Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Saturday, October 19, 2013

Who Are You

Satu lagi genre fantasy..
Kalau The Master's Sun..
Romantic Comedy Fantasy..
Hat ni lain sket..
Romantic Action Fantasy..
Pasalnya.. hero dengan heroin adalah detektif!!


Heroin..
Boleh nampak apa yg manusia lain tak boleh nampak..
Maknanya dia boleh tengok hantu..

Oleh itu, dia selalunya lebih tahu dari orang lain..
Hantu-hantu yang dia nampak tu..
Akan minta bantuan dia utk setelkan perkara sebelum mereka jadi hantu..

Hero pulak.. Taecyon 2PM..
Partner kepada heroin..
Depa 2 ni keje detektif
Keje bahagian lost & found.
..
Dia pulak tak percaya dengan hantu-hantu nih..
Dia hanya percaya pada apa yang dia boleh lihat dan sentuh..


Kisah camne heroin ni dapat kelebihan nampak hantu ni..
Lebih kurang cam Master's Sun..
Dia pun koma juga lebih kurang 6 tahun..
Bangun dari koma tu.. dia dah boleh nampak hantu..

Oleh kerana depa ni kerja bahagian lost & found..
Hantu2 yg dia jumpa..
Selalunya berkaitan dengan barang2 yg terdapat di jabatan itu..

Selesai kes..
Barulah hantu2 tersebut rest in peace..


Ada love triangle dalam drama ni..
Tapi bukan manusia-manusia-manusia..
Lain sket sbb orang ketiga itu adalah HANTU..

Hantu lelaki tersebut merupakan kekasaih heroin sebelum dia mati..
Dia mati akibat satu kemalangan semasa bertugas..
Dia tak boleh tenang di alam lain..
Disebabkan cinta dia pada heroin..



So,

Kalau nak tahu sapa yang dapat heroin..
Hero betui ke..
Hero hantu ke..

Jangan lupa menonton ye..
.
.
.

No comments: