Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Friday, June 13, 2014

Orange Is The New Black Season 2




Aku tak sangka pulak..
Season 2 ni tayang hari-hari..
Bukan cam series yang lain.. 1 episod 1 minggu..
So.. secepat itu juga la aku proses..

Back With Conviction :)

Kali ni.. tumpuan seluruh drama bukan lagi pada Piper Chapman..
Last episode season 1.. berakhir dengan dia belasah Pennsatucky..
Season 2 bermula dengan Piper berada di SHU..
Tapi bukan penjara yang sama.. penjara lain..

Lepas habis jalani hukuman dalam SHU box..
Piper dipindahkan semula ke penjara lama dia..


Kebanyakkan pelakon season 1 masih ada di season 2..
Kecuali Alex Vause (couple lesbo Piper)..
Dia dah bebas..

Ada beberapa watak ditambah...
Pennsatucky yang gila tu tak mati..
Tapi dia dah jadi baik..
Dan dia dah tidak berpengaruh lagi macam dulu..

Dalam season 2 ni..
Baru boleh tahu kisah silam banduan2 lain..
Macamana mereka boleh berada dalam penjara..
Kira banyak flash back la..

Piper Chapman dah jadi cam watak sampingan sahaja..
Tunang Piper.. akhirnya curang dengan bestfriend Piper..
Partnet dia dalam bisnes sabun tu..


Queen Vee tu yang paling berpengaruh dalam Season 2..
Red.. dia hilang kuasa pasal kes letupan gas tu..
Akhirnya berjaya kumpul pengikut dia balik..
Dengan cara dia la...

Peringatan juga..
Siri ini adalah dimuat turun dari internet..
So, tiada lembaga penapisan..
Pandai2 laa cari penapis sendiri :)


Last episod season 2 ni pun agak tergantung..
Maknanya akan ada season 3 :)

Untuk yang minat...
Season 1 masih lagi available..
So, boleh laa layan 2 season sekali gus..
.
.
.

No comments: