Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Saturday, December 21, 2013

Jiwa Kacau : EDISI MEMBELI BARANG SEKOLAH


Sebelum ni hanya bila pakai baju je..
Nak t-shirt & jeans cam abang..
Skang ni..
Bila beli baju pun nak sama..

Semlm g baju sekolah..
Menjerit2 nak baju sekolah cam abang..
Nak kasut sekolah cam abang..
Nak beg cam abang..

Jerit.. jerit.. jerit..

PANG!! kena sekali..

Stress tau dak..

Yang nak beli bajunya.. lari sana sini..
Sampai nak try baju.. kasut pun susah..
Lain orang suh tengok..
Lain benda dia pi tengok..

Aku debik sekali baru patuh arahan..

Itu dalam ada Papa ikut..
Kalau tak ikut tak tau la..

Namun.. kesudahannya..
Papa pun ikut hilang..
Troli dah penuh barang..
Nak bayar Papa lak dah hilang..
Duit dalam purse aku ada dalam rm100..

So, aku tinggal troli tu.. keluar kejap pi cucuk duit..

Sekali aku balik semula..

TROLI DAH HILANG!!

Tanya guard @ pekerja situ..
Katanya ada orang dah pi kemas.. igtkan barang2 tu takde tuan..

OK.. CARUTAN MACAM-MACAM DAH KELUAR DARI MULUT AKU!!
(bukan laa depan orang tu pun..)

Aku minta gak guard myanmar tu dengan pekerja situ tolong carikan..
Jenuh la depa pusing2 cari..
Sampai dalam fitting room pun depa tengok kot ada..

Last2..

AKAK PERGI AMBIK SEKALI LAGI JELAH...

Ok.. mencarut lagi!!!

Papa depa mana?

Ada rehat2 kat kerusi dengan Pejabat Pos Tesco..

Nak mencarut ke tak nak?!!

:))
.
.
.

5 comments:

leeja said...

Fuh... dugaan sungguh.

leeja said...

Fuh... dugaan sungguh.

Izni Hafiz Abdul Rashid said...

mmm.... sabor jer la...

Iza kulim said...

ko bgtaw x kt pkeja kedai tu yg ko nk g kluarkn duit kak zel? aku klu tetiba nk trkincit ke tgh shopping, aku g bgtau dlu kt pkeja..ni brg sy, sy letak dlu..bla2..hik..

tp MIJ pn..sian la kt bini u..baik xyh ikut kn..kiki..sabo kak zel..aku memahai situasimu..STRESS!!!

geraugebang said...

ha ha ha ha...sila jangan marah...tragis tapi lawaksss...ha ha ha...releks zelll