Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Sunday, March 16, 2014

Amelia Shafer Photography - part I



Mula-mula terima kasih pada Amelia Shafer..
Kamu punya hasil tembakkan..
Memang yang terbaik..

Walaupun pada mulanya..
Aku sndr tak yakin yang Amelia akan dapat shot yang cantik..
Bukan sebab dia tak terer..
Dia mmg dah tersohor ketererannya..

Cumanya..
Aku takut angin.. asap.. badai.. taufan..
Khaleef & Hasya


Percaya tak..
Gambar-gambar yang cun ni..
Sebenarnya Hasya hanya bekerjasama dengan baik..
Lebih kurang 10 minit sahaja..

Lepas tu..
Angin kus-kus Tasik Shah Alam pun keluar..

Di sini laa..
Keprofesionalan photographer akan teruji..


Namun...
Bila Amelia Shafer bagi aku dalam 8 keping gambar..
Terkujat hokay!!!

Angin.. asap.. badai..
Semua tak nampak dalam gambar..
Nampak cam happy je dari mula sampai habis..


MIJ tu.. selalunya dia takmo turun kereta pun..
Tapi.. atas keramahan Amelia dan suaminya..
Sanggup bersama2 anak bini bergambar sama..

Penting sebenarnya dalam memilih photographer yg sesuai..
Ini sebenarnya kali ke-3 aku menggunakan photographer profesional..
Kali pertama masa Hasya umur 5 bulan..
Memang hampeh gila..
Sampai aku tak sanggup nak publish kat mana-mana..
Dengan Hasya menangis dari mula sampai habis..

Kali ke-2...
Kejadian yang sama berulang sekali lagi..
Photographer tak pandai tackle Hasya dan Khaleef..
Dalam beratus gambar dia snap..
Nak dapat 20 yang cantik pun susah..

Kali ke-3 dengan Amelia Shafer..
Dia baru bagi aku 8 keping..
Tapi puas hati giler..
2-3 hari gak laa.. kegembiraan aku tu terserlah..
Nak2 bila tgk timeline FB aku..



Untuk yang berminat...
Kat sini aku kongsikan dulu butiran asas Amelia Shafer Photography..
Nanti kat Part II dan part-part seterusnya..
Aku akan dedahkan hasil-hasil keje dia yang meletop punya cun..

FB: Amelia Shafer Fanpage : Amelia Shafer Photography email: ameliashafer@yahoo.com whatsapp : 0124707224



1 comment: