Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Saturday, July 19, 2014

Raya dan Jalan Tuanku Abdul Rahman



Ikutkan Hajah Norlia..
Dia nak bertolak lepas Subuh..
Katanya.. dekat2 nak raya ni..
Semua buka 24 jam..

Tapi.. lambat jugak..
7.30 pagi baru aku smpi rumah dia..
Lebih kurang pukul 9.00 pagi baru sampai KL..

Time ni SOGO tutup lagi..
Tapi parking dah buka..
Bayangkan 9 pagi..
B1 dah penuh... B2 dan separa penuh..

Oleh kerana SOGO masih tutup..
Beramai2 laaa keluar parking ikut entrance..
Dah cam marathon tau..
Punya ramai..


Destinasi pertama Kedai CK Rahim..
Beli brooch raya..
Aku  ni sebenarnya motif utama nak teman adik aku je..
Pasalnya aku belum gaji..
Bonus dah habis bayar handbag Jurulatih..

Nasib baik.. MIJ kasi RM200 buat belanja..
Merasa gak laaa aku shop2 sket-sket :)



Pastu lintas jalan... pi Arked yg banyak jual kain ela, telekung ngn tudung tu..
Kat sini tersangkut aku 4 helai tudung sarung + 5 helai shawl chiffon..
Nama pun baru pergi kursus kan..
Tentu laa tengah bersemangat.. :))

Apsal bangla tu camtu?

Arked dalam tu mmg semua bangla je yang jaga..


Adik aku beli banyak..
Dah cam orang nak berjual laa pulak..
24 helai hokay..
Last time kitaorang pergi 10 helai..
Dahsyat kan..

Apa nak kisah..
Orang hidup sorang..
Duit banyak lak tu..

Takde laa dia teringat nak belanja akak2 dia ni :(



Lepas tu pi MUAZ Textile..
Bukan cari tudung aku..


Makcik kecit ni nak SODONG..
Dah bape kali di minta nak tudung..
Kali ni baru dapat yang sesuai dengan dia..
Suka laa sangat tu...



Gambar-gambar atas bukan aku snap..
Tak berani aku nak asyik kuar HP..
Dah laa HP baru lak tu :))

Semua aku google je..
Kecuali gambar anak aku tu :)

Tak jalan pun kat Bazaar ni..
Penat woi!!!!
Dah laa hari ni panas satu macam....

Lepas tu singgah Tesco Rawang jap..
Terus balik rumah..
Awal smpi..
Pukul 3.00 ptg..

Selalu.. dekat nak azan buka puasa baru sampai..
Nasib laa... orang takde duit :)

Apa pun.. hampir semua persiapan raya dah siap..
Tinggal kasut kalep & kasut aku je lagi..
Tahun ni.. rasa cam berbelanja biasa-biasa je..
Tapi.. bila kira-kira balik..

Tak yah citer la..

Kang MIJ baca ni.. terus ajak aku BINCANG!!

:)
.
.
.

2 comments:

Izni Hafiz Abdul Rashid said...

Perghh, soping kat jalan TAR ye, abang nah time raya macam nie tobat, tak pegi sana... tak berbaloi... buat ponat je... cari barang satu hal... nak bayar pun kena berbaris panjang. ..

umi alya said...

sib baik akak sampai awal2 puasa kat Sogo & Jln TAR, tidak le jammed sgt..