Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Thursday, April 24, 2014

Miss Korea



Ramai tak perasan drama ni..
Pasalnya tayangannya.. saing2 My Love From The Star..
Dengan Inspiring Generation..
Padahal drama ni jalan citernya best jugak..

Secara umumnya..
Drama ni berkenaan seorang perempuan cantik..
Yang masuk beauty pageant..
Atas sebab nak bantu company cosmetic rakan sekolah dia..
Company tu sedang di ambang nak bangkrap..
Mereka transform heroin jadi lawa..
Untuk menang pertandingan Miss Korea dan seteruskan menaikkan balik company cosmetic depa..


Drama ni setting 1997..
Genre romantic comedy..
Aku confuse sket je drama ni..
Hero dia.. tak tukar gaya..
Dalam drama Pasta..long time ago..
Camtu gaya dia..
Dalam drama ni pun...
Itu gak gaya dia..

Maybe pasal team Miss Korea adalah team yg sama buat drama Pasta..


Heroin ni..
Dari zaman sekolah-sekolah dulu dia mmg lawa..
Dan pernah menang ratu cantik sekolah..
Malangnya.. dalam pelajaran dia tidak menyerlah..
Selepas tamat belajar.. dia bekerja sebagai penjaga lift..

Bila company hero dalam masalah..
Memang heroin la dia cari..
Ala-ala filem Miss Congeniality gak drama ni..



Ada laa konflik2 nyer yang buatkan depa jatuh cinta..
Ada 2nd hero.. ada 2nd heroin..
Nak tengok.. kena la order ;)
.
.
.

No comments: