Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Monday, July 7, 2014

Kaira buang tonsil...



Si kenit kuat makan ni..
Suka panggil aku MIMI MOK... (mami gemok)
Sejak setahun kebelakangan ni..
Asyik demam-demam..
Dah tu selalu high fever lak tu..
Sekali kena lama.. dan berulang-ulang..

Pastu tengah-tengah tahun lepas..
Ada jangkitan pulak pada telinga..
Bila cek kat hospital..
Rupanya ada air bertakung di belakang gegendang telinga..

Cek punya cek punya cek...
Tahun ni.. tukar pulak dari Hospital Slim River..
Ke Hospital Kuala Lumpur..
Rujukan ke doktor pakar ent...

Ikutkan.. tarikh sebenar Kaira ni operate lama lagi..
Lepas raya..
Tapi dah rezeki mendatang..
Last week doktor called.. bgtau ada tempat kosong..

Asalnya.. dia akan operate buang tonsil, operate hidung dan telinga..
Tapi bila cek yg terakhir tu..
Doktor kata gegendang telinga dia dah pecah..
Jadi air tu akan kering dengan sndr..

Oleh sebab dia masih kecil..
Gegendang baru akan tumbuh..
Ikutkan bila gegendang ada masalah..
Pesakit akan mengalami sakit telinga yang teruk..
Telinga berdengung.. keluar cecair dari telinga..

Tapi.. Alhamdulillah Kaira tak alami semua ni..
Kuasa Allah swt ler tu..
Sama laa cam adik Firdaus yang boleh hidup 3 bulan tanpa makanan..

Semalam..
Dah selesai ler operate buang tonsil..

Penat juga wei pi HKL ni..
Dengan parking susah giler nak cari..
Berserabut...

Wad pulak.. cam wad filem Suster Ngesot tu..
Buruk.. kelam.. nasib baik tak seram :))

Ni kali pertama aku masuk wad dalam HKL..
Selalunya pi Hospital Slim.. Hospital Sg Buloh.. Hospital Selayang..
Semua hospital baru yang cantik-cantik..
Yang buruk.. Hospital KKB je..
Tapi takpe lagi.. sbb tu hospital kecik je..

Mungkin kerajaan kesayangan kita semua ni..
Perlu ambil perhatian tentang HKL...
Tak payah laaa sibuk sangat nak bina bangunan baru.. taman-taman...
Yang ntah hape-hape... tak berkepentingan pun..
Baik laaa renovate HKL yang merupakan HQ segala hospital kat M'sia ni...
Supaya jadi yang terbaik dan terselesa..
Sian tgk adik ngn anak buah aku..
Yang kepanasan dalam wad..
Angin kipas tak berasa..
Bilik wadnya besar.. tapi kipas sikit je..

Apa pun..
Semoga Kaira cepat sembuh..
.
.
.

2 comments:

HoNEybUneE said...

Betul2 zel...anak saya msk tahun lps utk operate ketumbuhan...malam mmg seram giler nk gi toilet...huhuhu...horror giler bangunan n wad dia. Mmg xsangka langsung setara tuh....tp nurse utk wad neuro mmg terbaik stkt ni. Kul 2 pg anak kita muntah dia yg dulu sampai tukar lapik tilan m bantal seme...even plaster drip tercabut kul 2pg pun mmg dia dtg tukar br...xbersungut langsung...huhu...semoga khaira cepat sembuh...Aamin...

I want to lose weight said...

Betul.. nurse skang jauh sangat beza dengan nurse yang dulu-dulu..

memang terbaik :)