Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Monday, December 15, 2014

My Lovely Girl

Nikan..
Pertama kali aku tak tertarik sangat dengan drama ada Rain..
Tak pasti la mana salah..
Heroin tak lawa ke..
Jalan cerita ke..
Rain dah kureng hensem ke..


Apa pun aku review gak ler..
Pasal dah tengok drama ni..
Wpun seksa nak kasi perabih..


Rain ni tentu laaa jadi hero..
Dia asalnya adalah seorang penulis lagu..
Dia ada girlfriend..
Seorang trainee di syarikat rakaman ayah dia..

Satu hari depa bergaduh dalam kereta..
Nak jadi drama nyer..
Dia benti tepi jalan dan keluar dari kereta..
Yg makwe dia tunggu dalam kereta..

Sekali tu ada kemalangan berlaku depan kereta depa..
Ada satu lori terpelanting..
Dan langgar kereta hero yg dalam tu ada heroin..
Maka..
Mati laaa heroin...


Lepas heroin mati..
Hero tentu laa menyesal tak sudah..
Dia salahkan diri dia atas kematian makwe dia..

Setelah menghilang beberapa ketika..
Dia muncul kembali..
Dan dia nak cari adik kepada makwe dia..

Jenuh jugak ler dia mencari..
Pasalnya adik makwe dia ni..
Time kerja.. dia guna nama lain..

Akhirnya bertemu juga..


Rupanya adik makwe dia ni pun seorang penulis lagu..
Tapi belum terkenal lagi..
Jadi hero bawa laa adik makwe dia ni masuk ke syarikat rakaman ayah dia..

Cam-cam hal laa lepas tu..
Sebab lepas hero jadi presiden syarikat..
Dia mmg banyak beri muka pada heroin..
Sampaikan trainee2 lain tak puas hati..


L.. sekali lagi bukan hero..
Bila laa dia ni nak jadi hero pulak..
Emo tau aku...
cute mute camni.. takat 2nd hero je..

Dalam drama ni dia penyanyi boy band gak..
Dan ada member2 Infinite yang lain cam Hoya..
Tapi dalam drama ni.. group depa 4 orang je..
Nama Infinite Power...

Kiranya L ni satu syarikat laa dengan heroin..
Cumanya dia dah debut..
Heroin masih lagi trainee...

Awal2 dia cam tak suka heroin..
Tengah-tengah cam suka la pulak...


Tetiba Infinite Power berpecah..
Depa tinggalkan dia sorang di ANA Group..
Dan depa yg lain masuk kompeni lain..

Maka L pun debut laaa jadi solo artist..
Memula dia nak nyanyikan lagu ciptaan heroin sebagai single dia..
Malangnya disebabkan masalah dalaman syarikat..
Dia tak dapat nyanyi lagu heroin..



Yang pakai skirt hijau tu 2nd heroin..
Dia ni pun kerja dalam syarikat ANA juga..
Dia sangat suka pada hero..

Dulu dia dah melepas tak dapat hero..
Kali ni dia nak pastikan yang dia pulak dapat hero..
Bukan adik kepada bekas makwe hero...


Tapi dah namanya drama Korea..
Boleh agak dah apa kesudahannya..

Ada laa konflik sket..
Bila heroin tahu..
Yang sebenarnya kakak dia mati disebabkan hero..










1 comment:

Adila Ismail said...

Salam... btw sy suka tgk cte ni.even mcm slow skt, sentimental slow.. suka lakonan heroin, krystal since the heirs..btw.nice review..