Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Wednesday, June 12, 2013

Aku hampir sampai tahap kronik - Candy Crush Saga


Makcik Rehan boleh hembus nafas lega..
Sebab dia tak terlibat dengan kegilaan ini..

Aku lak dah terjebak..
No turning back!!!

Aku start main... adalah dalam 2 bulan sudah..
Mula tu aku hangin gak tgk byk sgt request2 CCS ni kat FB..
Padahal lama dah aku benti berkecimpung dalam dunia games FB ni..
Last masa farmville..


Kemudian aku install dan cuba main dalam 5-6 level..
Eh, sedap pulak main ni..

Lalu.. menggilalah sampai ke hari ini..
Yang mana aku dah stuck kat 140 lebih kurang 5 hari..

Bagi step 45..
Pastu nak kutip 99 kuning.. 99 merah... 99 oren...


Hari ni yang terbuka hati nak  wat entry ni..
Pasalnya..
Aku dok google tips & tricks camne nak setel level ni..

Dulu masa stuck dekat level 65..
Aku siap cari jalan kat youtube..
Camne nak setel..

Lepas tu masa jumpa Rohiza Zainuddin..
Geng pasrah lemak aku..
Siap bincang dengan dia..
Apa mau dilakukan..

Katanya..

CCS ni ikut nasib..
Kekadang zapp... tak smpi 15 steps..
Dah terbang ikan-ikan warna warni..

Kadang2...
Tinggal 34/35 jelly lagi nak menang..
Tetiba habis step..

Sakan laa carutan2 ikhlas aku keluar!!


Part mintak nyawa ni laaa..
Kekadang membuatkan aku gatal nak beli je game ni..

Dah beberapa kali gak aku tertekan yang butang hijau tu..

Pastu.. sendiri cakap pada diri sendiri..

BANGANG KE APA KO.. GAME PUN NAK FEFEELING LELEBIH..

Tapi aku dah dapat tip & trick yang berkesan..

Main CCS ni mmg guna tablet..
Tapi bila time nak mintak nyawa..
Mang aiiii lecehnya..

Nak mudah.. time minta nyawa..
Guna PC..
Sebab kat situ boleh klik 50 nama sekali gus..
Pastu boleh asingkan friendlist, CCS player dengan bukan player..

Nak best lagi...
5 lives yang habis tadi.. sambung kat PC.. wujud balik 5 lives..
Boleh laa layan sementara ratusan kawan2 nak bg nyawa free..


Akhir kata...

Play Candy Crush Saga for just a couple of minutes and prepare to become hopelessly addicted
.
.
.

4 comments:

ibh_sue said...

Weh Zel..Haku ni dah seminggu sangkut kat level 65 nih.. Tal lepas2..Paling stress bila tggl satu ja lg nak habis, last2 habis nyawa..kui3..

kakngah said...

aku tak pernah terjebak ngn game kt fb. farmville pun tak pernah main. ada gak dpt bnyk invitation . suma tak layan. eceh!

eh! sabtu ni sukan kan?
ko mai tak?

Sue Lynnda said...

Jemput join first time GA saya yer.

http://syurgakasih.blogspot.com/2013/06/saya-buat-giveaway.html

Ownz.Apft said...

kalau nak ada nyawa....cepatkan waktu jam atau tarikh.. so akan ada balik nyawa tu...