebeban pulak aku beli..

Ni dia muntah kat seluar aku..
Dah laaa aku bawak seluar ngam2 3 helai..
1 helai seluar tido..

Oleh itu.. malam pertama tu..
Gi makan..
Terpaksa laa sarung seluar tido..

Takpe..
Takde orang peduli pun..
Biasa laa kan.. gemuk pakai apa pun tak lawa..
Suar tido ke.. suar siang ke..
Sama je lebih kurang :))





Thursday, March 27, 2014

Bercuti Medan Part V - Kedai Wajir


Kedai Batik/Telekung Wajir ni...
Antara kedai WAJIB pergi kalau korang ke Medan..
Telekungnya banyak pilihan..
Pastu harga pun berpatutan..

Kat Pajak Ikan.. mmg banyak jugak..
Tapi kat sana rimas gila nak membeli..
Nanti aku citer kat entry Pasar Ikan..


Satu yang best nyer..
Kedai ni econ :))

Aku beli sepasang telekung untuk Wan yg ajar Kalep mengaji..
Pastu beli kain batik sutera..
Untuk pakai hari Khamis..

Batik sutera tu..
Kalau kat M'sia ni..
Semeter dah RM40-RM50..

Kat Medan..
Rm75 = 5 meter

Asalnya budak tu kata semeter RM25..
Pastu minta tawar.. gitu gini.. gitu gini..
Dapat laaa murah lagi..

Tau dak..
Tetiba MIJ cadangkan buat baju batik sedondon..
Hehehehe..
Romantik tak?!!!

Boleh je Bie.. janji bayor..
Untuk batik sedondon tu..
RM100 untuk 7 meter..


Kedai ni kami melawat 2 kali..
Kali pertama pergi masa hari sampai..
Pastu last masa hari nak balik..

Kat sini laaa habiskan semua duit rupiah yang ada..

Kedai ni terima Ringgit Malaysia..


Kakak MIJ.. merangkap pengasuh Hasya..
Ni 1st time Kak Long pergi oversea.. :))
Oversea la sangatkan..

Saja laa bawa dia jalan..
3 tahun dah dia jaga Hasya..
Apa salahnya bagi dia reward sket..
Bercuti jauh dari hiruk pikuk bebudak..
Kak Long bukan jaga Hasya sorang...
Ada lagi 4 orang sepupu Hasya yang dia jaga..
Bionic woman ni..
Kalau aku.. bagi 2 orang je perangai cam Hasya..
Confirm naik ambulan pi Hospital Slim River..
BP naik!!
.
.
.


Wednesday, March 26, 2014

Medan Part IV - Hotel Grand Sakura, Medan

Aku booking hotel  ni melalui agoda.com..
Aku pilih pasal hotel ni ada good review..
Yang penting lokasinya..
Dalam bandar Medan..
Tapi takde tengah-tengah sangat..

Cam Hotel Madani...
Betul2 depan Masjid Raya..
Dekat gila dengan jalan sibuk..

Kat Indonesia ni..
Sama gak cam Saigon.. cam Phnom Penh..
Pon!! Pon!! Pon!!!

Kalau kita driver M'sia ni kadang2 sebulan sekali pun payah nak tekan hon..
Tak tau pun kekadang hon tu berfungsi ke tidak lagi..
Tapi.. kat sana..
Tangan tu kat hon sesaja..

Oleh itu..
Amat penting memilih hotel yang jauh sket dari kesesakkan jalan besar...



Staff hotelnya friendly..
Wpun takde welcoming snack ke hape..
Kat sanakan ada budaya BERI TIP..
Sayang nyer masa baru2 sampai Medan..
Dalam purse aku ada paling kecik Rp 100000..
Masa tu tak tau lagi yg duit M'sia boleh guna..
Tak dapat laa nak bagi tip :)

Tapi staff nyer masih senyum jer..


Sebenarnya aku booked bilik superior..
Lebih kurang lepas tambah tax..
Dalam RM100 untuk 1 malam..
Aku booked 2 bilik untuk 2 malam..

Bila sampai.. bilik superior sumer dah habis..
So, hotel upgrade ke bilik deluxe FOC..
Dapat laa bilik luas betul..
Almari pun besar..
Bilik air pun besar..

Katil pun besar..
Cukup laa untuk aku ngn Hasya sekatil..
Khaleef dengan papa dia sekatil..

Ada wifi dalam bilik..
Tapi kalau jauh sangat dari pintu bilik..
Connection asyik lost je..

Yang tak bestnya..
Lampu dalam bilik nyer suram sangat..
Dah bukak semua lampu pun masih tak cukup terang..


Dalam semua OK tu..
Satu hal je buat slek..
Dari aku nak bagi 4 bintang..
Terus jadi 2 bintang..

Malam last tu..
Aku ngn MIJ turun bawah ke cafe..
Igt nak supper sambil tengok live band..
Kitaorang turun dalam pukul 10.00 malam..
Sampai jam 11.30 malam.. masih tak dapat makanan yang diorder..
Air pun takde.. makanan jauh sekali..
Waiter datang tanya sampai 2 kali..

Yang peliknya..
Order orang lain ok jer..
Order kitaorang je yang dia tak buat..

Last2 aku ajak MIJ balik bilik..
Aku cakap takpe laa..
Mungkin depa igt kita takde duit nak bayar kot..
Kena lak time tu Hasya dah start meragam..

Sekali tu MIJ pi dekat bar counter..
Dia panggil ketua waiter malam tu..
Dan... DIA NAIK ANGIN!!!

MIJ.. seriyes aku cakap..
Kalau dia naik angin.. hantu pun takut ngn dia..
Waiter tu terhangguk-hangguk minta maaf..
Alasan dia waiter yg ambik order tadi dah habis shift..
Dia tak hantar ke kitchen..

Mangkaq betui!!

Dia janji jap lagi dia hantar ke bilik..

Hilang selera dah aku!!
Ngan laki aku dah moody camtu..
So, baik masuk bilik dah tido..
.
.
.

Tuesday, March 25, 2014

Bercuti Medan Part III - Restoran Padang

Walaupun hati masih sedih..
Masih perit dengan pengakhiran MH370..
Kita yang hidup ni perlu teruskan hidup..
Mungkin inilah amaran dari Allah S.W.T..
Sama-samalah kita ambil iktibar dari peristiwa ini..


Ini adalah persinggahan pertama kami apabila tiba di Medan..
Memang semua orang lapar kaw-kaw punya..
Sampai  kat kedai ni..
Memula tu nak buat macam kat M'sia ni ler..
Ambik pinggan.. ambik nasi.. ambik lauk..

Sekali budak kedai tu suruh duduk..
Katanya nanti depa hidang..
Pastu cakap kat Hajah Norlia..
Mama pilih laa dalam 2-3 lauk..
Make sure ada ayam goreng untuk Kalep..

Mak aku pi jengah kejap je..
Pastu dia duduk balik..
Katanya nnt depa hidang semua..

SEMUA?!!!!

Memang semua pun..
Kat meja lauk tu ada dalam 10-12 jenis lauk..
Semua sekali depa hidang kat meja..

Ada rendang ayam, bergedil, kari ayam, gulai ikan, ayam goreng, keli goreng, gulai jering, pucuk manis rebus, cap cai goreng, gulai nenas, ikan goreng, sambal..

Semua depa susun atas meja..

Pak Budi kata.. makan je..
Nanti depa akan kira yg di makan je..


Yang dalam bekas purple tu...
Air basuh tangan...
Setiap sorang dapat 1 bekas..
Gigihnya laaa membasuh pinggan mangkuk..

Lauk yang tak berusik..
Atau tak habis..
Depa akan campurkan balik..

Tertanya gak.. tak basi ke buat gitu..

Lepas tu baru depa kira lauk yang habis makan..

Nasi kecik je..
Secawan.. tapi cawan kecik..

Akak gergasi habis berapa tau..

4 cawan!!!

Lapor wei... maklum laa dah berjaga dari pukul 3.00 pagi..
Sampai kul 10.00 pagi baru dapat makan..


Yang ni sedap..
Macam sambal belacan..
Tapi tumbuk kasar.. pastu goreng..
Tapi pedas!!!!
Bukan cili merah biasa tu tau..
Cili api kampung yang merah meletup tu..

Total kami makan tengah hari tu..
Untuk 8 orang = Rp 130000
Lebih kurang RM43.00..
.
.
.

Monday, March 24, 2014

Bercuti Medan Part II - Bertemu Pak Budi

Lepas je cek bag kat kastam..
Terus cari Pak Budi..
Aku mmg dah booking tourist guide sebelum bertolak ke Medan..
Bukan apa.. lebih mudah kalau dah ada yang menunggu..

Memula aku google dulu..
Cari tourist guide yang biasa digunakan oleh orang M'sia..
Dapat laa maklumat pasal Pak "R" ni..
Ramai gak blogger yang guna khidmat Pak R ni..

Aku pun whatapps la dia..
Pastu minta dia emelkan quotation..
Tengah hari ni tu dapat laa itinerary untuk 3 hari 2 malam..

Ikutkan aku kurang puas hati dengan itinerary yang dibagi tu..
Hari pertama ada 2 tempat je..
Istana Maimon dengan Medan Mall..
Petang takde apa..

Hari ke dua pergi tengok buaya..
Lepas tu pi shopping..

Hari ke tiga pergi spa & massage..
Kul 12 hantar pergi airport..

Bape tau Pak R minta..

Rp 9 JUTA!!!! bersamaan lebih kurang RM1800.00
Termasuk tol, makan 2x sehari, entrance fee..
Mineral water.. welcome snack..

Mahal nak mampus!!

sebelah Khaleef tu ler Pak Budi


Nak jadikan rezeki..
Tetiba mak aku teringat kawan dia..
Yang selalu pergi Medan..
Call dia dan dapat contact number Pak Budi..

Itinerary Pak Budi

Hari pertama - Shopping sampai pitam
Hari kedua - Berastagi + Pasar Ikan
Hari ketiga - Melawat dan jalan-jalan sekitar Medan

Dia minta Rp 2 Juta sahaja.. bersamaan RM600.00
Tak termasuk entrance fee dan makan..
Tapi tol.. duit parking.. tip semua atas dia..

Berastagi tu jauh hokay..
Dari Medan.. lebih kurang 2 jam perjalanan..
Cam pergi Cameron Highland..
Pastu dia guna Avanza..
Selesa laa untuk kami 4 dewasa + 3 kanak-kanak..

Maka.. kami pilih laa Pak Budi..

Memang tak menyesal.. Pak Budi memang best..
Cakap je nak kemana..
Walaupun tempat tu takde dalam planning..
Dia bawa je.. tanpa ada tambahan kos..

Antara permintaan kami yang takde dalam itinerary..

NAK TENGOK RUMAH-RUMAH ALA SINETRON..

Rumah orang-orang kaya kat Medan la..
Takde hal.. Pak Budi bawa sampai ke airport lama..
Kat situ laa banyak rumah besar2 cam istana..

Hajah Norlia pula.. kalau dia shopping..
Dia akan ulang tempat yang sama sekurangnya 2 kali..
Pun Pak Budi tak kisah..
Cam hari pertama kami dah pergi kedai Wajir..
Hari nak balik tu mak aku teringat nak shopping lagi..
Takde masalah.. dia bawa lagi sekali..

Pastukan.. kalau ke negara orang ni..
Kalau tourist yang beli..
Harga jadi lain..

Pak Budi tak kisah kalau kita suruh dia yang pergi belikan..
Contohnya..
Masa nak balik beli buah salak..
Kalau kita tanya.. budak tu nak Rp30000 untuk sebonjot (1kg)..
Bila Pak Budi yg belikan..
Terus jadi Rp10000 (RM3)..

Secara keseluruhannya..
Kami puas hati la dengan perkhidmatan Pak Budi..
Hari last tu.. siap bawa kami jumpa isteri dan anak-anak dia..
Berkenalan katanya.. :)

Untuk sesiapa yang berminat nak dapatkan khidmat Pak Budi..
Boleh laa emel untuk tanya aku no. phone Pak Budi :)

Pak Budi, isteri dan anaknya

NO PHONE PAK BUDI

+6281375071639
.
.
.

Sunday, March 23, 2014

Bercuti Medan Part I - Berangkat ke Bandara Kuala Namu, Medan

Tiket pergi Medan ni..
Aku beli last year bulan 6 kalau tak silap..
Masa tu ada promo RM0 seat..
Makanya.. dapat la beli dengan harga RM72.00 seorang pergi dan balik..

Pergi kali ni bertujuh..
Family aku 4 orang.. Hajah Norlia.. anak buah aku... kakak ipar aku..
Flight pukul 7.40 pagi..
Jam 3.00 pagi kami dah bertolak ke LCCT..

Macam biasa..
Flight bertolak tepat pada waktunya..



Kalau pergi ke Indonesia atau Cambodia..
Arrival Card & Departure Card ni kena isi..
Nanti dalam flight.. FA akan bagi sorang satu..
Bersama dengan borang kastam..
Tapi yang borang kastam tu.. satu group isi sorang pun dah cukup..

Aku sempat isi aku punya dengan Hasya je..
Baru nak tulis Khaleef punya..
Tetiba pilot dah suruh bersedia untuk mendarat..

Kejap je flight dari LCCT ke Kuala Namu ni..
Dalam 50 minit camtu..
Aku mmg takde order makan ke hape..
Sebabnya masa g Langkawi.. tak sempat makan..
Flight dah nak landing..


Kalau tak sempat isi borang..
Takde masalah..
Sampai airport nanti boleh sambung isi..


Ni la Bandara baru untuk Medan..
Kuala Namu International Airport..


Dalamnya cantik... tapi ada sikit2 lagi yang belum siap..

Masuk je dalam airport.. memula kena hadap imigresen dulu..

Ada banyak kaunter..
Tapi aku tenang dulu sorang2 muka pegawai imigresen tu...
Pastu aku pilih..

TIPS - PILIH YANG MUKA ADA SENYUM!!

Kalau takde yang senyum..
Baca jelah Al-Fatihah.. pastu ikut la gerak hati nak ke kaunter mana :)

Nanti kat kaunter imigresen tu..
Passport akan dicop..
Lepas tu gambar muka akan disnap..
Pastu ada laa soal siasat lebih kurang gitu gini..

Cam aku kena..

Pegawai : Datang sama siapa?

Aku : Saya, anak-anak, mak, suami, kakak ipar

Pegawai : Tunjuk keluarga kamu

Aku pun tunjuk laaa mana mak.. mana suami.. mana kakak ipar..

Pegawai : Dua ke tiga anaknya? (merujuk kepada anak buah aku)

Aku : Dua.. sorang lagi tu anak buah

Pegawai : Buah ?!!

Aku : PONAKAN..

Pegawai : Oooooo...

Berkat ngkoooo!!! dok meneman Hajah Norlia tengok sinetron..
Pandai pulak aku sebut PONAKAN :))

Ok.. habis laa kisah aku dan anak2..
Lepas laa kami menjejak masuk ke tanah Polonia..

Sampai giliran MIJ..
Pegawai yang sama juga..

Pegawai : Datang sama siapa?

MIJ : Isteri, anak, mentua, kakak

Pegawai : Mana isteri kamu?

MIJ tunjuk aku yang tengah berdiri dengan yang lain-lain..

Pegawai : YANG MANA?

MIJ : Yang tu.....

Pegawai : Tudung hitam?

MIJ : Bukan.. itu kakak.. sorang lagi.. yang GEMOK..

Terus pegawai tu COP laju-laju..

Aku lak.. terus hilang angan-angan nak makan ayam penyet 8 pinggan!!!!
.
.
.

Sunday, March 16, 2014

Amelia Shafer Photography - part I



Mula-mula terima kasih pada Amelia Shafer..
Kamu punya hasil tembakkan..
Memang yang terbaik..

Walaupun pada mulanya..
Aku sndr tak yakin yang Amelia akan dapat shot yang cantik..
Bukan sebab dia tak terer..
Dia mmg dah tersohor ketererannya..

Cumanya..
Aku takut angin.. asap.. badai.. taufan..
Khaleef & Hasya


Percaya tak..
Gambar-gambar yang cun ni..
Sebenarnya Hasya hanya bekerjasama dengan baik..
Lebih kurang 10 minit sahaja..

Lepas tu..
Angin kus-kus Tasik Shah Alam pun keluar..

Di sini laa..
Keprofesionalan photographer akan teruji..


Namun...
Bila Amelia Shafer bagi aku dalam 8 keping gambar..
Terkujat hokay!!!

Angin.. asap.. badai..
Semua tak nampak dalam gambar..
Nampak cam happy je dari mula sampai habis..


MIJ tu.. selalunya dia takmo turun kereta pun..
Tapi.. atas keramahan Amelia dan suaminya..
Sanggup bersama2 anak bini bergambar sama..

Penting sebenarnya dalam memilih photographer yg sesuai..
Ini sebenarnya kali ke-3 aku menggunakan photographer profesional..
Kali pertama masa Hasya umur 5 bulan..
Memang hampeh gila..
Sampai aku tak sanggup nak publish kat mana-mana..
Dengan Hasya menangis dari mula sampai habis..

Kali ke-2...
Kejadian yang sama berulang sekali lagi..
Photographer tak pandai tackle Hasya dan Khaleef..
Dalam beratus gambar dia snap..
Nak dapat 20 yang cantik pun susah..

Kali ke-3 dengan Amelia Shafer..
Dia baru bagi aku 8 keping..
Tapi puas hati giler..
2-3 hari gak laa.. kegembiraan aku tu terserlah..
Nak2 bila tgk timeline FB aku..



Untuk yang berminat...
Kat sini aku kongsikan dulu butiran asas Amelia Shafer Photography..
Nanti kat Part II dan part-part seterusnya..
Aku akan dedahkan hasil-hasil keje dia yang meletop punya cun..

FB: Amelia Shafer Fanpage : Amelia Shafer Photography email: ameliashafer@yahoo.com whatsapp : 0124707224



Thursday, March 13, 2014

My Love From The Star

Aku baru perasan..
Rupanya aku tak review lagi drama meletopz ni..
Sian customer yg nak order..
Tapi nak baca review lak dulu.. :)


Setakat March 2014 ni..
Drama ni paling best :)
Genre romantic fiction..

Secara amnya.. drama ni pasal alien yang dah mendarat di bumi..
400 tahun yang lalu..
Dalam masa 400 tahun tu..
Dia tak makan tua..
Rupa dia sama je dari  mula jejak bumi..
Sampai laa ke tahun 2014 ni..



Inilah dia ALIEN itu..
Memang bapak punya cute :)
Nama dia dalam drama ni Do Min Joon - DMJ

Dia ter"landing" kat dunia ni, disebabkan space ship dia rosak..
Masa tu masih zaman Joseon.. 400 tahun yang lalu..
Untuk balik ke angkasa lepas..
Dia kena tunggu peredaran bulan bintang komet apa bagai..
Bila tiba masa yang betul tepat..
Baru dia boleh balik ke planet dia..

Jangan tanya camne dia leh cakap Korea sedangkan dia alien..
Pandai2 korang la nak paham-paham sendiri..

Oleh sebab dia alien.. dia ada pelbagai super power..
Nak tau kena tgk drama ni..


Masa kat zaman Joseon..
Hero ni ada jatuh cinta dengan seseorang..
Memula dia yang selamatkan perempuan ni..
Tapi akhirnya perempuan ni mati sebab selamatkan dia..

Sejak dari tu..
Beratus2 tahun kedepan..
Dia hanya hidup dengan penuh kesunyian..


Sampai laa ke zaman sekarang ni..
Sampai laa heroin ni muncul..

Heroin ni sebenarnya seorang pelakon hallayu..
Dia ni jiran kepada hero..
Dan dia selalu menimbulkan masalah..

Memula.. hero cam malas nak layan..
Tapi.. satu hari masa dia selamatkan pompuan ni..
Baru dia perasan.. yang perempuan ni mukanya sama dengan perempuan yg dia cintakan masa zaman Joseon dulu tu..

Lama-lama.. dia cam suka lak ngn heroin ni..
Tapi ikutkan.. heroin dulu yang suka kat dia..
Disebabkan.. masa yang dia tunggu selama 400 tahun untuk balik ke planet dia akan muncul tak lama lagi..
Maka dia elakkan dari jatuh cinta pada heroin..


Ni 2nd hero..
Akak memang lemah dik..
Kalau 2nd hero sehensem hero..

Tapi dia ni okay.. tak jahat..
Cumanya dia mmg cintakan heroin sejak dari lama dulu..
Dia ni cam kawan baik kepada heroin..

Yang jahat adalah abang kepada dia..
Abang dia ni berkali-kali cuba nak bunuh heroin..
Pasalnya heroin ada simpan rahsia jahat abang 2nd hero ni..

Dek kerana banyak kali sangat menyelamatkan heroin ni laa..
Akhirnya hero DMJ jatuh cinta pada heroin..


Ni kawan baik heroin..
Malangnya dia ni nampak baik dari depan je..
Padahal dia dengki nak mampus pada heroin..
Dan dia sebenarnya suka sangat pada 2nd hero..

Pada zaman kejatuhan heroin..
Tetiba populariti dia pulak meningkat..


Hero ni.. sebab dia tak makan tua..
Jadi setiap 10 tahun, dia kena tukar identiti..
Yg zaman skang ni dia adalah seorang college professor..
Nak jadi cerita.. heroin adalah student dia..

Hero nikan asalnya ada super power..
Dengan kuasa yang dia ada ni laa..
Dia selalu dapat selamatkan heroin dari dibunuh..

Namun, makin dekat hari dia nak balik ke planet dia..
Kuasa dia makin hilang..


Bila depa dah saling mencintai..
Time tu laa putaran bintang sampai pada waktu yang tepat..
Maknanya.. hero kena balik ke planet dia..

Namun..

Korang cer teka.. berdebor-debor tau tunggu ending..
Betul2 kat episod 21 dia punya ending..

Tekaan korang...

Hero balik ke tidak?!!
.
.
.