Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Thursday, July 31, 2014

Hotel King

Hotel King...
Setakat July 2014 ni...
Drama ni the best..
Rugi sapa tak tengok drama ni..

Tak payah tunggu kat 393.. 391...
Kat Korea drama ni main kat MBC..
So, untuk main kat TV M'sia..
Kena tgu 8TV atau TV2 beli drama ni..


Genre drama ni bercampur gaul..
Ada comedy.. ada serius.. ada misteri.. ada thriller..
Serba lengkap..

Paling best...
Lee Dong Wook dan Lee Dae Hae bergandingan semula..
Selepas 9 tahun lepas mereka berganding dalam My Girl..
Dalam drama ni.. LDW jauh lebih hensem dr dulu..
LDH pun kemain lawa lagi...

Environment drama ni berkisar tentang hotel dan hotelier..
CIEL Hotel..
Hotel 7 bintang pertama di Korea..
Hotel ini dimiliki oleh Chairman Ah..
Iaitu ayah kepada heroin..


Dalam episod 1... bermula dengan kisah hitam hero..
Masa dia kanak-kanak..
Dia telah dihantar ke US untuk dijadikan anak angkat..
Dia percaya yang dia telah dibuang oleh ayah kandungnya..
Bila kat US... dia bukan dijadikan anak angkat..
Tapi dijadikan peminta sedekah..
Kat situ dia berkawan baik dengan seorang lagi budak Korea..

Sampai laa satu hari..
Masa depa berdua kena belasah..
Dia dapat pistol..
Dan tembak ketua gangster kat situ..
Sebelum dia ditangkap..
Seorang lelaki tua dari Korea telah datang menyelamatkan dia..
Dan lelaki tua tu beritahu hero..
Siapa ayah kandung dia sebenarnya..

Ayah kandung dia sebenarnya adalah Chairman Ah..
Pemilik Hotel Ciel..

Dari situlah.. dia hidup dengan dendam..
Nak memusnahkan chairman Ah dan mengambil alih Hotel Ciel..
Yang dia percaya sepatutnya jadi milik dia..


Setelah dewasa..
Dia berjaya menjawat jawatan GM di Hotel Ciel..
Chairman Ah masih tak tahu lagi dia ni sapa..
Hero pulak bekerja dibawah telunjuk Vice President Hotel Ciel..
Lelaki yang satu masa dulu menyelamatkan dia..
VP Hotel Ciel ni sebenarnya yang bercita-cita nak rampas Hotel Ciel ni..
Dan dia mempergunakan hero untuk mencapai cita-cita jahat dia..

Sampai laa tetiba Chairman Ah mati..
Dia dipercayai mati kerana bunuh diri..


Disaat hero dan VP hotel tersebut hampir dapat merampas hotel tersebut..
Muncul anak chairman Ah yang selama ni tinggal di US..
Ah Mo Ne...

Dia muncul dengan lagak selamba..
Seolah-olah takde apa jadi..
Tapi dalam hati.. dia lansung tak percaya ayah dia bunuh diri..
Dia percaya ayah dia mati dibunuh..

Oleh sebab dia muncul..
Nak tak nak..
Dia dilantik menjadi Chairman yang baru..

Ah Mo Ne ni pulak..
Sebenarnya dia takde hati lansung nak jadi chairman..
Dia cuma nak tahu siapa dan kenapa ayah dia mati..
Oleh sebab itu.. dia menjalankan tugas secara sambil lewa..
Menimbulkan banyak masalah di hotel..
Dia paling benci dengan hero.. general manager hotel tersebut..
Dia dapat rasakan yang hero..
Ada kaitan dengan kematian ayah dia..

Hero pulak bengang dengan kemunculan heroin..
Selain banyak menimbulkan masalah..
Heroin akan menghalang niat jahat dia..
Untuk mengambil alih Hotel Ciel..
Yang dia rasakan sepatutnya jadi milik dia..



Ni 2nd hero..
Dia pekerja kat Hotel Ciel..
Dia ni pun tak percaya yang Chairman Ah bunuh diri..
Oleh itu.. dia bertekad untuk bantu Ah Mo Ne..
Dapatkan kedudukan dia sebagai Chairman hotel yang baru..
Dia ni selalu tak sependapat dengan hero..
Tapi hero mengamanahkan dia untuk jaga heroin..
Nak-nak bila ada orang-orang tertentu yang cuba untuk bunuh Ah Mo Ne..

Hero tahu itu kerja Vice Chairman hotel yang jahat tu..
Tapi dia tak boleh lari dari orang tua jahat tersebut..


Ah Mo Ne ni..
Mula-mula memang dia benci sangat dengan hero..
Hero pulak.. dia rasa Ah Mo Ne tu adik dia..

Sampai laa satu hari..
Ada rahsia baru terbongkar..

Rupanya Ah Mo Ne bukan adik dia..
Dan dia bukan anak Chairman Ah..
Sejak tu... dia cam jatuh suka pada Ah Mo Ne..
Tapi atas sebab2 tertentu..
Dia tak boleh jatuh cinta pada Ah Mo Ne..

Ah Mo Ne pun gitu gak..
Benci punya benci..
Lama-lama suka pulak..


 LAP SKET AYAQ LIOQ TU :))

Dalam drama ni..
Body LDW memang terhebat ye..
Sapa ikut variety show Roommate..
Tau laa betapa susahnya LDW nak menten badan gini..
Sepanjang drama Hotel King ni..
Dia tak ambik karbohidrat..
Dan banyak bersenam..


Tengah-tengah drama ni..
Depa bercinta juga sudahnya..
Tapi dugaan dan halangan memang lepas satu... satu muncul..

Bape kali clash..
Bape kali sambung balik..
Clash balik..
Sampai dah bertunang setahun pun..
Last minute putus pulak.. ni masa episod 31-32..

Drama ni.. 32 episod tau..
Tapi dari episod 1... smpi ke episod 32..
Stress manjang!!!!

Paling stress.. bila masuk 10 episod terakhir..
Dah takde preview untuk next week punya episod..
Dan tak boleh teka lansung apa yang akan jadi next episode..
So, untung laa korang yang boleh tengok 32 episod sekali harung..
Aku yang tengok minggu ke minggu ni..
Memang sakit jiwa nak menunggu minggu depannya..

Walau apa pun..
Jalan cerita drama ni mmg terbaik..
Takde bosan.. takde meleret-leret wpun 32 episod..
Ngam2 cantik habisnya..

So, meh order..
32 episod = 8 kpg dvd
Sub = simple english




2 comments:

AleenJY Agos said...

nak order mcm ne? brapa RM?

I want to lose weight said...

emel saya..

zaliahezlin2106@gmail.com