Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Sunday, March 30, 2014

Bercuti Medan Part VII - Makan Sate Padang




1st time aku merasa POKAT tu...
Sate Padang tu dah agak biasa..
Sebabnya kat pasar malam Tg Malim ni ada jual..
Cumanya kat Medan tu..
Kuahnya agak pedas..
Sedap laa jugak..

Tapi pokat tu tak kena selera aku kot..
Pekat melekat..
Tawar je aku rasa..
Coklat tak rasa apa..

Ni sekali je..
Lepas2 tu aku tak order dah pokat ni..




Budak ni ketagih fanta botol ni..
Rasanya 8 botol ada kot sepanjang kat sana..
Nasib tak asthma..


Yang ni kerepek kulit lembu..
Memula makan cam tak suka..
Dah makan lagi dan lagi dan lagi..
Rasa sedap laa pulak..

Malangnya..
Penat aku pesan banyak kali pada Pak Budi..
Last2 dia lupa gak belikan aku yang belum masak..

Tapi kata orang kat area chowkit banyak jual keropok ni..
Sesuai utk orang atkins diet ni..
Low carb :)

Ni mak aku ngn Mak Long order..
Jus terung merah..
Tp tak rasa lak sedap ke tidak..
Sebab depa dok meja lain..
Tanya mak aku dia tak boleh  nak kata rasa apa..

Tak sedap la kot :))
.
.
.

1 comment:

Izni Hafiz Abdul Rashid said...

Aiii... jus terung merah pun ada.... Kalau Jus AlPokat tu biasa minum kat Ayam Penyet Shah Alam nu...