Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Sunday, December 1, 2013

Langkawi & Gambang


Tak sempat nak hapdet blog..
Gamaknya lemau la citer aku g Langkawi.. :)

Penat woo...

Aku start packing nak ke Langkawi malam Isnin..
Isnin tu.. jam 4.00 pagi dah bertolak ke LCCT..
Smpi sana lebih kurang 6.00 pagi..
Ada masa dalam sejam lagi nak terbang..

Kat sana.. wpun holiday..
Kepala aku ni berserabut hokay..
Dok berlegar-legar..

APAKAH HALA TUJU PID?

Ni ler tajuk yang aku nak kena present depan Dato' TKSU..

Dalam berserabut tu..
Layan gak ler holiday..
Aku tak beli apa sangat pun..
Ada laa coklat sebeban..
Pan seketui..
Dan kain batik selai..

Sampai Tg Malim, Rabu malam..
Kelam kabut lak mengemas untuk ke Gambang..
Pastu kena kemas gak beg bebudak ni nak duduk kat umah mentua..
Lagi beg nak ke Gambang Sabtu..
Pastu baru kemas beg aku yg nak ke Gambang Khamis..

Kul 4.00 pagi baru setel kemas..
Dapat laa tido 2 jam smpi kul 6.00 pagi..

7.00 pagi bangun terus anta bebudak ni gi umah MIL..
Aku lak g umah mak aku.. tgu kawan sampai..
Aku tumpang kawan g Gambang..
Pasalnya nnt Sabtu, MIJ datang ngn bebudak ni..

Penat tak terkata wei...

Pastu kat Gambang..
Tetiap malam tido 1-2 pagi..
Dek kerana menyiapkan hala tuju...

Ntah mana silap..
Sabtu aku keracunan makanan..
Siap muntah.. cirit.. demam menggigil..
Lansung tak pi sukaneka ngn dinner..

Time tu aku lanyak betul2 TIDO!!

Sampai migrain punya tido :)

Ni dah smpi rumah balik..
Sakit satu badan..
Hujung rambut sampai hujung kaki..
Semua lenguh-lenguh..

Tapi ada banyak berita gembira retreat kali ni..
Nanti laa aku kongsikan di entry yang lain ;)
.
.
.

No comments: