Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Monday, July 24, 2017

Suspicious Partner


Dalam kesibukkan kerja (tkde laa sibuk pun)
Check up tak henti-henti
Uruskan order2 tudung
Sempat gak aku tengok 1 drama korea
40 episod lak tu (1/2 jam 1 episod)

Drama best!!
Akak bagi 4 1/2 bintang
Lagi 1/2 simpan sebab ada beberapa perkara tak settle smpi habis :)


Hero Suspicious Partner ni Ji Chang Wook
Banyak dah drama dia sebelum ni, tapi aku belum pernah tgk
Empress Ki, Healer, K2.. satu pun x tengok

Yang ni pulak rasa nak tengok.

TAK NYESAL HOKAY!!

Drama ni best!

Genre sweet romantic comedy law (carca marba tul)


Ni hero.
Awal2 dia peguamcara (prosecutor)
Tengah2 jadi peguambela (Attorney)
Last2 jadi peguamcara balik

Best laa dia ni berlakon
Cumanya aku tak minat bila dia buat cute
Dia ni patut menten handsome & classy
Tak yah nak cute mute.. tak sajak ;)


Heroin
Masa mula2 dia kenal hero, time tu dia student lagi.
Kemudian dia dapat praktikal kat pejabat hero
Nasib buruk, tetiba dia dituduh membunuh bekas kekasih yang mati kat rumah dia
Terkena pulak yg mati tu anak orang berpengaruh


Start kes ni la hero ngn heroin start rapat.
Tapi hero masih lagi peguam dari pihak kerajaan.
Peguambela heroin time tu kawan tapi musuh hero (2nd hero)

Atas sebab ada percanggahan berkenaan bahan bukti
Hero telah dapat selamatkan heroin
Tapi atas sebab itu dia dipecat daripada menjadi prosecutor

Akhirnya dia jadi lawyer kat kompeni ayah angkat dia


2nd hero, kawan baik hero asalnya.
Tapi awek hero berselingkuh dengan 2nd hero
Menjadikan depa musuh

2nd hero ni tak berebut heroin pun dengan hero
Tengok jelah camna depa punya hubungan

Citer selingkuh ni tergantung!
Sampai habis tak tau apsal sebenarnya.

2nd heroin
Bila dia habis study, dia balik Korea & nak berbalik semula pada hero
Tapi hero dah ada heroin
Nasib la kan..


Lepas heroin lepas dari pertuduhan bunuh tu, keluarga ex-bf dia yg mati tu masih tak puas hati.
Heroin bertekad untuk cari pembunuh sebenar.
Sapa nak sangka rupanya pembunuh tu dekat je dengan dia

Pembunuh ni yang jadikan jalan citer drama ni best
Wpun sakit hati dia asyik membunuh sesuka hati




Depa dua ni jatuh cinta awal sebenarnya.
Tapi ada banyak halangan & tragedi antara-antara tu
Paling dahsyat bila ayah heroin, ada kena mengena dengan kematian parent hero

Ni nanti korang tengok jelah sendiri ye



Bong-Hee (Heroin) is a judicial apprentice at the Judicial Research and Training Institute. One day, on the subway, she mistakes Ji-Wook (Hero) for a molester. Ji-Wook is a prosecutor and denies being a molester, but Bong-Hee doesn't believe him. Later, she catches her boyfriend Hee-Joon (x-bf heroin) in a hotel lobby with another woman. Her boyfriend is also a judicial apprentice at the same institute. Bong-Hee is hurt by her boyfriend's apparent infidelity and tells him that she will sleep with the next man she bumps into.
Bong-Hee indeeds propositions the next man she bumps into. When she looks at the man, Bong-Hee realizes the man is the same man she saw on the subway ... Ji-Wook. They decide to have drinks and Bong-Hee later passes out. When she wakes up, Bong-Hee finds herself at Ji-Wook's place.
3 months later, Bong-Hee is assigned to work in Ji-Wook’s office. She works hard there. During this time, she runs into Hee-Joon and tells him to take his things from her apartment. Later that night, Bong-Hee goes to a nearby convenience store and when she returns to her apartment, she finds Hee-Joon stabbed to death. Bong-Hee is arrested for his murder and Ji-Wook becomes the prosecutor in her murder case. Even through heavy pressure from Hee-Joon's father (who is the chief of the district prosecutor's office), Ji-Wook finds evidences to proves Bong-Hee's innocence and sets her free. Due to this incident, Ji-Wook quits his job as a prosecutor and becomes a lawyer. Bong-Hee attempts to find the person who murdered her ex-boyfriend.
2 years later, Bong-Hee and Ji-Wook meet again, but on opposing sides. Bong-Hee is representing the plaintiff and Ji-Wook is representing the defendant in a court case.
.
.
.

No comments: