Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Monday, June 9, 2014

Cunning Single Lady



Aku suka gak drama ni..
Romantic Comedy..
Jalan ceritanya.. lebih kurang cam Emergency Couple..
Ada la lain sesikit..


Hero dengan heroin ni kahwin sebaik sahaja hero tamat belajar..
Dia berjaya menjawat jawatan yang elok dalam kerajaan..
Heroin pulak surirumah..

Awal-awal kahwin semua ok..
Sampailah satu hari.. hero balik..
Beritahu pada isteri dia..
Yang dia dah berhenti kerja..
Dia nak menceburkan diri dalam perniagaan mobile ICT..

Selepas itu.. perjalanan hidup depa bergelora..
Hero tak dapat pelabur untuk realisasikan cita-cita dia..
Heroin pulak terpaksa bekerja untuk tanggung hidup mereka berdua..

Sampai satu tahap..
Heroin tak tahan dan nak bercerai..
Dia tak sanggup nak bersusah payah bersama-sama..
Maka depa pun bercerai..


Rupanya...
Selepas bercerai.. hari yang sama juga..
Hero dapat pelabur untuk kompeni dia..
Dan dalam masa 3 tahun..
Dia berjaya merubah 100% kehidupan dia..

Dari penganggur yang hidup tak tentu arah..
Dia menjadi pemilik syarikat Telekomunikasi DNT Dontalk..
Chaebol la dalam bahasa hanguk nyer..


Manakala heroin ni pulak..
Masih ditakuk yang sama..
Kerja pun tak menentu..
Tetap hidup susah macam masa depa bercerai dulu..

Dia tak tau pun x-husband dia dah jadi chaebol..
Sampai laa satu hari kawan dia bagi magazine..
x-husband dia jadi cover magazine tu..

Masa tu barulah dia menyesal tinggal hero masa depa tengah susah...

Sampailah satu hari..
Depa terserempak juga sudahnya..
Rupanya hero ada simpan dendam terhadap ex-wife dia..
Dia ambil kesempatan atas kekurangan heroin..
Untuk balas dendam..

Heroin pula tak mengalah..
Apa hero buat.. dia balas..

Sampailah satu hari..
Heroin ambil keputusan untuk minta kerja di syarikat hero..
Masa kerja satu tempat ni la cam-cam hal jadi :)



Yang comel ni 2nd hero..
Ala.. tomei banget!!!!!

Dia ni dulu bekas murid hero..
Hero pernah kerja sebagai tutor kepada 2nd hero..
Ayah 2nd hero nilah menjadi pelabur utama dalam DNT...

2nd hero ni ada kakak..
Kakak dia kerja sebagai director dalam DNT..
Dia suka pada hero..

2nd hero ni pulak suka pada heroin..
Wpun jarak umur depa 8 tahun..
Dalam banyak kesulitan yang heroin hadapi..
Selalunya 2nd hero ni ler yang tolong bagi setel...


Tetiba ada L Infinite :))
Si cutie  ni jadi PA kepada hero..
Oklah.. tambah penyeri dalam drama ni..


10 episod pertama drama ni..
Memang banyak pasal permusuhan depa dua ni je..
Mereka saling salah menyalah sebab bercerai dulu..
Hero rasa yang heroin nak rapat balik dengan dia..
Pasalnya dia dah kaya raya..
Heroin pulak sebenarnya dia hanya nak ganggu hidup hero..
Dia rasa terabai bila hero tak beritahu yang dia dah kaya :)



Na Ae-ra grew up believing she was born to be only pretty and not smart. While working at her family's restaurant, she falls in love with Cha Jung-woo, a geeky engineering graduate studying to enter civil service. She wants to become a housewife and he promises that she will be, they get married. During their 100th day wedding anniversary, Jung-woo announces that he quit his job because he has an idea for a business. Jung-woo's businesses keep failing and Ae-ra struggles to keep them afloat by working multiple jobs. After suffering a tragic event from the stress of being the sole breadwinner and living in poverty, Ae-ra divorces Jung-woo after four years of marriage. Three years after the divorce, Ae-ra finds out that Jung-woo became successful and wealthy, while she is still paying debts that accrued during their marriage. The fun begins when Ae-ra schemes for revenge, while Jung-woo believes that Ae-ra wants him back because he has become wealthy
.
.
.

2 comments:

-calm- said...

Nak citer niiii... aritu email x reply pon.. masih email yang sama ke?

I want to lose weight said...

pakai emel kat header blog ni