Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Sunday, January 19, 2014

Les Mills Combat

This is the ultimate mixed martial arts workout program!
 
Get ready to punch, kick, block, and strike your way to an outrageously shredded body with 7 calorie-blasting and muscle-defining workouts


 

LesMills Combat ni aku jamin best!!

Wpun aku tgk je tak buat pun..
Dah terasa best nyer tu :)

Secara umumnya..
LM Combat ni banyak gunakan pergerakkan martial art..
Tu yang best tu..

Nak2 di zaman serba banyak jenayah nih..
Elok juga kalau ada asas2 martial art ni..


Menggabungkan 6 jenis seni mempertahankan diri..
Diterjemahkan dalam bentuk workout..

Karate/Kung Fu, Capoeira, Jiu Jitsu, Muay Thai/Kickboxing, Tae Kwon Do and Boxing
Silat takde la pulak :))


Teknik martial art dalam ni..
Akan diperkenalkan dulu dalam video BASIC..
Depa akan tunjuk 1-1 step yang akan digunakan kemudian..

Boxing.. attack.. punch.. kick..
Akan diterangkan juga apa kesan2 movement tersebut..
Dan bahagian badan mana yang akan menerima impact..



Nak main DVD ni..
Kaki kena kuat woo..
Sebab pergerakkannya banyak tertumpu dan guna kaki..

Anggaran berat yang boleh guna DVD  ni..
Lebih kurang bawah 100kg..

Ready to fight for the best body of your life? Then get ready to train with the experts. Master Trainers Dan Cohen and Rach Newsham.

Dan Cohen is a former British Master Kickboxing Champion and runner-up for the World Kickboxing Championship.

Rach Newsham is a graduate of the world-renowned WMC Lamai Muaythai Camp in Thailand.

For the past 14 years, they’ve taught and inspired thousands around the world with their passion, intensity, and enthusiasm. They’ll push you to get results you never dreamed possible


Dalam ni ada seorang trainer orang Malaysia..
Nama dia Reagan Kang..
Tapi tak tau laa celah Mesia mana dia berasal..
Takde rupa Malaysia pun..
Tapi katanya sebelum ni dia perenang selama 15 tahun..

Sarung tangan yang depa pakai tu..
Salah satu equipment gak..
Tapi bukan laa apa sangat..
Just nak bagi penumbuk tu jadi lebih padu..

Selain tu..
Ada juga guna dumbell pelbagai berat..




Jadual bulan pertama

Jadual bulan kedua