Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Monday, August 11, 2014

Doctor Stranger



Drama ni best..
Genre medical romance..
Ada laa sket2 action..
Pasalnya drama ni kisah antara 2 negara..
Korea Selatan sama Korea Utara...


Si comel lote ni hero..
Dalam drama ni.. nama dia Park Hoon..
Masa dia kanak-kanak...
Dia diculik bersama ayah dia ke Korea Utara..
Ayah dia, Dr Park Cheol adalah doktor pakar dada dan jantung yang terkemuka..
Dari kecik, ayah dia mmg dah trained dia untuk jadi seorang doktor..
Dan akhirnya dia pun jadi seorang doktor yg sangat hebat..
Dia boleh selesaikan pembedahan yang rumit..
Dalam masa yang sangat singkat...


Masa kat Korea Utara..
Dari alam sekolah menengah..
Dia dah suka dengan satu awek ni..
Nama Song Jae Hee.. dia ni orang Korea Utara...
Sampai laa satu hati dia menghilang..

Selepas ayah hero mati..
Hero ambil keputusan untuk ke Korea Selatan..
Tujuan dia untuk cari awek dia yang hilang..
Time tu dia takde angan2 pun nak jadi doktor..

Sampai laa satu hari, dia terlibat dalam satu pembedahan kecemasan..
Maka hospital tersebut berminat mengambil dia untuk jadi doktor kat situ..

Mula-mula dia tak mahu..
Tapi ntah camne..
Dia ternampak seorang doktor ni..
Iras sangat dengan  makwe dia yang hilang tu..
Dan dia yakin sangat itu adalah awek lama dia..


Dia ni adalah seorang pakar bius kat hospital yang sama..
Takde sapa yang tahu latar belakang dia..
Tapi nama dia bukan Song Jae Hee..
Nama dia Han Seung Hee..

Oleh sebab latar belakang dia sangat misteri..
Hero yakin yang doktor bius ni adalah awek dia yang hilang dulu..
Tapi dia tak mengaku..

Sebenarnya dia ada terlibat dalam beberapa perisikkan..
Nak tau sapa dia ni sebenarnya..
Kena laa tonton sendiri drama ni..


Dia ni pulak 2nd heroin..
Sebenarnya dia ni anak tak sah taraf pengarah hospital..
Mak dia tinggalkan dia masa kecik..
Dan dia terpaksa tinggal bersama mak dan adik beradik tiri..
Oleh kerana selalu ditindas...
Dia belajar bersungguh-sungguh untuk menjadi seorang doktor pakar..

2nd hero suka ke dia..
Tapi bila Park Hoon muncul..
Dia cam ada perasaan berbelah bahagi..
Disamping meragui adakah cinta dia yg sekarang tu cinta sebenar..


Yang hensem tu 2nd hero..
Dia graduate dari Harvard..
Dan merupakan doktor paling berpengaruh dan berprestij di hospital..
Tapi kedudukannya mula tergugat..
Bila Park Hoon muncul..

Dia ni tak tentu genre..
Kadang-kadang baik..
Kadang-kadang tak..




As a child, Park Hoon (Lee Jong-suk) and his father Park Cheol (Kim Sang-joong) were tricked and sent to North Korea. In North Korea, Park Hoon was trained to become a doctor by his father who was already a famous doctor. Park Hoon became a genius thoracic surgeon. He deeply fell in love with Song Jae Hee (Jin Se-yeon) in his high school. Park Hoon's father then died and he tried to flee to South Korea with Jae Hee, but lost in contact with her and at the end, he fled to South Korea alone, while looking for Jae Hee.
In South Korea, Park Hoon begins to work as doctor in a top hospital Myungwoo University Hospital. Meanwhile, he found a girl that looks exactly like Jae Hee, Doctor Han Seung Hee, who claimed to not know Park Hoon. Then it appears that she's involved in a secret mission with a man who hates Park Hoon back in North Korea
.
.
.

1 comment:

mummy_ayu said...

Agreed..cita ni best sgt. Hubby ayu pun terjebak layan cita korea ni...