Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Sunday, April 13, 2014

No Breathing


Lama dah tak preview movie..
Sebenarnya banyak gak movie aku download..
Cuma tak proses je..


Filem ni memang ada  dua hero..
Yang  belah kiri tu Wu Sang..
Dia mmg atlet renang..
Tapi sebab ada satu insiden,
Dia terpaksa masuk sekolah berenang balik..

Yang belah kanan.. Won Il..
Dia ni terer berenang..
Dan ayah dia seorang perenang yang hebat..
Tapi.. sejak kematian ayah dan mak dia..
Dia berhenti berenang..
Sampai laa dia terpaksa berhenti sekolah..
Maka pakcik dia paksa dia masuk sekolah berenang..

Kat sekolah tulah depa 2 ni bertemu..


Wu Sang ni.. perangai dia agak dingin..
Eksyen pun ada gak kekadang..
Kat sekolah berenang tu..
Dia berlatih sendiri sorang-sorang..
Tak campur dengan pelatih lain..

Cita-cita dia nak berenang di Sukan Olimpik..
Namun dia sedang berdepan dengan masalah saraf..
Dan juga masalah dengan ayah dia..



Won Il ni pulak.. tak pernah nak serius..
Dia sebenarnya tak suka dengan ayah dia yg dah mati..
Rupa-rupanya..
Depa dua ni.. Won Il dengan Wu Sang..
Adalah musuh renang masa kecik..
Tapi time tu.. Won Il yang selalu menang..
Kiranya cam musuh tradisi bertemu kembali..

No Breathing ni adalah sempena teknik yg ayah dia guna..
Bila berenang.. takde tarik nafas..
So, boleh la berenang lagi pantas..

Namun, sebab teknik tulah ayah dia mati..


Yang tengah tu heroin..
Won Il memang tinggal dengan keluarga heroin..
Sebab ayah heroin bekas jurulatih ayah dia dulu..

Wu Sang pulak..
Dia kenal heroin dari zaman sekolah..
Sampailah dia pindah ke Australia..
Dia terputus hubungan..
Bila dah balik Korea...
Dia cari balik heroin..

Dia sorang je heroin dari mula sampai habis..
Tentu jelah berebut yang sorang ni..
So, sapa yang dapat..
Kena tengok sendiri..
.
.
.

No comments: