Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Sunday, March 23, 2014

Bercuti Medan Part I - Berangkat ke Bandara Kuala Namu, Medan

Tiket pergi Medan ni..
Aku beli last year bulan 6 kalau tak silap..
Masa tu ada promo RM0 seat..
Makanya.. dapat la beli dengan harga RM72.00 seorang pergi dan balik..

Pergi kali ni bertujuh..
Family aku 4 orang.. Hajah Norlia.. anak buah aku... kakak ipar aku..
Flight pukul 7.40 pagi..
Jam 3.00 pagi kami dah bertolak ke LCCT..

Macam biasa..
Flight bertolak tepat pada waktunya..



Kalau pergi ke Indonesia atau Cambodia..
Arrival Card & Departure Card ni kena isi..
Nanti dalam flight.. FA akan bagi sorang satu..
Bersama dengan borang kastam..
Tapi yang borang kastam tu.. satu group isi sorang pun dah cukup..

Aku sempat isi aku punya dengan Hasya je..
Baru nak tulis Khaleef punya..
Tetiba pilot dah suruh bersedia untuk mendarat..

Kejap je flight dari LCCT ke Kuala Namu ni..
Dalam 50 minit camtu..
Aku mmg takde order makan ke hape..
Sebabnya masa g Langkawi.. tak sempat makan..
Flight dah nak landing..


Kalau tak sempat isi borang..
Takde masalah..
Sampai airport nanti boleh sambung isi..


Ni la Bandara baru untuk Medan..
Kuala Namu International Airport..


Dalamnya cantik... tapi ada sikit2 lagi yang belum siap..

Masuk je dalam airport.. memula kena hadap imigresen dulu..

Ada banyak kaunter..
Tapi aku tenang dulu sorang2 muka pegawai imigresen tu...
Pastu aku pilih..

TIPS - PILIH YANG MUKA ADA SENYUM!!

Kalau takde yang senyum..
Baca jelah Al-Fatihah.. pastu ikut la gerak hati nak ke kaunter mana :)

Nanti kat kaunter imigresen tu..
Passport akan dicop..
Lepas tu gambar muka akan disnap..
Pastu ada laa soal siasat lebih kurang gitu gini..

Cam aku kena..

Pegawai : Datang sama siapa?

Aku : Saya, anak-anak, mak, suami, kakak ipar

Pegawai : Tunjuk keluarga kamu

Aku pun tunjuk laaa mana mak.. mana suami.. mana kakak ipar..

Pegawai : Dua ke tiga anaknya? (merujuk kepada anak buah aku)

Aku : Dua.. sorang lagi tu anak buah

Pegawai : Buah ?!!

Aku : PONAKAN..

Pegawai : Oooooo...

Berkat ngkoooo!!! dok meneman Hajah Norlia tengok sinetron..
Pandai pulak aku sebut PONAKAN :))

Ok.. habis laa kisah aku dan anak2..
Lepas laa kami menjejak masuk ke tanah Polonia..

Sampai giliran MIJ..
Pegawai yang sama juga..

Pegawai : Datang sama siapa?

MIJ : Isteri, anak, mentua, kakak

Pegawai : Mana isteri kamu?

MIJ tunjuk aku yang tengah berdiri dengan yang lain-lain..

Pegawai : YANG MANA?

MIJ : Yang tu.....

Pegawai : Tudung hitam?

MIJ : Bukan.. itu kakak.. sorang lagi.. yang GEMOK..

Terus pegawai tu COP laju-laju..

Aku lak.. terus hilang angan-angan nak makan ayam penyet 8 pinggan!!!!
.
.
.

8 comments:

sophiea yoshiki said...

Lawak ler MIJ....

Mimy Hamid said...

ka zel jangan bg tersembur air boleh tak hahahahahahalawak giler mij

ayu Ismail said...

Hehe...terkekek2 akak baca....

gerbera said...

Bersembur aku gelak bab "ponakan' tu.
Masa aku pegi dulu airport lama. Skrg airport baru cantik ya.

syarqiah75 said...

HAHAHHAHAHAHAH...Ayat sama laki den guna waktu mula2 bercinta,dtg hantar buah kat syed,bagitau kat cashier,hantar kat akak gemuk tuh..wakakak..

geraugebang said...

ha ha ha...alahai...dah lama tak singgah kat rumah zel ni...terus pengsan gelak...adohaiii

myza said...

Kikiki lawak2

Cr. Siti Hazreen Shahrom said...

haha lawak!