Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Wednesday, June 18, 2014

Angel Eyes


Adoi...
Drama ni mmg mempermainkan perasaan dan emosi tau..
Bayangkan... baru 6 minit tgk episod 1..
Airmata dah tergenang2..
Hat tu bila tiba part sedih..
Memang betul2 sedih..

Tapi diingatkan..
Drama ini bukan melodrama sepenuhnya..
50% melodrama - 30% kebombaan - 20% kedoktoran..
Itu laa gabungannya :)


Ni heroin dengan hero masa depa muda..
Drama ni mula dari depa kecik lagi..
Ayah hero adalah seorang bomba..
Heroin dan mak dia terlibat dalam kemalangan..
Ayah hero tolong depa..
Malangnya, ayah hero terkorban bersama mak heroin..
Part ni je.. dah lima enam titis airmata keluar...

Heroin pulak.. dalam kemalangan tu..
Mata dia cedera dan dia buta..
Hero pulak keje part time dia hantar makanan..
Time tu laa dia jumpa dengan heroin..
Tapi.. dia tak tau ayah dia mati disebabkan nak selamatkan mak heroin..
Dan dia juga tak tau heroin buta..

Sampailah satu hari..
Dia selamatkan heroin dari dilanggar lori..
Masa tulah dia tau heroin buta..
Tapi dia tetap suka juga pada heroin..
Dan akhirnya mereka couple..

Namun...
Atas sesuatu sebab yang juga mengundang airmata lagi..
Depa berdua terpaksa berpisah..


Selama hero menghilang..
Sebenarnya dia ada kat US..
Berubat adik dia yang sakit..
Disamping itu dia sambung belajar..
Asalnya dia nak jadi bomba..
Tapi akhirnya dia memilih untuk jadi doktor..

Ada rahsia disebalik dia jadi doktor ni..
Ada kena-mengena juga dengan family heroin..
Aku tak leh citer kat sini..
Nanti korang tak suprise..

Bila dia balik Korea..
Dia jumpa balik heroin..
Tapi heroin tak kenal dia..
Dan... heroin dah boleh melihat..
Ada orang derma mata pada dia..
Heroin skang adalah seorang bomba..
Dan.. dia sudah bertunang dengan seorang doktor..
Anak kawan baik ayah heroin yg juga seorang doktor mata..


Tapi bila heroin tau hero tu sapa..
Cinta dia mula beralih arah..
Dia jatuh cinta balik pada hero..
Hero memula nak tunjuk gentleman la..
Tak mau rampas tunang orang..
Tapi.. cinta pertama memang sukar untuk dilupakan..


Yang hero memula asalnya lepas balik dari US..
Dia bertugas di hospital..
Satu hospital dengan ayah dan tunang heroin..
Tapi.. bila tau heroin jadi bomba..
Dia mohon untuk jadi doktor paramedik bomba..
Sejak tu laaa hubungan depa jadi rapat balik..
Dan depa bercinta semula..
Tapi amat ditentang oleh ayah heroin..
Ada ler rahsia yang ayah dia simpan..


Namun..
Sedikit demi sedikit..
Sejarah silam yang hitam mula menghantui depa berdua..
Banyak rahsia yang tersimpan akhirnya terbongkar..

Ini menyebabkan hubungan depa goncang..
Semua ni ada kena mengena dengan mata yg heroin dapat..
Itu sebab ler.. tajuknya Angel Eyes :)


Ada Seung Ri - Big Bang..
Dia ni jadi rakan setugas heroin..
Selain dari cerita depa dua..
Ada juga laa cerita pasal orang lain..
Pasal bomba menyelamatkan orang..
Doktor merawat pesakit..

Ini yang menjadikan drama ni best..
Sebab tumpuan takde pada satu jalan cerita je..
Cam That Winter The Wind Blow..
Penat tau menengok..
Memang melodrama habis...

Tapi.. drama ni best..
Rugi tak tengok..


A drama about a man and a woman who are each other’s first loves, but get separated when they were teenagers due to a painful family situation and meet again 12 years later. Yoon Soo Wan is legally blind woman who gets her vision back after receiving corneas transplantation in an operation and decides to embrace life with passion by becoming an emergency rescue worker who is known not only by the fire department, but also by the local hospital. She is a tomboyish character who still fondly remembers her first love from 12 years ago. Park Dong Joo is a surgeon and Soo Wan's first love who was outstanding student and knows how to comfort one who is in pain. He is proud of his father and dreams of being a firefighter like him. He goes through various changes of his life and has to change his fate due to many happenings. He is a man who only watches over his loving woman from the side and overcomes the misfortunes ahead of him

.
.
.

1 comment:

geraugebang said...

one of the best drama...hu hu hu...menangis...dan suka sangat hero and heroinnya...arggghhhh...pengsan...