Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Sunday, June 30, 2013

Phnom Penh Part 2 - LCCT ke Phnom Penh International Airport

Flight jam 3.00 petang..
Kul 11.30 pg dah bertolak ke LCCT..
Seram time hampir tertinggal flight time nak ke KK masih menghantui..
Kelam kabut sampai ketaq lutut..

So, kali ni awal ler sket...

Namun, kita merancang Tuhan menentukan..

Tgh beratur nak cek in beg..
Tinggal 2-3 orang lagi kat depan..
Tetiba ada announcement yg passenger ke Phnom Penh..
Kena beratur di R1 dan R2 sahaja...

Oklah.. dah berjaya check in bag..
Tiba masa untuk check in diri sendiri..

Beratur punya beratur punya beratur..
Rupanya salah lagi..
Tak pergi kat kaunter Imigresen kat atas nun...

Kelam kabut pulak naik atas..
Dah smpi kat eskelator..
Baru perasan MIJ dengan Hasya dah hilang..
Rupanya depa tertinggal.. sebab...

HASYA HILANG..

MIJ igt ada kat aku... Aku ingat ada kat dia...

Rupanya dia main tolak-tolak stroller sorang-sorang..

Dekat 20 minit baru jumpa MIJ dengan Hasya..
Time ni aku dah hampir putus asa..
Flight dah boarding..
Kamiorang dok berkeliau lagi kat bawah..

Aku siap dah bagi passport & boarding pass kat Hajah ngn kawan dia..
Kira redho dah tak dapat pi..
MIJ tak tau hilang ke mana dengan Hasya..

Akhirnya MIJ tiba dengan Hasya..

Kami passenger terakhir yg masuk kapal terbang..


Dalam flight.. biasa2 je..
Khaleef duduk dengan nenek..
Kamiorg bertiga je..
Baru aman sket dunia..

Hasya ada ler dalam 10 minit berjaga..
Pastu dia tido smpi ler ke Phnom Penh..

LEGA!!!




Kul 3.45 ptg waktu Phnom Penh kami pun sampai..
Waktu Phnom Penh ni..
Sama dengan negara-negara jiran yang lain..
Lewat 1 jam dari Malaysia..
Kiranya sampai tu kalau ikut waktu Malaysia 4.45 petang..
Tolak sejam.. itu yang jadi 3.45 ptg..

Ikut sejarah..
Tun M yang bezakan waktu Malaysia dengan negara lain..
Maybe nak orang M'sia masuk keje lebih awal dari negara-negara lain..

Namun....

Hehehehe... sendiri mau igt ler..

:)
.
.
.


No comments: