Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Tuesday, January 8, 2013

Tiada majlis ini tahun...


Ini laa yang orang kata..
Kita hanya merancang... tp tuhan yang menentukan :)

Cadangan awal..
Nak buat majlis sederhana besar..
Nak jemput kakitangan 2 pejabat pos..
Pastu nak jemput jiran-jiran..

Sehari sebelum mami pergi kursus..
Dapat berita sedih, wan sakit kuat..
Maka, semua orang balik kampung secara mengejut..
Mami je tak dapat balik sebab kena pi kursus..

Kemudian..
Nenek Hasya minta supaya postpone majlis Hasya..
Sekurangnya smpi la wan sembuh..

So, terpaksa postpone juga kek yg vogue utk Hasya dari Beatty Bakery..
Terpaksa hold semua tempahan makanan..
Nasib baik belum beli apa2 goodies bag ke hape..
Sebab sibuk dengan kursus..


5hb, semua org pi ke Ipoh untuk melawat wan..
Mami & family tak pergi sbb Papa ada majlis lain kat sini..
Cadangnya minggu ni baru nak pergi..

Pagi 6hb..

Tetiba Papa kata.. jom laa beli kek..
Sian Hasya..

Mami awal2 lagi dah rasa kesian..
Tak pernah lagi sapa2 yang besdaynya postpone..
Postpone camne pun..
Tarikh tersebut tetap sama dan akan berlalu..

Cek barang  kat dapur..
Semua ada untuk sebiji Red Velvet..
So, menge"kek" laa mami pagi ahad tu..


Pastu masak laksa kegemaran Hasya..
Tambah la nugget, chicken finger dengan prawn ball..
Cukup laaa untuk celebrate secara kecik2..

Jemputan pun sikit je..
Aki, Wan, Mak Long, Cu Ya, Ibu dan Mak Su..

Semoga Hasya gembira...
Akhirnya dapat juga wat sambutan walaupun kecik..
Harap2 tahun depan boleh laa sambut meriah sikit..

Kek Beatty Bakery terpaksa laa bawak ke Besday Mami (SUKA SUKA SUKA)
Dok terbayang2 kek Ferrero Roche yg mengancam tu.. :)
.
.
.

3 comments:

arinieva said...

kt mane beatty bakery tu kak

I want to lose weight said...

damansara..

Boleh ADD Beattey's Bakery

Min Aina Ila Aina said...

Meleleh liur tengok laksa. Happy Birthday Hasya.