Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Sunday, June 15, 2014

Kota Kinabalu II - Part 3 Tamu Gaya Street

Masa kali pertama ke KK..
Aku tak pergi sini..
Pasalnya tak jumpa :)

Kali ni baik punya port..
Hotel aku area Gaya Street ni..
Berdepan pulak dengan Lintasan Deasoka..


Ni pintu gerbang belah depan..
Tamu ni panjang hokay..
Pastu ada sub-sub tamu lagi kiri kanan jalan..

Panjang tapi puas hati..
Semua ada kat sini...


Apa-apa barang yang ada kat Pasar Filipina..
Kat sini pun ada..
Dan harganya jauh lebih murah...

Cam cenderahati.. beza harga dalam rm5-rm10..

Nasib baik 1st day pi Pasar Filipina tu aku takde beli apa..
Memang tunggu nak pergi pasar ni..

Kalau kat Pasar Filipina..
Keychain.. dah bungkus2..
Dalam tu ada lebih kurang 6.. harganya RM15

Kat Gaya Street..
8 ketui = RM10.00..


Makanan tradisi kaum pun ada.
Cumanya aku takde la beli makan..
Sebabnya tak pasti halal ke tidak..

\

Kopi Sabah..
Pun tak beli juga wpun orang kata kopi sabah sangat sedap..
Pasalnya..
Kopi Betnam dok ada berbungkus2 lagi kat rumah..

Ni kang bulan 10 nak ke Saigon lagi..



Lainkan rupa petai semenanjung dengan petai KK..
Kurus dan isinya memanjang ke bawah..
Kat sini melebar ke sisi..












Banyak gak aku perabih duit kat pasar ni..
Spender minion Hasya tu beli kat sini..
Lagi beli keronsang..
Beli mutiara..
Sikit2 laa untuk bagi adik beradik.. sedara mara..

Next Januari..
Nak pergi lagi pasar ni..
Hari tu pasal tengah bertugas..
Takde tenang semua habis-habis..
Laju je jalan..
.
.
.


No comments: