Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Tuesday, October 8, 2013

IdeaTab A3000-H

Mesti ada yang tanya..
Apsal tak ambik Samsung?
Iphone?

Jawapannya..

AKU TAKDE DUIT BANYAK!!

Lagipun aku selalu beranggapan yang galaxy2..
Ai buah epal semua tu..

OVERPRICED!!

Galaxy Y aku tu sebenarnya takde masalah pun..
Selain daripada camera kelabu..
Pastu satu yang jadi masalah sangat ialah..
Memory terlalu kecik..

Bayangkan.. HP aku hanya ada Whatapps..
Itu pun sehari 18 kali anta mesej..
Insufficient memory..

180MB.. sangat zaman batu tau!!

Yang ini..

Hehehe... 16GB!!

Pastu tadi tokei kedai tu bagi lagi memory card 8G..

13.08G of free space that can be crammed full with apps and games... :)


Tak sempat tunggu Android Kit Kat :)

Yang ni dapat Android 4.2 Jelly Bean..
Bukan yang latest jugak laa..
Tak kisah laa tu..
Setakat nak main Candy Crush.. bantai laa android version berapa pun.. :)

Satu lagi yang best..

DUAL SIM.. 1 UTMS.. 1 Phone only..

Sebelum ni kalau aku nak online guna data..
Aku terpaksa tukar sim digi masuk handphone..
Pastu sim celcom letak tepi kejap smpi aku habis online..

GIGIH sangatkan!!

Processor = QUADCORE 1.2GHz Cortex-A7 dengan 1GB RAM..
Sama je dengan Tab 3..


Y aku tu.. main camera 2MP..
Yang baru ni.. 5MP..
Boleh laa aku instagram smpi pitam pasni.. :)

Boleh laa nak keek..
Sebelum ni.. nak install pun tak boleh :))

Kalau dicomparekan A3000-H ni dengan Tab 3..
Tak banyak beza pun..
Yang beza.. harga laa..
Dipisahkan RATUSAN  RINGGIT :))

Boleh baca perbandingannya..
Klik SINI



Ok panjang dah citerkan..
Meh nak citer pasal harga lak :)

Kalau korang google2 kan internet..
Boleh jumpa yang lagi murah dari harga aku beli..
Ada yg offer RM642.00
Tapi aku tak biasa beli benda2 camni online..
So, aku pilih untuk beli kat kedai sini je..

Kalau pi KL pun.. minyak tol makan minum apa bagai..
Sudahnya jatuh harga sama gak cam kat sini..

Aku beli ni hanya.. RM699.00 :)
Free cover.. screen protector.. micro SD 8G..

Ok laa kan..
.
.
.

6 comments:

Suzlin Azreena Nordin said...

akak beli kat mana? murah juga tu siap percuma casing and screen protector.

Mimy Hamid said...

kakkkkkkkkkkkkkk terbaik review...terpengaruh gak ni....

I want to lose weight said...

kat Tg Malim ni je..
Kalau kat belah2 KL leh dapat rege 650.00

Aija said...

saya tengah riki lenovo. best tak bende alah ni? skang dah stress pakai galaxy Y. Asik memory full jer. sms pon tak leh masuk.

I want to lose weight said...

setakat ni best!! :)

I want to lose weight said...

setakat ni best..
sama standard ngn tab 3 :)