Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Sunday, January 26, 2014

Jiwa Kacau - Edisi Lama Tak Meracau


Aku faham seller yang guna FB sebagai medium mempromosi barang..
Sebab aku pun guna cara yang sama..
Tapi yang membuat jiwa aku kacau..
Cara korang buat ayat promosi..

Tahu tak..
Antara kesilapan peniaga2 online..
Adalah dengan menjadi SARCASTIC..

Anda tahukah..
Tiada orang dalam dunia ni suka disindir.. diperli..

Tak payah sindir..
Tak payah perli..
Tak tengok cermin pun..
Aku tau dah aku ni buruk.. tak lawa cam anda..

Tapi anda tahu tak..
Kadang2 orang yang buruk.. orang yang anda anggap loser..
Sebenarnya menjalani kehidupan yang cukup selesa bagi dia..
Cukup gembira.. cukup senang hati..

Tapi.. dengan perlakuan buruk anda..
Telah mencalarkan hari-hari indah orang lain..

PM yang aku dapat..

Bunyi nyer lebih kurang camni..

PELIK DENGAN SESETENGAH ORANG..
RASA OKAY DENGAN PENAMPILAN SENDIRI..
CUBA TANYA SUAMI.. DIA OKAY TAK?

Gampang sangat tau!!



Aku tau dia merujuk kepada gambar ni..
Rasa-rasa kami sekeluarga ni happy ke tidak?

Okay.. abaikan gambar tu..

Seller yang menyakitkan hati ni..
Menjual produk Shaklee..
Tak payah la aku nak berselindung-selindung..

Mungkin dia rasa dengan menyindir2 gitu..
Orang akan tersentap dan terus membeli dari dia..

TAKDE NYER DER!!!

Tahu tak Shaklee ni persaingannya cukup kuat..

Dalam friendlist aku..
Dah macam setiap 30 orang..
Mesti ada sorang yang jual Shaklee..

Kalau aku menyentap sekali pun..
Ketahuilah..
Aku akan cari seller yang berhemah..
Promote dengan cara baik..

Cukup laa meracau-racau di subuh hari..

Semoga perkara-perkara menyakit hati camni..
Tidak akan menimpa aku lagi..
Dan merosakkan hari-hari yang baik utk aku..
.
.
.

8 comments:

syarqiah75 said...

Cam #%*¥§%* jerr...apalah dosa kita kat diaorg..apa ingat org mcm kita ni x layak nak hidup bahagia cam org laen..ingt bdn kurus hati senang?tenang?..naik hangin jer aku...sabo zel..

meera said...

Alhamdulillah kak.. tuhan berikan kita kebahagiaan yg cukup indah.. wlaupun mgkin bntuk bdn kita x mcm diorang yg ntah bahagia ke x,pedulikan je org2 camni, nak business tp x brhemah cemana nk maju? Salute you kak zel.

-iLLa- said...

konon ayat power la tu org teruja.....x yah la nak berayat2..ko tepek jek la gambo sudah,.,ada org nak beli..beli...xnak beli sudah!

azura osman said...

saya penah maki balik satu mamat yang dok hantar message sindir mcm tu..terus dia tak hantar dah pls tu

Min Aina Ila Aina said...

Oh, oh..kalau saya pun saya marah! Walaupun saya juga pengedar Shaklee..saya tak pernah PM orang pun nak promo. Haiii la...

Kak Zel, stay positive ok! Kalau baca blog akak pun orang akan rasa ceria, bermakna tuan punya blog itu dah cukup bahagia.

Ika Zulaikha said...

Huhu..nak tambah jugak.. jgn sbb bisnes, kite perlekehkan hubungan persahabatan... ika pernah pm nak tanye kabar seorg shbt..dh lame tak contact dia.. terkejut dgn jwpn dia... "wslm.. sihat.. laaa, ingat nak tanye psl shaklee.." boleh gitu? Same jugak.. penjual shakle.. huhuhu

I want to lose weight said...

Akak tak kisah kalau tegur pasal diri akak.. tapi please la jangan tegur pasal family.. pasal suami terutamanya..

Natrah Norlin said...

sengal nya sape yang jual tu kak...reject abis2 kak oi...pendekatan nya kasar betul yer..
beli shaklee dgn saya kak..best price.. berhemah always :D