Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Monday, June 2, 2014

Jillian Michaels - One Week Shred

Lama menunggu Kak Jill keluarkan workout baru...
Akhirnya..
Kemunculan One Week Shred..

Sebenarnya lama gak aku dah ada copy..
Tapi.. terlupa :)


Sekarang ni.. banyak workout yang dipermudahkan..
Disingkatkan.. disimplekan..
Dah jarang muncul workout sampai sejam lebih..
Banyak yang masanya dalam 20 - 30 minit..
Sesuai laa dengan kehidupan yg serba tak cukup masa..

One Week... maksudnya kena guna 7 hari..

Need to crash your weight loss for a special upcoming event high school reunion, wedding, party, beach vacation in a bikini, etc.? Jillian Michaels’ new DVD One Week Shred has you covered. It’s a comprehensive one-week diet and exercise plan to help you lose those last few stubborn pounds you’ve been dying to shed so you look insane and feel amazing


OWS ni aku rasa sesuai untuk yang..
Terdesak nak shapekan badan..
Terdesak nak nampak lawa..
Terdesak nak lose weight..

:)

Aku dah tengok tadi..
workout nyer boleh tahan..
Takde laa susah sangat cam Ripped In 30..
Dan takde laa senang sangat jugak..

Balance laa..

Ada guna dumb bell yang ringan 1kg each hand tu..
Tapi banyak guna floor..
Yang ni aku paling tak suka :)

Range berat yang sesuai nak guna DVD ni..
Adalah bawah 100kg..
Kalau lebih dari 100kg..
Sila laa dapatkan dvd yang lebih mudah..


Terbahagi kepada 2 jenis workout selama 30 minit

AM - Morning Workout (STRENGTH)
  • 4 circuit pendek.. setiap 1 akan ulang 2 kali
  • Perlu 1kg - 1.5kg dumb bell dan mat
  • Akan mula dengan warming up.. ending dengan stretching
  • Ada banyak one arm planking.. mgkn minggu pertama cuba tu boleh modify dulu.. bukan apa, takut tergeliat bahu :)
  • total 35 minit


PM - Night Workout (CARDIO)
  • 3 circuit.. ulang 2 kali
  • Takde warming up.. takde cooling down.. cuma end with streching.. so, sila menghungap!
  • Burpees tu susahkan.. dalam ni ada one hand burpees.. MODIFY IF YOU NEED TO!!


Kepayahan DVD ini ialah..
Anda perlu workout 2 kali sehari..
Sekali pagi.. sekali malam..

Kesenangan DVD ini ialah..
Workout pendek tapi sangat berkesan..


Disamping itu..
Dalam masa 7 hari tersebut..
Anda perlu diet!!

  • Minum air masak
  • Minuman dan makanan bergula @ tinggi karbo perlu dihindarkan
  • Tidak boleh minum alkohol
  • Makan sayur-sayur hijau 4 kali sehari
  • Jangan guna garam

Boleh ke ko Jah... :)

.
.
.

4 comments:

me said...

akak zalina ada jual ke dvd ni...cam best je..arga dvd berapa ni..

I want to lose weight said...

ada.. sila emel, PM atau sms :)

me said...

akak bg no phone..berminat sgt2 ni cd jillian ngan insanity..tq

I want to lose weight said...

0125865752