Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Thursday, March 13, 2014

My Love From The Star

Aku baru perasan..
Rupanya aku tak review lagi drama meletopz ni..
Sian customer yg nak order..
Tapi nak baca review lak dulu.. :)


Setakat March 2014 ni..
Drama ni paling best :)
Genre romantic fiction..

Secara amnya.. drama ni pasal alien yang dah mendarat di bumi..
400 tahun yang lalu..
Dalam masa 400 tahun tu..
Dia tak makan tua..
Rupa dia sama je dari  mula jejak bumi..
Sampai laa ke tahun 2014 ni..



Inilah dia ALIEN itu..
Memang bapak punya cute :)
Nama dia dalam drama ni Do Min Joon - DMJ

Dia ter"landing" kat dunia ni, disebabkan space ship dia rosak..
Masa tu masih zaman Joseon.. 400 tahun yang lalu..
Untuk balik ke angkasa lepas..
Dia kena tunggu peredaran bulan bintang komet apa bagai..
Bila tiba masa yang betul tepat..
Baru dia boleh balik ke planet dia..

Jangan tanya camne dia leh cakap Korea sedangkan dia alien..
Pandai2 korang la nak paham-paham sendiri..

Oleh sebab dia alien.. dia ada pelbagai super power..
Nak tau kena tgk drama ni..


Masa kat zaman Joseon..
Hero ni ada jatuh cinta dengan seseorang..
Memula dia yang selamatkan perempuan ni..
Tapi akhirnya perempuan ni mati sebab selamatkan dia..

Sejak dari tu..
Beratus2 tahun kedepan..
Dia hanya hidup dengan penuh kesunyian..


Sampai laa ke zaman sekarang ni..
Sampai laa heroin ni muncul..

Heroin ni sebenarnya seorang pelakon hallayu..
Dia ni jiran kepada hero..
Dan dia selalu menimbulkan masalah..

Memula.. hero cam malas nak layan..
Tapi.. satu hari masa dia selamatkan pompuan ni..
Baru dia perasan.. yang perempuan ni mukanya sama dengan perempuan yg dia cintakan masa zaman Joseon dulu tu..

Lama-lama.. dia cam suka lak ngn heroin ni..
Tapi ikutkan.. heroin dulu yang suka kat dia..
Disebabkan.. masa yang dia tunggu selama 400 tahun untuk balik ke planet dia akan muncul tak lama lagi..
Maka dia elakkan dari jatuh cinta pada heroin..


Ni 2nd hero..
Akak memang lemah dik..
Kalau 2nd hero sehensem hero..

Tapi dia ni okay.. tak jahat..
Cumanya dia mmg cintakan heroin sejak dari lama dulu..
Dia ni cam kawan baik kepada heroin..

Yang jahat adalah abang kepada dia..
Abang dia ni berkali-kali cuba nak bunuh heroin..
Pasalnya heroin ada simpan rahsia jahat abang 2nd hero ni..

Dek kerana banyak kali sangat menyelamatkan heroin ni laa..
Akhirnya hero DMJ jatuh cinta pada heroin..


Ni kawan baik heroin..
Malangnya dia ni nampak baik dari depan je..
Padahal dia dengki nak mampus pada heroin..
Dan dia sebenarnya suka sangat pada 2nd hero..

Pada zaman kejatuhan heroin..
Tetiba populariti dia pulak meningkat..


Hero ni.. sebab dia tak makan tua..
Jadi setiap 10 tahun, dia kena tukar identiti..
Yg zaman skang ni dia adalah seorang college professor..
Nak jadi cerita.. heroin adalah student dia..

Hero nikan asalnya ada super power..
Dengan kuasa yang dia ada ni laa..
Dia selalu dapat selamatkan heroin dari dibunuh..

Namun, makin dekat hari dia nak balik ke planet dia..
Kuasa dia makin hilang..


Bila depa dah saling mencintai..
Time tu laa putaran bintang sampai pada waktu yang tepat..
Maknanya.. hero kena balik ke planet dia..

Namun..

Korang cer teka.. berdebor-debor tau tunggu ending..
Betul2 kat episod 21 dia punya ending..

Tekaan korang...

Hero balik ke tidak?!!
.
.
.

6 comments:

Ina Hashim said...

Zel...tgk muka hero pertama tuh macam sama je muka hero Moon Embracing The Sun tuh...kebetulan ke memang sama ek?

Aurora Shuhada said...

cmne nk order k-drama kt cni ye?

I want to lose weight said...

Boleh tgk pada HEADER BLOG saya :)

ch@ said...

Hero yg sama, Kim Soo Hyun ;)

ch@ said...

KakZel, ini drama paaaaling kita suka. Hahaha... habisla blog kakZel kena serang ngn kita :D

ch@ said...

KakZel, ini drama paaaaling kita suka. Hahaha... habisla blog kakZel kena serang ngn kita :D