Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Thursday, October 9, 2014

Fated To Love You

Akhirnya...
Selepas Hotel King..
Ni satu lagi drama yang buat aku tengok dari awal smpi habis...

Genre kegemaran ramai...
Romantic Comedy..


Cerita ni asalnya adalah Manga (komik)..
Kemudian diadaptasi kepada drama di Taiwan..
Drama tu memang meletup tup tup kat sana..

Kemudian..
Barulah di remaking di Korea..

Jalan ceritanya cam drama petang2 kat M'sia..
Kahwin tanpa cinta.. kahwin kontrak..
Tapi.. bestnya..
Korang confirm takkan muak cam tgk drama melayu...


Guna hero dan heroin lama..
Hero ni.. memula cam aku tak yakin dia nak berlakon romantic comedy..
Sebab kebiasaannya.. dia ada pelakon action..

Tapi dalam ni..
Kesweetan dia..
Membuatkan aku kadang2 lupa..
Choi Jin Hyuk ada sama dalam drama ni..

Banyak aksi dalam drama ni..
Tak nmpk cam berlakon pun..
Neutral sangat.. tu yang buat best..

Satu je nmpk buruk noooo..
Gelak hero!!!

Heroin pulak Jang Na Ra...
Dia ni mmg tak makan tua lansung..


Drama ni bermula bila mana heroin salah masuk bilik..
Hero pulak ingat.. makwe dia yang masuk..
Heroin pulak ingat.. yang dah tido tu pakwe dia..

Maka..

Terjadi laaa insiden yang tidak diingini..

Namun, lepas tu.. mereka pakat untuk lupakan saja insiden tu..

Lepas tu ada laa 2-3 kali hero ni tolong heroin..
Pasalnya heroin ni kat pejabat adalah mangsa buli..
Smpikan pakwe dia sendiri pun buli dia..


Rupanya.. one night stand tu menyebabkan heroin mengandung..
Mula-mula dia nak senyapkan je bab dia pregnant tu..
Tapi.. bila mak dia dapat tahu..
Mak dia mahu hero bertanggungjawab...

Maka.. depa pun kahwin tanpa rela..
Siap buat kontrak..
Lepas baby lahir.. mereka akan berpisah..

Sebabnya.. hero dia dah ada kekasih hati..
Dan dia sepatutnya kahwin dengan kekasih dia..


2nd hero pun muncul..
Ni yg buat Kak Zel meroyan tau..
Mana boleh Choi Jin Hyuk jadi 2nd...

Kalau aku boleh whatapps dia ni..
Mmg aku nak suruh dia rentikan perangai suka jadi pelakon tambahan..
Tak sesuai.. dan sangat menyeksa jiwa raga makcik2 aku ni..

Dia ni.. jiran kepada keluarga hero...
Lepas jumpa heroin 2-3 kali.. depa pun jadi kawan..
Lagi dia ada urusan bisnes dengan hero..
Menjadikan depa2 ni selalu jumpa..


Drama ni.. walaupun 70% happy je..
Tapi yang 30% tu.. sedih dia tahap boleh keluar airmata..

Nak-nak masa hero layan heroin macam bukan bini dia..
Sebabnya.. memula hero sangkakan..
Heroin saja nak pekena dia..
Sebab nak selamatkan kilang kat kampung dia yang dibeli oleh hero..
Maka dia saja2 layan buruk2 supaya heroin sakit hati..

Nak tambah bengkek tu..
Dia dah siap buat agreement untuk bercerai..


Tengah-tengah drama ni depa berpisah juga..
Lepas hero tau dia ada satu penyakit keturunan..
Dan baby yang heroin kandung tu gugur..

Hero minta supaya heroin cari haluan sndr..
Maka heroin pindah ke Paris dan sambung belajar..

Kemudian dia rapat dengan 2nd hero..
Hero pulak kembali kepada kekasih lama dia..


Panjang dah aku review ni..
Tak boleh citer smpi habis..
Kang tak laku DVD :))

Oleh itu..
Sapa yang nak tau apa sudahnya drama ini..
Cam biasa.. sila la.. sila.. sila...
.
.
.

8 comments:

mummy_ayu said...

Wah...best best kak...as usual...nak..nak...

Min Aina Ila Aina said...

Ok ke Jang Nara belakon sekarang kak..dulu2 macam kureng feeling.

http://minaina-ilaaina.blogspot.com/

I want to lose weight said...

dia ni cam Elfira Loy..
berlakon apa pun muka sama je..
tapi drama ni terasa gak laaa emosi dia tu :)

myrozza said...

Salam. Kenapa ek... sy baru jumpa dgn blog Zel ni... rugi rasanya..
Btw, mcm mana nak order citer2 korea yg title2 ada kat your sidebar tu.. and berapa regernya...
isy.. rugi rasanya tak jumpa blog u ni awal2.. i can be contacted at rozilawati@ijn.com.my
thanks Zel

I want to lose weight said...

Rozila..

Tgu yer order awak smpi nnt ;)

Ieyza Azmiey said...

eh.... boleh order ya nak cerita apa? berapa harga ea? wassap saya boleh?? nak tau....

ieyza- 0183242373

Aishah Ahmad said...

sya baru je nk layan drama ni.dah separuh jalan.serius lucu.anyway.tuan blog ni jual DVD citer korea ke?

kalau ya,tinggalkan no.fon kat nombor saya,013-7098352 aishah.

I want to lose weight said...

0125865752