Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Tuesday, June 24, 2014

Witch Romance


Satu lagi drama wajib tengok 2014..
Pasal drama ni best..
Aku tak mau tengok secara mingguan..
Sebab nanti aku akan stress..
Cukup laa aku stress menunggu Hotel King habis..

Oleh itu.. aku tunggu smpi habis 16 episod..
Baru tengok sekali gus..

Best & puas hati :)

Dan...
Aku sangat jatuh cinta pada hero drama ini :)

Genre drama...
Romantic Comedy..



Heroin...
Ban Ji Yeon (BJY) adalah seorang andartu yang berumur 39 tahun..
Dia bekerja sebagai wartawan..
Seluruh hidup dia adalah berkenaan kerjaya dia..
Dia tak minat pada percintaan..
Apatah lagi mencari jodoh..
Perasaan dia sudah mati..
Bila pada satu masa dulu..
Tunang dia tidak muncul di hari perkahwinan mereka..


Di pejabat..
BJY dikenali sebagai WITCH..
Dia kalau bab kerja.. mmg takde toleransi..
Nak2 pulak officemate dia suka mengata belakang pasal dia..

Tapi dia memang seorang wartawan yang bagus..
Skop2 berita dia mmg yang terpanas dan terhangat..
Dia sanggup buat apa sahaja..
Untuk dapatkan berita yang menggemparkan..


Ini Hero...
Dan dia sangat comel..
Ini bukan drama pertama dia..
Cumanya sebelum-sebelum ini..
Tak pernah perasankan si Park Seo-Joon ni..
Ikutkan dia ada berlakon Dream High 2..

Dalam drama ni..
Watak dia Yoon Dong-Ha (YDH)..
Dia berumur 25 tahun..

Dalam dunia nyata ni pun..
Hero dengan heroin ni beza umur memang jauh..
Heroin lahir 1971.. umur dia 43 tahun
Hero lahir 1988.. umur dia 26 tahun

Dah cam beza umur mak dengan anak..
Tapi.. dalam drama ni..
Depa dua adalah couple!!

Huhuhuhu.. mak jeles!!!

Dalam drama ni..
Hero adalah seorang pekerja sambilan..
Dia buat apa saja kerja... janji dapat duit..

Dia ni sebenarnya adalah student medic..
Bakal seorang doktor..
Tapi disebabkan satu insiden..
Yang menyebabkan awek dia mati..
Dia benti sekejap belajar..


Pertama kali dia terserempak dengan heroin..
Time dia wat part time jadi santa claus..
Heroin curi hadiah santa..
Dan dia kejar heroin smpi ke pejabat..

Lepas-lepas tu..
Banyak kali la asyik terserempak..
Tiap kali terjumpa..
Ada je perkara malang berlaku..


Start scene ni la depa jadi baik sikit..
Rakan sekerja heroin nak kenakan dia kat satu parti..
Hero dengan macho nyer..
Telah menolong heroin...

Pasal kes ni juga..
Hero akhirnya bekerja di syarikat majalah sama tempat heroin kerja..
Dia di assign menjadi PA heroin..
Mula-mula dia ok je jadi PA heroin..
Oleh dek kerana selalu bersama je..
Lama-lama dia jadi suka pulak pada heroin..

Yang heroin pulak..
Asalnya tak suka dia pasal beza umur depa sangat jauh..
Sampai la hero jadi personal coach utk heroin mencari jodoh..
Last2.. depa yang saling sangkut sama sendiri..


Nilah bekas tunang heroin..
Tengah2 drama..
Dia muncul semula..
Tup-tup depa nak jalinkan balik hubungan lama..
Kesian laaa kat hero..
Tetiba heroin beralih arah...


Sweetkan..
Tengok drama ni..
Tetiba aku rasa..
Cam aku ada peluang lagi..

Peluang apa?!!

Hahahaha... tetiba feeling nak dapat boyfriend korea gak

Hahahaha :))


Depa ni bila dah couple..
Banyak gak dapat tentangan..
Yelah.. sapa yang nak setuju..
Jarak umur cam mak ngn anak..

Oleh itu..
Jika nak tau apa ending drama ni..
Sila laa order ;)
.
.
.

4 comments:

arie fadila said...

Mcm mna nak order?

I want to lose weight said...

emel saya zaliahezlin2106@gmail.com

bai said...

Boleh email kt saya semua tajuk kdrama yg seo joon berlakon kt maisaraeilya@gmail.com. tqqqqqqq

bai said...

Boleh email kt saya semua tajuk kdrama yg seo joon berlakon kt maisaraeilya@gmail.com. tqqqqqqq