Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Monday, February 25, 2013

ZUMB4...


Terbuka gak hati akak nak mereview Zumba ni..
Aku tau perkataan Zumba ni lama dah..
Dedulu ada ler sorang kakak ni selalu buat Zumba..

Pastu Jillian Michael memonopoli dunia workout..
Namun Zumba masih ada peminatnya tersendiri..

"Zumba is a popular fitness program inspired by Latin Dance. The word "Zumba" comes from a Colombian word that means to move fast and have fun, which is just how people describe the routine. Using upbeat Latin music together with cardiovascular exercise, Zumba is aerobic dancing that is lots of fun and easy to learn."

Set ni ada 4 keping dvd lain-lain tajuk..


Sebelum berzumba..
Wajib tgk Zumba Basics ni dulu..
Dalam ni akan diajar camne nak buat step belit2 tu..
Dari yang mudah.. hinggalah yang susah..

Pastu ada bonus.. 20 minit express Zumba..
Express pun.. akak sangap hokay nak ikut :)


Kemudian Zumba Cardio Party..
Lebih kurang 45 minit..
Aku agak laa kan..
Kalau hari2 buat Zumba Cardio ni..
Bontot korang boleh mantol mantop...

Lagu dalam ni memang fun..
Siap ada DJ... kalau hari2 buat..
Lama-lama boleh nyanyi sama-sama..



Zumba Sculpt ada peralatan tambahan..
Toning Sticks @ Maraca Sticks.. ringan je benda alah ni..
Yg tu khas untuk Zumba..
Tapi kalau kat Malaysia takde..
Boleh laa ganti dengan dumb bell yang kurus tu kot..
Aku beli kat Tesco dulu.. RM11.90 untuk 1kg each..

Scuplt ni tumpuannya banyak utk upper body..
Kena hati2 sket laa menghayun sticks ni kalau anda gantikan dengan dumb bell..
Kena pegang kuat2 sbb banyak step menghayun2..
Maybe anda akan rasa sakit lengan & tangan kalau pakai dumb bell..
Jadinya.. kalau rasa tak selesa.. tak payah laa pakai dumb bell..

So, be careful okay!!

"The** Zumba Fitness Sculpt & Tone Workout** is a fun, high energy one that makes use of the Zumba toning sticks. This workout is tough but fun. Just enjoy it and don't try to be perfect"




Yang ni panjang sket...
2-2 kat atas tu lebih kurang 45 minit je..
Yang ni ada 2 exercise..
Zumba Live.. cam concert laa pulak..
Siap ada real audiences yang buat sama2 Zumba nih..

Kemudian.. lepas abih Zumba Live tu..
Ada sambungan Zumba Flat Abs..
Menumpukan pada bahagian perut pulak..
Yang syoknya.. Zumba ni kurang menunduk ke bawah..
Dan lansung tkde baring2 atas lantai..
Kaki je banyak naik ke atas...



So, keempat-empat DVD ni didatangkan dalam bentuk set..

Mengenai kualiti gambar..
Diingatkan ye.. ini adalah salinan daripada internet..
So, paham-pahamlah ye ;)

.
.
.


2 comments:

zieta said...

yg zumba set ni brp kak?

zieta said...
This comment has been removed by the author.