Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Monday, February 27, 2017

Gold Coast Morib


Selalu akak pakai Agoda...
Kali ni guna baucer pulak..
Baucer murah ni beli daripada Nur Hazwani..
Boleh tengok kat FB dia nak tgk baucer2 apa yang ada..
No whatsapp dia pun ada dalam iklan atas nun..

Sebab aku ambik yg paling murah RM108..
Kena laa pergi hari sekolah..
Minggu lepas kena pulak seminggu depa tak belajar..
Latihan sukan..
Maka, marilah kita holiday memandangkan Kalep pun takde masuk acara..

Baucer ni wpun rm108..
Siap dapat 4 gelang masuk theme park..
Kalau uruskan sndr kat Agoda..
Biasanya bilik Studio dpt 2 je..
Nak tambah kena beli..

Lagi free 2 kupon untuk flying fox & High Rope
Ini je dah jimat rm40

Pasal aku ada 2 baucer..
Dapatlah 8 gelang theme park + 4 kupon flying fox
Jimat mak datokkan..
Sebab kami pergi 3 dewasa + 5 kanak-kanak + 1 bayi


Wpun baucer murahan...
Dapat bilik menghadap kolam hokay..
Kalau Agoda.. ko hadaplah jalan raya..
Nak hadap kolam kena bayar mahal sket..
WPun biliknya saiz yg sama..


Tujuan utama pergi sini..
Nak kasi bebudak ni berenang...
Pasal apa pilih Gold Coast Morib...

Taman temanya tidak berapa besar..
So boleh monitor 5 kanak-kanak dengan senang..
Sambil omak pun duduk dalam air dalam Lazy River..
Boleh tengok semua sekali..

Banding Gold Coast Melaka..
Kolam dewasa dengan kolam kanak-kanak jauh..
Memang tak boleh nmpk..
& slidenya tinggi-tinggi..
Yang ni bolehlah rendah2 sesuai untuk Mek Cha..

Kalau Bayou Lagoon..
Lagi pening nak kawal..
Sorang kat kolam ni.. sorang kat kolam sanun..
Apak dia tenang2 kat kolam biasa..


Lepas layan kolam..
Naik bilik layan jacuzzi pulak...
RIuh rendah bilik dengan bebudak ni..


Kolam kat Gold Coast ni buka smpi 11 malam..
Tapi nak masuk malam kena purchase tiket lain..
Kalau tak nak  mandi kolam pun banyak aktiviti lain..
Leh ronda2 tepi laut..
Makan ikan bakar rm1.90..
Main mesin token..
Karaoke..

Sedia jelah duit..

Disebabkan bebudak ni kepenatan berenang..
Pukul 9.00 malam semua dah tido..












Sebelum balik...
Layankan bebudak ni main flying fox..
Naik kuda..
Main boyan..
Mandi laut je tak boleh..
Pasal air laut dah jauh kedepan..
Main pasir laut jadilah...

Kesimpulannya...

Seronoklah juga ;)

.
.
.
.

Sunday, February 26, 2017

Goblin


Jangan marah kalau aku kata drama ni tak best mana pun...
Rasanya lepas episod 5 kot..
Baru cam dapat rentak..
Pastu takde konflik sangat pun..
And of course happy ending...
Satu hal lagi drama ni terlalu lembab perjalanannya..
Dah tu asyik ulang balik masalah yg sama..
Kim Bok Joo jauh lagi best dari Goblin...

NAMUN!!!

Ada namun ye...
Drama ni jadi best sebab ada Gong Yoo dengan Lee Dong Wook..
Memang puas mencuci mata tau...
Hensem awal smpi habis :)


Drama ni bermula dengan hero dari zaman asalnya 900 tahun dulu..
Dia ni dibunuh atas sebab yang tak munasabah..
Padahal ikutkan dia ni abang ipar raja..
Tapi, raja pun bengong dok ikut cakap penasihat dia..

Atas sebab itu...
Dia mati tapi tidak naik ke langit...
Tinggal di dunia menjadi GOBLIN...

Goblin betul..
Patutnya kaler hijau..
Telinga panjang..
Katik dan hodoh..

Yang ni..
Huhuhu... bersyukur sangat drama ni lembab..
Dapat tengok lama-lama-lama-lama...

Bila dah jadi Goblin tu..
Dia dapat immortal life..
Maksudnya hidup selama-lamanya..



Ini heroin...
Dia ni sepatutnya awal2 dah mati..
Bila mana mak dia masa tengah pregnant dia kena langgar...
Kebetulan Goblin ada time tu..
Dia guna kuasa dia dan hidupkan semua perempuan tengah pregnant tu..
Sampai la dia berjaya melahirkan anak..
Anak tu laaa heroin..

Oleh kerana Goblin hidupkan kembali anak beranak ni..
Telah mencelarukan kerja Grim Reaper..
Grim  reaper ni ala2 malaikat maut la..



Ini dia Grim Reaper..
Tak padan rupa hoi!!!!!
Dia tau celaru dia je..
Celaru aku nak pilih Goblin ke Grim Reaper dia tak tau :))

Itu laaa Lee Dong Wook punya watak...
Dia membantu roh yang mati untuk naik ke langit..
Dan dia memang tengah mencari heroin sebab sepatutnya heroin dah mati dari dia bayi lagi..


Dalam citer ni... Pengenalan Grim Reaper adalah topi hitam..
Tapi aku rasa kalau dia bawa sabit lagi padan..


Rupanya heroin ni..
Lepas hero hidupkan dia dulu..
Dia ada kuasa melihat dan berkomunikasi dengan hantu..
Dia juga sangat dicari oleh goblin..
Sebab dia adalah Goblin Bride..


Pentingnya goblin bride ini adalah untuk menamatkan sumpahan immortal life dia..
Supaya dia dapat mati dan pergi ke alam lain..
Hanya Goblin Bride yang boleh nampak pedang di dada Goblin..
Dan heroin hanya perlu cabut pedang tersebut..
Dan Goblin boleh mati menjadi debu..




Tapi...
Lama-lama...
Goblin jatuh cinta laa pulak pada Goblin Bride..
Dah jadi dilemma..
Nak mati ke nak hidup..
Masalahnya.. kalau dia nak hidup..
Goblin Bride akan mati sebagai tukarannya..


Ini pulak...
Grim Reaper berkenan pada dia..
Rupanya dia ni adalah kelahiran semula adik Goblin..
Yang merupakan isteri kepada raja..

Dan Grim Reaper pulak....

Korang tengok la sendiri kalau nak tahu..


Depa ni sempatlah bercinta seketika...
Lepas tu cam2 hal laaaa..
Sampai la pedang tu tercabut juga..

Apa jadi pastu..
Kena laaa tengok sendiri hokay ;)


Kalau ditanya..
Dalam drama ni sapa lagi hensem?

Tentu laaa GONG YOO!!!!!

Seriyes wei....

Sangat hokay!!!!

Sorry LDW ;)


.
.
.