Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Monday, June 22, 2015

Angry Mom


Drama ni best...
Angry Mom ini juga pemenang anugerah..
MBC Best Scenario in Drama 2014..

Drama ni kurang cintan cintun apa bagai..
Genre family..

Oh Kang Ja adalah Angry Mom dalam drama ni..
Dia ni mak kepada Oh Ah Ran yang menjadi mangsa buli di sekolah..
Satu malam dia nampak badan anak dia lebam sana sini..
Tapi bila ditanya..
Anak dia tak mahu menjawab...


Ni anaknya yang kena buli tu..
Sampai laa satu hari..
Anaknya bukan setakat mangsa buli..
Tapi dah jadi mangsa keganasan di sekolah..
Trauma sampaikan terpaksa masuk hospital sakit jiwa..


Ni kawan baik Oh Ah Ran..
Pasal dia ni laaa Oh Ah Ran selalu kena buli..
Dia ni ada simpan satu rahsia..
Ah Ran tahu tapi dia takut nak beritahu sesiapa..
Sampailah..
Satu hari kawan dia mati dikatakan bunuh diri..
Tapi Oh Ah Ran tahun bukan bunuh diri..
Ada dalang disebalik kematiannya..



Oleh kerana Oh Ah Ran tidak mahu buka mulut..
Oh Kang Ja.. mak kepada Oh Ah Ran mengambil keputusan untuk siasat..
Apa sebenarnya yang berlaku...

Maka, dia menyamar jadi pelajar sekolah tersebut..
Disebabkan masa sekolah2 dulu dia pun gangster sekolah..
Tak susah laa dia nak korek citer dengan guna kekerasan..
Mana yang buli2 anak dia dulu..
Semua dia tibai..

Menjadi pulak tu mak dia jadi pelajar sekolah..
Sampai takde sapa pun syak..


Ini cikgu kelas depa..
Lebih kurang kata.. cikgu ni hero laaa..
Dia pun baru masuk sekolah tu..
Sama hari dengan Oh Kang Ja..
Jadi dia tak banyak tahu berkenaan hal-hal dalam sekolah tersebut..

Bila dia dah tahu sedikit demi sedikit..
Dia bantu Oh Kang Ja untuk bongkar cerita tersembunyi di sebalik sekolah tersebut..



Tapi.. lagi mak dia korek citer..
Lagi laa Oh Ah Ran berada dalam keadaan bahaya...
Orang jahatnya bukan seorang...
Bukan setakat pembuli dalam kelas..
Ada kisah lagi besar dari itu...

Ni kira cam jahat bertingkat-tingkat...
Dari pembuli dalam kelas..
Ke vice principal.. ke director...
ke presiden.. sampai laaa ke menteri...
Ada je jahatnya...


Drama ni episod last-last nya sedih..
Cengeng aku tau menonton..
Ada satu insiden besar yang terjadi kat sekolah..
Masa ni laaa kebenaran muncul sikit-sikit..
Akhirnya depa berjaya juga mengheret semua yang salah ke muka pengadilan...

Tapi.. sampai episod last pun..
Masih ada konflik lagi..
Konflik tamat lagi 15 minit drama nak habis..
So, mmg drama ni sangat berbaloi untuk ditonton..
.
.
.






1 comment:

sherlina halim said...

Pengen yang lebih seru ...
Ayo kunjungi www.asianbet77.com
Buktikan sendiri ..

Real Play = Real Money

- Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
- Bonus Mixparlay .
- Bonus Tangkasnet setiap hari .
- New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
- Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
- Cash Back up to 10 % .
- Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
- YM : op1_asianbet77@yahoo.com
- EMAIL : asianbet77@yahoo.com
- WHATSAPP : +63 905 213 7234
- WECHAT : asianbet_77
- SMS CENTER : +63 905 209 8162
- PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

Salam Admin ,
http://asianbet77.com/