Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Tuesday, June 11, 2013

Jillian Michael - Kickbox Fastfix


Lama tak layan akak Jill kan..
Meh layan kick boxing pulak..

Awal kata..
Yang ni bukan untuk yang peha sebelah beratnya 35kg ke atas...
Silap buat kang.. tak leh rapat kaki selama-lamanya..

Yang bestnya DVD ni..
Ada tutorial di awal mula tu..
So, takde laa terkial nak menendang kang..
Bila Jillian cakap move apa nak buat..
At least dah ada basic masa tengok tutorial kat depan tadi..

Lepas tu..
Setiap intense workout..
Hanya 20  minit sahaja..

So, untuk yang busy takde masa nak workout lama-lama..
DVD ni memang sesuai..


Ni dari tutorial..
Ada ler dalam 15 minit..
Setiap gerakan tu ada namanya..
So, bila workout betul2 satgi..
Dia sebut je kita dah boleh imagine yang mana satu..

Lepas tutorial..
Terus masuk workout..
Ada 3 part..

Boleh buat semua 60 minit sekali gus..
Atau buat 1-1-1 lain2 hari pun boleh..
Ikut suka laa..

Workout 1 - Fokus pada Upper Body
Workout 2 - Fokus pada Lower Body
Workout 3 - Fokus pada Abs

Yang Workout 1 agak senang..
Tapi no 2 dan seterusnya agak tough..
Kalau nak kena sama rata upper dan lower..
Kena laa buat W1 dan W2 satu masa yang sama..

Yang no.3..
Lebih fun dari 1 dan 2..
Walaupun fokus pada abs..
Tapi kickbox tetap banyak..


Ada guna dumbell
Pastu ada cooling down atas lantai..
So, kalau ada exercise mat tu.. better..


Kalau tengok gambar 2 hujung tu..
Nampaknya kick box ni lebih kepada bagi shape pada body..

Uwaa... mak jeles tengok perut dia..
Rasanya orang ni agak berumur jugak..
Larat dia buat set2 jillian nih..
Akak larat tengok je.. :)
.
.
.

No comments: