Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Thursday, December 19, 2013

10 Drama Korea Terbaik 2013

Ini bukan research ke hape..
Hanyalah pendapat aku seorang..
Ada yang minta..
So, meh aku senaraikan :)


SEPULUH - That Winter The Wind Blow

Sinopsis boleh klik SINI

Tapi drama ni.. kalau bukan Jo In Sung hero..
Tambah lagi ada Kim Bum BOF..
Maybe aku tak tengok..
Sebab dramanya terlalu serius dan sakit kepala aku..
Namun, jalan ceritanya bagus..


SEMBILAN - Gu Family Book


Sinopsis baca SINI

Drama ni pun jalan ceritanya bagus..
Heronya Lee Sung Gi..
Selalunya drama epik ni jalan ceritanya berbelit-belit..
Tapi best :)


LAPAN - Monstar


Aku tak review lagi drama ni..
Sebabnya belum proses..
Tapi dah tengok..

Genre drama ni School Romantic..
Hero seorang penyanyi yg ada masalah mengawal emosi..
So pihak pengurusan hantar dia ke sekolah biasa dan belajar untuk menjadi pelajar ideal..
Kat sekolah dia join band sekolah..
Pastu ada laa cam2 hal yg jadi...

Tunggu ye dengan sabar aku proses drama ni ;)


TUJUH - Good Doctor


Sinopsis boleh baca kat SINI

Walaupun drama ni agak tidak logik..
Takkan laa orang ada autism boleh jadi doktor..
Boleh merawat orang pulak tu..

Tapi.. aku mmg suka sangat genre medical ni..
Bersemangat tgk depa selesaikan pelbagai kes..


ENAM - Jang Ok Jung


Sinopsi boleh baca kat SINI

Drama ni berat..
Genre historical drama..
Pasal gundik yang akhirnya berjaya jadi permaisuri..
Tapi rintangan yang dia terpaksa hadapi sangat dahsyat..

Drama ni berasal dari novel..


LIMA - Medical Top Team


Selain dari pelakon-pelakonnya yang mantop cair..
Kan aku memang suka genre medical..
Drama ni pasal penubuhan Medical Top Team..
Yang terdiri daripada doktor2 pakar terbaik..
Digabungkan menjadi 1 kumpulan..
Mereka akan rawat pesakit yang kadar penyembuhannya kurang 50%


EMPAT - I Hear Your Voice


Sinopsis boleh baca kat SINI

Drama ni jalan ceritanya sangat bagus..
Pelakon best-best..
Bila tonton drama ni..
Kita akan rasa..
Heroin ni dapat kat hero pun okay..
Dapat kat 2nd hero pun okay..

Ending drama ni sweeeeeetttt sangat...


TIGA - Nail Shop Paris


Sinopsis boleh baca kat SINI

Drama ni pendek je.. 8 episod..
Jalan cerita yang simple dan sweet..
Paling best..
Hero tetiba jadi 2nd hero..
Dan..  mesti yg tengok drama ni..
Akan jatuh cinta dengan hero baru :)


DUA - The Heirs


Drama ni biasa je jalan ceritanya..
Tapi barisan pelakonnya..
Yang buat drama ni berada dalam kelas yang tersendiri..

Sinopsis boleh baca kat SINI


PERTAMA - The Master's Sun


Drama ni mmg kesukaan aku..
Selain dari My Girl dan Kim Sam Soon..
Drama ni paling banyak kali aku ulang tengok..

Hero dengan heroin lama..
Jalan cerita yang super best..

Sinopsis boleh baca kat SINI

Ini ler 10 drama yang aku paling suka tahun ni..
Hujung tahun ni.. berselirat tul dengan drama-drama baru..
Tak terkejar aku nak proses..
Selalunya polisi LWC..
Minggu ni habis tayang kat Korea..
Minggu depan dah available..

Apa-apa pun..
Terima kasih kepada customer-customer kesayangan aku semua..
Banyak jugak keuntungan yang aku dapat sepanjang 2013 ni..

Terima kasih sekali lagi ;)
.
.
.

6 comments:

Sunz said...

1, 2, 3, 4 & 7 dah ada tp baru tgk master's sun..:)

mummy_ayu said...

1,2,3,4 ..Ayu dah tgk & dah ada.
yg lain semua lum tgk...and lum ada..emm..banyak kena order nie..
:-)

Nashays said...

x aci...apsal when man in loves x masok...hihiii

I want to lose weight said...

Nyampah kat hero dayus tu

Nur Ilham said...

The Master's Sun memang sangat best. Tak tido malam hokay..

Nathasa Ventari said...

Missing You tu bagus