Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Friday, January 18, 2013

The Strongest K-Pop Survival

Berlambak wei drama nak review..
Master dah siap, tapi takde masa nak tgk..

Apa pun..

Ramai yang request drama ni..
Asalnya tayang kat cable TV di Korea..
Rasanya tahun lepas ada tayang drama ni kat 8TV..
Tapi dalam mandarin ler kot..
Aku mmg tak pernah tengok 8TV nih..


Drama muda mudi..
Genre musical romance drama..

Lebih kurang drama ni pasal satu music company..
Buat audition untuk cari ahli idol group yang baru..
Bagi menggantikan ahli2 lama yg dah cukup umur..

8 orang yang terpilih..
Depa kena lalui pelbagai ujian.. latihan..
Dan akhirnya hanya ada 4 orang sahaja yang akan terpilih..



Ni heroin..
Dia ni asalnya pelajar classical music kat England..
Oleh kerana dia failed ujian..
Maka, dia lari balik Korea tanpa pengetahuan ibu bapa dia..

Di Korea dia tinggal kat rumah kawan dia..


Kawan dia ni pulak..
Nak sangat masuk audition untuk jadi ahli M2 Junior..
Malangnya.. masa saringan yang pertama dia terkeluar..

Tiba-tiba ada pulak audition kali kedua..
Atas desakan peminat M2..
Mereka mahukan pemilihan dilakukan sendiri oleh peminat..

Masa audition kedua ni...
Heroin pun masuk jugak..
Takde orang tahu dia perempuan.. semua igtkan dia lelaki..
Tujuan asal dia masuk adalah untuk temankan kawan baik dia tu..
Supaya kawan dia kurang panik dan tak buat silap cam masa audition kali pertama..


Ni la kawan baik heroin..
Akhirnya depa 2-2 terpilih dalam audition kali kedua..
Bersama dengan 2 orang lagi..
Dan disatukan dengan 4 orang lagi yg berjaya di audition pertama..

Nak jadi cerita..
Pengarah Sunny Entertainment yang depa dok audition tu..
Adalah pakcik kepada heroin..

Mula2 dia tak bagi heroin turut serta sbb takut ayah heroin marah..
Tapi, last2 makan pujuk juga..
Dia benarkan heroin sertai syarikat tersebut sebagai trainee..
Dengan syarat, kalau dia tersingkir..
Dia perlu segera kembali ke England..



Ni hero..
Cam biasa tengok tak muka dia?

Ini laa ADIK Park Yoo Chun (ex-DBSK)..
Ala.. hero Rooftop Prince tu..
Ini bukan laa drama pertama dia..
Sebelum2 ni dia dah ada berlakon dalam 2-3 drama..

Hero ni pulak..
Adalah leader kumpulan M2 yang bakal graduate dari M2..
Sebelum kat audition ni..
Dia ada la 1-2 kali terserempak dengan heroin..
Tiap kali terserempak, cam2 hal jadi..
Dia salah sangka jugak.. igtkan heroin ni lelaki..

Hero ni.. dalam M2.. dia laa paling banyak peminat..
Tapi sebenarnya.. dia ni bermuka-muka je..
Belakang peminat, perangai dia buruk :))

Bila heroin masuk Sunny E! sebagai trainee..
Apa lagi.. dia pun ambik peluang untuk buli heroin..


Ramai giler jantans cute mute dalam nih..
Jangan tanya ini sapa.. ini sapa..
Aku tengok muka sama je lebih kurang..

Ada special appearance oleh MBLAQ..
Oh my MIR....



Tak ingat kat episod berapa heroin ni kantoi...
Tapi biasa laa kan..
Dari benci, last2 jatuh cinta depa nih..

Macamana depa ni boleh jatuh cinta?
Camne kantoi?
Berjaya tak heroin ngn kawan dia survive smpi hujung K-Pop Survival ni?

Kena laa tengok sendiri ;)
.
.
.



2 comments:

murnie sangat said...

as salam,

kak zel, saya ada whatapp kak zel tanya pasal citer kim takgu and rooftop prince.tlg email ya, puanmurnie@yahoo.com.tq

I want to lose weight said...

dah