Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Thursday, May 16, 2013

P9OX - Extreme Home Fitness


Yang ni lebih kurang cam Insanity.. Body Revolution..
1 set ada 12 jenis workout..
Yang kena dibuat ikut jadual yang disediakan..

Rege kalau original order kat Amazon..
USD140.. convert duit Malaysia lebih kurang RM420


Senarai workout yang ada..
Aku dah tengok.. as usual laa kan..
Setiap 1 tajuk tu.. masa diambil agak lama..
Semua lebih dari 1 jam..
Kecuali yang 11 dan 12..

Jadual buat.. lepas order.. aku akan emelkan..
Bersama dengan P90X Nutrition Plan..

Kalau tengokkan jadualnya...
Terbahagi kepada 3 jenis program..
1- Classic version. 
2- Lean version (more cardio workouts)
3- Doubles version (2 workouts each day)

Ikut jelah selama 90 hari..
Kalau nak result yang mantop..

Kalau selang2 buat..
Tak tau laa pulak aku camne..
Sebab aku mmg lansung tak buat!!


Kalau yang original.. camni ler korang akan dapat..
Tapi.. yg version menjimatkan ni..
Semua dimuatkan dalam 6 keping dvd..
Kat label ada buh TIMING..
So, bila pakai DVD Player.. nak ke tajuk lain..
Just masukkan timing yang tertulis pada label :)



Peralatan yang perlu ada cam kat atas ni..
Yang wajib 2-3 je..
Cam dumb bell..
Pastu resistance band.. cam getah ada penarik tu.. gambar kiri bawah..
Kalau takde.. kome guna laa getah zero point tu..
Buh getahnya banyak sket..
Bagi regangan tu ketat..

Eh, OK ke cadangan aku nih :)



Kalau tengokkan result pengguna yang buat P9oX ni..
Rasanya jauh lebih berkesan dari Insanity dan Body Revolution..
Mungkin ikut badan jugak ler kot..

The secret to P90X is muscle confusion. Most workout programs people follow cause them to plateau. Plateaus are terrible because you basically stop losing weight, gaining muscle, and stop seeing results. This is when people tend to quit. By utilizing targeted training phases, P90X keeps your body guessing, adapting and changing! You continue to get results throughout your entire 90 day period.
.
.
.

2 comments:

myambition said...

k zel bila nk 2t contest loseweight lg ni.nk join...lm dh duk tgu

May Wong said...

Hi All

You can lose weight Green Coffee bean extract fat burner.
It's 100% safe and natural. It is certified by Malaysia Government MInistry of Health.

www.malaysiafatburner.com