Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Sunday, January 20, 2013

King Of Drama



Drama ni berkisarkan tentang dunia belakang tabir pembuatan drama atau program TV..
Lebih kurang dramanya berkisar pasal Anthony Kim..
Seorang CEO syarikat penerbitan drama..
Dia ni sanggup buat apa sahaja untuk pastikan kejayaan diri dia..
Yang penting bagi dia..
Duit.. kemasyuran dan kejayaan..


Sampai la terjadi satu perkara malang..
Ada kematian semasa penggambaran...
Disebabkan nak masukkan iklan jus dari penaja dalam drama..
Perubahan dibuat dalam episod terakhir drama tersebut..
Menyebabkan drama tersebut lari schedule..

Untuk anta tape tersebut ke Seoul..
Dia upah seseorang untuk hantar ke sana dalam masa satu jam..
Sedangkan perjalanan biasa mengambil masa 3 jam..

On d way, penghantar tersebut kemalangan..
Anthony ambil semula tape dan teruskan perjalanan ke Seoul..
Yg penghantar tu mati la pulak..

Ini menyebabkan kejatuhan Anthony..
Rumors mula tersebar di Internet mengatakan dia yg bersalah dalam insiden tersebut..
Semua orang menunding kepada dia..

Akhirnya dia letak jawatan..
Dan tubuhkan syarikat sendiri..
Namun, tiada siapa yang mahu bekerja dengan dia..



Lepas 3 tahun.. dia makin teruk dan hampir bangkrap..
Satu hari.. masa jumpa bekas setiausaha lama dia..
Dia ternampak satu paper work..
Berkenaan projek drama yang akan difunding oleh seorang bangsa Jepun-Korea
Maka, dia pun ambik peluang ni untuk naikkan nama dia balik..


Ni heroin..
Dia seorang penulis skrip yang baru nak naik..
Dia la yang banyak bantu Anthony untuk naikkan balik syarikatnya..

Dia ada menulis satu skrip berkenaan zamana kolonial Jepun..
Skrip tesebut telah dipilih untuk didramakan..

Drama tu bertajuk Kyunsung Morning..


Ini pulak hero drama Kyunsung Morning..
Masalah dengan dia ni pulak..
Dia seorang yang ego.. perasan bagus... yang degil...

Cam sama je pulak Siwon ni berlakon drama kan..
Masa Oh My Lady pun..
Lebih kurang gini gak watak dia..

Akhir kata..
Kalau nak tahu berjaya ke tidak Anthony...

Meh la order ;)
.
.
.


2 comments:

lucky gurlz said...

Salam k.zel..cite korea welcome rain to my life ada tak?

lucky gurlz said...

Salam k.zel..cite korea welcome rain to my life ada tak?