Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Thursday, January 31, 2013

School 2013

Berturut pulak entry review drama Korea..
Bertabahlah ek..
Tengah keghin idea ni nak merapit apa..
So, layan jelah review drama...


School 2013 ni.. ikutkan School 5..
Tapi School 1 - School 4 takde kena mengena dengan yg ni..
Kira setiap series tu.. independent drama ler kitanya..

Yang samanya..
Dramanya berkisar pasal kehidupan pelajar2 sekolah..
Masalah buli.. bunuh diri.. keganasan.. hubungan guru murid..
Semuanya disatukan di Seung Ri High School..

Seung Ri High School ni..
Dalam Korea.. di kedudukan 178..
Memang corot habih ler..
So, mmg banyak laa masalah di sekolah ni..


Ramai tul yang comel2 dalam drama ni..
Aku pun confuse..
Tgk cam serupe je sumer..

Hero comel drama ni menang newcomer award kat KBS Award..
Jang Nara pun menang gak..
Excellence Award..

Jang Nara dalam drama ni jadi cikgu..


Drama ni ratingnya agak tinggi jugak..
Dari yang aku baca kat internet..
Rata-rata puas hati dengan jalan citer yang mantap..
Aku belum sempat tengok lagi..
Dok layan Cheongdongdam Alice tak habis lagi :)


Yang comel paling kanan tu..
Dalam drama ni.. citer dia paling banyak..
Selain sekolah.. dia kerja part time jadi delivery boy..
Kat sekolah.. ramai ler student pompuan suka dgn dia ni..
Dia tak suka cari masalah..
Tapi orang lain yang suka cari masalah dengan dia..


Dalam episod satu je cam2 dah jadi..
Nak tau apa jadi seterusnya..

Cer order :)

5 comments:

ch@ said...

assalamualaikum akak, eh akak ek? hihii, taktau la akak ada atau boleh dapatkan ke, drama Jepun, Tokyo Cinderella Story, teringin bangat hendak tgk drama tu. kita suka masuk blog akak ni, baca review. kihkihkih...

I want to lose weight said...

Jepun belum terbuka hati lagi nak donlod :)

aBoi said...

aboi tengah follow citer ni.. tengah tunggu orang upload yang ada subtitled je.. episode 16..

cerita ni tak rugi tengok.. so far, aboi rasa cerita ni sangat best.. hehe

School 2013 daebak !..hehe

mummy_ayu said...

emm..menariks nie....harus masuk dlm next list nie.....

I want to lose weight said...

:) masuk jangan tak masuk